2022-10-18
喺尖沙咀韓國街人氣爆燈嘅韓國菜小店,呢度晚晚都要大排長龍,想食記得預約⏰:到底點解咁受歡迎?!食完我覺得係因為真係好有韓國地道風味,冇華麗嘅擺盤,雕花嘅菜式,但係每一啖食物好韓國風味。:🥟泡菜餃子王餡料係韓式粉絲、菜肉碎、泡菜,好大隻,用一個細蒸籠裝住,的色可愛,最緊要係熱辣辣。:🍲牛肉石鍋拌飯人氣🈵,石鍋好熱,保持到每一粒飯都熱辣辣,呢排天氣凍啱哂食,飯粒選用紫米,健康、有營養,每一啖飯都有啲菠菜嘅味道,撈勻醬料,呢個石鍋飯可以加芝士,減肥的我揀左唔加🤭。:🐓人蔘雞湯湯嘅味道滋補,湯有微甘既人蔘味,唔會濃烈,好鍾意❤️,原隻春雞,煮到好淋,連骨頭都一咬即散,煮到咁淋都可以保持到成隻雞嘅完整性,相信應該燉/蒸過,雞肉仍然好滑。:🥟餃子煎到兩面黃金色,咬落去脆卜卜,牛肉餡香牛味。:🍺多款韓國有酒精/無酒精飲品選擇
🥟泡菜餃子王
🍲牛肉石鍋拌飯
🐓人蔘雞湯
🥟餃子
煎到兩面黃金色,咬落去脆卜卜,牛肉餡香牛味。
🍺多款韓國有酒精/無酒精飲品選擇