Hanook Korean Restaurant
韓屋裝修溫馨得嚟帶有現代感,木質桌椅同柔和嘅燈光營造出一種親切而放鬆的氛圍,令人有去咗首爾的一間地道韓國家庭餐廳嘅感覺。我同朋友各嗌左個石鍋飯,蒸泡菜餃子就一齊Share炒豬肉石鍋拌飯 $128石鍋飯用左紅米飯,非常健康,入面有好多配菜,用料十足,炒豬肉仲鑊氣十足添,可以根據自己的口味睇下落幾多醬汁。醬炒牛肉芝士石鍋拌飯 $138醬炒牛肉同樣鑊氣十足,配埋拉絲嘅芝士,非常惹味。蒸泡菜餃子$78/5隻泡菜餃子都值得一試,餃子大大隻即蒸,內餡有滿滿嘅韓式泡菜同豬肉,酸酸辣辣又帶點微甜,非常開胃,令人一口接一口。韓國果肉果汁(提子)$25韓國甜米水$25韓屋值得大家一試的餐廳,我期待下次可以試到其他韓國嘅美食。韓屋📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖

我同朋友各嗌左個石鍋飯,蒸泡菜餃子就一齊Share

炒豬肉石鍋拌飯 $128

醬炒牛肉芝士石鍋拌飯 $138
醬炒牛肉同樣鑊氣十足,配埋拉絲嘅芝士,非常惹味。

蒸泡菜餃子$78/5隻

韓國果肉果汁(提子)$25
韓國甜米水$25

韓屋值得大家一試的餐廳,我期待下次可以試到其他韓國嘅美食。

📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
2024-05-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 泡菜餃子王
2024-05-03 0 浏览
同朋友keep住行尖沙咀都諗唔到食咩好🥺去到韓國街一見到韓屋難得少人等位 仲唔去食!🙈🙈不過我地食食下都見開始需要排隊用餐❣️醬炒牛肉石鍋拌飯 $128滿滿嘅拌飯配料 係大量嘅蔬菜🥬最估唔到到選用左紅米飯做飯底👍🏻健康之選拌飯時加入咗醬汁後即刻有種韓國風味❣️雪濃湯 $148終於搵到有雪濃湯嘅餐廳🔥係韓國食得多 但係香港好難食到會係淨湯上 不過可以加配素麵🍜飯 🍚飲落帶點鮮甜嘅感覺🐂雪濃湯嘅牛肉餡料都完全吸收左湯嘅精華❣️餃子王 $18❣️泡菜餃子王 $18勁大粒餃子~~真係餃子嘅王👑曾經係韓國食過一次 估唔到係香港都有一粒餃子王應該相當於兩粒多嘅份量😆有平時食餃子都會出現嘅韭菜味 仲有泡菜味🥬餃子王:韭菜味好出 仲帶點少豬肉🌶️泡菜餃子王:夠辣夠香口 食落幾惹味餡料都有返咁上下嘅份量 係成正比嘅感覺而皮就會比較薄少少😂😂🍋韓國檸七 $25🍑韓國果肉汁(蜜桃) $25
同朋友keep住行尖沙咀都諗唔到食咩好🥺
去到韓國街一見到韓屋難得少人等位 仲唔去食!
🙈🙈不過我地食食下都見開始需要排隊用餐

