呢間韓國嘢就嚟成為我嘅飯堂🤣啱啱食完又會好想再去食~一般韓國菜都會覺得好重口味,乜嘢都係橙色嘅😂但韓屋就主打淡口味冇味精!唔會令人食厭🥔薯仔排骨湯 $148天氣凍最正就係食呢個湯😍入邊有好多薯仔同大大嚿嘅排骨!排骨已經煮到連啲骨都好軟,豬肉入口即溶👍最愛係有埋紫蘇葉粉同菜乾,滿滿嘅韓國味💕🧀炒牛肉芝士石鍋飯 $128呢個配搭冇可能唔好食😆用咗紫米飯,而拌飯醬就比市面上賣嘅無咁重口味,連埋醃蘿蔔食好好味~食到最後d芝士變埋鍋巴勁香口!🥟餃子王;泡菜餃子王 $16個人鍾意食餃子王多啲,大大隻嘅餃子皮薄餡勁多唔錯!

🥔薯仔排骨湯 $148

🧀炒牛肉芝士石鍋飯 $128

🥟餃子王;泡菜餃子王 $16
個人鍾意食餃子王多啲,大大隻嘅餃子皮薄餡勁多唔錯!

2022-12-10 65 浏览
韓屋位於尖沙嘴金巴利道。餐廳的空間不大,但座無虛席。縱然還未到十二月,但餐廳已佈置了漂亮的聖誕裝飾,十分有心思。 餃子王/泡菜餃子王 ($16隻)豐滿的餃子放在蒸籠上,賣相吸引。餃子不但皮很紮實,而且餡料十分充足,吃完之後使人回味無窮。 人參雞湯 ($148)湯的味道清甜。雞不但肉質嫩滑,也吸收了湯的精華,十分入味。另外,雞裏釀了糯米飯。骨頭一咬即碎,可見燉煮時間之長。湯裏除了人參和雞,還有紅棗、銀杏等材料,十分補身,適合在寒冷的天氣下享用。 素麵 (+$20)麵線表面光滑,口感柔軟,淋上人參雞湯後,味道更佳。 炒豬肉石鍋拌飯 ($108) 紅米飯很有嚼勁,有少許飯焦;豬肉入口即溶;其他材料有紫菜、芝麻、甘筍、翠肉瓜、豆芽等,加入醬料拌勻,味道更香。

餃子王/泡菜餃子王 ($16隻)

人參雞湯 ($148)

素麵 (+$20)
麵線表面光滑,口感柔軟,淋上人參雞湯後,味道更佳。

炒豬肉石鍋拌飯 ($108)
2022-12-09 75 浏览
🍲 韓屋 (尖沙咀) 🍲✨正宗韓國地道美食✨-·蔘雞湯 - - - $148自己本身比較少食韓國菜☺️但係知道人蔘雞湯係好出名嘅韓國菜式!今次見到就即刻試吓😍雞入邊有糯米紅棗人蔘等等藥材👍🏻飲得出燉咗好耐😍而且佢哋係無味精!而且都有幾多人蔘起入邊🤣感覺性價比好高😹· 原味石鍋芝士拌飯🧀 - - - $108邊個可以拒絕到拉絲芝士!佢地係用紅米飯☺️入邊仲有翠玉瓜、紅蘿蔔同埋菠菜!今餐又係健康嘅一餐🫡個石鍋熱力令到起底嘅飯有蕉香味😍仲脆脆地😍超正· 炒豬肉韓式拌飯 - - - $98韓式拌飯同石鍋拌飯嘅配料差唔多,但係韓式拌飯我哋加咗炒豬肉食落口感更加豐富,而且入邊有麻油香味☺️😻正呀❤️-Total: 389(2ppl連加一)推介指數:8/10———————————————🔺 韓屋 (尖沙咀)🔺 尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖-----------------------
🍲 韓屋 (尖沙咀) 🍲

