2015-09-27 747 浏览
 今次嚟元朗搵食,見到門口介紹8味豬,相當吸引,之後就張我同幾個朋友吸左入去啦~一入去,無煙霧彌漫感覺,唔會食到周身油煙味,抵讚~之後有伙計service講解點用個平板落order,簡單易用。到主角出場啦~八味豬,燒時都幾香,食落又幾入味,唔靭,無介紹錯,但食食下都咩味都亂晒了,哈哈~最特別係側邊嘅滑蛋,估唔到又幾好味喎~最後燒菠蘿結尾,多汁不酸~
一口牛粒好味
圖文並茂
門口推介
2015-09-08
等候时间
3 分钟 (堂食)
一口牛粒好味
滑蛋
無煙霧彌漫感覺
豬扒
2015-09-24 424 浏览
約左5個住元朗朋友食飯,見面時佢o地話去食K-pan我們點左8色豬豬,和牛,牛拼盆,菇菌拼盆,雞肉8色豬豬1出到黎,我幾個朋友都嘩嘩聲...個買相真係好好,重長過張抬,8色姐係有8隻味道...正~1次過食8種味~唔洗煩,>尖沙咀果間要$588<,可能地區問題! K-pan只係$298...價錢平1半!味道...食落真係可以食到有8個味,師父醃制得好好,肉質又新鮮good..牛拼盆賣相吸引,睇落巳經好想食食落肉質鬆軟重有牛ga味道另1樣禾牛,真係好正,食落肉質比之前更鬆軟,味道更重牛味,而且重好大件,真係底食另外又點左菇菌拼盆,食甘多肉,更係要點返d菇菌類la..放件豬肉係中間,將d菇菌放邊位,等豬肉汁溜入d菇菌,甘樣食d菇菌都有埋豬肉味,係個店長教我甘燒,d菇菌真係有豬肉味ga..正呀!!甘樣食我都係第1次
約左5個住元朗朋友食飯,見面時佢o地話去食K-pan
我們點左8色豬豬,和牛,牛拼盆,菇菌拼盆,雞肉
...價錢平1半!

牛拼盆賣相吸引,睇落巳經好想食
食落肉質鬆軟重有牛ga味道
另外又點左菇菌拼盆,食甘多肉,更係要點返d菇菌類la..
係個店長教我甘燒,d菇菌真係有豬肉味ga..正呀!!

