2006-04-16 12 浏览
今日黎左lee度試左佢既tea set for2....唔錯...份量剛剛好...有chesee cake..又有小食....環境亦唔錯....同埋咁既價錢....確實好抵....
2006-03-21 13 浏览
食過正餐覺得味道真係好一般,所以一直無返炒;直到約朋友下午茶聚,想起依度環境唔錯,於是再o黎~  我同朋友要左tea set for 2,有飲品x2以及兩層高拼盤;賣相有英式high tea格局,內容當然唔同:肉醬薯皮-創新之舉,味道又唔差喎,ok!春卷-幾脆,唔係預先炸定,又pass~沙律-最普通o既content,唔食都唔覺可惜~碎蛋三文治-平凡,卻好食~芝士餅x2-賣相麻麻,估唔到食落好濃芝士味,幾得~ (後來發現單賣要$28一件,應該係靚料製作~) 飲品要左凍檸茶,冇話好唔好;食物就真係有驚喜,又唔貴~ 環境非常舒適,加上悠揚o既音樂so relaxing;另外服務都唔差。我一定會mark住依度o既tea~

肉醬薯皮-創新之舉,味道又唔差喎,ok!
春卷-幾脆,唔係預先炸定,又pass~
沙律-最普通o既content,唔食都唔覺可惜~
碎蛋三文治-平凡,卻好食~

2006-03-20 1 浏览
No problems with location, prices as well as decoration of this restaurant, but the service I received from those male managers was just terrible! One of them is a psycho who is complaining this and that all the time, while another one is a head-over-the-top guy who just looked down upon guys not wearing suits. All in All, a huge disappointment. Gotta blacklist this restaurant forever. It is just another overrated restaurant.
2006-03-20 2 浏览
五個女人係荃灣食飯,晚飯時間又想靜靜地傾下計,身為荃灣人,想起愉景新城附近一帶的地舖,又想起飯廳吸引的裝修,於是試一下。環境確實一流,樓底高又有情調,店內的結他手更會到餐桌旁邊高歌助慶。喜歡的當然接受,不喜歡的話,結他手兩首歌後會自行離開,談不上太騷擾。食物方面,點了兩客天使麵,水準只屬一般。反而小食不錯,咖哩雞肉與什菌值得一試,緊記兩款小食有點點辣。附送的蒜蓉包亦很可口。服務一般,不過當晚上錯三次菜,服務員請留意。

服務一般,不過當晚上錯三次菜,服務員請留意。

2006-03-18 8 浏览
成日都係度search 餐廳, 今次落下意見先!尋晚同friend慶祝生日,因就腳問題去荃灣食.見大家對呢間既評價都ok,就試下la!3個人叫左: (sorry 名全部記唔清...)-黑咖哩牛肉,如下面食友講,係無味o既.-蟹天使-蛋包白汁伊,d蛋味唔似蛋似腐竹...-包包咖哩雞.(幾得意,都算好味)-燒金姑肉(用錫紙包住,d味同bbq自己整o個d差唔多)-火焰雪山. (唔係好得,底o個層好苦!)-+餐飲& 餐湯(湯好飲,餐飲同茶餐廳一樣,由於只加十蚊,建議都加下la.)由於價錢唔算貴,所以雖然野唔算好好食都ok(d食物都要d手工整ga), overall 黎講食物係值番個價錢o既! 由於環境幾好(樓底高,乾淨,分前後兩part,前面燭光晚餐,後面4人+長for一班人.),仲食食下有個應該係東南亞人出黎彈結他唱歌,幾好feel ar~至於服務lei,同茶餐廳差唔多lor~餐具就ok幾好.最後有少少唔高興:因為最近追緊tvb 套鐵血保鏢,就特別要求要有電視睇同慢慢食.可能我地太投入la,佢可能趕收工o係十點到熄電視..../.\埋單320. ok ar. 熄電視都係講下je,人地又唔係專

成日都係度search 餐廳, 今次落下意見先!