✨正宗韓國地道美食✨

·蔘雞湯 - - - $148

· 原味石鍋芝士拌飯🧀 - - - $108

· 炒豬肉韓式拌飯 - - - $98

Total: 389(2ppl連加一)
推介指數:8/10
———————————————
🔺 韓屋 (尖沙咀)
🔺 尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
-----------------------
2022-12-07 66 浏览
👈🏻韓屋#japjapjap_尖沙咀#japjapjap_韓國菜蔘雞湯 $148超級足料💛成隻雞咁上枱肉質好嫩滑有淡淡嘅人蔘味好甘香🤩仲要有啲糯米 好飽肚飲湯有好滋補嘅感覺😋好養生啊醬炒牛肉石鍋芝士飯 $128熱辣辣香噴噴🥰有超多芝士可以做到拉絲嘅效果 超驚喜呀記住要加入醬汁一齊撈勻😋牛肉份量啱啱好🙈仲要好好味❤️用咗紅米飯更有營養仲整到飯焦添 暖笠笠😝餃子王 $16泡菜餃子王$16大大隻🤩即叫即蒸👍🏻放喺小蒸籠入面 超可愛皮薄餡靚😍餃子皮雖然好薄但係依然煙韌💯餃子餡好Juicy原味餃子原汁原味泡菜餃子有少少辣👅鐘意惹味嘅朋友可以試呢款唔錯唔錯👍🏻Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟
👈🏻韓屋

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟

2022-12-05 92 浏览
人蔘雞湯無味,完全係差根本都唔係人食,垃圾都不如,自己返去煮好過,不會再幫襯,千祈唔好再去,服務員服務差,完全沒有理客人的感受,簡直係一間玩人店,試過就知道中伏。
2022-12-02 152 浏览
今次嚟到位於尖沙咀韓國街嘅韓屋 之前次次經過都見到出面有人龍排緊 估唔到星期一八點嚟到都要等一陣位先入得 就知韓屋人氣真係好高(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 醬炒牛肉石鍋伴飯 ($108) ☞ 𝟳.𝟱/𝟭𝟬呢個石鍋伴飯非常足料 有牛肉、蘿蔔、雞蛋、菠菜同紫菜鋪滿晒成個石頭鍋飯(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 基本上每一啖飯都會食到唔同餸所以味道同口感都相當豐富 但美中不足係佢落得比較多香油 感覺有啲太油🥺個石頭鍋都幾夠熱 上枱既時候仲聽到啲飯炸炸聲 一路食一路傾計啲飯都仲暖笠笠 好啱宜家冬天食☃️食到底仲會食到啲飯焦添 食到好滿足☺️另外值得一提嘅係佢係用左紅米飯 實屬高纖健康之選❤️醬煎牛小排餃子 ($78) ☞ 𝟴/𝟭𝟬韓屋其實除左石頭鍋飯同啲湯品之外都幾主打韓式餃子🥟我地就嗌左呢個醬煎牛小排餃子 一碟一共有五隻 每隻都係包到脹卜卜咁勁足料😚因為係煎餃既關係食落勁香口 而入面既牛肉調味亦恰到好處 都幾推薦大家食😛餃子王 ($16) ☞ 𝟴/𝟭𝟬見到個餃子王係用個蒸籠仔裝住好似幾得意就嗌左嚟食 ʕ•ᴥ•ʔ 皮既厚簿程度適中 食落仲有少少煙韌既感覺 另外餃子真係超巨型同足料 入面係滿滿嘅菜肉同粉絲 菜肉調味都調到幾好食

醬炒牛肉石鍋伴飯 ($108) ☞ 𝟳.𝟱/𝟭𝟬

醬煎牛小排餃子 ($78) ☞ 𝟴/𝟭𝟬

醬煎牛小排餃子

餃子王 ($16) ☞ 𝟴/𝟭𝟬

皮既厚簿程度適中 食落仲有少少煙韌既感覺 另外餃子真係超巨型同足料 入面係滿滿嘅菜肉同粉絲 菜肉調味都調到幾好食 而且超juicy 唔太好餃子嘅我地都覺得幾好食!
餃子王

❣️店舖唔算好大 但裝修比一般韓式料理餐廳更為整潔明亮 順帶一提 佢地門口有棵聖誕樹🎄感覺好有聖誕氣氛 嘻嘻(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4/5】

