BLACKLIST FOREVER呢一間真係差到我到開ACC講尋日同FD記念生日,見到有生日免費任食放題就諗住試下就係21號BOOK左9位22號食,個接線生好串之後到入座果陣都冇咩大問題到左叫野食,我地一行9個都係青少年時期,食量故之然多我地又好鐘意食刺身,有張點菜紙係FOR點魚生於是就係點菜紙上面寫上......寫左都唔係好多,寫既數量係我地一定食得晒,諗住唔夠食再叫過之後成10分鐘先來左3碟刺身,有D係我地點,有D跟本冇點過隻碟仲要唔係好大,只有打開既手掌SIZE,而且數量上跟本係差天共地,每樣都比點菜紙上既少好多最嬲既係廚房將我地冇點過既食物比我地:係咪暗示比我地聽,同一樣野唔可以點咁多,我比第二D你補數諒佢係第一次上菜都忍下,將第2,3,4,5......好多張點菜紙比佢之後一直都冇上菜,叫佢追單就話等陣,過左一陣就話你地廚房冇單我地入左D單去左邊?你地廚房將D單扔走左?如果你認為我地寫得數量太多,只要數量上唔係差好多的話,你比少D我地都情有可原但係問題係你扮到冇入單,一件都冇上,擺明呃我地錢我地知道佢唔會再上,所以就轉叫其他食品壽司同熟食都上得好快,佢係專登唔比魚生我地食架喎
BLACKLIST FOREVER

呢一間真係差到我到開ACC講

尋日同FD記念生日,見到有生日免費任食放題就諗住試下
就係21號BOOK左9位22號食,個接線生好串
之後到入座果陣都冇咩大問題
到左叫野食,我地一行9個都係青少年時期,食量故之然多
我地又好鐘意食刺身,有張點菜紙係FOR點魚生
於是就係點菜紙上面寫上[三文魚 100片][甜蝦 50條]......
寫左都唔係好多,寫既數量係我地一定食得晒,諗住唔夠食再叫過
之後成10分鐘先來左3碟刺身,有D係我地點,有D跟本冇點過

我地入左D單去左邊?你地廚房將D單扔走左?
但係問題係你扮到冇入單,一件都冇上,擺明呃我地錢
我地知道佢唔會再上,所以就轉叫其他食品
壽司同熟食都上得好快,佢係專登唔比魚生我地食架喎

但係我地都唔覺得飽,所以就叫左個火鍋
我地寫左9份肥牛,3份菜......
我地係到點既同時,有個阿叔Waiter又係到嘈住晒
佢同我地講一定唔會食得晒,因為一份肥牛都好多
信住佢先,就轉左做2份肥牛,結果呢?我地9人每人分到6片左右的肥牛
豈有此理!!!
份菜洗唔乾淨,食到一半見到盤底有小蟲,我地都唔敢再食
個阿叔又問我地點解唔食菜
我地話:我地會食菜,不過唔會食呢D菜囉!
跟住比左張寫燒物既點菜紙佢
每樣都有少少,有燒多春魚,鯖魚,雞翼等等
過左15Mins到都冇上,之後個Waiter就話夠鐘要埋單,你地E家廚房已經冇晒單
最後,我地每人比左190都食唔到好多野,任食放題?邊到有得任食?
冇下一次了。

PS
呢間野都有D野幾好食
個三文魚海膽手卷好新鮮,可惜係壽司size既手卷,料又唔多
有個牛油鹽燒車厘茄,我覺得好好食,車厘茄唔會太酸
個炸生蠔都幾好,唔會炸到好乾
2012-10-22
用餐优惠
其他
2012-10-01 71 浏览
是日中秋, 想食得多d, 就簡左食放題第一次來食,價錢同食物味道一般每位$207魚生:唔太新鮮, 有雪味, 三文魚係最新鮮壽司:飯太硬,令到壽司無味燒物﹕三文魚頭好食,其他雞肉串就似一般街市買個d天婦羅: 粉多左小小總括黎講: 一般般,食物選擇唔太多,無另一間咁多, 應該唔會再試 環境方面,一坐底見到蜘蛛, 可想到,真係一次就夠
是日中秋, 想食得多d, 就簡左食放題