3個人叫左: (sorry 名全部記唔清...)
-黑咖哩牛肉,如下面食友講,係無味o既.
-蟹天使
-蛋包白汁伊,d蛋味唔似蛋似腐竹...
-包包咖哩雞.(幾得意,都算好味)
-燒金姑肉(用錫紙包住,d味同bbq自己整o個d差唔多)
-火焰雪山. (唔係好得,底o個層好苦!)

至於服務lei,同茶餐廳差唔多lor~餐具就ok幾好.

埋單320. ok ar. 熄電視都係講下je,人地又唔係專俾你睇tv,都無mud大問題.

服務同食物應係2-3 間,不過無得2.5,就一個2一個3la.
環境4.5, 抵食3.5, 都係一加一減la.

p.s. toilet唔太乾淨.
2006-03-01 1 浏览
情人節係度食Tea,點左個白汁意粉同焗年糕,味道ok,但個size好似細左d。沙化位位置好private,果日坐在兩個幾鐘,環境好舒服。一班人食飯傾計應該都唔錯。飲品有添飲,呢個Tea算幾抵,下次會試試其他時間來。
飲品有添飲,呢個Tea算幾抵,下次會試試其他時間來。
2006-02-22 4 浏览
起初我還有個錯覺認為這間餐廳是高檔的。吃過下午茶後,就知不是這一回事。餐廳內播放著古巨基、側田之歌曲。雖是流行,卻有點俗氣!那個二人tea set一如英式的afternoon tea般有個High Tea架盛著雞翼、三文治、西餅等小食,但擺放次序就亂晒,似乎唔夠傳統。而熱飲用的杯亦不是飲西茶的那種。服務當然亦未夠專業。公平點來說,以$40/位的價錢便可試仿英式既afternoon tea,而且味道都不算太差。若不是對英式下午茶執著既人,這還是可以接受。
2006-02-12 7 浏览
來過飯廳吃過dinner,感覺都好好,環境氣氛真係一流,我坐裡面有電視看的位置,可以看到大廚整食物,有d酒店feel呢...我們點了"豬頸肉蛋包飯","三文魚白汁天使麵","韓式牛肉拚雞扒飯",幾樣食物都好滿意,最好味係d牛肉,整得好入味,薄薄的牛肉,有d似"吉野家"果d,但再好味一d!!我見到場內好多人叫bbq,再配墨西哥薄餅,一大盤的,好香,我下次都要試試!!!
2006-01-29 29 浏览
大年初一,恭喜發財! 但願新一年能心想事成!年初一和家人到親戚家拜年是指定動作,不過事情已逐漸簡化,由小時候一天到5至6處人家拜年至今天只到兩處,已輕鬆多了。下午一行十人往醫肚,不選飲茶選吃西餐。這裡已不是第一次來,吸引之處是它的午餐價錢經濟實惠。今天的選擇是香芋忌廉湯,忌廉湯很滑,加入芋頭有新意,濃香味美,隨附的蒜蓉飽很香口,可惜小小一磚塊,有點意猶未盡; 主菜是燒汁肥牛飯,頗特別的西日式口味,份量足; 飽餐一頓只三十三元送餐飲兼免費添飲,不是人間美食但實在超值。
大年初一,恭喜發財! 但願新一年能心想事成!

2006-01-28 4 浏览
今日放工同男友去左依度食飯,d服務都ok。當我諗住叫個火腿煙肉磨菇扁意粉同蛋包蟹肉伊麵時,經理話會兩個會好相似,提意我地試下其他野。於是叫左個三文魚牛油果天使麵。d野賣相幾好,d餐包係四四方方已經加蒜蓉及牛油焗過,不過味道一般。其他野味道一般啦。我最後叫左個new york cheese cake,因為o個度得一種cake咁大把。個樣平平無奇,叫到佢側邊仲要唔夠滑溜,都無乜期望。點知食落去,芝士味夠,唔太甜,入口都幾滑。都幾有水準,下次食tea可以再黎。
今日放工同男友去左依度食飯,d服務都ok。