餡料都有返咁上下嘅份量 係成正比嘅感覺
而皮就會比較薄少少😂😂

🍋韓國檸七 $25
🍑韓國果肉汁(蜜桃) $25

由韓國人主理地道家常菜🇰🇷韓屋ʕ๑’ㅅ‘๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ⸝⸝‪⸝♡呢一間韓屋主打韓國家常菜料理🌟佢哋嘅無味精養生湯 同埋人氣石鍋拌飯都好吸引🔥▪️參雞湯💲1️⃣6️⃣8️⃣人參雞湯好足料✨真係用左原隻雞去煲🐓雞肉煲完湯之後 雖然肉質未算好滑 但起碼都唔鞋!而且連雞骨都係一咬就溶 真係啖啖肉嘅口感👍🏻重點係個雞湯味道好濃郁清甜 佢哋主打零味精所以飲到嘅都係原汁原味❤️仲加咗人參、紅棗、松子仁等養生食材 夠晒滋補個湯仲會有少少糯米 煮到好綿密又入味!▪️炒豬肉石鍋芝士拌飯💲1️⃣3️⃣8️⃣呢一個熱辣辣嘅石鍋拌飯都幾好食!送到上嚟嘅時候即刻將佢撈勻 見到有好多芝士拉絲嘅效果好邪惡 而且拌飯都有好多配料豬肉、紅蘿蔔、紫菜、豆芽等 口感豐富~仲有我幾鍾意佢哋呢度嘅拌飯用咗紅米飯!健康有營養之餘又幾有咬口👍🏻▪️泡菜餃子王💲1️⃣8️⃣呢到嘅餃子王真係超大隻!我就叫咗泡菜味 食落有啲辣辣地 幾惹味同埋餃子皮都幾薄 而且餡料好足🫶🏻⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚📍 韓屋 尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
由韓國人主理地道家常菜🇰🇷韓屋
呢一間韓屋主打韓國家常菜料理🌟
佢哋嘅無味精養生湯 同埋人氣石鍋拌飯都好吸引🔥

▪️參雞湯💲1️⃣6️⃣8️⃣
人參雞湯好足料✨真係用左原隻雞去煲🐓
雞肉煲完湯之後 雖然肉質未算好滑 但起碼都唔鞋!
而且連雞骨都係一咬就溶 真係啖啖肉嘅口感👍🏻
重點係個雞湯味道好濃郁清甜 佢哋主打零味精
所以飲到嘅都係原汁原味❤️
仲加咗人參、紅棗、松子仁等養生食材 夠晒滋補
個湯仲會有少少糯米 煮到好綿密又入味!

▪️炒豬肉石鍋芝士拌飯💲1️⃣3️⃣8️⃣
呢一個熱辣辣嘅石鍋拌飯都幾好食!
送到上嚟嘅時候即刻將佢撈勻 見到有好多芝士
拉絲嘅效果好邪惡 而且拌飯都有好多配料
豬肉、紅蘿蔔、紫菜、豆芽等 口感豐富~
仲有我幾鍾意佢哋呢度嘅拌飯用咗紅米飯!
健康有營養之餘又幾有咬口👍🏻

▪️泡菜餃子王💲1️⃣8️⃣
呢到嘅餃子王真係超大隻!
我就叫咗泡菜味 食落有啲辣辣地 幾惹味
同埋餃子皮都幾薄 而且餡料好足🫶🏻

📍 韓屋
2024-05-01 0 浏览
人氣尖沙咀韓國料理店鋪細細不足十張枱,店內佈置粉紅迷人,星期日中午2點半都要等 5分鐘才入座。芝士豚肉伴飯上枱石鍋熱騰騰鑊氣十足,香味撲鼻充斥豚肉、韓式醬料、飯香等味道,令人垂涎三尺🤤豚肉入口香而軟淋,伴著芝士菜蔬、飯焦韓式醬料層次豐富,香口美味牛肉大醬湯伴紅米飯健康之選,紅米健康伴韓式大醬湯加上入味牛肉,完全韓式口感味道濃郁一口湯一口飯,味蕾多重享受韓式餃子🥟皮薄脆香,內有韓式粉絲、蔥、蘿蔔….,沒太大驚喜比較清淡,個人比較喜歡中式餃子多些,這個一試無妨,但下次再惠顧會試其它款式餃子🥟

牛肉大醬湯紅米飯

韓式餃子

2024-03-10
等候时间
5 分钟 (堂食)
牛肉大醬湯紅米飯
2024-04-24 0 浏览
突然好掛住韓國湯飯就決定黎韓國街搵下,見到呢間小店都坐滿人就試試佢😆🔸薯仔豬排骨湯+紅米飯(HK$168+20)上檯時熱辣辣,有陣熟悉嘅韓國湯味,入面個豬排骨都幾大舊,當然唔少得吸曬湯汁嘅薯仔,配埋紅米飯好match啊😎🔸醬炒牛肉芝士石鍋拌飯 (HK$138)店員都有提醒要快啲撈勻,如果唔係芝士好快就會硬曬架啦,好多嘅蔬菜統牛肉撈埋一齊,記得加埋韓式辣醬,就更惹味😆🔸 泡菜餃子王(HK$18)🔸 餃子王(HK$18)餃子即蒸,大大個餡料都幾多,泡菜味就酸酸辣辣,原味都唔錯🥟

🔸薯仔豬排骨湯+紅米飯(HK$168+20)