第一次來食,價錢同食物味道一般
每位$207
魚生:唔太新鮮, 有雪味, 三文魚係最新鮮
壽司:飯太硬,令到壽司無味
燒物﹕三文魚頭好食,其他雞肉串就似一般街市買個d
天婦羅: 粉多左小小

環境方面,一坐底見到蜘蛛, 可想到,真係一次就夠
2012-09-30
2012-09-22 51 浏览
父親大人很喜歡食放題呢.難得今天大家也有空,他便請全家人吃啦,感恩感恩.站在西洋菜街街上有大量放題店傳單派發啦,放題店戰爭已經進入白熱化了嗎?看派傳單的人互相對別家的放題店攻擊,"佢地食靚野要加錢架!","佢地既野食唔新鮮架!",很有趣,呵呵其實一早已經決定來這店的了,幸好仍有位子呢.傳單上說有九折優惠,但待應姐姐說不是九折,是抵消了加一,有點取巧呢,但算了吧,食物好吃便好.=v=父親大人先來便點了一大盤刺身呢.這樣的份量已經可以回本了吧?味道又怎樣了?@@水準我覺得中上呢,三文魚,吞拿魚等我也竟然沒有吃到腥味,而做得最好的是溶雪工夫啦,沒有吃到冰塊而且沒有太冰的感覺,看來這店也明白吃放題的人的心理呢,所以在刺身上下了苦功啦.之後是壽司啦.我點了我最愛的甜蝦及魚子壽司啦,而母親大人卻點了一客三文魚飯呢.我覺得味道不錯,但弟弟說飯的口感很差呢,應該是太軟的緣故啦,不要緊啦,這個不好吃,吃別的好了=v=下一輪是炸物啦,我們點了炸蝦多士及炸蠔呢.炸蠔我沒有吃啦評不了,而炸蝦多士倒是不錯,不油膩而又吃到蝦的鮮味呢,醮沙律醬吃更好吃啦.再來便吃關東煮及玉子豆腐素翅清一下油膩吧.哇這些是地雷來的千

頭盤黎啦肥雞XD

賣相唔錯喎@@
邊個搞肥雞個頭?=3=
再來便吃關東煮及玉子豆腐素翅清一下油膩吧.哇這些是地雷來的千萬不要點啦.關東煮一來便傳出打邊爐一段時間的湯的味道,有點反胃呢,雖然有蒜味的墨魚丸不錯吃,但那打邊爐湯味道真的扣了很多分啦.而素翅也差呢,很鹹,喝不下去,還是吃完玉子豆腐便找人拿走好了=3="
打邊爐咩大佬?>3<
我已經有點飽了呢,而家人仍沒有停的跡象,再點一些燒物吃吃看.他們點了秋刀魚及蒜味腸啦.我不愛吃魚,所以跟肥雞吃一下腸好了.肉腸的味道比較奇怪,不太像蒜頭味呢,而且吃不出是什麼肉來的,但口感仍不差便是了,肥雞你慢慢吃吧,我飽了.
肥雞想食腸仔啦XD
之後他們再點了一大盤刺身,一個豬肉鍋的東西,我卻點了甜品啫喱糖吃好了.最後還有雪糕呢,但只是雀巢的貨色,幸好有朱古力味,呵呵.
結帳要720左右呢,也不能說便宜啦.像我這樣的人真的不太適合吃放題啦,還是好好享受一下一家人相處在一起快樂吃飯的時光吧.
2012-09-18
頭盤黎啦肥雞XD
賣相唔錯喎@@
肥雞想食腸仔啦XD
2012-09-06 29 浏览
由於平日關係,沒有BOOK位,但都很快有位置,服務方面很好,有優惠都會預先通知,由寫紙到出食物也不用等得太耐,同時在最後落單的時候,也會確認有沒有欠食物的情況,值得一讚.回到食物上,食物選擇種類多,熟食味道不錯,而壽司飯太硬,有點像沒有煮熟,剌生選擇多,沒有雪味,新鮮程度可以接受.飲品選擇也不少,總有一款可以岩口味.唯一失望是沒有一樣食物太突出令人有深刻印象.但值得讚的也是沒有一樣食物令人反感.整體而言可以一試
由於平日關係,沒有BOOK位,但都很快有位置,
服務方面很好,有優惠都會預先通知,
由寫紙到出食物也不用等得太耐,同時在最後落單的時候,
也會確認有沒有欠食物的情況,值得一讚.

