🍽🍴🍽🍴🍽🧀🧀🧀🧀🧀🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🥢芝士岩漿炒飯 $98 🆙-飯底係泡菜炒飯夾雜住少許五花肉,加埋芝士蛋漿份量完全夠兩個人食🥸。撈勻之後啲芝士真係好誇張,拉極都唔斷,味道非常濃郁但配埋少辣既泡菜炒飯又唔會太過油膩。鐵板亦都好夠熱,食到落尾都唔會有啲芝士凍左黐唒落鐵板既情況😻。-🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 8/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10-🍽🍴🍽🍴🍽🧀🧀🧀🧀🧀🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🍽🍴🍽🍴🍽🧀🧀🧀🧀🧀🍴🍽🍴🍽🍴🍽
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.5/10
🍽🍴🍽🍴🍽🧀🧀🧀🧀🧀🍴🍽🍴🍽🍴🍽
  • 芝士岩漿炒飯
2021-08-05 262 浏览
#韓閣💛平日見到都好多人 要排好長龍👀 今日下午茶時間去冇乜人🤤🤤小編即刻衝佐入去間餐廳🍴算係平民韓國菜💖💖💖好吸引❗️入到去員工服務態度幾好👍🏻👍🏻 仲會播好多KPOP歌 追星嘅朋友可以一次過滿足晒你😼😼 邊食飯邊聽歌🙌牛肉石鍋飯 $48💰 (7/10)送到上枱係熱辣辣㗎🔥🔥石鍋仲係好熱好熱🥵🥵牛肉石鍋飯配料有牛肉🐮 蛋🍳芽菜 紅蘿蔔🥕翠肉瓜 同啲菜🥬再加啲芝麻係面上😆😆當然唔少得石鍋飯一定要有既韓式辣醬啦🌶牛肉方面唔會好韌 正正常常 切細細條咁 菜方面覺得幾新鮮✨將隻蛋撈埋 加埋韓式辣醬真係超惹味‼️會一啖啖咁食落肚仔到😋食到尾 仲會食到啲飯焦😽😽😽😽真係正✨✨略嫌如果冇韓式辣醬嘅話會比較寡🙈🙈特厚炸黑毛豬排拼特長帝蟹柳湯拉麵 $52💰 (7/10)真係超級長嘅蟹柳‼️‼️拉麵🍜正正常常 軟硬適中 配料有蛋🍳翠玉瓜✨湯底應該係有少少泡菜味 食落去幾好食 咸咸地咁😻而特厚炸黑毛豬排就不得了✨✨真係又大塊又厚😽😽會配埋沙律醬俾你點嚟食 😆😆而塊黑毛豬扒係要自己剪㗎 因為店舖係完塊俾你 所以店員會俾把剪力你去剪🙈🙈炸黑毛豬扒略嫌冇乜味🙈🙈但佢炸得外脆內軟😽😽食落好有口感😋😋但可能要點沙律醬先會再
#韓閣💛

牛肉石鍋飯 $48💰 (7/10)

特厚炸黑毛豬排拼特長帝蟹柳湯拉麵 $52💰 (7/10)
真係超級長嘅蟹柳‼️‼️拉麵🍜正正常常 軟硬適中 配料有蛋🍳翠玉瓜✨湯底應該係有少少泡菜味 食落去幾好食 咸咸地咁😻而特厚炸黑毛豬排就不得了✨✨真係又大塊又厚😽😽會配埋沙律醬俾你點嚟食 😆😆而塊黑毛豬扒係要自己剪㗎 因為店舖係完塊俾你 所以店員會俾把剪力你去剪🙈🙈炸黑毛豬扒略嫌冇乜味🙈🙈但佢炸得外脆內軟😽😽食落好有口感😋😋但可能要點沙律醬先會再好食啲啦🤤🤤 整體嚟講 呢個餐幾抵食👍🏻👍🏻炸黑毛豬扒好大塊😻😻