🔸醬炒牛肉芝士石鍋拌飯 (HK$138)

🔸 泡菜餃子王(HK$18)
🔸 餃子王(HK$18)
餃子即蒸,大大個餡料都幾多,泡菜味就酸酸辣辣,原味都唔錯🥟
韓國菜出名多前菜,呢度淨係會提供一款,仲要係酸到你唔會食嘅醃蘿蔔(利申本身唔特怕酸)啲價錢細到要用放大鏡睇先睇到,以及未試過韓國餐廳叫一個湯,個飯要另外俾錢。叫左個釜山豬肉湯味道不過不失,但唔會再幫襯。

(利申本身唔特怕酸)
2024-04-22
2024-04-23 95 浏览
今次特登一早黎食呢間韓國餐廳,因為晏咗就會好多人要排隊,餐廳主打湯飯,餃子,當日係一位韓國侍應接待我地,可以用韓文或者英文溝通,裝修都好韓式,播住韓文歌,牆上好多標語標榜餐廳以健康,較低卡食物為主,一坐低就會提供酸蘿蔔做前菜,好脆口同辣辣地,都幾開胃🤤蔘雞湯($168)係韓國既拿手菜式,係雞既腹中填入人嵾,大棗,板粟,松子仁,糯米,大蒜等食材,夏季都岩食,補而不燥,雞煲得超級腍,連骨頭都煲到可以係口裏面化開,肉質好滑,一d都唔鞋口,湯裡面雞味幾香,亦都有人蔘既甘味,雞裏面既糯米超級綿,吸曬雞湯既味道好好食🐥炒豬肉石鍋芝士拌飯 ($138)韓國石頭鍋飯都食得多,呢度既石頭鍋飯就特別少少,佢係用紅米做飯底,同埋食落唔會覺得油淋淋,但又做到焦香既味道,鍋底既飯焦好好食,另加上不同蔬菜同芝士拌埋一齊,口感好豐富,每啖飯都有芝士拉絲🧀餃子王 ($18/隻)隻餃子好似元寶咁大粒,十分飽滿,除左肉之外仲有大荳芽,豆腐,蘑菇,粉絲,食落好清新,都幾特別🥟韓式煎餃子 ($75)煎餃就會比較惹味d,餃子皮香脆可口不油膩,都值得一試🥟食咗幾款餐廳既美食,感覺同一般韓國餐廳最大分別係無咁油膩,味道會淡少少,主

蔘雞湯($168)

炒豬肉石鍋芝士拌飯 ($138)

餃子王 ($18/隻)

韓式煎餃子 ($75)
煎餃就會比較惹味d,餃子皮香脆可口不油膩,都值得一試🥟

食咗幾款餐廳既美食,感覺同一般韓國餐廳最大分別係無咁油膩,味道會淡少少,主要食食材本身既味道,食完一啲罪惡感都無,好似食左健康餐咁,又完全無口渴既感覺,相信係因為餐廳無落味精,岩曬想健康又想食得豐富既人😍
2024-04-15
用餐时段
  • 蔘雞湯
  • 韓式煎餃子
  • 餃子皇
  • 炒豬肉石鍋拌飯
叫左好多款湯—$148牛骨湯、$158香辣牛肉湯、$158釜山豬肉湯,真係除了人蔘雞、釜山豬肉湯, 其他都是沒有材料的香辣牛肉湯係齋黎嘅,好難先搵到牛肉, 有大量大䓤,洋蔥⋯⋯啲牛肉細到見唔到釜山豬肉湯,有好一片片薄嘅豬肉,但係韭菜得嗰幾條,乜韭菜好貴嘅咩?兩款石頭鍋飯正常, 好難唔好食嘅…配菜小只有一款,仲要最初頭攞得兩碟過嚟,我哋六個人只攞兩碟過嚟,問先至攞多兩碟過嚟都唔係一人一碟.講真講真呢個價錢呢個份量一啲都食唔飽要去麥當勞食返個餐先得

