2023-03-23 106 浏览
頂立食物既選擇唔算多,有3種,天,地,海。每款都係95蚊。如果唔知咩嚟都唔緊要,因為menu都有介紹天地海係咩嚟。天王:濃厚且鮮嫩雞白湯,加入黑蒜油調味,調出獨有雞白魚介湯地魔:醬油豚介,烹調8小時以上,濃和稠綿密口感,爆發出地鮮之味海神:清酒,蝦頭、龍蝦殼,最簡單最直接的海中暴力鮮味今次叫外賣返屋企食,我認為比較貴,但個湯真係好濃好有味,食完係會飲晒,而且飲完唔會口渴。烏冬食得出同出面果d完全唔到樣,口感好彈牙帶有少少煙韌。

天王:濃厚且鮮嫩雞白湯,加入黑蒜油調味,調出獨有雞白魚介湯
海神:清酒,蝦頭、龍蝦殼,最簡單最直接的海中暴力鮮味

以下落嚟介紹嘅呢一間餐廳 我係慕名而來咖啡甜品都好出色嘅日式餐廳👍🏻👍🏻好少會寫一篇好長嘅食評以下落嚟嘅文字有點長不過 佢係好值得我寫咁多文字去介紹🥰🥰🤍請細心閱讀🤍頂立 - 鮮味,珈琲,服務概念麵館‼️鮮味x珈琲‼️一去到嘅時候已經超多人排隊座位唔多 大約坐到10個以內嘅客人入到去 店員好詳細咁樣解釋佢哋餐廳嘅概念、食物款式、食用方法等等我想講 我係超鍾意佢哋嘅每一款食物以及咖啡食完之後我明白到 點解咁多人嚟排隊👏🏻頂立麵🍜佢地以烏冬作根基,自家研發的一種配方口感介乎於「太麵」與「烏冬」的感覺✍🏻口感真係好好 啱晒我呢啲唔太喜歡拉麵 頂立麵比起烏冬再煙靭多少少 好啱我口味👍🏻慢煮鹿兒島雞胸🐓65度慢煮雞胸 配上秘製鰹魚昆布 口感Q彈嫩滑✍🏻因為係慢煮雞 肉身一啲都唔諧 亦都好入味👍🏻👍🏻每一款湯的根底都加入頂立自家比例的魚介✍🏻我係揀咗「海神」🦐🦞同埋「天王」🐔天王:濃厚且鮮嫩雞白湯 加入黑蒜油調味 調出獨有雞白魚介湯海神:清酒,蝦頭、龍蝦殼大癲嘅蝦鮮味 呢個湯係一定要飲晒🤣佢地介紹先飲一啖湯再飲一啖Cold Brew 然後試一試湯嘅味道 亦別有一番風味!(咖啡可以另外寫一篇介紹🤭)佢哋
以下落嚟介紹嘅呢一間餐廳
我係慕名而來
咖啡甜品都好出色嘅日式餐廳👍🏻👍🏻

好少會寫一篇好長嘅食評
以下落嚟嘅文字有點長
不過 佢係好值得我寫咁多文字去介紹🥰🥰
🤍請細心閱讀🤍

頂立 - 鮮味,珈琲,服務概念麵館
‼️鮮味x珈琲‼️

一去到嘅時候已經超多人排隊
座位唔多 大約坐到10個以內嘅客人

我想講
我係超鍾意佢哋嘅每一款食物以及咖啡
食完之後我明白到 點解咁多人嚟排隊👏🏻

頂立麵🍜
佢地以烏冬作根基,自家研發的一種配方
口感介乎於「太麵」與「烏冬」的感覺

✍🏻我係揀咗「海神」🦐🦞
同埋「天王」🐔
天王:濃厚且鮮嫩雞白湯 加入黑蒜油調味
調出獨有雞白魚介湯
海神:清酒,蝦頭、龍蝦殼
大癲嘅蝦鮮味 呢個湯係一定要飲晒🤣
佢地介紹先飲一啖湯
再飲一啖Cold Brew
然後試一試湯嘅味道 亦別有一番風味!
(咖啡可以另外寫一篇介紹🤭)