甘樣食我都係第1次
题外话/补充资料: 價錢比其它韓食平,而且足料,味道好好
  • 8色豬豬
  • 和牛
  • 牛拼盆
2015-09-13 631 浏览
入黎元朗搵好姐妹食飯, 因為又開始掛住韓國野, 所以今次同佢黎呢度食幾味小豬. 去到門口都幾多人等緊, 不過大約15分鐘左右就入得.心目中已經諗定食咩, 所以坐低即刻叫. 侍應自動波倒蛋漿, 另一邊多左粟米粒.仲有3款前菜, 海鹽同埋味噌調味.仲有麥茶任飲, 食韓燒飲茶解油膩.要左<三味小豬豬>$138, 係海鹽, 辛辣, 味噌每條肉仍然好大條, 可以橫跨個煎PAN. 肥瘦適中既腩肉, 所以燒起上黎特別香.海鹽鍾意清清地, 少少咸但保留肉既味道.辛辣就比較濃味, 但唔算太辣, 好易入口.味噌入晒味, 包埋生菜食非常好.今次好比心機慢火煎, 所以金黃色特別好味.<味噌雞羽肉>$58, 雞翼夠大隻, 肉質夠嫩, 味噌幾入味, 唔會好咸.<辛辣雞腿肉>$88, 雞腿又係好多肉, 肉質夠嫩, 連少少皮, 煎既時候香口D. 辛辣入晒味, 呢種辣味重D, 但都好易入口.<豬皮>$88, 韓式豬皮比港式硬身, 燒起上黎卜卜聲, 豬皮本身無咩味, 點埋黃豆粉調味, 一貫韓劇食法. 不過呢間豬皮軟硬適中, 好易咬爛, 唔錯.整體 原來已經有
仲有3款前菜, 海鹽同埋味噌調味.
仲有麥茶任飲, 食韓燒飲茶解油膩.
要左<三味小豬豬>$138, 係海鹽, 辛辣, 味噌
海鹽鍾意清清地, 少少咸但保留肉既味道.
辛辣就比較濃味, 但唔算太辣, 好易入口.
味噌入晒味, 包埋生菜食非常好.
今次好比心機慢火煎, 所以金黃色特別好味.
不過呢間豬皮軟硬適中, 好易咬爛, 唔錯.
整體 原來已經有8味小豬, 不過今次唔太餓無叫到, 下次要試番.
2015-09-12 420 浏览
早排同友人係元朗覓食,揾到呢間韓國燒肉餐廳。叫咗和牛粒,海鹽豚肉,牛肉等等,和牛粒好大粒,好厚身,所以燒個陣要燒耐啲,好多肉汁,口感唔錯。海鹽豚肉都係個唔錯ge選擇,好大塊,好嫩,唔會有咬唔開ge時候。仲叫左個韓國shake shake飯,d飯同餸就係個便當入面,之後就上下Shake, shake勻之後就食得,味道唔錯,但相比起d肉就有d普通。整體都幾好,但就有d貴
2015-09-12 370 浏览
黎到元朗 , 心想必食涼粉啦 , 咁晚餐食咩呢😁見到呢間主打韓燒既餐廳,決定一試,餐牌都有頗多選擇,先黎3款免費任添前莱,有我喜愛既泡菜,蘿蔔,大荳芽,正,開爐時仲有兩款蛋漿奉送, 全蛋漿同芝士粟米蛋漿,頗有驚喜喎,幾好味,幾得意吖😉 跟住我叫咗和牛片同粒, 雞, 豬 ,蘑菇, 菠蘿...可能叫得太多🙊枱子似乎細咗D呢,整體肉類都頗新鮮,㷈製D味道唔錯,不太咸, 我最喜歡和牛粒, 唔算頂級,但算唔錯,肉質肥胖美,正正正, 其次就係菠蘿 , 好鮮甜,  另外就係我喜愛既泡菜煎餅,如果再辣多D就更好,下次再黎再食
2015-09-04
用餐时段
2015-09-10 363 浏览
聽朋友講呢間韓燒新開張,所以拉大隊嚟試吓!個裝修都幾in,d waiter & waitress都好後生,都幾有禮貌!由於我不吃牛肉,所以不知道味道如何,不過朋友們說牛肉粒是最好味!本來想試吓6味豬,幸好沒有試,因為看見隔離枱,攤開一塊肉,已經佔了半個鐵板,根本是食肉獸才可以把咁多塊肉吃完。我最喜歡吃海鹽梅豚肉、泡菜煎餅及旁邊慢慢燒緊嘅芝士粟米蛋,口感唔錯!最難吃係個蕃薯,硬芹芹,煮極都唔熟咁,又冇味。其次係飯、同拉麵,飯係唔夠熱,碗麵就淡荗荗!我們還留了肚準備試佢哋嘅甜品,點知佢哋未有雪櫃,所以要我們改了飲其他特飲品,又估唔到幾好味喎! 不過對元朗來說,呢餐飯都算貴!

聽朋友講呢間韓燒新開張,所以拉大隊嚟試吓!

不過對元朗來說,呢餐飯都算貴!

2015-09-08
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 芝士粟米蛋
2015-09-06 445 浏览
今日好早就收工,所以黎左食韓燒,細細個只係食過漢陽院既韓燒,原來而家興一個個菜色點,咁咪好唔抵囉?7點前黎到仲以為有優惠,原來要7點前埋單先可以。只係坐得90分鐘,又唔係任食,唔係好夠了時間...叫左好多野食!唔覺唔覺就已經叫左800幾蚊啦!但係電視機果個五花腩一定要叫。見到旁邊既蛋同埋粟米都好吸引喎!原來係送比我地既, 之後煮左好耐先熟呀...不過味道好好, 有D牛油味, 另一邊冇粟米既都好滑好香。通常拼盤最抵食所以叫左野菜拼盤,好多都係瓜類,矮瓜同翠肉瓜。因為太大火,好難煮得好,不過佢地切得好厚呀!燒完都仲有肉汁係入面,尤其翠肉瓜好易燒, 矮瓜同南瓜燒得耐就有D燶燶地了!粟米最易燒, 因為可以反轉黎燒個心!好靚呀! 不過發現左一個問題, 咖哩味個色有D奇怪, 阿妹話係黎原味黎喎,香草同蒜頭好似掉轉左添 flower侍應教我地由左邊開始去燒,因為多D油冇咁易燶咁辛辣味味道最好, 唔會好辣都可以食得到, 但就比較多油第二個蒜頭味好香蒜蓉味, 因為味道比較濃所以夾住生菜食比較清D咖哩味/原味好咸, 而且D肥膏好唔均衡, 唔可以點醬油, 會咸到食唔到!味噌都一樣好咸, 但夾住生菜食其實都幾