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
醬煎牛小排餃子
2022-12-02 191 浏览
之前行過韓國街,見哩間韓式小店好多人食,今次中午行過見冇乜人就入去試下。一坐低,佢會先上免費嘅辣蘿蔔,食落唔會太辣,只有小辣程度。佢地主打食傳統韓國料理,有參雞湯、牛肉湯、豬肉湯、拌飯同餃子。雪濃湯($138) - 去過韓國旅行都實會食一間雪濃湯,佢係用牛骨同精肉一齊煲,煲好長時間煲到佢雪白色而成,雪濃湯本身冇跟飯,可以另加$15加配紅米飯。雪濃湯熱辣辣,好啱而家開始凍凍地嘅天氣飲,飲完真係成個人暖晒,湯頭好清甜牛骨味,入面有唔少牛肉同洋蔥。炒豬肉石鍋芝士拌飯($128) - 石鍋飯同樣係熱辣辣,面頭鋪滿紫菜、芽菜、蘿蔔絲、蛋絲、菠菜,上面仲有炒豬肉同芝士。下面嘅飯同樣用左紅米飯,非常健康,食到底仲有少少飯焦添。提子果汁($25) & 檸檬梳打($27) - 哩隻提子汁係有果肉嘅,我都幾鍾意飲。檸檬梳打酸酸地好開胃。總結,野食好夠熱辣辣,份量都大份,如果兩個人建議叫一個飯,再搭其他小食就夠。

一坐低,佢會先上免費嘅辣蘿蔔,食落唔會太辣,只有小辣程度。
辣蘿蔔

炒豬肉石鍋芝士拌飯

下面嘅飯同樣用左紅米飯,非常健康,食到底仲有少少飯焦添。

提子果汁 & 檸檬梳打

辣蘿蔔
提子果汁 & 檸檬梳打
📌 韓屋 - 尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖🗓(1/12) 星期四 ⏰ 晚上8點左右 💈特式:呢兩日天氣突然轉冷,最適合食返d暖身野,但成日打邊爐或者食羊腩煲又會太燥熱,所以我今日就同朋友去左尖沙咀食傳統嘅蔘雞湯補一補。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今日叫左一人一個熱鍋暖下身先,叫左蔘雞湯/釜山豬肉湯,再加左一份醬牛小排餃子,而家等我同大家講下韓味道先。蔘雞湯 - 一上枱已經聞到好香,個鍋入面有原隻雞,真係好有誠意,隻雞肉質燉到好軟淋,就連d骨都淋到一咬就化,雖然隻雞只係春雞size,但入面都放左好多配料,例如人蔘/糯米/大棗/銀杏/杞子/大蒜/松子仁等,非常足料,個湯好明顯飲得出無落味精,好香人蔘味,既清甜又滋補。釜山豬肉湯 - 本身我想叫醬牛骨湯,但見到呢個釜山豬肉湯係出面d韓國餐廳比較少見,所以就試下佢,最啱我呢d「明知山有釜,偏向釜山行」既人食。呢個豬肉湯用豬骨熬到奶白色,入面除左豬肉片,仲有洋蔥同韭菜,佢上枱時仲會配上韓式嘅大醬同蝦醬,鐘意可以自己加入調味,我就自覺得加左醬料帶有少少辣味仲香仲好食。醬牛小排餃子 - 因為無叫到醬牛骨湯,所以就叫返份煎
📌 韓屋 - 尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
🗓(1/12) 星期四 ⏰ 晚上8點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

醬牛小排餃子 - 因為無叫到醬牛骨湯,所以就叫返份煎醬牛小排餃子嚟食,呢個餃子個皮又薄餡料又鮮,入面仲保留到有好多肉汁,食完5隻都覺得唔夠喉,佢仲有個煎嘅版本,相信都會好唔錯。

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 - 因為已經叫左兩個鍋湯,所以就無叫到飲品,但見餐廳係有燒酒/韓式啤酒/米酒/罐裝韓式飲品提供。

🍽環境:因為臨近聖誕節,所以見店舖都用上左聖誕裝飾,包括聖誕樹同其他小飾物,餐廳環境都好乾淨整潔,裝修就以平實簡樸為主,但整體感覺都光猛企理。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:員工服務態度好,職員有熱情主動,除左同客人打招呼外,介紹菜式同講解食材都好詳情清晰。

💰💸價錢:叫左2個湯鍋1份蒸餃子,埋單大約係$350左右,話晒都係食緊高質素既韓式鍋,人地賣嘅就係手藝同傳統味道,我就覺得算抵食。

🐲💬總結:我覺得佢地食物質素都好高,而且食到佢地個種韓式傳統味道,價錢又唔貴,我相信我會再嚟試埋佢地其他食物,例如石鍋拌飯...