回到食物上,食物選擇種類多,熟食味道不錯,
壽司飯太硬,有點像沒有煮熟,
唯一失望是沒有一樣食物太突出令人有深刻印象.
但值得讚的也是沒有一樣食物令人反感.

整體而言可以一試

2012-09-04
2012-08-12 36 浏览
專登開account 黎寫食評 因為實在太差幾年前去過一次 覺得刺身尚可接受 但等order 要等好耐不過女友未去過 就陪佢去一次首先上到完全唔使點等 出奇 因為以前等勁耐(依家終於明白點解唔使等)講收費 $188/head 咁都ok 啦 任食麻開始點野食 都係例行叫刺身 炸物 壽司等等壽司最快到 大慨五分鐘到根住惡夢就黎啦 d刺身等左好耐都未到咁就問下d 識員 「你地d order 要排隊嫁wor」「我都排左好耐 成二十分鐘」「我同你跟跟」之後我就望住個廚房位望多二十分鐘都未黎前前後後入左六張紙我就再問職員「我d 刺身係唔係唔黎嫁啦」「都話d order 要等囉」我呆左 咁既態度既到最後last order 時間先至食到d 野食質素差左好多 職員態度又惡劣成整飯食到氣都谷咁既價錢我食「明將」唔好~~依間野冇下次 list已black
專登開account 黎寫食評 因為實在太差
幾年前去過一次 覺得刺身尚可接受 但等order 要等好耐
不過女友未去過 就陪佢去一次

首先上到完全唔使點等 出奇
因為以前等勁耐(依家終於明白點解唔使等)
講收費 $188/head 咁都ok 啦 任食麻
開始點野食 都係例行叫刺身 炸物 壽司等等
壽司最快到 大慨五分鐘到
根住惡夢就黎啦 d刺身等左好耐都未到
咁就問下d 識員
「你地d order 要排隊嫁wor」
「我都排左好耐 成二十分鐘」
「我同你跟跟」

之後我就望住個廚房位
望多二十分鐘都未黎
前前後後入左六張紙
我就再問職員
「我d 刺身係唔係唔黎嫁啦」
「都話d order 要等囉」
我呆左 咁既態度既

到最後last order 時間先至食到
d 野食質素差左好多 職員態度又惡劣
成整飯食到氣都谷
咁既價錢我食「明將」唔好~~
依間野冇下次 list已black
2012-08-11
2012-06-04 19 浏览
未試過食放題食得咁唔開心.blacklistblacklistblacklistblacklistblacklist首先,一行4人到旺角,諗住求其搵一間放題食,其實本身都唔想食呢間(見openrice負評很多),不過朋友好想食,所以就勉強入去.坐低之後即刻寫紙仔,點知等左成20分鐘都未有,後尾我就寫多張壽司,好快就黎左魚生.:完全唔惦壽司:食左蛋(難食至極).......熟蝦(尚算不俗)雞翼炸物天婦羅:唯一覺得好味,好有味道!新鮮服務:奇差,超差其後叫d侍應叫支餐具比我,點知問左3,4個拎都冇人拎比我地.重點:最後埋單既時候一個女waitress問仲有冇野係未到,我就話''三文魚魚頭''(我至愛)未到''佢:''呀.呢個冇哂喇''我:點解冇人通知?佢:因為d職員唔知之後我就心諗:唉,咁算啦~有點小失望(我坐4人位既入面,平時係d侍應係外圍伸手去收,因為張台好細,我肯定隻手係夠長去收野的)點知個女侍應收碟既時候行去我個邊收,,但我本身都唔為意,之後佢好大力咁批手肘 批落我左肩膀上,我完全係痛到出唔到聲,我既朋友完全冇出聲,之後就佢就走左.事後完左之後朋友講返,覺得個女侍應係有心批我肘.因

未試過食放題食得咁唔開心.

不過朋友好想食,所以就勉強入去.

