2007-08-29 13 浏览
無論服務及態度,都十分之差,尤其係個所謂既女經理,我一定會打電話去投訴佢d野食又凍又唔好食,杯凍檸茶有不明既物體(似曱甴腳既野)所以我唔會再去食又貴又唔好食,不如去老麥好過!!!!!!!!!!!!!!!!

d野食又凍又唔好食,杯凍檸茶有不明既物體(似曱甴腳既野)

所以我唔會再去食

2007-08-26 13 浏览
記得新開張不久時曾去過一次,那時有一味麵包忌廉湯至今仍十分回味,可惜今次去已經沒有這食品。其他食品也好不及初開時好,不過也算中規中矩。叫了一個二人套餐,沒什麼可以評價,不算好好味,但也絕不難吃,食物份量也很足夠。服務還算熱誠有禮,不過明顯人手不足,叫人收碟和要熱水都要等一排才找到人。
2007-08-23 6 浏览
以前午餐,下午茶,晚餐,而家半年先一餐,午餐還可以,下午茶一加加十蚊,晚餐套餐還可以,但都係冇選擇.加上個singer唱嚟唱去都嗰幾首,點air supply又唔唱,以後都係食午餐先再去.
2007-06-17 5 浏览
(@銅鑼灣店)可能係我既問題,但我並沒有想像到這餐飯會是這樣的.首先我印象中Dinning Room這餐廳是食焗飯之類的食物,唔知幾時轉型做西餐.呢晚我其實係想食d簡單野,在Times Square唔知去邊之際見到對面有這餐廳,心想應該是間高級茶餐廳,好啦,試下.去到門口,有位態度非常隨便的先生問"幾個?"(茶餐廳right?無問題).入到去,ok,其實裝修係無問題,menu內有app, salad, soup, entree, side, ect,價錢十分大眾化,言而,旁邊突然有位女士走出來唱歌彈結他...怪異的感覺開始釋放,問題係,所有野都好唔協調,講緊係...$150一個扒餐我唔會expect有呢d野亦唔欣賞.我覺得呢間餐廳完全唔知想點定位亦定唔到.想係食物方面加分都唔得,因為都係惡劣.牛柳弄至十成熟,menu上的羊架拼xx變了吉烈羊肉,menu如此含糊,點會咁架~
2007-06-02 10 浏览
(1/6/07)同老公回味"飯廳",原來夜晚有人彈結他,係咁椅唱下歌既,坐入面情調更濃。用積分換,龍蝦汁牛油紙焗大蝦E麵,E麵水汪汪,又入唔到龍蝦汁味,魷魚、蜆、蟹肉都係無味,整碟都淡口非常!晚餐:白酒唔錯。磨菇忌廉湯,湯白色,唔杰亦唔漏。墨西哥牛肉薄餅卷,煙煙韌韌,好味可一吃。爬太平洋大蝦拼三文魚龍蝦香草汁,蝦一般,魚ok,薯蓉,唔該唔好開薯粉啦,食淨晒o羅!甜品原先話係蜜瓜布甸,來到竟然.......在餅櫃拎出丁屎咁細的,唔知咩芝士cake,橫切面成舊鳳梨酥咁,餡係椰蓉嗎??外層的芝士,好似食橡筯咁,好難食呀!唔知點解,又送一件丁屎栗子泡夫,嘩,雪到mun乾左,係又甜又韌皮又唔新鮮既「甜品」。即磨咖啡卻ok 噃。總之呢度真係越來越唔好食,我仍然寄望,覺得湯好飲,尤其是蠔麵包湯。
2007-05-27 2 浏览
放假梗係好,hea左大半日,之後去打波,然後再去食飯。原本的目標是八太郎,但原來內部裝修,於是轉戰樓下的飯廳。環境挺舒服的,也不會太嘈雜,頗享受!仔細睇睇餐牌,有黑咖喱系列,孤陋寡聞的我以前從未試過。我會朋友就分別要黑咖喱牛和魚的套餐。先上餐湯,熱、濃、材料也足,幾好!餐飽是蒜茸飽,切成方形,飽不是太硬,頗鬆軟的,味香。主菜的黑咖喱果真是黑漆漆的,分不開那碟是牛那碟是魚。黑咖喱汁味道不太辣,是偏咸,送飯還可。黑牛肉切粒狀,略"韌",不肉牛肉幾有味。還有大量的蔬菜伴碟,中和口味。吃擺大家都想再要點甜品,人要Bread Pudding我就要朱古力心太軟。麵包布丁先到,我也試了一點。不太漏,也焗得香香,很不錯。反而我的心太軟只是一般,外層不夠鬆化,切開後朱古力醬也沒有溜出來,好在仲夠熱。食物中規中矩,環境不錯,都可以係一個選擇!