佢哋仲有自己配製左不同嘅辣度嘅辣椒醬🔥頂立秘製提鮮辣醬 加入湯後除了帶有刺激性 亦可令湯中鮮甜提高
✍🏻我哋揀咗中辣
鍾意食辣嘅朋友一定唔可以錯過👍🏻👍🏻
小辣至中辣 提鮮作用恰到好處

咖啡同甜品亦係佢哋嘅重點
咖啡豆用嘅係CIGNOBIANCO®️ SIGNATURE BLEND
✍🏻非常fruity 本人好少飲手沖咖啡
但對於佢哋嘅咖啡亦都非常欣賞👏🏻👏🏻

甜品我哋揀咗是日精選
開心果芝士蛋糕😍😍
✍🏻點解連甜品都可以做得咁出色?
開心果粒融化咗喺非常香嘅芝士蛋糕
口感鬆化 而且入口即溶
重點係 佢唔會太甜 味道真係啱啱好!

味道以及回頭率: 💯

📍頂立 Damn Lab
2023-03-16 752 浏览
又係舊相回歸時間😎呢間喺紅橋嘅小店係我其中一間口袋餐廳!有 friend 入嚟屯門都會介紹下!💰雖然貴錢偏貴,又多人排隊,不過勝在夠特別,由裝修到 menu 都好有心思。每次去店員都會好有耐性咁同你講解佢哋嘅餐廳理念,教你點享受「鮮味x珈琲」。🏮大燈籠、👺魔鬼面具,主題突出鮮明,好有日本嘅感覺,而 menu 佢哋都會不時按天、地、海 3款為主題不斷改良,👨🏻‍🍳體現到日本嘅專人精神!今次放嘅相已經一段時間,😅佢 3月又 updage 咗一次 menu,不過我未得閒去食,真係經過親都排長龍,但都介紹下畀大家啦!佢哋嘅頂立麵🍜係自家研發,睇落似烏冬,但有比較彈牙、爽滑,口感介乎太麵同烏冬之間,😊而湯底就以魚介為基礎,唔會太濃太油膩,鮮味而有層次!🐣天•頂立 $95我之前食嘅「天•頂立」係秘製當歸雞白魚介湯底,同最新嘅黑蒜油雞白魚介湯唔同,奶白色嘅濃湯底有淡淡藥材嘅回甘,魚介味唔算太突出,飲完珈琲之後湯底會變酸,好特別!而我食嗰陣係配豚肉腩叉燒,肉質腍身,外面炙燒得濃濃哋,好香口,不過而家轉咗慢煮鹿兒島雞胸,唔知好唔好食呢?🦐海•頂立 $95相比雞湯,我更鍾意蝦湯!呢個由清酒、蝦頭,龍蝦殼熬

🐣天•頂立 $95

🦐海•頂立 $95
相比雞湯,我更鍾意蝦湯!呢個由清酒、蝦頭,龍蝦殼熬製而成嘅湯底鮮味十足!夾埋大大塊腐皮,啲湯汁吸收晒,勁甜勁鮮,真係好正!
提拉米蘇

🍰提拉米蘇 $65
提拉米蘇係即叫即製嘅,可以自己揀軟硬度。硬身版本嘅手指餅比較脆,咖啡味唔算太重,冧酒和酒香味都好濃郁,甜而不膩!