兩款石頭鍋飯正常, 好難唔好食嘅…

講真講真呢個價錢呢個份量一啲都食唔飽要去麥當勞食返個餐先得
2024-04-19 121 浏览
.【 ✨ 尖沙咀的最佳韓國美食體驗 ✨ 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 General Info 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▎菜式分類:#mayfoodie_韓國菜 ▎地區分類:#mayfoodie_tsimshatsui ▎人均消費:Ard HKD 200▎餐廳名稱及位置:📍 韓屋 (尖沙咀)尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬喺尖沙咀嘅一間韓國餐廳,名叫【韓屋】,係一個值得一試嘅韓國菜聖地。呢度嘅食物正宗無誤,每一道菜式都散發出濃厚的韓國風味,絕對能夠滿足您的味蕾。首先,我叫嘅第一道菜式係「薯仔豬排骨湯 配白飯」。啱啱端上嚟嘅時候,一陣濃郁嘅湯香飄散出嚟,令人胃口大開。湯底濃郁,入口滋味鮮美,豬排骨肉質鮮嫩多汁,配上煮熟嘅薯仔同白飯,味道更加豐富。呢碗湯真係好暖胃,令人心情倍增。接下嚟係「醬炒牛肉石鍋芝士拌飯」。一上桌,嗰啲熱騰騰嘅石鍋散發出誘人嘅香氣,真係讓人垂涎欲滴。牛肉炒得香嫩多汁,搭配上醬汁嘅滋味更加突出。最吸引人嘅係石鍋底層嘅芝士,一融入飯同牛肉之中,帶出嘅濃郁芝士味道真係無法抗拒。每一口都令人回味無窮,絕對係芝士控嘅最

【 ✨ 尖沙咀的最佳韓國美食體驗 ✨ 】

▎菜式分類:#mayfoodie_韓國菜
▎地區分類:#mayfoodie_tsimshatsui
▎人均消費:Ard HKD 200
▎餐廳名稱及位置:
📍 韓屋 (尖沙咀)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 【 整體評價 】 ▬▬▬▬▬▬▬▬▬

接下嚟係「醬炒牛肉石鍋芝士拌飯」。一上桌,嗰啲熱騰騰嘅石鍋散發出誘人嘅香氣,真係讓人垂涎欲滴。牛肉炒得香嫩多汁,搭配上醬汁嘅滋味更加突出。最吸引人嘅係石鍋底層嘅芝士,一融入飯同牛肉之中,帶出嘅濃郁芝士味道真係無法抗拒。每一口都令人回味無窮,絕對係芝士控嘅最佳選擇。

最後,我叫嘅「泡菜餃子王」。餃子係韓國菜嘅經典之作,而呢款「泡菜餃子王」絕對唔會令你失望。餡料豐富,泡菜嘅酸辣味道同餃子皮嘅鮮脆口感完美結合。每一口咬落去,都能夠感受到餡料嘅彈牙口感同泡菜嘅獨特風味,令人回味無窮。如果你鍾意泡菜同餃子,呢款菜式絕對係你嘅最愛。

【韓屋】嘅食物絕對係一個韓國料理愛好者嘅天堂。佢哋嘅菜式唔單止好味,仲好平價。餐廳環境舒適,服務態度友善,令人有種家的感覺。如果你想要一個正宗韓國美食體驗,【韓屋】絕對係你嘅首選。

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

多謝睇到呢度🤓🙏

▎想睇下其他位於尖沙咀既餐廳推介?
👉👉👉 可以click #mayfoodie_tsimshatsui

#mayworldoffood #foodie #hongkongfoodie #hongkong #kowloon #newterritories #worldoffood #yummy #delicious #comment #pleaselike #pleasefollow #hkig #ig #pleaselike #pleasesupport #香港 #香港美食 #食評 #請支持 #deliciousfood #cafe #food #foodcommentary
2024-04-18 65 浏览
同女朋友經過見到呢間 女朋友話評分唔錯諗住去試試佢 點知一坐低 已經勁多昆蟲飛黎飛去 價錢偏貴都算 但味道認真麻麻地 叫左個拌飯都百幾蚊之餘仲要可以唔好食 個豆腐湯仲西利 豆腐都真係唔會貴得去邊 佢仲可以薄切得4塊 肉又小 真係得個湯 個飯仲要加$20 只有紅米飯 食物選擇極少 呢間真係唔推薦
每次下班後想吃韓式美食,就會立刻想起韓屋,最吸引我的當然是每次來都要吃的蔘雞湯和石鍋拌飯啦😍!木系裝修的小店雖然不大,但坐得很舒適,很適合和三五知己聚餐👍🏻🌕 牛排骨湯這道韓式牛排骨湯味道鮮甜且牛味濃郁。湯中的牛肉煮到很軟,加入粉絲和配料使得湯的口感更加豐富👍🏻很想泡飯一起吃😆🌖 牛小排煎餃牛肉餡在煎餸內部則保持了肉汁鮮嫩,餃子皮的煎烤過程賦予了微焦的香氣,與香濃內餡結合在一起,非常美味👍🏻🌕 豬肉石鍋拌飯豬肉石鍋拌飯這傳統的韓式料理是必點的,以熱騰騰的石鍋盛載,加入豬肉、芽菜、菇、紫菜等食材拌好,味道超豐富。石鍋的高溫使得米飯底部形成香脆的飯焦,更帶出了整體的香氣和口感,大口大口的吃好爽🤪🌕 蔘雞湯湯裡的雞肉超鮮嫩,與蔘的香氣相融合,連骨頭都是可以吃下去的,喝下去感覺很滋潤,胃裡也很舒服😌🌖 泡菜蒸餃這蒸餃每一顆都很飽滿,味道酸辣開胃,很不錯!📍 韓屋尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖🧧人均消費 $230