食物中規中矩,環境不錯,都可以係一個選擇!
2007-05-15 8 浏览
同老友風花雪月0既夜晚,揀左飯廳相聚。每次搭車經過時,都見到食客排隊等位。睇埋版友評價,似係不俗之選。拍版有得食之餘,一於坐佢耐一d,談天說地。點了幾款菜式,分別係煙三文魚沙律、黑椒火焰牛柳跟薯菜。加上友人的coupon,送了一客田螺麵包球,多付每人$20,跟餐的西湯和餐飲,飽。談個東南西北時,貪心地要多一客酒煮士多啤利梳乎厘,飽飽飽。先上餐包和湯。我點左羅宋菜湯,湯0既酸度足,少油面,唔濃,好好飲;不過當中有幾條碎意粉,有d怪,所以冇食到。麵包佢係蒜蓉包,似蒜蓉包方粒,熱度唔足。不過咬落去煙韌,索左湯後,沖淡左蒜蓉味,一般好食,熱d會更佳。之後有三文魚,沙律菜係火箭菜,仲有生洋蔥,配上檸檬汁。三文魚上有少少香草點綴,入口鮮香。一直以為生洋蔥辣口;食時竟然冇此問題,仲有點甜味,少許意外。接著係主菜田螺同埋牛柳,田螺配在圓球麵包中,此外,還有意粉。明顯地,田螺和意粉由牛油調味,焗出黎0既。田螺汁只有少少,亦被牛油蓋過。所以食時有點滯。田螺有芝士包住焗,所以夾出來食時,唔韌,帶爽,幾好食。食外圍0既麵包時,對於我呢個包怪黎講,意外。麵包好食,焗出黎時唔係硬豬0甘實;而係鬆軟,貼住田螺一層吸
同老友風花雪月0既夜晚,揀左飯廳相聚。

先上餐包和湯。我點左羅宋菜湯,湯0既酸度足,少油面,唔濃,好好飲;不過當中有幾條碎意粉,有d怪,所以冇食到。麵包佢係蒜蓉包,似蒜蓉包方粒,熱度唔足。不過咬落去煙韌,索左湯後,沖淡左蒜蓉味,一般好食,熱d會更佳。之後有三文魚,沙律菜係火箭菜,仲有生洋蔥,配上檸檬汁。三文魚上有少少香草點綴,入口鮮香。一直以為生洋蔥辣口;食時竟然冇此問題,仲有點甜味,少許意外。接著係主菜田螺同埋牛柳,田螺配在圓球麵包中,此外,還有意粉。明顯地,田螺和意粉由牛油調味,焗出黎0既。田螺汁只有少少,亦被牛油蓋過。所以食時有點滯。田螺有芝士包住焗,所以夾出來食時,唔韌,帶爽,幾好食。食外圍0既麵包時,對於我呢個包怪黎講,意外。麵包好食,焗出黎時唔係硬豬0甘實;而係鬆軟,貼住田螺一層吸左汁,係冇糊到,帶少甜味,非常好食。我同友人未食d螺、意粉時,已經對整個包蠢蠢欲動。

事前已點左半熟而上檯0既火焰牛柳,細件厚身,据起黎就真係血水都出埋,果然係照足吩咐。但個牛柳稍嫌唔滑,淡牛味,趙落有渣,如果佢加多d黑椒或香料同埋鹽黎吊味,就更好,淨係佢個汁唔夠。總係掛住以前屋企人整0既牛柳,滑淋….,冇渣,一絕。而伴碟0既蜜糖豆好爽脆,薯蓉夠晒滑嫩,不過又係重牛油味,少食為妙,朋友代勞。