🥃冷萃茶 +$70轉鬼套餐
冷萃茶甘香濃郁,飲落有水果清香,微微帶酸,飲前飲口烏冬湯底都會有唔同味道,好特別嘅體驗!
冷萃珈琲

PS:講講下好想叫個外賣上樓食𠻹!🥰
2023-01-15
提拉米蘇
2023-03-10 176 浏览
同媽媽久違了的撐枱腳,嚟到井財街附近見到一間幾出色嘅日式烏冬小店😻 從裝修,menu同食物都可以feel到老闆好有heart去經營,menu入面嘅介紹同插圖全部都係佢地親自設介,而佢地亦好有耐性咁去介紹俾第一次嚟嘅食客當中嘅理念同由來🤩俾人感覺幾貼地同親民!佢地有個concept係將鮮味crossover咖啡,先飲一淡cold brew coffee, 再試一口頂立魂湯底,然後再細味一淡咖啡,神奇嘅事發生左,原來味蕾嘅感覺真係會唔同~ 配地•頂立,咖啡嘅後勁會偏莓味,果酸味出d ; 而配天•頂立,咖啡就會出現黑加侖子味😍講返個湯底,天•頂立係黑蒜油雞白魚介湯,質地好濃稠好creamy, 味道好入味,同彈牙烏冬融合為一,係幾正嘅體驗!😋媽媽就叫左地•頂立,即豚背脂豚骨魚介湯,味道比較鮮甜而濃厚,加上嫩滑嘅鹿兒島雞胸,食完係會令人難忘🤤食完頂立麵當然唔少得甜品,昭和風硬布丁又係推介之一,比平常嘅用左更多雞蛋,令口感實在得嚟又夠滑,配埋焦糖食甜而不膩~另外仲叫左個抹茶巴斯克蛋糕,口感似雪糕,食到抹茶味好甘香,兩個人share剛剛好,好飽足☺

Cold Brew Coffee

地•頂立
昭和風硬布丁
麥茶
2023-03-09 65 浏览
屯門隱世創新日式餐廳 以 鮮味x咖啡 做主題 主打烏冬拉麵 加上精品咖啡 希望客人可以用餐時味蕾 同嗅覺 都有唔同層次享受 簡單紀錄下(餐牌睇圖).今次呢間店 望落似一間日式拉麵店佢地好特別 會自稱自己係 味覺實驗室店面細細 座位唔多 只有8-10個呢日大概1900去到 好滿座 多人排隊需要係門口等一陣 大概10-15分鐘等待途中 可以望下店舖設計 同佢介紹.入座後店員都會詳細同客人講解佢地餐牌都會感受到 店主對食物好有heart⭐️地 •頂立 -豚背脂豚骨魚介湯$95今日最鐘意呢個鏗魚烏冬湯底😍呢碗湯底有大量鰹魚 昆布粒粒 都係鮮味來源用左 慢煮鹿兒島雞胸 海帶 桂花 韭菜花用料會比到你一種同時 味覺嗅覺 嘅享受⭐️天•頂立 -黑蒜油雞白魚介湯$95呢個白雞湯 質感相當cream.望番餐牌 佢地用左自家製 頂立麵比較似烏冬口感 好煙韌小彈因為湯底比較濃 麵輕易沾上大量汁.除此之外 咖啡同甜品麵係佢地重點店員介紹時會希望客人先試試 一口咖啡⭐️冷萃珈渄 感受下咖啡香味 同偏微酸果香之後食湯烏冬後再飲 會有2種唔同體驗.⭐️昭和屋硬布丁燒 可以做到少少震下震下 有蛋香 甜香 冇焦糖苦味 好食
今次呢間店 望落似一間日式拉麵店
但個人會推介佢地巴斯克蛋糕多d 始終布丁燒 自己識整🤣
除此之外 佢哋辣醬 都值得一試
呢次叫左小辣 係果種 唔太辣 提鮮果一種
如果下次會試中辣 大辣😍
#頂立 (屯門)
地址:屯門井財街9號錦發大廈地下20B號舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:3.5/5 店面細細 但好乾淨
服務:4/5 店員只有一人 廚房樓面帶位都控制到 好勁 如果人再多d 可能會做唔黎 但以今日咁忙 店員 都用心咁講解 食物 表示唔錯
抵食:3.5/5
鐘意睇野食既朋友仔 記住幫手like分享 同撳埋右上鐘仔
超感謝你嘅支持🙏🏻一齊見證我脂肪成長
2023-03-07 1527 浏览
呢間小店主打「鮮味x珈琲」嘅概念麵店店面雖細,但裝潢有特色,主題突出而鮮明🥰 非常欣賞店員好詳細咁介紹餐牌同餐廳嘅理念啊👍🏼佢哋嘅menu係seasonal嘅,3月全新推出慢煮鹿兒島雞胸🐓以65度慢煮方法😍令雞胸keep到口感真係好嫩滑!配埋秘製鰹魚昆布、桂花、韮菜花✌🏻配搭有新意但非常夾🫶🏻湯底大致分成天、地、海三款🍜 店員推介我哋一啖咖啡☕️一啖湯底🍲 兩者嘅結合演變出唔同風味☺️ 今次飲到嘅咖啡偏向酸果味,中段有焦糖, 而after taste 係dark Chocolate🍫天•頂立 係黑蒜油雞白魚介湯🖤奶白色湯底非常濃郁😍加埋黑蒜油嘅衝擊,真係好鮮💯 海•頂立 係蝦頭龍蝦魚介湯,係用清酒、蝦頭,龍蝦殼熬製而成🍶真材實料,濃而不膩🥹 至於佢哋自家研發嘅頂立麵其實係類似烏冬口感😌口感爽滑又彈牙👍🏻👍🏻👍🏻佢哋幾款手工甜品絕對絕對要試🫶🏻推薦布丁燒🍮奶香味相對較低,蛋香味香濃😍口感比較硬身但口感做到嫩滑🥰用左蜂蜜蛋白餅底好特別🤤 食完甜品仲有杯日本蜜茶嘆吓❣️滿足的一餐💯Menu
非常欣賞店員好詳細咁介紹餐牌同餐廳嘅理念啊👍🏼