2006-01-16 6 浏览
星期六無野做~本來打算出來試下愉景新城間拉麵~落到車見到飯應個裝修又好靚好似好有氣氛咪走入去試下啦!兩個人叫左一個蛋包薑汁豬頸肉飯同埋蛋包忌廉汁蟹肉伊麵...兩個都係跟餐的...haha首先~到左兩碗羅宋湯+兩粒細細粒正方形的蒜茸包~羅宋湯真係幾好味...個粒包都好好味!之後~黎左個蛋包薑汁豬頸肉飯~都幾好味的...d豬頸肉都幾入味嫁~不過,我有少少唔太like個汁~開頭我以為薑汁會有少少辣..可以開下胃~點知係甜甜地~最後~等左10分鐘先至來個蛋包忌廉汁蟹肉伊麵..開頭第一啖真係覺得係好好味嫁~但越食越漏的...基本來說都可以話好味!兩個餐都係蛋包的...但好古怪的是個蛋包居然無蛋味!至於服務態度~我覺得都ok啦!
兩個餐都係蛋包的...但好古怪的是個蛋包居然無蛋味!
至於服務態度~我覺得都ok啦!
2005-10-14 12 浏览
10月12日放工悶悶地唔想返屋企食飯, 就諗住同老公出街食飯, 突然醒起呢間餐廳有人讚過咪諗住黎試下囉, 點知比人呃左.........環境係真係幾好....好靚....野食都算抵既, 因為menu有好多野食, 都可以+$10/15轉set, 我同老公都有轉.我就叫左個xo醬天使麵麵包豬仔腿(個名大約咁上下), 老公就叫左個黑咖喱牛肉.首先個白湯都好味, 仲有一舊正方形既蒜容包,都好味.跟住我個天使麵就黎喇......o個兩個豬仔腿就ok, 係un左小小,天使麵就ok.....有個包裝住d天使麵, 但個包就唔好食囉, 唔知係咪唔比人食既呢?!老公個黑咖喱等左好耐, 等到我就黎食完先黎, 我即刻試下個黑色既咖喱........無味既???? 由於食唔到好野既關係, 老公叫左件new york cheese ckae....睇黎全晚最好食係呢樣野喇侍應既態度就麻麻,但有個男人著西裝既應該係經理級既服務就唔錯喇....值得一讚..不過呢到平日都幾多人架, 7點零鐘平均每隔幾分鐘就有人入黎, 都幾爆下架!!

首先個白湯都好味, 仲有一舊正方形既蒜容包,都好味.

2005-10-13 19 浏览
同意woodstock所言, 有個女侍應, 對客人十分不好, 有天我去食飯, 佢踩到我隻鞋, 跟住我望佢, 佢無道歉之餘, 仲眼照照我, 由於我同朋友在一起, 所以忍下了. 有個女的侍應, 好似得一個, 我想應該是同一人吧. 為何他可以在服務行業存在呢?

有個女的侍應, 好似得一個, 我想應該是同一人吧.

為何他可以在服務行業存在呢?
2005-10-11 5 浏览
一向都來開呢度食dinner, 最鍾情於印度Tandoori chicken 個set. 不過今日去食, 佢地將chiken 整到好細, 好細, 而且個drink 都細埋, 好失望.至於服務, 有個短髮金毛好子十分無禮, 先安排我們坐廁所側位, 及後我地要求改位, 佢話" 轉位? 是但你LOR!", 十分差!! 價錢收duck貴, 點可以俾呢個態度存在呀!?

價錢收duck貴, 點可以俾呢個態度存在呀!?
2005-09-30 2 浏览
呢間係一定要推介比大家, 睇過其他人的食評,都係荃灣呢間好d呀(佢好似有兩間分店),我食過兩次啦,我會再去呀,第一次同d friend 去食左好多野,係飽個隻,都係每人60幾蚊,好抵呀,d野食又好味,最緊要係睇得出整個個有heart羅,唔係求其整,就連個蒜茸飽都好得呀,最鐘意個燒朱仔腿,一定要試呀,個餐湯好多材料呀,唔係出面既得個飲字羅第二次係中秋節同我bf去食,佢一入到去,佢話都幾靚幾舒服呀,個氣氛so good,兩個人或一班人都好好呀,仲知道原來b47:00前settle會有半價tim,仲係sun都有呀,我地即刻話下次一定要再黎呀