魚生.:完全唔惦
壽司:食左蛋(難食至極).......熟蝦(尚算不俗)
雞翼炸物天婦羅:唯一覺得好味,好有味道!新鮮
服務:奇差,超差

重點:

最後埋單既時候一個女waitress問仲有冇野係未到,
我就話''三文魚魚頭''(我至愛)未到''
佢:''呀.呢個冇哂喇''
我:點解冇人通知?
佢:因為d職員唔知

之後我就心諗:唉,咁算啦~有點小失望
點知個女侍應收碟既時候行去我個邊收,,但我本身都唔為意,
之後佢好大力咁批手肘 批落我左肩膀上,
我完全係痛到出唔到聲,

我既朋友完全冇出聲,
之後就佢就走左.

事後完左之後朋友講返,
覺得個女侍應係有心批我肘.
因為係我問佢''點解冇人通知?''佢覺得我有心為難佢,所以咁做.
我男友都話個女侍應伸手去收碟既時候食哂佢波餅= =''
當堂o咀.

我真係覺得好唔開心好無辜囉,只係問左一句野就比個女侍應批肘,
喂~君子動口不動手,可能我既態度係不太友善,但洗唔洗咁大力批肘呀?
事後諗返覺得好無聊,個女侍應好傻.好天真
你話批肘勉強都可能話係冇心之失,但請人食波餅呢下真係可以避免到
我自己好耐以前都做過侍應,完全冇必要為左我一句說話而做咁多野.

我身為女仔做侍應既時候都好小心同客人既身體接觸,更何況佢係一個部長/經理仔.

我都只係一個小女子,想食餐普普通通既飯姐.
我係5月30日9pm去食.
我估個女侍應應該係經理or部長等等,皮膚略差,
大約2幾30歲左右.態度極度惡劣,
我見佢對其他客人既態度都非常不友善,
都唔明點解間公司會請d咁既人黎趕客.

呢間餐廳永久blacklist左,有2大原因

1)服務態度奇差

2)食物選擇少,與''好味''2字完全扯不上關係.
2012-05-30
慶祝朋友生日, 在openrice 找了一間笑臉最多的放題來試. 當然有留意他的喊面數量, 結果都是來了!馬上點了清酒, 酒有時很稀, 整體不錯, 很少有日本放題 可以任飲酒精纇飲品! 獅威啤酒就差了點馬上試刺身, 非常一般, 新鮮程度還可以接受!之後試天婦羅 和炸物.........蝦天婦羅還可以, 其他我勸你不要試好了, 浪費胃空間而已.......試了壽司, 建議不要試好了, 極之普通, 有些比普通更為普通差不多已經灰心的時候, 試試有什麼是此店專長, 試了炸雞中翼 Good!! 真的好吃, 終於找到一個可以讚的地方!建議: 一定要試炸雞中翼, 另外, 想任飲酒的朋友, 可以來這裡. (清酒不錯, 而獅威啤酒, 雖然味淡, 但算是任飲, 亦可接受!)

獅威啤酒就差了點

馬上試刺身, 非常一般, 新鮮程度還可以接受!

Good!! 真的好吃, 終於找到一個可以讚的地方!

建議: 一定要試炸雞中翼

2012-05-08
2012-05-01
因友人試過, 覺得ok便推介我試試. 我是預早一個星期Book位的, 入座時間18:25, 我以為我們巳經是很早, 點之餐廳入面巳經坐滿約9成.有前菜、壽司、 手卷、 炸物、 天婦羅、 魚生、 爐端燒、 鍋物、 溫物、 食事和甜品等多種食物選擇.我們點了以下:魚生: 三文魚、 吞拿魚、 甜蝦、 螺片 壽司: 加洲卷、 玉子壽司、 蝦壽司炸物: 吉列蠔、 餃子天婦羅: 蝦、 南瓜、 番薯 、芋頭、玉子、墨丸爐端燒: 雞翼、 靖魚、 雞軟骨溫物: 清酒煮蜆甜品: 是日甜品芝麻糊、 牛奶公司杯裝雪榚、水果食物評價:魚生尚算新鮮和色澤鮮艷, 質素算是不錯(當然不是用高級日本料理的魚生來比較) , 壽司和爐端燒質素一般, 天婦羅和吉列蠔有意外驚喜, 蝦和蠔都有鮮味, 脆漿厚度適中, 絕不是以把沒有味道的食物用厚厚的脆漿包著來魚目混珠. 最後的是日甜品芝麻糊也有驚喜, 不是即沖的貨色 (我試過去糖水店食$15碗的芝麻糊都只是用粉即沖的). 因為掛住食, 無影相以HK$158 (18:30前入座)任食2小時的價錢, 有此質素, 都算OK!可惜肚子空間有限, 不能試手卷和鍋物等其他食物, 唯有下次再試