推薦指數🌟 7 / 10 🌟

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食荃灣 #巨B覓食將軍澳

2021-08-05 212 浏览
weekend 3pm去食入面都坐左7,8成客但我地都唔洗等位就入左咁我地就嗌lumch set同afternoon tea🤎 afternoon tea T02 $42 跟薯條佢份量其實都ok多不過味道又係另一回事佢有泡菜餃,豬肉粉絲卷,粉絲卷泡菜餃最正常啦,唔辣既但豬肉粉絲卷同粉絲卷,個人不喜歡口感奇怪,但就炸得幾脆10分我比5分🤎+$18 小食 炸蝦餅&帶子炸物係幾出色,每枱只可以+$9加兩款咁我地揀左蝦餅同帶子啦都係炸得好脆卜卜蝦餅最好味,佢唔係成塊炸到硬左果種入面係彈牙的,推薦加+$9試試咁帶子就普普通通啦,都幾大粒炸粉都唔會好多加呢個$18仲抵食過afternoon tea既小食10分我比8分飲品 凍飲+$2 特飲+6🤎夢幻碟豆花特飲 +$6唔撈勻上面就係梳打撈勻之後會變左淺紫色,幾好飲唔會太甜,可以試下10分我比8分🤎橙汁菠蘿梳打 +$6都係要撈勻底層糖漿先好飲呢杯野十分甜,就係好假果d糖漿味有幾粒菠蘿,係罐頭,但唔係地門10分我比6分🤎蜜桃冰茶 +$6都係有幾粒罐頭蜜桃但呢杯茶,無蜜桃味,仲好淡10分我比4分本來想嗌菠蘿可樂冰,要+$38就無試了主食🤎蟹三色石鍋飯 $4
weekend 3pm去食入面都坐左7,8成客
但我地都唔洗等位就入左

咁我地就嗌lumch set同afternoon tea

🤎 afternoon tea T02 $42 跟薯條
佢份量其實都ok多
不過味道又係另一回事
佢有泡菜餃,豬肉粉絲卷,粉絲卷
泡菜餃最正常啦,唔辣既
但豬肉粉絲卷同粉絲卷,個人不喜歡口感奇怪,但就炸得幾脆

10分我比5分

🤎+$18 小食 炸蝦餅&帶子

炸物係幾出色
,每枱只可以+$9加兩款
咁我地揀左蝦餅同帶子啦
都係炸得好脆卜卜
蝦餅最好味,佢唔係成塊炸到硬左果種
入面係彈牙的,推薦加+$9試試

咁帶子就普普通通啦,都幾大粒
炸粉都唔會好多

加呢個$18仲抵食過afternoon tea既小食
10分我比8分

飲品 凍飲+$2 特飲+6

🤎夢幻碟豆花特飲 +$6
唔撈勻上面就係梳打
撈勻之後會變左淺紫色,幾好飲
唔會太甜,可以試下

10分我比8分

🤎橙汁菠蘿梳打 +$6
都係要撈勻底層糖漿先好飲
呢杯野十分甜,就係好假果d糖漿味

有幾粒菠蘿,係罐頭,但唔係地門

10分我比6分

🤎蜜桃冰茶 +$6
都係有幾粒罐頭蜜桃
但呢杯茶,無蜜桃味,仲好淡

10分我比4分

本來想嗌菠蘿可樂冰,要+$38就無試了

主食

🤎蟹三色石鍋飯 $48 蟹三色+$18
份量足

呢個飯出色,撈勻之後真係每淡都重蟹味
佢有比一個紅汁撈,偏酸唔太辣
落多d會更加好味

推薦必試
10分我比9分

🤎芝士炸雞石鍋飯 $48
炸雞幾好味,但相比蟹三色就當然差得遠啦
10分我比6分,合格

咁每一個set都跟一個前菜&甜品
我地問左店員,店員先上
可能我地唔問,店員就唔會比

🤎前菜就係中華沙律&青瓜
沙律就普通,但青瓜都幾難食,得一隻好死既酸味

🤎甜品就係馬卡龍
朱古力
,焦糖
,柚子
好味

overall,入面冷氣有d凍,除左店員行黎行去,舉勁耐手都無見到之外,lunch time係幾抵食既
特飲+$6同小食+$9都好抵
加上又係黃店,lunch time就去支持下

