招聘中
$16,000-$21,000
$21,000-$23,500
$16,000-$19,500
月薪 (面议)

青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2023-08-04 123 浏览
旺角 The Forrest 有一間好文青風嘅泰國菜,成日經過都覺得環境好靚,所以今次就趁過開去買嘢同朋友黎試下 😋白冬陰功·南薑椰奶雞湯(小)成個湯好滑好 creamy,加左椰奶個湯口感好好,加上酸酸地嘅冬陰功味,就好似飲緊白糖版嘅冬陰功咁 😋 而且個湯好足料,雞同蘑菇都好多 🙆🏻‍♀️惹味拼盤(小)拼盤入面有雞皮卷、泰北酸肉香腸、雞棗同魚餅 🙆🏻‍♀️ 酸肉香腸味道幾特別,我都係第一次食 😊 個人最鍾意雞皮卷,有胡椒香味幾惹味,唔點醬都一樣好香 🤩馬拉盞炒椰菜份量好大 😆 炒香左嘅椰菜加埋 d 蝦仔好香口,味道偏甜,都夠鑊氣 😋香辣蟹蒜炒麵(小辣)重口味之選 🤤 整體味道屬於鹹辣,用粗麵條令到入口味道更濃而且口感不錯,唔會好淋 😊香辣菠蘿梳打呢度嘅飲品有幾款都幾特別 😆 見到有辣味梳打,就一於叫黎試下 😂 入口先飲到菠蘿嘅香甜味,之後就會慢慢有辣味嘅回勁,辣度唔算太辣,都幾得意 😊除左環境有氣氛,菜式特別之外,呢度嘅侍應都好好禮貌 🙆🏻‍♀️

白冬陰功·南薑椰奶雞湯(小)

惹味拼盤(小)

馬拉盞炒椰菜

香辣蟹蒜炒麵(小辣)

2023-08-02 133 浏览
之前來這裡吃時候食物真的很好吃,讓人心心念念,這次朋友聚餐也是首選訂了這家,殊不知這次餐點和上次差很多!完全沒有讓人想再回訪。冬陰公很酸,拼盤較油,手抓餅也沒上次好吃,咖喱也沒咖哩味……是不是換廚師了?賣相一樣很好,口味不行!服務是一樣的好。看了有些食物不好評價,只適合拍照,憑著上次吃過覺得很好吃,再次回訪,卻是失望,明白為何有些差評了。
開咗多年都勁受歡迎嘅青花 夜晚食嘅話一定要book定枱☎️如果唔係都好大機會要等位㗎 今次我都醒目 6點前嚟食個early dinner😆ꕥ 冬陰功單骨雞翼鐘意香口嘢嘅必點 外層好脆卜卜🤩冬陰功味香濃 好入味 亦可以滴啲青檸汁 會清新啲🍋單骨食起上嚟好方便ꕥ 惹味拼盤我哋兩個人就叫咗細嘅👫🏻每款兩件 share啱啱好 我最鐘意雞棗 入面包住免治雞肉 幾juicy🐤而朋友就最鍾意雞皮卷 薄薄嘅雞皮炸到脆身 入口仲有雞油香味🤤另外仲有酸腸同魚餅🙌🏻一次過試到幾款都唔錯ꕥ 泰式虎蝦金邊粉虎蝦拆殼後都好大隻 滿足🦐集辣酸醎甜為一身 味道層次豐富 金邊粉軟韌度啱啱好 唔會碎濕濕ꕥ 泰國珍珠奶茶奶蓋ꕥ 楊枝甘露奶蓋好多款泰式特飲 我係珍珠奶茶控🧋估唔到泰式都咁好味 奶蓋好滑 奶味亦濃郁 珍珠都煙靭 楊枝甘露夠解暑 椰味突出 入面有果肉同啫喱 口味清甜清新🥭

ꕥ 冬陰功單骨雞翼
ꕥ 惹味拼盤
ꕥ 泰式虎蝦金邊粉
ꕥ 泰國珍珠奶茶奶蓋
ꕥ 楊枝甘露奶蓋

2023-08-02 141 浏览
呢排熱到個人無咩心機🥵見到色彩繽紛嘅餐點,胃口同心情即刻變好☺️夏天食泰菜我一定會叫酸酸甜甜夠開胃嘅金邊粉❤️ 呢度嘅泰式虎蝦金邊粉,甜度適中,兩隻大蝦新鮮又煎得好香口👍🏻而惹味拼盤 (點解細 size 都咁多😆) 的確好惹味,有雞皮卷、酸腸、魚餅、雞棗同蝦卷,仲有甜酸醬同生蝦汁跟,我最鍾意嘅係雞皮卷點甜酸醬🥰而且呢度嘅份量有驚喜,連蒜蓉炒椰菜都好大碟,我朋友邊食邊話「點解食極都仲有咁多」😂雖然已經食飽,但都係叫左芒果糯米飯去安撫第二個胃🤭 呢度嘅糯米飯加左蝶豆花汁,顏色好靚❣️飯好軟糯,椰汁非常香濃,我欣賞佢地放杏仁脆片,令口感更豐富😋差啲唔記得左介紹兩杯靚靚飲品:蝶豆花青檸茶 & 蝶豆花椰子奶蓋 (蝶豆花嘅天然色素真係好 ig-able🤣),我會比較鍾意青檸茶,因為味道好清新,椰子奶蓋嘅 Creamy 感覺似乎比較適合涼啲嘅天氣飲🥤喺 QR code 嘅點餐過程中,餐點都可以選擇少鹽/少油/少糖/少冰之類,好貼心;店員喺極繁忙嘅晚市中仍保持親切嘅服務態度,令我留下好好嘅印象☺️