🌕 牛排骨湯

🌖 牛小排煎餃

🌕 豬肉石鍋拌飯

🌕 蔘雞湯

🌖 泡菜蒸餃
這蒸餃每一顆都很飽滿,味道酸辣開胃,很不錯!

📍 韓屋
🧧人均消費 $230

2024-03-28 452 浏览
好耐冇飲過蔘雞湯啦,做完gym要補一補。食韓國嘢緊係要去尖沙咀韓國🇰🇷街啦。📍尖沙咀 韓屋 hanook我哋食左:🌟必食推薦:蔘雞湯💰168我係衝住蔘雞湯黎韓屋,果然冇令我失望。首先,我見到條人蔘仔,有原隻雞好足料。雞🐓湯入面仲有啲糯米,索晒啲雞湯軟腍腍好好味。飲完成個人暖晒,精神晒。🌟必食推薦:炒豬肉石鍋芝士拌飯💰138豬肉芝士拌飯有好多料,豬肉,芝士,紅蘿蔔,紫菜,豆芽等。芝士有拉絲,撈埋啲醬好惹味,飯係紅米飯好味之餘又健康。🌟韓式煎餃子🥟 💰78韓式煎餃子好有屋企嘅味道,餃子金黃色好足料。總結:韓屋整體味道價錢都好ok,所以都好多捧場客。另外,呢間餐廳餃子真係唔錯,佢有個特色餃子王都係💰18。2人總數💰422(包埋加一)人均💰21110分滿分味道:8/10環境:7.5/10價格:7.5/10#hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie.hk#hkrestaurants#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood #hongkongtravel #hongkonginstagram #香港

📍尖沙咀 韓屋 hanook

我哋食左:

🌟必食推薦:蔘雞湯💰168

🌟必食推薦:炒豬肉石鍋芝士拌飯💰138

🌟韓式煎餃子🥟 💰78
韓式煎餃子好有屋企嘅味道,餃子金黃色好足料。

總結:韓屋整體味道價錢都好ok,所以都好多捧場客。
另外,呢間餐廳餃子真係唔錯,佢有個特色餃子王都係💰18。

2人總數💰422(包埋加一)人均💰211

10分滿分
味道:8/10
環境:7.5/10
價格:7.5/10

#hkrestaurants
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店打卡
#尖沙咀美食 #尖沙咀 #tst#tsimshatsuifood
2024-03-28 259 浏览
我哋今次繼續嚟到韓國街搵嘢食🥢。之前都有介紹過韓國菜最多人識嘅燒肉🔥、定食🍱、冷麵🍜等等。但係其實韓國菜唔少得有啲傳統養生料理♨️,平時大家可能去到韓國旅行先至食到✈️,我哋今日一於就喺香港試下蔘雞湯🐔。.🐓蔘雞湯($168)真係煲得超級腍👅,雞肉嘅肉質好軟腍,連骨頭都煲到可以喺口裏面化開🦴,鍾意食骨髓嘅朋友可以啜埋裏面嘅精華。湯裏面雞味幾香🐥,亦都有人蔘嘅甘味,同時唔會濃到有澀味🙌🏻。雞裏面亦都養咗米粒🍚,煮完出嚟已經超級綿,吸晒湯嘅味道。.🥟蒸醬牛小排餃子($88)有驚喜,裏面好足料😋,肉嘅份量超級多,食落嘅牛肉香味亦都好濃、好香🐮。而且裏面嘅餡整得幾好,有彈牙嘅口感🫦,好食。.🌾韓國甜米水($25)食得韓國嘢,梗係要配返韓國嘅飲品啦🇰🇷。我哋就鍾意呢款帶有米味、甜甜香香嘅特色嘢飲🍬,搖勻之後仲食到啲米粒添。.🍇韓國果肉果汁(提子)($25)呢一款都好啱配埋韓國嘢一齊食✌🏻,提子味,加埋食到嘅粒粒果肉👅,好有feel 。
🐓蔘雞湯($168)
🥟蒸醬牛小排餃子($88)
🌾韓國甜米水($25)
🍇韓國果肉果汁(提子)($25)
2024-03-25
用餐时段
2024-03-20 325 浏览
去咗尖沙咀金巴利道韓屋食韓國菜!最喜歡佢哋有不同嘅韓式湯鍋可以選擇,趁天氣乍暖還寒 暖暖地補補身 !-韓國薯仔排骨湯韓屋的韓國薯仔排骨湯用料十足,有大量薯仔、排骨、洋蔥和蔥。排骨肉質鮮嫩,薯仔軟糯入味,湯頭帶微微辣好濃郁。-醬炒牛肉石鍋拌飯牛肉用醬汁醃過,炒到好香口。石鍋飯底部有焦香嘅鍋巴,撈勻啲飯、牛肉、蔬菜同醬汁,好惹味。-泡菜餃子王餃子餡料豐富,泡菜味道酸辣,非常開胃。韓屋尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖#尖沙咀韓屋 #韓國餐廳 #韓國湯鍋 #石鍋飯 #餃子 #韓國薯仔排骨湯 #醬炒牛肉石鍋拌飯 #泡菜餃子王
去咗尖沙咀金巴利道韓屋食韓國菜!
最喜歡佢哋有不同嘅韓式湯鍋可以選擇,
趁天氣乍暖還寒 暖暖地補補身 !
韓國薯仔排骨湯
韓屋的韓國薯仔排骨湯用料十足,
有大量薯仔、排骨、洋蔥和蔥。
排骨肉質鮮嫩,薯仔軟糯入味,湯頭帶微微辣好濃郁。
醬炒牛肉石鍋拌飯
牛肉用醬汁醃過,炒到好香口。
石鍋飯底部有焦香嘅鍋巴,
撈勻啲飯、牛肉、蔬菜同醬汁,好惹味。
泡菜餃子王
餃子餡料豐富,泡菜味道酸辣,非常開胃。

2024-03-15 349 浏览
🥟又嚟咗尖沙咀韓國街食飯😋今次揀咗呢間專食韓國餃子嘅小店~可惜當日去到招牌巨大餃子王已經賣晒🥹我哋唯有試咗其他嘢食-煎醬牛小排餃子 一份有5 隻外皮香脆 內餡充滿醬香同肉汁牛肉份量都唔少蒸泡菜餃子 皮薄 食落口感幾煙韌餡料除咗泡菜仲有豬肉、韮菜同粉絲食落辣辣哋 幾惹味 個人更偏好蒸餃-醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 用料好豐富有大量蔬菜、牛肉同埋最重要嘅芝士🤪攪拌時已經不斷拉絲 好吸引飯底用咗韓國紅米飯 感覺上比較健康 整體來講都幾特別 不過要留意店舖坐位不多晚市有機會要排隊用餐好味評分😋:4/5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:4/5🌟🌟價錢💰:$150@1地址:韓屋 @hanook.tst尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖#littlefoodtour韓式#littlefoodtour尖沙咀
🥟
又嚟咗尖沙咀韓國街食飯😋
今次揀咗呢間專食韓國餃子嘅小店~
可惜當日去到招牌巨大餃子王已經賣晒🥹
我哋唯有試咗其他嘢食
煎醬牛小排餃子 一份有5 隻
外皮香脆 內餡充滿醬香同肉汁
牛肉份量都唔少
蒸泡菜餃子 皮薄 食落口感幾煙韌
餡料除咗泡菜仲有豬肉、韮菜同粉絲
食落辣辣哋 幾惹味 個人更偏好蒸餃
醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 用料好豐富
有大量蔬菜、牛肉同埋最重要嘅芝士🤪
攪拌時已經不斷拉絲 好吸引
飯底用咗韓國紅米飯 感覺上比較健康