2021-08-04
  • 蟹三式石鍋飯
2021-08-05 233 浏览
、我諗就算唔係住荃灣既都有好多人聽過韓閣呢間鋪頭,食韓國菜既,價錢非常親民,特別係lunch time 黎食,午市套餐都係大約五十幾蚊,仲可以以優惠價加購韓式小食,平得黎嘢食整得好有質素,想食韓國菜既話絕對推薦黎食👍  1️⃣芝士岩漿炒飯($66)呢個係我黎親韓閣都必嗌既!出面食親呢類芝士泡菜炒飯郁啲都要起碼一百蚊,六十幾蚊就食到真係好睇🤩芝士份量好多,鋪滿曬係個飯既邊,撈埋個飯食超正超邪惡,芝士味道好香濃,而且超拉絲~炒飯係泡菜炒飯入面仲有大大片既五花腩,食落有好少好少既辣味🌶️就咁食個炒飯已經好好食,撈埋啲芝士食真係冇得輸🧀  另外午餐有得揀跟湯或者熱飲,湯係牛骨清湯,飲落清甜唔會過鹹😌  2⃣️泡菜五花腩片炒飯拼太陽雙蛋($54)個炒飯基本上同上面果款一樣,不過就冇芝士,變左兩隻煎蛋,同埋面頭灑上左啲紫菜。將啲蛋汁撈埋落個飯到食,好滋味😋  3⃣️海鮮豆腐湯飯($48)海鮮都幾多唔同款,有蝦、魷魚圈、青口、蜆。特別係個青口,超大粒😳豆腐滑捋捋,湯係酸甜帶辣既,送飯食一流!入面仲打左一隻蛋,係熱辣辣既湯入面慢慢變成半熟既狀態🤤  4⃣️海鮮炒烏冬($52)呢個有啲驚喜!炒得好入味好香!海鮮一樣有好多

1️⃣芝士岩漿炒飯($66)
芝士岩漿炒飯

2⃣️泡菜五花腩片炒飯拼太陽雙蛋($54)
泡菜五花腩片炒飯拼太陽雙蛋

3⃣️海鮮豆腐湯飯($48)
海鮮豆腐湯飯

4⃣️海鮮炒烏冬($52)
呢個有啲驚喜!炒得好入味好香!海鮮一樣有好多種類。烏冬係甜甜地帶醬油香既。講真就覺得唔係好韓式🤣但係齋講味道既話真係幾好食。

5⃣️蜂蜜牛油炸雞($118)
蜂蜜牛油炸雞
半份都有大約五件炸雞,有唔同既部位包括雞胸、雞翅、雞槌等等。蜂蜜牛油味甜甜地,包覆住件件炸雞😋不過個人覺得個醬係調得唔錯既,不過炸雞略顯乾左啲。不過呢個價錢,絕對收貨啦。

6⃣️紫菜粉絲卷(套餐+$8)
抵食!有四件。點茄汁食正!

7⃣️一口炸蝦餅(套餐+$9)
炸蝦餅都係有四件,點泰式酸辣醬,酸酸甜甜,每件都幾大塊。
泡菜五花腩片炒飯拼太陽雙蛋
海鮮豆腐湯飯
2021-07-29 261 浏览
話說……好耐都冇食過韓國野 成日都覺得韓國野都係辣既野同埋炸雞為主 覺得唔太岩食 所以加加埋埋應該都有好幾年冇食過韓國菜 咁岩去開荃灣 就係附近搵野食 見咁耐冇食過韓國菜 又未食過呢間韓閣 佢又係荃灣人氣韓國菜 就行過去睇下有冇野岩食啦 朋友都係好耐之前食過一次 一睇餐牌朋友話多咗好多野食 以前冇咁多選擇 睇圖都幾吸引 咁就拎飛等位入去食啦 當時餐廳都坐滿人 不過都好快就可以入座 應該等左五至十分鐘左右 一入到餐廳 餐廳好有韓式feel 播住韓文歌 但餐廳冷氣就唔多夠 坐底左都唔係好覺有冷氣 好熱下 咁我地都係入座前睇左餐牌 都諗好晒食咩 入到去就可以即刻叫我地兩個人叫左六樣野 大部分都係小食 冇叫主菜 驚會太飽 啲小食實左太吸引 好多都想試下鐵板牛柳絲(一人份)係用鐵板上 夠晒熱 係好多炒菜同埋牛柳絲 個醬汁係最好食 食落甜甜地 俾人感覺係食完一啖係有想食第二啖既 牛柳絲好淋 成個搭配係好夾 呢個仲會跟餐送返個牛骨清湯 一上枱已經聞到好香牛味 朋友飲左話好好味海鮮煎餅 餐牌入面既煎餅都有好多款 但海鮮就係人氣 咁就要試下喇 煎餅都幾大份 一份可以分成八件 煎餅熱辣辣 海鮮係有魷魚同埋

