2017-07-19
今晚又黎到深水埗呢個平民美食天堂覓食。今晚試呢間性價比高嘅西餐廳。我地7點半左右到餐廳,個時已經有好多食客用緊餐,因為餐廳夠大夠多位,所以我地都好輕易搵到位,仲要係卡位,夠曬寛敞舒服。Menu選擇非常多,有港式茶記野食、有西餐、有東南亞美食,有選擇困難症嘅我地真係揀左好耐。跟餐有香軟酥脆牛角包加青豆忌廉湯,唔錯👍🏻男友揀左芝士焗波士頓龍蝦伴肉眼牛扒配薯條$148。呢個餐絕對係超值!$148有半邊龍蝦同牛扒!龍蝦雖然唔係游水新鮮個啲,但勝在都夠大隻同多肉,仲有好多膏添!肉眼五成熟,煎得唔錯,表面少少焦邊,入面都幾嫩,配上肉汁,雖然牛味略欠奉,但味道合格有餘!跟餐加$28有蜜糖燒雞翼。雞翼又係大大隻,皮表燒得香脆,咬落去入面熱辣辣又爆汁,有少許黑椒同蒜粒,加上甜甜地嘅蜜糖,非常惹味!我叫左碗雞扒喇沙湯金邊粉$68。湯底夠香濃,好重椰香味,偏甜,但嫌唔夠辣。雞扒煎得金香,肉唔靱,金邊粉軟硬剛好,幾彈牙同掛湯,整體不錯👍。呢餐性價比夠高,會再黎!
跟餐有香軟酥脆牛角包加青豆忌廉湯,唔錯👍🏻
呢餐性價比夠高,會再黎!