佢哋幾款手工甜品絕對絕對要試🫶🏻推薦布丁燒🍮

Menu
2023-02-26
2023-03-06 39 浏览
屯門都有間小小地但係CP值極高嘅麵店 頂立頂立係將日本麵食與西方食品融合,舖頭裏面有三種湯底,包括係天地海,冇咗湯底都包括唔同嘅意思天係代表雞,我哋係代表豬、海係代表魚三種湯底都有各自嘅鮮味!當然啦,亦都會有期間限定舖頭特色湯底係呢三種湯以外!每款套餐都有小菜,而我非常之欣賞佢會將明太子造成粒狀再加上沙律醬咬口非常之結實!顯示左特別湯底湯底非常之濃郁,再配上牛肉我感覺比 頂立海更加出色!再加上湯底裏面加咗腐皮,腐皮吸收晒湯底嘅精華,咬落口更加好食!甜品方面,我比較喜歡佢嘅tiramisu, 入邊浸滿belays,口感又硬身同軟身嘅選擇,如果想有咬口嘅當然更硬身啦!飲品方面我會比較選擇飲咖啡,因為飲咖啡嘅情況下可以清除口腔內唔同雜質嘅味道,清喉嚨之後再品嚐嘢食係非常之一流,再加上係選用優質咖啡豆,出邊係飲唔到嘅!
屯門都有間小小地但係CP值極高嘅麵店 頂立

2023-03-01 88 浏览
✍︎︎店面很細,大概有8個位左右店員會好有心機向每位客人介紹餐牌👍🏼介紹咖啡+湯底會有唔同鮮味,風味會不同,夠哂特別餐牌序言「頂立為Damn Lab咖啡概念一環,希望帶出鮮味,咖啡,服務,三為一體而生」值得一提煮理人曾於香港多個珈啡比賽獲取殊榮,考獲Q grader 鑒定證書及SCA證書所以喜愛咖啡人士不能錯過阿天•頂立 $95❥秘製當歸雞白魚介湯濃厚鮮嫩雞湯好清甜,奶白色湯底,嚐到淡淡嘅當歸味,唔會油膩又暖身海•頂立 $95❥蝦頭龍蝦魚介湯清酒,蝦頭,龍蝦殼而熬製而成湯底,鮮味十足最簡單又直接咁刺激味蕾(´▽`)❥每碗都有海帶,油揚,慢煮豚肩肉叉燒,慢煮豚腩肉叉燒,另加鹽味溏心蛋(+$16)一碗入面兩款肉都幾滿足,一肥一瘦試暈哂吧(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)唔洗左揀右揀而且即場火灸,肉質嫩得嚟帶炭香至於重點烏冬爽滑彈牙,軟硬度適中🌟用心的一間小店,就連筷子都印有「頂立」••••••••••••••••••••••••••••••🔎頂立 屯門井財街9號錦發大廈地下20B號舖••••••••••••••••••••••••••••••
✍︎︎
店面很細,大概有8個位左右

