2021-06-26
很喜歡幸運閣的環境,好西場中菜。 佢個XO醬非常鮮味,又無幾辣,我倆餸未到已經各空口吃了一碟! 石榴柚子做開胃小食,非常清新可口 滷水牛脷粒 -- 惹味但不會太鹹,可惜每口都是一半入口溶化一半小靱,奇怪,可能位置問題 化皮乳豬 -- 上面的魚子單純為好看和變得矜貴,乳豬皮固然薄脆,更出色的是那墊底的多士,又鬆又脆,少少甜,回味 蜜燒一字骨 -- 稍稍燒得過火了一點,肉唔夠滑唔夠鬆,唔係一咬離骨那種,有點失望 黃金米桃膠浸時蔬 -- 莧菜幾嫩,湯也清甜,但跟那些野米和桃膠毫無交流 蟹肉椰皇飯 -- 原個椰殼上,淡淡椰香帶濕的炒飯,但有點失望,炒飯味道可口但沒有很特色的口感和味道,食到尾可以刮椰肉食,我似個小朋友最後叫了甜品,燉原個雪梨和荔枝果凍,個雪梨清淡少甜,感覺非常健康滋潤
石榴柚子做開胃小食,非常清新可口