愈傾愈起勁,都唸住傾成晚。但無理由淨飲水磨0甘耐….所以,甜食0既色心又起啦。同友人都心有靈犀,見有梳乎厘,就無謂share一啖就食得晒0既cheese cake。落order之時,waiter好有禮貌交帶,要等差唔多15mins先有,我地梗係ok。上0既時候,又真係幾靚喎!!整個熱食甜品抵擋佢0甘凍0既冷氣,補溫也。佢個士多啤利反而係最精彩,熱、酸得黎,淋淋地,加埋糖醬,好好食。梳乎厘就唔太特別,好似食bbq 0既棉花糖0甘0既口感。佢當中係有加焦糖,入口趙時有d索索聲,食完之後,於願足矣。

見到d waiter/ waitress好nice,8點幾0既時段rush;但佢地都笑住招呼,問佢coupon,discount card,etc, 佢地又會解釋有咩野優惠。另外,餐廳係有一位結他男不斷唱歌。同場有其他客生日,請佢唱生日歌/點唱英交歌,佢都好professional,歌喉唔錯。所以,之後朋友食飯都可以介紹黎呢度。

有coupon,送麵包球。加左$20,每客有湯、餐包、餐飲,朋友有discount card。加埋總數好似係$27x,而家只係$250。
2007-05-07 3 浏览
It is recommended by my firends...as they will usually have tea lunch on every sunday.Yesterday, i visited this cafe for tea time as well..$30-$40 tea set with several different choices. Most of them are very good.besides, u can choose to add $15-18 to additional order some snacks...(highly recommend big fired potato chips) if u order this potato chips, pls remember to ask the waiter to give u the salad source...it is a perfect match with potato chips.One more...they now offer free 1 drink more
One more...they now offer free 1 drink more i.e. 2 drinks + one food with the same price.

(p.s. : they also provide free car park services...)

2007-05-05
男朋友鍾意食羊,見呢到o既皇冠羊架幾得意,環境又幾舒服就o黎試試。環境幾靜,人不太多,但係又有電視睇個喎,我諗佢地都係serve一d好似我地住係附近又懶煮o既人啦﹗﹗要了一個烤皇冠羊架套餐,二人份有兩杯紅酒、餐湯和甜品,我們還加了個沙律。羊架上枱,十分有睇頭,但味道就鹹了點和太多鬆羊粉,沒有羊味。但其他都算不錯的﹗下次會試o下其他的﹗
2007-04-07 2 浏览
第一次到dining room 吃晚飲。食物不錯,上菜亦頗快。餐前贈送的蒜蓉包很好吃呢^^ 但略嫌咖哩雞麵包球有點乾,若醬汁多一點會較好。環境不錯,有歌手彈結他唱歌,也有小丑即場扭氣球。小丑哥哥為我們每人造了一隻花花氣球手鐲,很可愛!

日日食lunch都係個幾間,唉,真係食到有點悶,好彩今日終於都等到我期待已久的~~呢度既肉醬意粉特別好味,雖然好多地方都會有呢款lunch,但係我食過好多西餐廳,始終都係覺得呢間最好.夠芝士,肉醬同汁的份量配合得恰到好處,一d都唔覺”漏”,唔係我誇張,你地試過就會知~~

2007-03-24 9 浏览
這裡午市通常都人頭湧湧, 特別是鹹豬手出現的一天, 至少, 我必定是捧場客這裡的鹹豬手餐份量十足, 真的非常抵食, 並不是每位女士的能有超強的戰鬥力把整隻鹹豬手完全消滅...如果你怕肥的話, 那就非常可惜, 吃豬手一定要連皮吃的, 這一刻, 請放下所謂的"卡路里", 盡情享受這隻鹹豬手吧, 記得要叫"多汁", 鹹豬手+黑椒汁簡直是絕配當然, 除了鹹豬手外, 這裡還有很多選擇, 只是個人對鹹豬手情有獨鍾而已可能, 這是因為, 想當年...在德國沒錢吃那隻肥美的鹹豬手的原因吧吃不到的葡萄總是最甜的

