4天前
永年都算係高質茶記之選~~餐廳環境舒適, 座位寬闊, 食物質素頗高!!!平日晚市更有單點或套餐選擇, 價錢合理~抹茶紅豆冰抹茶控必試~ 抹茶味濃郁帶回甘, 紅豆煮到起沙但又保持到粒粒口感, 甜度啱啱好紅豆冰懷舊經典!! 奶味香濃, 紅豆非常多, 飲落好順滑牛油果薯仔沙律有3隻大蝦, 牛油果, 薯蓉, 生菜~沙律醬汁味道好特別, 好味喎!!!腐乳通菜通菜翠綠爽脆, 腐乳既份量落單時有多選擇架, 我點左較多腐乳, 味道剛好又唔會太鹹~香脆南乳雞翼南乳味道好香呀!!! 雞翼外皮脆口, 肉質入味嫩滑~~頂級西冷扒西冷扒大大塊好厚呀~~ 叫咗五成熟, 切開見到完美粉紅色….肉質幼嫩, 牛味濃郁~~可配白飯/ 意粉/ 薯條醬汁可選永年招牌辣椒汁/ 黑椒汁/ 洋蔥汁永年大碗麵配菜有豬腸|豬紅|豬皮|雞翼|雞翼尖|魷魚|紅腸|魚蛋|蘿蔔|時菜~~餸菜份量真係超多呀!!! 每樣都有幾件, 成碗超澎湃!!!麵底有多款選擇, 例如油麵, 粗麵, 幼麵, 米粉, 米線等~湯底有原味或蕃茄味~~而且仲可以加牌永年辣汁/ 麻辣汁
餐廳環境舒適, 座位寬闊, 食物質素頗高!!!
平日晚市更有單點或套餐選擇, 價錢合理~
抹茶紅豆冰
紅豆冰
懷舊經典!! 奶味香濃, 紅豆非常多, 飲落好順滑
牛油果薯仔沙律
有3隻大蝦, 牛油果, 薯蓉, 生菜~
沙律醬汁味道好特別, 好味喎!!!
腐乳通菜
香脆南乳雞翼
南乳味道好香呀!!! 雞翼外皮脆口, 肉質入味嫩滑~~
頂級西冷扒
肉質幼嫩, 牛味濃郁~~
可配白飯/ 意粉/ 薯條
醬汁可選永年招牌辣椒汁/ 黑椒汁/ 洋蔥汁
永年大碗麵
餸菜份量真係超多呀!!! 每樣都有幾件, 成碗超澎湃!!!
湯底有原味或蕃茄味~~
而且仲可以加牌永年辣汁/ 麻辣汁