我們點了以下:

魚生: 三文魚、 吞拿魚、 甜蝦、 螺片
壽司: 加洲卷、 玉子壽司、 蝦壽司
炸物: 吉列蠔、 餃子
天婦羅: 蝦、 南瓜、 番薯 、芋頭、玉子、墨丸
爐端燒: 雞翼、 靖魚、 雞軟骨
溫物: 清酒煮蜆
甜品: 是日甜品芝麻糊、 牛奶公司杯裝雪榚、水果

食物評價:

以HK$158 (18:30前入座)任食2小時的價錢, 有此質素, 都算OK!可惜肚子空間有限, 不能試手卷和鍋物等其他食物, 唯有下次再試!

服務評價:

第一次入紙, 很快便到齊. 但第二次入紙, 要等約15分鐘之後才到齊. 因巳很飽, 主食只入了二次紙, LAST ORDER叫甜品. 那時waiter會問有沒有入了紙未到的食物. (可能我們只入了二次紙, 沒有未到的食物, 但隔離就有, 我見waiter都有幫佢地follow)

2012-04-27
  • 天婦羅
  • 吉列蠔
(非会员)
2012-04-05 10 浏览
4月2日係媽媽生日之喜,媽媽一向鍾情於日式食物,所以決定一家11人陪佢食日式放題,等佢食番夠本經女朋友介紹後決定一試呢間比較有名氣D既入正題了....刺身﹕三文魚---算幾新鮮幾大件,赤貝---好甜,甜虾---正,其他---我唔食所以唔知好唔好 壽司﹕帶子---好甜,芥辣八爪魚---正,左口魚邊---少見所以一試不過唔識欣賞,火焰芝士三文魚卷---超讚 燒物﹕三文魚頭---媽媽超愛食,雞翼---我至愛(燒得啱啱好),雞骨腸---想食不過暫停供應 天婦羅﹕虾及蕃薯---正,其他唔知因為無興趣食 其他食物﹕食完覺得無咩特別,都係一舨 飲品﹕都係任飲(包括啤酒、清酒)---讚食得放題都預左唔會寫幾多都100%黎足,但至少唔會衰到寫20件黎4件已經算唔錯 總括黎講﹕漏單都有,但唔會好誇張,至少追D待應佢地都會幫你跟,重好有禮貌,值得比個讚 原本請媽媽食飯,但因為呢到

經女朋友介紹後決定一試呢間比較有名氣D既

,火焰芝士三文魚卷---超讚

天婦羅﹕虾及蕃薯---正,其他唔知因為無興趣食

其他食物﹕食完覺得無咩特別,都係一舨

飲品﹕都係任飲(包括啤酒、清酒)---讚

原本請媽媽食飯,但因為呢到有生日優惠(8位以上生日免費),哈哈!我地可以慳番D

成餐晚飯都尚算OK,因為我地知道比佰幾蚊一個人價錢,唔可以要求人地比番幾佰蚊食物你
2012-04-02
用餐优惠
其他
2012-03-31 60 浏览
刺身不新鮮,串燒燒物款式少,壽司飯硬而無味,瀨尿蝦硬又無味,所謂的鮮帶子壽司,又係硬中帶雪味,牛柳粒無牛味,串燒雞肉肉質淋,三文魚刺身有雪味,炸帶子好似炸麵粉,酒煮蜆等於水浸蜆,總之請我都唔會再去
2012-03-30
2012-02-25 12 浏览
雖然有訂位,不過都係要等左10多分鐘先可以入到去..1開lift門已經係大堂,地方相當狹窄,如果安排入座唔再快d既,真係會塞到搭lift上來既人出唔到lift~1坐低即刻order返轉剌身先..無耐就拎來~雖然任何1間放題都係唔使旨意寫既份量可以來得足,但呢盆剌身就太明顯唔係我地order嗰張lor~同我地落既order完全唔同..求其樣樣剌身都比少少你食住先咁啦~其實份量來唔足/同我地想要既唔同都已經唔係1個好大既問題..最大問題係我地前後入左單order剌身4、5次,但除左頭嗰round好快來之外~第2 round再來既時候起碼係半打鐘後既事..嗰碟既剌身份量少得誇張,仲要係凍都未解晒、出緊水~_~"之後又隔左20~25分鐘,寫都費事寫了,直頭同佢講order左剌身好耐都未來,跟著隔左5~10分鐘,終於來左我地last 1 round既剌身(其實係懶得再叫)天婦羅算係炸得不錯、清酒煮蜆無酒味,似係味增湯多d、d蜆肉亦細粒到唔使咬就吞左落肚,咩味都食唔出~最好味既要算係海膽三文魚手卷..海膽算新鮮、份量亦唔算少得過份~最後既甜品係紅豆雪糕..侍應哥哥話每日都只會入1隻味,冇得揀~總括