侍應教我地由左邊開始去燒,因為多D油冇咁易燶咁
辛辣味味道最好, 唔會好辣都可以食得到, 但就比較多油
味噌都一樣好咸, 但夾住生菜食其實都幾好味, 又回復番五色肥腩!
本來以為海鹽好咸, 但又唔係喎, 個口感同豬肉幾夾
香草就一般般啦, 有D寡, 可以加D醬油比較好食!

题外话/补充资料: 大家反轉舊豬腩肉時要小心一D, 會好大火!
2015-08-24 748 浏览
上星期行完街後, 就相約好友到元朗的韓板燒肉專門店食飯.侍應先奉上前菜, 包括泡菜, 芽菜和酸蘿蔔.這裡的韓燒有爐邊蛋食, 所以先注入蛋漿. 一邊是原味, 另一邊是混入粟米.由於我地好多款式也想試, 所以點了牛牛盛盆, 一口氣試齊牛舌, 牛排骨, 雪花牛和一口牛.先食我最愛的牛舌, 這是薄身, 較快熟. 牛舌本身無味, 要點醬食好味一點.牛排骨的牛味尚算濃, 肉質夠腍身. 一口牛牛味較牛排骨濃, 咬口大一點.最後是雪花牛, 不用多說, 非常腍身.怕熱氣或者想無咁肥膩, 可以用生菜包着肉來食.另外, 點了原味豬腩肉. 脂肪比例幾平均.肉質不錯, 幾甘香. 廣島蠔配牛油.侍應教先放牛油在爐邊, 再加入蠔. 由於經過牛油去煮, 所以比平日食的蠔更香牛油味, 也夠鮮味. 而且$48有四隻, 好抵食.食咗一系列的肉類, 也要點一些蔬菜中和下.這個田園盛盒, 有南瓜, 粟米, 翠肉瓜和茄子.當中我最愛食翠肉瓜.也不要忘記食爐邊蛋. 蛋幾滑身, 兩款中, 我較愛食混入粟米的蛋, 因為粟米夠甜,又有口感.除了燒嘢, 也有熟食.我地想飲湯, 點了大醬海鮮豆腐湯. 上枱已香味撲鼻.湯的材料豐富, 有青口,

上星期行完街後, 就相約好友到元朗的韓板燒肉專門店食飯.

侍應先奉上前菜, 包括泡菜, 芽菜和酸蘿蔔.
牛牛盛盆
牛排骨的牛味尚算濃, 肉質夠腍身.
一口牛牛味較牛排骨濃, 咬口大一點.

最後是雪花牛, 不用多說, 非常腍身.
怕熱氣或者想無咁肥膩, 可以用生菜包着肉來食.

另外, 點了原味豬腩肉. 脂肪比例幾平均.
肉質不錯, 幾甘香.
廣島蠔配牛油.
食咗一系列的肉類, 也要點一些蔬菜中和下.

這個田園盛盒, 有南瓜, 粟米, 翠肉瓜和茄子.
當中我最愛食翠肉瓜.
也不要忘記食爐邊蛋.

又有口感.
除了燒嘢, 也有熟食.

我地想飲湯, 點了大醬海鮮豆腐湯.
大醬海鮮豆腐湯
上枱已香味撲鼻.
湯的材料豐富, 有青口, 蜆, 蝦, 豆腐.
即使我不太食得辣,
但也鍾意飲這個湯, 微辣又惹味, 非常配胃, 而且份量也大, 足夠三個人飲.
大家一邊傾計, 一邊食嘢, 過了愉快一個晚上.