海鮮煎餅 餐牌入面既煎餅都有好多款 但海鮮就係人氣 咁就要試下喇 煎餅都幾大份 一份可以分成八件 煎餅熱辣辣 海鮮係有魷魚同埋蝦 幾好味 唔會話好油

紫菜肉鬆蛋卷 呢啲蛋卷係韓國必食既野 蛋卷又係有好幾款 我地揀左呢款係新菜式 最中意試新野 蛋卷一份有六件 蛋卷上面擺滿晒紫菜同肉鬆 蛋卷望落層次分明 好清楚睇到一層層 食落蛋係好滑身 滑lulu 好香蛋味 紫菜肉鬆配蛋卷又幾夾

小食叫左三款炸物 將軍澳開新分店所以做梗優惠好抵食 叫左一份黃金帶子同埋一份紫菜粉絲卷 兩樣小食都係每樣各有四舊 黃金帶子就正正常常 但紫菜粉絲卷就覺得麻麻地 佢外層係炸到金黃色好脆身再加埋紫菜係幾好味既 但入面既粉絲就唔太好食 感覺上配粉絲呢個配搭唔係好夾 怪怪地

另外 因為突然想食薯條 就叫左一份香草薯條 仲要係粗薯條 炸到熱辣辣好香脆好好味

整體黎講 除咗有啲熱 其他野都好滿意 食物幾高質 果然係荃灣既人氣韓國菜 價錢合理 好平好抵食 店員既服務態度好好 會主動問我地需唔需要水 值得一試

鐵板牛柳絲
紫菜肉鬆蛋卷
海鮮煎餅
香草薯條
2021-07-28 161 浏览
一路都知荃灣呢間食韓式野既黃店好出名,今日終於可以黎試下。今次我地嗌左幾樣野食,分別係蜂蜜牛油炸雞,芝士熔漿炒飯,牛肉韓式伴飯,紫菜肉鬆蛋卷同埋加左d 特價小食炸芝士條同埋上湯泡菜餃。最快黎到既係唔使點煮既牛肉韓式伴飯,一上枱已經嘩一聲,因為勁大兜,仲要好多牛肉😂,撈埋d 韓式辣醬,少少辣好開胃!然後上枱既就係重頭戲─芝士熔漿炒飯!!一上枱都係嘩一聲,個鐵板熱焫焫,芝士仲要超多,撈完d 芝士仲好拉絲!不過真係要多食先好嗌,因為食少少就會好滯好膩。蜂蜜牛油炸雞🎉d 炸雞係岩岩炸好,拎上手勁熱,個甜甜地好惹味!小食方面都介紹下喇。紫菜肉鬆蛋卷就普普通通。炸芝士條同想像有d 唔同,似芝士獅子狗,但都好食既。上湯泡菜餃都好味。重點係12蚊就有4隻。呢餐非常有驚喜。肯定會再去食過。

然後上枱既就係重頭戲─芝士熔漿炒飯!!

蜂蜜牛油炸雞🎉

d 炸雞係岩岩炸好,拎上手勁熱,個甜甜地好惹味!

小食方面都介紹下喇。

紫菜肉鬆蛋卷就普普通通。

炸芝士條同想像有d 唔同,似芝士獅子狗,但都好食既。

上湯泡菜餃都好味。重點係12蚊就有4隻。

呢餐非常有驚喜。肯定會再去食過。

2021-07-23 173 浏览
有次星期日經過見到好多人排隊,不過自己未試過,今日閒日黎到見到門口唔算多人就撳張飛仔等下位先大約十分鐘左右就有位啦打開餐牌見到價錢係韓國菜黎講都幾平,又唔洗加一,除左食粉麵米線茶餐廳之外真係好耐無試過出街食飯唔洗加一,而且仲要係韓國菜餐廳雜菜石鍋飯飯量同菜量都多,加埋辣醬拌勻黎食,飯焦水梨牛𦟌水冷麵梨清甜爽口,冷麵同冷麵汁食落涼浸浸好清涼一口炸蝦餅不過不失,期間限定特價價錢好平夢幻蝶豆花特飲顏色偏向紫色多過藍色不過都幾靚,飲落有荔枝味,加埋檸檬嘅酸味都幾夾本來仲想跟餐嗌薯條,不過七點零鐘已經賣曬,之後轉嗌蕃薯餅,但都係賣曬,所以最後小食淨係嗌左蝦餅
大約十分鐘左右就有位啦
雜菜石鍋飯