總括而言..呢間青葉服務態度唔算差、環境亦唔算太逼、食物方面雖然同好味仲有1段距離,但亦唔可以用難食形容~
不過如果要再去就興趣不大~
2012-02-24
  • 蝦天婦羅
  • 海膽三文魚手卷
  • 甜蝦剌身
2012-02-13 27 浏览
题外话/补充资料: 總結: 服務一流,收費為$138位,實在也不能要求太高,總分75分
2012-02-13
情人节
好味,好淋
d 酒好真,無溝水! Good
OK
  • 豬軟骨
2011-12-25 15 浏览
第一次平安夜食大餐, 第一次食放題...平安夜前兩日, 朋友話出嚟聚舊食飯。一路都搵唔到食咩好, 最後係臨出門口前決定咗, 位又book唔到, 所以決定walkin碰碰運氣..原來呢度要排隊搭lift, 上到去得番7:45pm~9:45pm時段, $198 另收加一, 周圍都咁多人, 照殺!4個人, 朋友收7點, 過到嚟都要8點幾, 唯有我地兩個殺入去食住先...落order無耐就已經嚟咗盆魚生, 幾快手喎我淨係食三文魚, 都唔錯!腐皮﹑蟹柳壽司不過不失, 吞拿魚壽司, 唔得, 我接受唔到 鰻魚壽司 & 三文魚壽司 我叫咗兩轉 (因為我較鍾意食呢兩樣)我食咗蟹籽, 嘩!! 好難食!唔知咩飯, 朋友話: 嘩! 好味呀...水蜜桃梳打, 幾好飲啵...柑桔梳打都唔錯叫咗鰻魚拉麵同叉燒烏冬, 不過佢調轉咗變咗鰻魚烏冬, 叉燒拉麵鰻魚唔好食, 同鰻魚壽司啲鰻魚唔同嘅金瓜﹑日本蕃薯﹑紫芋天婦羅... 好味叫咗兩轉手卷, 無食到, 不過睇樣就一般火鍋, 真係好大個鍋, 不過.... 好似無咩野食...我不嬲都唔好, 所以我淨係食幾條菜同豆腐, 不過友人話粟米好甜未到9:15pm, 佢就話last
第一次平安夜食大餐, 第一次食放題...

平安夜前兩日, 朋友話出嚟聚舊食飯。
原來呢度要排隊搭lift,

落order無耐就已經嚟咗盆魚生, 幾快手喎
刺身
我淨係食三文魚, 都唔錯!
手握壽司
腐皮﹑
蟹柳壽司不過不失,
吞拿魚壽司, 唔得, 我接受唔到
手握壽司
我食咗蟹籽, 嘩!! 好難食!
唔知咩名, 亦無食到
唔知咩飯, 朋友話: 嘩! 好味呀...
水蜜桃梳打
水蜜桃梳打, 幾好飲啵...
柑桔梳打都唔錯
鰻魚拉麵
叫咗
鰻魚拉麵同
叉燒烏冬, 不過佢調轉咗變咗鰻魚烏冬, 叉燒拉麵
鰻魚唔好食, 同鰻魚壽司啲鰻魚唔同嘅
天婦羅
金瓜﹑日本蕃薯﹑紫芋天婦羅... 好味

叫咗兩轉
手卷, 無食到, 不過睇樣就一般
鮮茄牛肉鍋
火鍋, 真係好大個鍋, 不過.... 好似無咩野食...