用餐时段
牛牛盛盆
大醬海鮮豆腐湯
我承認我是韓燒控!之前去韓國不為購物不為旅行,就是因為煲韓劇煲得多,好想親自去食地道韓食才去的!其中尤以韓燒為主,因為常常睇到戲目的男女主角食燒肉食到好滋味,而且食肉係好happy同慶祝才會做的大事,就對燒肉產生了情意結了!現在好happy,因為韓國烤肉店愈開愈多,我决定要食曬佢!今日專登約埋三五知己去元朗食呢間k-pan♡店舖不算大,不過氣氛幾好,圓形桶的椅子打開可以放手袋雜物。甫坐下就例牌一堆前菜小食招呼,這裡有大豆芽,泡菜和醃蘿蔔,也有一盤免費的生菜。前菜和生菜都是無限refill的,當然要量吃而潻啦!接著就會有倒蛋醬環節,一邊是原味,一邊是有粟米的,共有兩條。第一round是免費的,之後想再加,收費二十。點餐都用tab進行,見到想要的,按加號,加到購物車,之後再點選完成,會見到自己的選項和收費總結,確定無誤即可發送,賬目未計算加一的。如果我食豬,我一定會點這個集六隻味道的豬肉卷,賣相超吸引,聽說在韓國好興的!簡直睇見都想食,我見到有其他客人點呀,不過不好意思偷影人地!牛都好正點呢!這個集厚切牛舌,雪花牛粒,牛排肋骨,和牛肉眼的四式牛牛盛盒,完全“大發“!不單可一次過試勻四款,我

店舖不算大,不過氣氛幾好,圓形桶的椅子打開可以放手袋雜物。

不單可一次過試勻四款,我還格過價,這個是最抵的,因為一份牛舌要98塊錢,一塊肉眼要138塊錢,而牛肋骨也要148元,末計雪花牛粒塊要384元,現在298元,抵食!而且盛盒份量夠大份,啱曬我們!

而且一放牛落煎pan,油脂一出,嘩啦嘩啦的煞是好聽,而且香氣真不是說笑的!牛舌夠厚夠彈牙,在口中鮮蹦活跳呢!而雪花牛粒則好似中左化骨綿掌般軟綿綿,入口即融,香溢的牛油香氣佈滿整個味蕾!牛肋骨和牛肉眼用來包生菜包就最適合不過了!因為牛肉味夠濃,不怕被生蒜和泡菜等搶去風頭!

這款大醬海鮮豆腐湯只需128元簡直是物超所值啊!首先夠大pan,臉盤咁大又夠深,再者超足料,有特大帶子,又有大蝦和大青口和勁多豆腐,再搭多碗飯!陣容頂盛到丫!仲要好味,邊有得輸!

熟食方面,泡菜煎餅也是不錯的選擇呢!size不算大,厚道搭夠,外脆內軟口感有層次,味道濃郁而不會太辣,適合一家大細都食得!

食完一輪肉,要食番啲蔬菜作為結尾~巨型翠玉瓜不容錯過!店家還貼心的安排了牛油給我們,搽小小落啲瓜度,燒起來特好味的!尤其是燒粟米,超甜,名符其實頂“瓜瓜“♡♡
2015-07-04
  • 牛之拼盤
2015-08-04 1260 浏览
璀璨的燈光吸引眾人的視線,—間裝修新潮的韓式燒肉店此店是限定時間用餐, 所以一座下飛快點餐 特上和牛片,入口鬆軟, 美中不足是沒有任何醬汁奉上, 問侍應哥哥的答覆是要吃它的原汁原味, 我覺得應該奉上醬汁或海鹽給客人自己選擇, 因為小小的調味料可以提升肉的味道。極上黑毛和牛,牛味濃郁 一樣是吃原汁原味,所以味道變得單調了少許。 特上和牛,油脂適中,用生菜包著吃可以中和了肉的脂肪。 鹽油雞腎 雞腎新鮮燒後很爽口。 冬菇及田園盛盒都很新鮮及鮮甜, 尤其是南瓜雖然不是日本的品種,但也非常之甜味可口, 牛肉用上很好的品種,唯美中不足是肉的分量非常之小
璀璨的燈光吸引眾人的視線,—間裝修新潮的韓式燒肉店
此店是限定時間用餐, 所以一座下飛快點餐
特上和牛片