所以喜愛咖啡人士不能錯過阿

天•頂立 $95
❥秘製當歸雞白魚介湯

海•頂立 $95
❥蝦頭龍蝦魚介湯
清酒,蝦頭,龍蝦殼而熬製而成湯底,鮮味十足
最簡單又直接咁刺激味蕾(´▽`)

而且即場火灸,肉質嫩得嚟帶炭香
至於重點烏冬爽滑彈牙,軟硬度適中

🌟用心的一間小店,就連筷子都印有「頂立」
🔎頂立
屯門井財街9號錦發大廈地下20B號舖
喱間餐廳book mark左好耐,今日終於有機會來試下🥰店員好有禮貌,又會好詳細咁介紹用餐方法,好有心👍🏻👍🏻小店位置唔算多,但裝修好用心好靚💯我地叫左地同天既鬼套裝(+70),朋友同我都係咖啡控😆間野既咖啡豆係一期一會既,今期就用左危地馬拉日曬及埃塞俄比亞耶加雪夫水洗咖啡豆混合☕️味道比較fruity同埋有焦糖mix朱古力既味道,好岩我地两個女仔飲🙈🙈🍜地・頂立:豚背脂豚骨魚介湯 $95湯底係醬油豚介,烹調左8小時以上,所以湯底濃稠但唔會太重口味,食到最後飲埋湯都唔會濟😆因為朋友食烏冬會胃痛🙈但喱間野既烏冬係自家研發及製造,同平時食開既烏冬麵唔同,朋友表示好鐘意食,終於搵到佢都可以食既烏冬麵🥰配合住冷萃咖啡,一啖咖啡一啖麵咁食,發現魚介湯會增加左果酸味,朋友話果酸味重左😋🍜天・頂立:黑蒜油雞白魚介湯 $95湯底係鮮嫩雞白湯,加左黑蒜油調味,味道比較濃厚😋两碗麵都有两大舊燒左既叉燒,燒得好香好靚,而且仲有一塊大大舊既油揚,油揚索曬湯底既精華🥳湯底既湯魂係鰹昆,而且湯底不含有味精、味醂及鰹魚醬油,所以舊油揚唔會太油好好食!喱個湯底相反,配合住冷萃咖啡,咖啡既酸味反而係減少左,會有黑加侖子既
喱間餐廳book mark左好耐,今日終於有機會來試下🥰
店員好有禮貌,又會好詳細咁介紹用餐方法,好有心👍🏻👍🏻
小店位置唔算多,但裝修好用心好靚💯

🍜地・頂立:豚背脂豚骨魚介湯 $95

🍜天・頂立:黑蒜油雞白魚介湯 $95
湯底係鮮嫩雞白湯,加左黑蒜油調味,味道比較濃厚😋
喱個湯底相反,配合住冷萃咖啡,咖啡既酸味反而係減少左,會有黑加侖子既味道,好神奇🤩

🍮昭和風硬布丁 🍰提拉米蘇(軟)
食完碗份量十足既麵其實已經好飽,但女人有第二個胃😂两個甜品都好好食😋提拉米蘇有好重既cold brew ,Bailey加dark roast既味,仲有脆脆既餅乾,口感好豐富💯