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
醬牛小排餃子
蔘雞湯
釜山豬肉湯
2022-11-27 2992 浏览
🕳 韓屋 🕳去完韓國 喺香港都繼續食韓國嘢😝—————————————————————🐕薯仔排骨鍋+飯($148+$15)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯睇色水都知好濃郁😍飲落不失所望 夠哂味😋入口溫和 會於喉嚨慢慢滲出爽嘅辣加了野芝麻粉 更添了股香氣排骨細細件但數量多 仲有啲肥膏😋薯仔似事先冷涷過 比較實淨 個人會比較喜歡粉狀的薯仔🫡—————————————————————🐕炒豬肉石鍋芝士炒飯($128)🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯ ⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯石鍋滋滋叫住上枱😝餘溫令芝士保持拉絲狀態🧀芝士絲拉得極細 令每顆飯粒都沾滿芝士🧀醬汁同炒豬肉片調味都唔重同唔辣令到每一啖嘅主角都係芝士味😋鐘意佢用咗紅米飯🤟🏻高纖健康之餘更有咬口食到最尾會有少少飯焦😍😍—————————————————————🐕餃子皇🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯每粒餃子都有自己專屬嘅蒸籠🤣好𥵃鬼Size約正常的1.5倍原味餡帶有胡椒香泡菜就酸少少 唔太辣外皮就QQ煙韌 味道同質感幾還原到韓國嘅感覺😝—————————————————————
🕳 韓屋 🕳

味道同質感幾還原到韓國嘅感覺😝
  • 薯仔豬排骨湯
  • 炒豬肉石鍋芝士拌飯
2022-11-25 72 浏览
講起韓國野,尖沙咀一定係最多選擇經過呢間門口,佈置好有聖誕氣氛店員好貼心,一坐低就有前菜Menu款式好吸引✨醬炒牛肉石鍋芝士拌飯舖滿紫菜嘅石鍋拌飯,熱辣辣 炸炸聲,加上牛肉.蘿蔔.芝士一齊搞拌,啖啖都沾滿芝士拉絲最到最後嘅飯焦脆卜卜,好香口✨參雞湯必食人參雞湯,原隻雞熬製後連雞骨都軟腍,但肉質依然腍滑,雞裡面嘅米飯,融入湯之中,湯底唔會太油膩,而且加咗紅棗.杞子,味道唔錯,食完好滿足✨煎醬牛小排餃子 餃子食得多,呢款餡料加入牛小排,餃皮煎得非常香脆✨泡菜餃子王大大隻餃子王,餃皮煙煙靭靭好有口感,裡面包著滿滿嘅泡菜,辣辣地好惹味店舖唔算好大,但食物即叫即製,有質數

