2021-12-12
食晏約左個韓友梗係要食韓國菜啦🤪今日去左位於登龍街永光中心既「韓牛牧場」,韓燒餐廳黎講呢度環境真係一啲都冇好油煙感👍坐位之間距離都分隔得好好🤗我地兩個坐得挺舒服呀🙌今日同朋友二人點左個午市韓牛韓燒定食二人套餐$238及海膽三文魚親子井 $108午餐可任飲無酒精飲品🙌半自助區有任食沙律🥗泡菜🥬大豆芽菜、醃蘿蔔、海帶..青瓜..中華沙律..螺肉及蟹子蟹柳沙律等等…全部味道都唔錯🤗我就比較喜歡泡菜🥬醃得爽脆又好味😋韓牛韓燒定食二人套餐🐮1++韓牛牛肋骨肉及🐂韓牛肩胛 韓牛油脂分佈均勻😎未去到入口即浴但牛味真係勁濃🥰放落去燒來回轉一圈已經食得🙌🐷西班牙黑豚五花腩 五花腩薄切肥瘦均等😊燒完包埋生菜🥬食好正!🐥韓式雞腿🍗肉 肉質鮮嫩😝好鍾意食落唔會鞋口仲保持到中間既肉汁😆🦐虎蝦拼半殼青口 虎蝦食落鮮甜彈牙且結實🤩半殼青口加埋牛油🧈一齊燒😎新鮮美味😍另外點既海膽三文魚親子井由於魚子因為質素問題冇入貨就用帶子代替了😍三款魚生都非常新鮮🥰日本米部分經處理後唔使點豉油已經好夠味😋唔錯呀!飲品方面有汽水🥤以及一些韓國🇰🇷台灣🇹🇼特色飲品🤩另外仲有好啱冬天飲既熱薑茶😍😍
今日同朋友二人點左個午市韓牛韓燒定食二人套餐$238
午餐可任飲無酒精飲品🙌半自助區有任食沙律🥗