雜菜石鍋飯
飯量同菜量都多,加埋辣醬拌勻黎食,飯焦

水梨牛𦟌水冷麵

水梨牛𦟌水冷麵
梨清甜爽口,冷麵同冷麵汁食落涼浸浸好清涼

一口炸蝦餅
不過不失,期間限定特價價錢好平
夢幻蝶豆花特飲
夢幻蝶豆花特飲
顏色偏向紫色多過藍色
不過都幾靚,飲落有荔枝味,加埋檸檬嘅酸味都幾夾

2021-07-22
2021-07-20 94 浏览
#韓閣💛平日見到都好多人 要排好長龍👀 今日下午茶時間去冇乜人🤤🤤小編即刻衝佐入去間餐廳🍴算係平民韓國菜💖💖💖好吸引❗️入到去員工服務態度幾好👍🏻👍🏻 仲會播好多KPOP歌 追星嘅朋友可以一次過滿足晒你😼😼 邊食飯邊聽歌🙌芝士泡菜煎餅 $72💰 (7.5/10)Cheese and Kimchi Pancake 係一款小食嚟架 本身以為係小食 份量會冇咁大份🙈點知送到張枱先發現原來係份量十足‼️‼️真係好大份🤤🤤本身係一個圓形 廚房師傅會將佢切成8小份 但每一份係唔同Size🤪🤪Feel到係隨心切嘅 講返味道先 真係真係好重泡菜味😚😚而隻泡菜仲要唔係好辣好辣個啲 反而係鹹鹹地 酸酸地👍🏻👍🏻而芝士方面都係落得重手🤤🤤🧀🧀係會食到芝士嘅咸香同埋軟綿綿夾心feel 面頭仲要係脆卜卜👅❤️❤️成個夾起一齊放入口 係俾到唔同嘅滋味你 有唔同層次嘅感覺 先嚟脆卜卜嘅外表 再食到少少辣嘅泡菜同芝士咸香😽😽無得頂‼️‼️推薦大家食呢款小食💛💛💛#巨B食黃店📍#巨B覓食荃灣 #巨B覓食將軍澳韓閣 (荃灣)Korean Loft Cafe⚜️ 荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號鋪⏱1130-2300
#韓閣💛

芝士泡菜煎餅 $72💰 (7.5/10)
Cheese and Kimchi Pancake

💛#巨B食黃店
📍#巨B覓食荃灣 #巨B覓食將軍澳

2021-07-19 176 浏览
通常食韓國菜都係諗到尖沙咀韓國街不過今次係懲罰app見到哩間 就黎一試係公司OT埋過黎 避開上一輪人流一到就即刻入得🍗🥬無骨豬手 (例牌) $92有別於出面 哩度啲豬手係偏熱上 同埋較濃味成餐飯得哩個有泡菜 唔夠候呀🤤🍝韓式炒粉絲 $58勁大碗!哩個價錢!就咁叫哩個都夠飽!由於筆者同朋友都好貪心 所以哩碗野食左小小就打包收場🤣🍲牛骨蘿蔔湯 $108招牌菜之一! 入面啲牛腩淆到好稔 加埋啲高麗菜😋 清清地份糧都好夠 都舀到四五碗🍗蜂蜜牛油炸雞 (半份) $118甜甜地既醬加上即刻炸既雞!有得叫半份 啱晒人小小又為食既我地(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)飲品叫左杯梅汁🍹飲落味道好似細個食既酸沙可樂糖咁🥤張枱好細。。唔大方便筆者哩啲貪心鬼非常推介哩間韓國菜! 下次黎想試埋佢啲邪惡芝士菜式🧀🧀
通常食韓國菜都係諗到尖沙咀韓國街

有別於出面 哩度啲豬手係偏熱上 同埋較濃味

成餐飯得哩個有泡菜 唔夠候呀🤤

韓式炒粉絲

🍝韓式炒粉絲 $58

勁大碗!哩個價錢!就咁叫哩個都夠飽!

由於筆者同朋友都好貪心

所以哩碗野食左小小就打包收場🤣

牛骨蘿蔔湯

🍲牛骨蘿蔔湯 $108

招牌菜之一! 入面啲牛腩淆到好稔

加埋啲高麗菜😋 清清地

份糧都好夠 都舀到四五碗

🍗蜂蜜牛油炸雞 (半份) $118

甜甜地既醬加上即刻炸既雞!