未到9:15pm, 佢就話last order
姐係甜品時間啦, 我地叫咗啫喱糖 & 水果
不過佢淨係嚟咗兩小片西瓜
啫喱糖無嚟囉

anyway, 我會再去食多次
题外话/补充资料: 其實上碟速度都真係好快, 我地未食完佢已經不繼上其他野
2011-12-24
$217.8 (晚餐)
平安夜
水蜜桃梳打
天婦羅
2011-11-30 8 浏览
食咁多間放題.....繼兩千蚊後又一好blacklist既放題魚生.:正常貨識....無咩特別....算ok其它熟食完全唔惦.....我已經要求唔算高架啦.....都可以攪到我專登上黎寫話唔惦......番茄湯底牛肉禍加拉面:好大煲......不過味道好淡.....唯一可取既係肥牛唔錯壽司:only食左曼魚....尚算不俗雞翼炸物天婦羅:唔知係咪放左好耐失出.....唔熱......味就麻麻牛肉粒:味就幾好....可惜又係唔熱仲有最主要既係.....出單奇慢...第一轉後....竟然半個鐘9個字到先黎2隻雞翼.....魚生中途無黎過....一同個waiter講就即刻唔駛1min就出到.....勁佢仲夠膽死大半個鐘前同我講last order......如果唔係間野真係無咩好食....我實嘈......最後唔算飽咁離開埋單比咭佢碌.....仲要開錯單要再開,比人地張單我簽.....都唔知間野想點不過好彩職員好好禮貌又幫到手.......唔會唔理你或黑面.......
魚生.:正常貨識....無咩特別....算ok
壽司:only食左曼魚....尚算不俗
牛肉粒:味就幾好....可惜又係唔熱

2011-11-26
2011-10-19 13 浏览
是日同舊同事聚會 係旺角食日式放題選擇實在太多嘞,尤其係兆萬中心呢度最終經大家商議後都係選擇咗呢間比較有名的青葉雖然無訂枱,但因為時間尚早既關係(6點左右)我地都好快就有位啦~~一坐底當然要睇下有咩食啦選擇都算幾多~~1) 刺身~~ 好新鮮好好味(仲要係有冰墊底)2) 壽司/手卷/卷物~~不過不失。ps侍應會提我地手卷要快D食,紫菜淋左就唔好食~呢個要讚吓有服務態度~~3) 天婦羅~~好味,粉漿唔多p.s: 最好味係虾&蕃薯4) 燒物~~雞翼係我至愛 ,朋友最鍾意食鯖魚&多春魚(我唔食魚既),不過D多春魚就細條左D5) 飲品~~算幾多選擇,味道都幾好,唔會剩係得色無味(青萍果,水蜜桃,提子-梳打)6) 其他食物~~味道都OK,但無咩特別7) last order時有雪糕,呵呵~~侍應話當日係送朱古力味~正吖 ! 朱古力味係我地最愛話咁快我地就食左兩個鐘,走時門口已經好多人等緊位,好采我地選擇早食,否則唔知要等到幾點總括黎講~今餐大家都食得幾滿意,呵呵~~下個月朋友生日可以再選擇呢度,因為原來呢度有生日優惠架p.s 仲有原來呢度有wifi提供架
是日同舊同事聚會

係旺角食日式放題選擇實在太多嘞,尤其係兆萬中心呢度

最終經大家商議後都係選擇咗呢間比較有名的青葉

一坐底當然要睇下有咩食啦
選擇都算幾多~~
1) 刺身~~ 好新鮮好好味(仲要係有冰墊底)

2) 壽司/手卷/卷物~~不過不失。ps
侍應會提我地手卷要快D食,紫菜淋左就唔好食~
呢個要讚吓有服務態度~~
3) 天婦羅~~好味,粉漿唔多p.s: 最好味係虾&蕃薯

4) 燒物~~雞翼係我至愛
,朋友最鍾意食鯖魚&多春魚(我唔食魚既
),不過D多春魚就細條左D

6) 其他食物~~味道都OK,但無咩特別

總括黎講~今餐大家都食得幾滿意