講起韓國野,尖沙咀一定係最多選擇

經過呢間門口,佈置好有聖誕氣氛

店員好貼心,一坐低就有前菜
Menu款式好吸引

✨醬炒牛肉石鍋芝士拌飯

舖滿紫菜嘅石鍋拌飯,熱辣辣 炸炸聲,

✨參雞湯

必食人參雞湯,原隻雞熬製後連雞骨都軟腍,

✨煎醬牛小排餃子

餃子食得多,呢款餡料加入牛小排,
餃皮煎得非常香脆

✨泡菜餃子王

大大隻餃子王,餃皮煙煙靭靭好有口感,
裡面包著滿滿嘅泡菜,辣辣地好惹味

店舖唔算好大,但食物即叫即製,有質數
2022-11-25
午餐
  • 泡菜餃子王
  • 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯
  • 人蔘雞湯
2022-11-25 77 浏览
之前去韓國,韓國菜係好多健康泡菜之餘,飯多數係五/十穀米,呢間做到😍 加分.餃子王 $18/隻呢個應該係餐廳特色嘅小菜,好大隻既蒸餃子💕 個人鍾意食原味多啲,泡菜嗰個係辣既,鍾意食韓式辣味嘅朋友應該好鍾意.泡菜湯配蕎麥麵 ($118 + $20)白菜、豬肉片、豆腐為主,料都幾多,配蕎麥麵用沾麵既食法咁食😂.炒豬肉石鍋拌飯 $108超開心佢唔係白飯,個人超鐘意食多穀米💕而且仲要石鍋,有飯焦,會因為呢個飯會再返嚟食.重點個侍應都係韓國人😂
餃子王 $18/隻

泡菜湯配蕎麥麵 ($118 + $20)

炒豬肉石鍋拌飯 $108

重點個侍應都係韓國人😂
2022-11-25 59 浏览
餐廳位於有「小韓國」之稱既金巴利道,裝修時尚新潮,以粉淺色調為主,充滿少女風。店外既粉紅色招牌加上落地大玻璃相當吸睛,啱曬同朋友黎打卡影相!先翻開餐牌睇睇,湯品選擇果然唔少,足足有成 12 款,而且全部標榜唔落味精,另外亦有飯類、餃子同罐裝飲品等供應。我哋叫咗炒豬肉石鍋芝士飯呢個汁加上飯好好食!配料有豬肉,菠菜,蘿蔔絲,紫菜,蛋絲等加埋大醬汁撈勻 仲有好多鮑魚蔘雞湯 用咗無激素嘅雞去燉煮呢個蔘雞湯,飲落口好明顯無加任何味精,以雞香同少少蔘味蔥香為主。雞有半隻份量,入面包住糯米飯。

鮑魚蔘雞湯
2022-11-12
  • 鮑魚蔘雞湯
週末六點多經過韓國街一帶,見到韓屋已經開始有人排隊,就排左半小時,好彩有櫈坐住等小店格局,座位唔多,門外有隻飛天豬圖案,相當好認;餐牌上清晰,方便遊客睇餐廳主打傳統的韓國鍋物,人蔘雞鍋、雪濃湯、牛骨湯、泡菜湯,亦有韓式蒸餃和煎餃鮑魚蔘雞湯 正宗韓國🇰🇷人蔘雞湯~夠足料,肉質軟腍,連雞骨都燉得可以入口即碎即化,而且幾入味,有淡淡人蔘味,鍋裏入面有一隻鮑魚,無添加味精,天然補身!牛膝骨湯一開始以為成個鍋只有牛湯,無湯料但仔細睇清楚,有d啫喱質地的軟骨,好似韓版花膠湯😹牛膝含豐富鈣質同骨膠原

鮑魚蔘雞湯

牛膝骨湯
一開始以為成個鍋只有牛湯,無湯料

2022-11-22 73 浏览
座位不多,但光線充足,有兩部電視播住k-pop,特別有氣氛!幾中意個前菜,係辣醬醃蘿蔔,香口,好開胃!👉🏻醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128顏色吸引,有蘿蔔絲、蛋絲、芽菜、紫菜同菠菜等,重點係有拉絲芝士,配紅米飯好健康,連同炒過嘅牛肉,口味豐富,而且可以自己按需要撈辣醬,更惹味!👉🏻蔘雞湯 $148隻雞肉質軟淋,燉到已經骨肉分離!雞入面加左人蔘、大棗、板粟、松子仁、糯米同大蒜,非常足料!個湯完全無苦澀味,無落味精,清甜又滋補!👉🏻煎醬牛小排餃子 $78煎得好脆口,餡料好足,好入味,完全無油膩感!

幾中意個前菜,係辣醬醃蘿蔔,香口,好開胃!

👉🏻醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 $128

👉🏻蔘雞湯 $148

👉🏻煎醬牛小排餃子 $78
煎得好脆口,餡料好足,好入味,完全無油膩感!
2022-11-16 145 浏览
平日下午2點後入場,又要限時食。價錢貴都不是問題,但性價比偏低,仲要個講英文女服務員真心俾佢服務後唔想再去,嘢食上枱係‘pat’埋嚟張枱的右上角,真係唔知咩服務,十分趕客。