• 冷萃咖啡
  • 昭和風硬布丁
  • Tiramisu
  • 天・頂立 -黑蒜油雞白魚介湯
  • 地・頂立 -豚背脂豚骨魚介湯
2023-02-22 53 浏览
打卡屯門人氣小店--頂立,烏冬同咖啡完美結合嘅餐廳😍因為每次路過都排長龍,所以今次一開舖就去😏餐廳充滿玩味,由年輕人主理,以為只係靠門面野?咁就錯啦,佢哋對食嘅要求絕對唔低,餐牌好詳盡咁介紹咗鮮味同咖啡對味蕾嘅衝擊, 咖啡同湯入面都有谷氨酸,所以可以飲一啖咖啡再飲一啖湯,會感覺到咖啡令到湯嘅改變。海 頂天有三款湯底,我揀咗蝦頭龍蝦魚介湯,湯底勁濃郁,好香嘅蝦味🤩最特別係用咗兩種唔同嘅叉燒,一塊慢煮豚肩肉,一塊慢煮豚腩肉,一肥一瘦,加上好有口感嘅手工烏冬,正☺️手沖咖啡,套餐+$15店員好好,會問我平時飲咩味嘅咖啡,我就鍾意少啲酸味嘅,佢就攞咗兩款俾我揀,非常體貼。呢款第一啖有少少苦,之後慢慢飲到少少cherry嘅甜味,再飲就有少少烏龍茶嘅味,口感豐富👍🏻Tiramisu,甜品升級+35又係我最愛嘅Tiramisu,只要餐廳有,我幾乎都會叫嚟試吓。呢度即叫即製,最重要係,會問埋我想要硬定軟,真係好好呀🤩佢入口綿滑,配上冧酒同咖啡,真係好好味😋佢酒味偏重,咖啡味相對弱啲,仲食得出有百利甜酒嘅味道。餐廳暫時只係收現金同八達通,想食嘅朋友記得準備定呀,唔好白走一趟。食完一餐咁豐富嘅lunch,一

海 頂天

手沖咖啡,套餐+$15

Tiramisu,甜品升級+35

餐廳暫時只係收現金同八達通,想食嘅朋友記得準備定呀,唔好白走一趟。食完一餐咁豐富嘅lunch,一日都精神晒開心晒😍
2023-02-22 36 浏览

海 頂天

手沖咖啡,套餐+$15

Tiramisu,甜品升級+35

屯門尼間日式小店主打《鮮美與咖啡》的配搭,香濃鮮味嘅湯底配上香濃醇厚嘅咖啡真係好夾。飲一啖咖啡再飲一啖湯,唔單止提升咗嘅鮮甜味,仲會解膩。👍🏻佢地啲麵係自家製嘅(頂立麵),口感煙韌爽口。再配上濃郁嘅蝦頭龍蝦魚介湯同桂花,大大提升咗整體嘅鮮味(桂花真係神來之筆)。👍🏻塊慢煮豚肉叉燒真係好厚切!好香好淋!整體來講,成碗麵真係落足料!強烈建議大家一定要配埋杯咖啡一齊食,真係會有另一番風味!而老闆對食材同咖啡有獨特嘅見解,亦都好有堅持,希望客人可以食到不一樣嘅美食!完全無諗過原來食麵可以配咖啡!店舖內仲有咖啡豆賣!有興趣嘅朋友可以叫老闆介紹下😆👍🏻

海。頂立

塊慢煮豚肉叉燒真係好厚切!好香好淋!

2023-02-22
午餐
  • 頂立海
  • 冷萃咖啡
  • 虹吸咖啡
  • 鬼·頂立海
  • Tiramisu
Sea - Damn Lab 海·頂立 🌊 $95 最受歡迎嘅蝦頭龍蝦魚介湯麵嘅湯底用大量海鮮熬製而成,包括蝦🦐、魷魚🐙同貝殼類🐚,入面有homemade爽口頂立麵、海帶、油揚、慢煮豬腩肉叉燒同慢煮豬肩肉叉燒🍖,豐富又鮮甜🤤Limited - Damn Lab 限·頂立 $105期開限定嘅胡椒牛骨白魚介湯配埋秘製鰹魚昆布基底,加入牛筒骨同胡椒🧂,特顯出辛香牛嘅鮮味🐮,連埋手工彈牙烏冬、慢煮肩肉叉燒、慢煮牛根腩、海帶🪸、油揚,組合清新又惹味🌶️Showa-era Style Caramel Pudding昭和風硬布丁🍮 $35特色昭和風布丁係餐廳主打嘅第一款dessert,比坊間布丁用左更多嘅雞蛋🍳,加上少少微焦苦嘅焦糖醬,成個組合入口滑嘟嘟而唔膩,性價比好高👍🏻Basque Burnt Cheesecake with peanuts花生巴斯克蛋糕 🥜🍰 $65 個cheesecake 外觀簡單得黎已經好吸精✨,面頭帶有巴斯克嘅焦香,裡面嘅質感軟滑又唔會太甜,加入香脆花生粒,夠match 好好食😋,值得推薦啊Cold brew coffee 冷萃咖啡 ☕️ $60用凍水浸超過12個鐘嘅咖啡豆
Sea - Damn Lab 海·頂立 🌊 $95