有得叫半份 啱晒人小小又為食既我地(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

梅汁

飲品叫左杯梅汁🍹

飲落味道好似細個食既酸沙可樂糖咁🥤

張枱好細。。唔大方便筆者哩啲貪心鬼

非常推介哩間韓國菜!

下次黎想試埋佢啲邪惡芝士菜式🧀🧀

2021-07-14
2021-07-14 104 浏览
#韓閣💛平日見到都好多人 要排好長龍👀 今日下午茶時間去冇乜人🤤🤤小編即刻衝佐入去間餐廳🍴算係平民韓國菜💖💖💖好吸引❗️入到去員工服務態度幾好👍🏻👍🏻 仲會播好多KPOP歌 追星嘅朋友可以一次過滿足晒你😼😼 邊食飯邊聽歌🙌鐵板甜雞飯 $58💰Sweet Chicken Teppanyaki佢係一個套餐配埋白飯🍚 碗飯一個人食係幾夠 個鐵板係熱辣辣🔥一嚟到就聞到好香👃🏻啲雞肉好有口感 好重蜜糖味可以食得津津有味👅但啲辣雞切得大小不一 🤣可能有啲會好大舊有啲會好細舊👀👀 個汁都幾易入口 可能因為好多蜜糖 所以會偏甜少少🧡配菜有椰菜 紅蘿蔔 洋蔥 蔥 口感加埋一齊好好食🤤🤤 小編推介嗌呢個一齊Share食😆😆同大家講 個椰菜配左個汁真心超好食😚😚😚 用嚟配飯食 真係會多咗一種層次 會令到你食飽飽👅👅韓閣 (荃灣)Korean Loft Cafe⚜️ 荃灣青山公路275號富裕樓地下G4-6號鋪⏱1130-2300

鐵板甜雞飯 $58💰
Sweet Chicken Teppanyaki

2021-07-01 195 浏览
對上一次已經係係舊鋪食 搬左新鋪後坐得舒服左 食物質素都仲係咁好 特別推介炸雞 雞好滑汁都好好味好夾😋😋😋😋😋😋😋😋同埋可以優惠價加小食真係好抵!!!!!
對上一次已經係係舊鋪食
搬左新鋪後坐得舒服左
食物質素都仲係咁好 特別推介炸雞
雞好滑汁都好好味好夾😋😋😋😋😋😋😋😋
同埋可以優惠價加小食真係好抵!!!!!
韓閣係一間幾出名嘅黃店韓國菜💛 早排去開荃灣就諗起想試下佢喇~ 就算係平日午市,門口都幾多人排隊,我哋食果日係星期五,都等咗大約20分鐘左右~本身午餐嘅價錢都已經幾平,加小食嘅話最平有25折,都幾抵食🤩 整體嘅食物質素都唔差👍🏼•🥢 芝士岩漿炒飯 $66 (午餐)呢個炒飯真係好邪惡!🤩 海量嘅芝士蛋包住咗中間嘅泡菜炒飯~ 炒飯入面有洋蔥、泡菜 、同腩片~ 啲芝士蛋可以完全咁撈勻晒中間嘅泡菜炒飯,食起上嚟芝士味好濃,真係會有少少膩,1個人難啲食得晒🙈 但整體係好味嘅😋•🥢石鍋飯(牛肉) $48 (午餐)呢個石鍋飯上枱唔算太熱,而且個飯比較濕,所以唔係好多飯焦,食落爭咗啲焦香~ 啲飯同配菜嘅麻油味好濃,但味道上比較寡,另外仲可以按自己嘅口味去落辣醬,食落就惹味好多~•🥢 上湯泡菜餃 $36 ➡️ $12一份有4隻餃,都幾大隻,餃皮幾煙韌,而且餡料嘅泡菜味幾濃,仲有啲韓式粉絲,$12嚟講都幾抵食😛•🥢 上湯牛排餃 $36 ➡️ $12呢份湯餃就只有3隻,都一樣好大隻,食落牛排味幾濃,不過係無牛排嘅口感🤣 對比之下都係泡菜餃比較惹味😛•🥢 百香果桂花烏龍 +$6桂花烏龍味幾出,飲落幾清新,加埋百香

🥢 芝士岩漿炒飯 $66 (午餐)
芝士岩漿炒飯

🥢石鍋飯(牛肉) $48 (午餐)
石鍋飯(牛肉)

