2012-10-23
BLACKLIST FOREVER呢一間真係差到我到開ACC講尋日同FD記念生日,見到有生日免費任食放題就諗住試下就係21號BOOK左9位22號食,個接線生好串之後到入座果陣都冇咩大問題到左叫野食,我地一行9個都係青少年時期,食量故之然多我地又好鐘意食刺身,有張點菜紙係FOR點魚生於是就係點菜紙上面寫上......寫左都唔係好多,寫既數量係我地一定食得晒,諗住唔夠食再叫過之後成10分鐘先來左3碟刺身,有D係我地點,有D跟本冇點過隻碟仲要唔係好大,只有打開既手掌SIZE,而且數量上跟本係差天共地,每樣都比點菜紙上既少好多最嬲既係廚房將我地冇點過既食物比我地:係咪暗示比我地聽,同一樣野唔可以點咁多,我比第二D你補數諒佢係第一次上菜都忍下,將第2,3,4,5......好多張點菜紙比佢之後一直都冇上菜,叫佢追單就話等陣,過左一陣就話你地廚房冇單我地入左D單去左邊?你地廚房將D單扔走左?如果你認為我地寫得數量太多,只要數量上唔係差好多的話,你比少D我地都情有可原但係問題係你扮到冇入單,一件都冇上,擺明呃我地錢我地知道佢唔會再上,所以就轉叫其他食品壽司同熟食都上得好快,佢係專登唔比魚生我地食架喎
呢一間真係差到我到開ACC講
尋日同FD記念生日,見到有生日免費任食放題就諗住試下
就係21號BOOK左9位22號食,個接線生好串
之後到入座果陣都冇咩大問題
到左叫野食,我地一行9個都係青少年時期,食量故之然多
我地又好鐘意食刺身,有張點菜紙係FOR點魚生
於是就係點菜紙上面寫上[三文魚 100片][甜蝦 50條]......
寫左都唔係好多,寫既數量係我地一定食得晒,諗住唔夠食再叫過
之後成10分鐘先來左3碟刺身,有D係我地點,有D跟本冇點過
我地入左D單去左邊?你地廚房將D單扔走左?
但係問題係你扮到冇入單,一件都冇上,擺明呃我地錢
我地知道佢唔會再上,所以就轉叫其他食品
壽司同熟食都上得好快,佢係專登唔比魚生我地食架喎
但係我地都唔覺得飽,所以就叫左個火鍋食
我地寫左9份肥牛,3份菜......
我地係到點既同時,有個阿叔Waiter又係到嘈住晒
佢同我地講一定唔會食得晒,因為一份肥牛都好多
信住佢先,就轉左做2份肥牛,結果呢?我地9人每人分到6片左右的肥牛
豈有此理!!!
份菜洗唔乾淨,食到一半見到盤底有小蟲,我地都唔敢再食
個阿叔又問我地點解唔食菜
我地話:我地會食菜,不過唔會食呢D菜囉!
跟住比左張寫燒物既點菜紙佢
每樣都有少少,有燒多春魚,鯖魚,雞翼等等
過左15Mins到都冇上,之後個Waiter就話夠鐘要埋單,你地E家廚房已經冇晒單
最後,我地每人比左190都食唔到好多野,任食放題?邊到有得任食?
冇下一次了。
PS
呢間野都有D野幾好食
個三文魚海膽手卷好新鮮,可惜係壽司size既手卷,料又唔多
有個牛油鹽燒車厘茄,我覺得好好食,車厘茄唔會太酸
個炸生蠔都幾好,唔會炸到好乾