Limited - Damn Lab 限·頂立 $105

昭和風硬布丁🍮 $35

花生巴斯克蛋糕 🥜🍰 $65

Cold brew coffee 冷萃咖啡 ☕️ $60
用凍水浸超過12個鐘嘅咖啡豆好似冷泡茶一樣,香氣濃厚♨️,配埋龍蝦湯或者胡椒湯隔住嚟飲,口感醇厚又有層次感
2023-02-18 31 浏览
好耐冇去屯門區啦等我睇吓有啲乜嘢好食😄搵到一間叫做頂立嘅日式烏冬店店員首先會講解一下佢哋餐廳嘅特色🫶🏻然後比一張紙我哋去填寫Menu望上去有少少複雜,我講解下分別有天地海同埋限天即係雞肉湯Day即係豬肉湯海即係龍蝦🦞湯已限即係限定😘今日限定嘅係胡椒湯,味道會有少少辣嘅,同埋會比普通嘅活多咗一啲牛筋一向都鍾意海鮮嘅我就揀咗😗海(蝦頭龍蝦魚湯)湯底用咗蝦頭同龍蝦熬製非常之足料㗎 鮮味十足 超好飲我的必試之選🦐🦞配埋旁邊嘅豚肉 一流巴斯克芝士蛋糕呢一款芝士蛋糕食落去好似雪糕一樣蛋糕咬落去有實在感芝士味香濃頂立屯門井財街9號錦發大廈地下20B號舖
好耐冇去屯門區啦等我睇吓有啲乜嘢好食😄
搵到一間叫做頂立嘅日式烏冬店
店員首先會講解一下佢哋餐廳嘅特色🫶🏻然後比一張紙我哋去填寫
Menu望上去有少少複雜,我講解下
分別有天地海同埋限
天即係雞肉湯
Day即係豬肉湯
海即係龍蝦🦞湯

一向都鍾意海鮮嘅我就揀咗
😗海(蝦頭龍蝦魚湯)
湯底用咗蝦頭同龍蝦熬製非常之足料㗎

呢一款芝士蛋糕食落去好似雪糕一樣
蛋糕咬落去有實在感芝士味香濃

頂立
2023-02-18 40 浏览
屯門原來有一間充滿日式鬼怪佈置 👹日式烏冬店牆身嘅佈置令到我回想起去日本旅行嘅感覺❤️天·頂立 (雞湯)奶白色湯底十分濃郁飲完一啲都唔口乾 真材實料去做嘅湯底沒有油膩感我差唔多飲晒成碗慢煮豚腩肉 幾有口感 烏冬手工製 好煙韌❤️Tiramisu 朋友好鍾意飲咖啡所以佢就想試吓呢一款甜品😜有分軟or硬度廚師用的是意大利傳統方法製作好特別 有層次感 餅乾有baileys 味😋手工冷萃咖啡 ☕️記得要一啖湯底一啖咖啡😋👍🏻🫶🏻頂立屯門井財街9號錦發大廈地下20B號舖

屯門原來有一間充滿日式鬼怪佈置 👹日式烏冬店
牆身嘅佈置令到我回想起去日本旅行嘅感覺

❤️天·頂立 (雞湯)
奶白色湯底十分濃郁
飲完一啲都唔口乾 真材實料去做嘅湯底