特上和牛片
極上黑毛和牛
特上和牛
2015-08-02 1090 浏览
上個月頭去左韓國,食左好多韓國美食,其中有食韓國8味豬,每個豬肉用不同醃枓醃制,醃出黎有唔同顏色味道,好好食好正!今次行過元朗韓板燒肉專門店 K-Pan,有6味豬豬食,於事咪試下lo....門口好光鮮好靚,6味豬豬只係238?甘平,試下先......重有爐邊蛋tim....同係韓國食ga1樣 good.......另外我點左香草雞同餃子,1豌白飯,香草雞餃子都唔錯好食,香草雞食起上黎,好有香草味,正呀6味豬豬醃制得好好,每款醃得各有味道,好好食呀....
醃出黎有唔同顏色味道,好好食好正!
6味豬豬醃制得好好,每款醃得各有味道,好好食呀....
题外话/补充资料: 6味豬豬,每個豬肉醃制得好,1個平價錢可以食到6種享受,好好味超正!
等候时间
20 分钟 (堂食)
  • 6味豬豬
2015-08-02 1059 浏览
呢間kpan係元朗,遠睇已經見到個招牌,因為白色好大個好搶眼,所以就入去試下一坐低就有前菜送,有泡菜 銀芽 蘿白,d前菜好入味,我同朋友叫左個三色豬豬 (蒜蓉 海鹽 咖哩),送上枱既時候一卷卷,心諗覺得好唔抵食,點知夾開原來都幾大塊,食落仲要好嫩口,加埋d好醬汁好惹味,發現比我想像中好味,之後我地仲叫左d粟米年糕之類。雖然價錢係貴左少少,但d食物都唔錯,間唔中當獎勵自己食餐好既就岩晒喇

2015-07-29
2015-07-31 793 浏览
朋友生日唸住食韓國燒肉,見新開張,就試試佢!點餐係用平板自己落單,都幾方便。前菜(醃蘿蔔、泡菜、芽菜) 芽菜用麻油浸,有麻油香又唔會好重油膩感。落完單等等等,等左成3,4個字都未見食物既蹤影,好在幾個朋友1齊去唯有奈心再等候。泡菜煎餅: 餅低幾軟熟,食左幾塊都唔滯。泡菜麵:即食麵,加上五餐肉,泡菜,煎蛋,成個麵好普通,湯底亦冇乜特別。第一次既蛋漿係免費既,食完再叫就要另收錢,蛋食落冇咩味,講真要令蛋冇味真係好難,但質感唔錯,幾滑。豬腸:韓式燒肉必點,不過不失,都係冇咩味。牛: 冇乜牛肉味, 而且醬料小選擇,如果包生菜食基本上食唔出咩味,可能我比較重口味,對於我呢種人就滿足唔到了。豬皮:睇韓劇就睇得多,自己食真係第一次,朋友點既,我唔多好豬皮,點黃豆粉食,試左一試覺得好似咬橡膠甘,比較硬,可能燒得唔夠熟。其他唔太記得食左d咩。總體:食物和醬料都一般。吸引唔到我再反去食。如果醬料同配料加多小小選擇就更好。無限任飲茶水值得一讚。侍應態度都幾好,要求加醬冇黑面,亦會好貼心遞上濕紙巾。
朋友生日唸住食韓國燒肉,見新開張,就試試佢!

