2023-08-12
永年食車仔麵就試得多,原來而家出埋鐵板餐!一於撐枱腳叫咗二人餐,乜都set好晒😋 啱選擇困難既我😎二人餐包兩份扒、兩個湯或沙律、兩個小食、兩杯野飲,夠晒豐富。一路等既時候上咗奶茶紅豆冰同菠蘿冰,超好飲😜🧋奶茶紅豆冰好特別,第一次飲覺得味道好夾🌟酥皮周打蜆湯係係港式鐵板餐嘅精髓😂 加15蚊就有酥皮,脹卜卜既酥皮加上濃郁周打蜆湯,好有懷舊feel扒餐叫咗一份安格斯封門柳、一份頂級西冷。封門柳口感絕佳👍🏻 七成熟,肉質鮮紅有光澤,面頭煎得有小小焦糖色,加上鐵板餐,姐姐仲幫忙淋上黑椒汁,「吱吱聲」出晒嚟😂 好耐未食過啦,個氣氛勁正🥩西冷都非常唔錯,份量好多!煎得入面剛剛好,保持到牛肉原汁原味。又係不斷吱吱聲🤣🤣隔離小朋友都望得好開心。扒餐可以揀配炸麵🔥唔係咁多地方有得食,炸醬口感獨特,麵身較幼而酥脆。最後仲有黑芝麻西多士伴雲呢拿雪糕,好邪惡呀😈西多入面仲夾住左花生醬,幫呢個晚餐劃上圓滿嘅句號。整體來講,永年今次真係好有驚喜,食完之後真係好滿足,好豐盛😎