吃不到的葡萄總是最甜的
2006-12-30
那天同朋友食飯, 起初想吃日本菜, 但找來找去都不合心水, 最後決定吃西餐, 我們就來到飯廳來了!我們三個人, 我們起初想每人叫三個主菜, 加$15有飲品及餐湯!但朋友左看右看, 覺得叫個四人餐會更化算, 不想太多, 拍板叫了個四人餐!先來餐湯, 都是例牌的「紅白」二選一, 加四粒的骰的方型蒜蓉包, 可餐湯卻不算行貨, 忌廉湯味道不錯, 濃淡度適中, 雜菜湯卻較辣!我們頭盤有肉醬配墨西哥脆片& 黑椒薈雜菌, 朋友說脆片俍味不錯, 我主要吃雜菌, 食味OK, 但始終配黑椒汁有點怪怪的感覺!!鴨胸沙律, 算相當大盤, 沙律的菜夠新鮮, 味道調配不俗!主菜分別有茄汁蜆肉天使麵及日式烤豬頸肉飯, 茄汁天使麵其實整體不錯, 唯本人始終覺得蜆肉等配上白汁會更味美, 豬頸肉飯味道很好, 豬頸肉夠多, 汁帶甜, 幾開胃!其實吃擺這飯麵後, 我們已是半飽, 但原來這個餐還有一個燒烤大雜薈, 包括有雞, 牛, 羊架及紅腸, 看上去真的份量十足!我沒怎麼吃過, 朋友對拼盤感覺滿意, 食味不錯!到最後還有一開四的Chocolate Browine做甜品, Browine味道不錯, 很香濃的朱古力味!!當然餐亦

鴨胸沙律, 算相當大盤, 沙律的菜夠新鮮, 味道調配不俗!

我沒怎麼吃過, 朋友對拼盤感覺滿意, 食味不錯!

當然餐亦包了四杯飲品, 我和另外兩位朋友都早已滿腹了呢!!

談談餐廳整體裝潢, 頗有情調, 而且空間感夠強, 頗適合兩口子或三五知己食飯傾計!加上餐廳會放一小壺水放上, 內放檸檬一片, 方便self-serve, 亦不用食客要常常叫侍應加水!侍應其實服務亦不錯, 服務勤快, 唯我吃至尾段時三番四次問我們叫餐飲, 連做水吧侍應都突然跑出來問我們飲什麼, 著實誇張, 而餐廳本身並非爆滿, 有催客之嫌, 當然他們不至於叫我們結帳, 加上時間亦屆九點多, 可能食客亦不多, 因此之後亦沒有再催促我們, 但此乃中高檔餐廳之大忌也!!

論食物質素, 份量及價錢, 此處的確算抵俍夾大件(我們想過, 縱使4人吃這個餐亦綽綽有餘), 只是催客一事真的要扣分!但這餐廳值得各位試試!!!
2006-11-29 1 浏览
好耐都無去DINING ROOM 食Lunch,今日再去,發覺佢地d野食好味左...之前食既豬手飯,豬手配埋個汁好香,豬手又好稔,本來諗住食豬手好麻煩,因為好多骨好難咬,但係原來可以叫佢地去骨...好surprise 呀!好細心既service~~好可惜今日set lunch 無豬手飯,所以叫左一個泰式香葉羊肉片炒飯,都ok喎,估唔到喺西餐廳食既泰式飯都有呢個水準.羊肉唔酥,個炒飯夠乾身~幾好!我仲試埋個熱黑豆玄米綠茶,都幾香~幾廿蚊一個set lunch,間唔中一次都ok丫.

2006-10-07 12 浏览
收工之後同女朋友去食,之前一路都有去開dining room食o野...今次就食o左一個龍蝦二人套餐~前菜感覺只係一般...而主菜就係龍蝦+一款肉類,龍蝦可以揀點煮,例如上湯浸、芝士焗又或者係燒龍蝦etc.,最後就揀o左芝士焗,另外肉類就揀o左配雞扒同埋牛柳...芝士焗龍蝦感覺就淡味o左一o的,不過都算係唔錯...雞扒就煎得乾身o左o的,而牛柳o既味道就幾好...主菜之外仲有一份白汁什菌意粉,不過可能因為我同女朋友都主要係咁食個主菜,o的意粉都凍o左o的...所以感覺上味道只係一般~XD最後仲有兩件cake做甜品,味道都ok~今次呢個set total $37x,感覺上可以接受ba...另外值得一提o既就係o的職員o既服務態度幾好的說~

前菜感覺只係一般...

最後仲有兩件cake做甜品,味道都ok~

另外值得一提o既就係o的職員o既服務態度幾好的說~