點餐係用平板自己落單,都幾方便。
前菜(醃蘿蔔、泡菜、芽菜)
芽菜用麻油浸,有麻油香又唔會好重油膩感。

泡菜煎餅: 餅低幾軟熟,食左幾塊都唔滯。

豬腸:韓式燒肉必點,不過不失,都係冇咩味。

其他唔太記得食左d咩。

無限任飲茶水值得一讚。
侍應態度都幾好,要求加醬冇黑面,亦會好貼心遞上濕紙巾。
2015-07-30
庆祝纪念
生日
2015-07-30 951 浏览
亞媽話想食老婆餅, 佢咁講我唯有千里紹紹入元朗買, 既然入得黎無理由買完走, 所以就搵下有咩新野食. 搵呀搵, 搵到呢間韓板主打八色燒肉, 仲有爐邊蛋, 新興既韓燒食品都有齊, 一於試下佢.去到門口好多人, 不過人流好快, walk in等左15分鐘左右已經入得. 一入間鋪, 同普通既韓燒鋪一樣有圓桶櫈, 但其中一邊有卡位, 卡位可以坐得舒服D.爐既吸煙口已經唔係上面拉個罩落黎果種, 係有條可移動既吸管, 吸力強勁.未點野食侍應已經快手放低, 前菜, 生菜, 醬料, 1樽茶.之後就倒蛋漿響爐邊, 一邊剩蛋, 一邊蛋+栗米粒, 侍應話慢慢火由得佢興住就OK.三色豬 (香草味, 味噌味, 咖哩味)香草味有淡淡香草, 唔會太搶. 味噌味夠晒入味, 但唔咸.咖哩味好香, 就算唔點醬汁都好味.每款肉肥瘦均勻, 所以燒起上黎夠香, 咬入口夠juicy.食到咁上下, 見爐邊蛋表面開始成形, 應該差唔多熟, 鏟起一舊試下, 蛋心熟左但無硬, 仲好滑, 個底無燶到, 果然係慢慢火就OK.香草雞都係淡淡香草味, 配上雞清清地, 唔會太搶. 雞肉夠肥美, 燒完都唔鞋.雖然侍應一開始話限時90分鐘, 但呢度份

三色豬 (香草味, 味噌味, 咖哩味)
香草味有淡淡香草, 唔會太搶.
味噌味夠晒入味, 但唔咸.
咖哩味好香, 就算唔點醬汁都好味.
每款肉肥瘦均勻, 所以燒起上黎夠香, 咬入口夠juicy.
香草雞
雖然侍應一開始話限時90分鐘, 但呢度份量足, 所以唔洗90分鐘我已經飽晒.

2015-07-29 859 浏览
繼續韓風襲港,今次去到元朗 "韓板燒肉專門店(元朗)”, 一入去覺得裝修頗新派, 椅下面可以放袋同隨身物品, 這樣的安排不錯,朋友話韓燒店好多都係咁!同其他韓店一樣有前菜, 這裡有三樣: kimchi, 大豆芽同酸蘿蔔.可以任食! 燒烤爐旁邊是現在流行的煎蛋汁, 有淨蛋和有粟米喺裏面的蛋汁兩種.蛋汁唔好心急, 要慢慢燒, 就會熟啦! 落柯打是用平板電腦落的,岩曬我地呢d潮人~ 豬`牛`雞`菜 當然唔少得, 各肉類都有不同味道選擇, 仲有魚同海鮮任君選擇~而我點咗泡菜餃子  因為未試過用餃子嚟做板燒. 裏面有少少肉和泡菜, 味道都不錯, 帶少少辣.點咗蒜盬油雞腿肉 都頗大碟, 雞腿肉滑滑, 燒佢實無失手, 點少少韓國辣醬同生菜一齊食,美味又唔會熱氣, 想重口味D, 可加埋生蒜同辣椒一齊食.超級美味wor!!! 侍應們招呼唔錯, 會介紹下D肉類, 又會問下客人意見,同食物的味道啱唔啱胃口,都算幾好sevice~肉質選擇同價錢成正比~~味道獲勝~~讓我又一次對韓式店更有好感~

繼續韓風襲港,今次去到元朗 "韓板燒肉專門店(元朗)”,
一入去覺得裝修頗新派, 椅下面可以
放袋同隨身物品, 這樣的安排不錯,朋友話韓燒店好多都係咁!

可以任食!

蛋汁唔好心急, 要慢慢燒, 就會熟啦!

落柯打是用平板電腦落的,岩曬我地呢d潮人~
 豬`牛`雞`菜 當然唔少得,
各肉類都有不同味道選擇, 仲有魚同海鮮任君選擇~
而我點咗泡菜餃子

點咗蒜盬油雞腿肉

侍應們招呼唔錯, 會介紹下D肉類, 又會問下客人意見,
同食物的味道啱唔啱胃口,都算幾好sevice~

2015-07-21