🥢 上湯泡菜餃 $36 ➡️ $12
上湯泡菜餃
上湯泡菜餃

🥢 上湯牛排餃 $36 ➡️ $12
上湯牛排餃
上湯牛排餃

🥢 百香果桂花烏龍 +$6
桂花烏龍味幾出,飲落幾清新,加埋百香果嘅酸甜,好解膩👍🏼
🥢 橙汁菠蘿梳打 +$6
整體酸酸甜甜咁,都幾解膩,入面仲有啲罐頭菠蘿粒可以咬下🤣
芝士岩漿炒飯
係令我不停回頭嘅韓國餐廳❤️❤️食物高質之如價錢亦好實惠😎✨無論主食定小食都好好味‼️次次都叫到成枱都係🤣🤣-🔸水梨牛𦟌水冷麵 $62夏日熱辣辣食番碗水冷麵真係好解熱🤩原來水冷麵加✨芥末醬✨係超級夾同更加好食😋當日店員放低支芥末醬嘅時候 我哋仲一頭霧水唔知俾我哋做咩😂😂 之後佢話落落水冷麵到 我仲心諗好似怪怪的🤨但即管試吓😍點知就發現新大陸‼️‼️推薦大家可以試吓🤤而湯底加咗水梨同蘋果感覺更加好清爽💨仲有幾舊雪梨食🍐😎牛𦟌都好入味😚麵嘅份量都好多好煙銀彈牙🥰真係私心水冷麵❤️❤️🔸紫菜肉鬆蛋卷 $52係新推出嘅菜式⭐️蛋卷大大舊好厚😻真材實料🤤蛋香味濃🤫🤫仲有好多肉鬆 一切跌晒出嚟😂😂🔹韓式餃子 $8係回頭嘅小食🙆🏽‍♀️真係煎得好香脆 仲好juicy 一咬落去會爆汁㗎🌋入面有餡有韓式粉絲同肉碎 8蚊4隻真係幾抵食😻😻🔹紫菜雞肉棒 $9呢個就比較普通啲 似普通雞肉香腸🤥🤥不過幾香口😙-‼️推薦水冷麵落芥末醬‼️‼️推薦水冷麵落芥末醬‼️‼️推薦水冷麵落芥末醬‼️
係令我不停回頭嘅韓國餐廳❤️❤️

🔹紫菜雞肉棒 $9
呢個就比較普通啲 似普通雞肉香腸🤥🤥不過幾香口😙
午餐
2021-06-26 126 浏览
最近成日落雨,放午飯時間食外賣都食到悶,就去左試下里間餐廳(韓閣),叫左午餐拉麵食,點知蕃茄湯底要加$3都唔緊要😒,但餐牌又冇寫,最慘系黎到既時候,賣相又唔靚仔,系杰撻撻甘,食落仲要好有鹼水味,難食到要搵人收走佢,有同果侍應講,話好難食,佢以為系因為果湯底問題,幫我減左$3!過左一陣果侍應同我講,不如幫我換左個湯麵佢,重新做過,仲好窩心問我,要唔要更換湯底同麵底,系里一刻真系好感動,所以要比個讚佢👍🏻,唔該哂🙏🏻😌我記得果侍應手上有公仔紋身
我記得果侍應手上有公仔紋身
2021-06-25 141 浏览
荃灣附近有一間黃色韓國餐廳叫做韓閣另外仲有間將軍澳分店荃灣呢間起係南豐中心對面富裕樓地下轉角位夜晚六點幾就唔洗等位直入當日晚市解禁既條件係迫人用安心出行而解禁就有好有壞四人限聚之下就係兩個人得番半張檯可以坐迫到hihi餐廳唔大仲有壞燈係度閃下閃下好煩今晚叫左芝士條同紫菜卷泡菜飯不嬲都唔鍾意食泡菜呢個飯我幾乎無掂過仲有個魷魚芝士板加十五蚊年糕都係少得可憐完全食唔飽人咁樣過百蚊一個魷魚筒我覺得性價比都幾低但條港女就話邪惡拉絲好正埋單175無加一不過其實職員態度都一般般食物都一般般已經唔平普普通通街坊餐廳我就無咩意慾番轉頭了
荃灣附近有一間黃色韓國餐廳叫做韓閣

迫到hihi

餐廳唔大
仲有壞燈係度閃下閃下好煩

今晚叫左芝士條同紫菜卷
流心芝士條 , 紫菜粉絲卷

泡菜飯
韓國拌飯 雜菜