泰式虎蝦金邊粉

惹味拼盤 (小)

蒜蓉炒椰菜

泰式芒果糯米飯

蝶豆花青檸茶及蝶豆花椰子奶蓋

泰式虎蝦金邊粉
惹味拼盤 (小)
蒜蓉炒椰菜
泰式芒果糯米飯
蝶豆花青檸茶及蝶豆花椰子奶蓋
  • 惹味拼盤(小)
2023-08-02 68 浏览
見用某個app預約,某些日子時段會有低至半價優惠,所以就book咗來試吓。餐廳係旺角The forest 一樓,位置方便。餐廳都幾大,環境都好靚,打卡一流。三點鐘左右去到,唔太多客人。藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138賣相超級特別,好靚好似一幅畫咁,打卡一流。有時藍色食物配搭得唔好,會出事,但呢度完全唔會。蟹肉份量都足夠,另外有蛋絲,腰果,提子乾等等。味道夾得好好。菠蘿亦燒得啱啱好。芒果糯米飯$ 78又係賣相滿分!未見過紫色嘅糯米飯,配椰汁味道甜甜的,口感煙韌!芒果都好香甜美味。雖然睇落細細碟,但份量都足夠。炭烤沙嗲串燒 $76燒得啱啱好,肉質juicy不會過老,有微微焦香味。配沙嗲醬好惹味。份量就不算太多。

餐廳係旺角The forest 一樓,位置方便。

藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 $138

芒果糯米飯$ 78

炭烤沙嗲串燒 $76
份量就不算太多。
2023-08-01 353 浏览
之前一開業既時候已經食過一次味道唔錯,前幾日同朋友行街經過又入左去食晏😆當日平日中午來到都爆場:🍴芒果蟹肉沙律 🥗 $118平時成日食柚子大蝦沙律,今次轉下口味🤪蟹肉份量都算慷慨🦀芒果大大粒鮮甜多汁🥭沙律菜都新鮮🥒面頭仲有啲炸蔥頭令口感更豐富!整體酸酸甜甜,開胃一流😳🍴炭燒豬肉、牛肉串燒沙嗲🔥$82分別有兩串豬同兩串牛🤓一上枱就聞到好香炭燒味😍肉質鮮嫩,點上自製沙嗲汁一齊食就停唔到口🥹🍴午市套餐(主菜、小食、飲品)$88主菜方面揀左路邊炭火豬肉寬河粉🍜河粉炒得夠乾身而且保持到口感煙韌!配料仲有草菇、蘿蔔、豬肉片😌小食就係兩塊手抓餅🫓手抓餅外皮酥脆內軟,如果有份咖喱可以點就好🤣就咁食會有啲dry~飲品係柑桔酸梅汁🍹夠哂消暑解渴👍🏻🍴泰國珍珠奶茶奶蓋🧋$48好少泰茶可以加奶蓋😍呢個combination簡直無得輸🫢珍珠口感Q彈,奶茶味道香濃奶味偏重🧡不過呢到既奶蓋係偏稀身,所以整體唔會好膩🙂整體來講,食物質素唔錯而且價錢合理😗午市套餐絕對食得過😝環境都坐得舒服闊落,店內裝修簡潔,服務態度亦唔錯👌🏻想喺旺角食泰菜又想坐得舒舒服服既不坊來呢間試下😌

🍴芒果蟹肉沙律 🥗 $118

🍴炭燒豬肉、牛肉串燒沙嗲🔥$82

🍴午市套餐(主菜、小食、飲品)$88

🍴泰國珍珠奶茶奶蓋🧋$48

2023-07-25
2023-07-31 83 浏览
成日喺ig 見到人地去 @atumchampak ,一直都被吸引🥰心目中好想同某位朋友過黎食,但大家都好忙碌,上星期終於約到了!「青花 Atum Champak 」走新派清新路線,淺木色裝修加上高樓底,令人感覺好舒服!望出去既平台位置舖有綠色偽草皮,更添一份清新!柚子大蝦沙律$118泰國菜我必定先點一個沙律🥗,由其夏天熱辣辣特別開胃!柚子清甜,蝦肉爽口彈牙,仲有芒果、青瓜等配搭,加埋泰式辣辣沙律汁,🤤幫我加快狀態食主菜!藍碟花蟹肉菠蘿炒飯$138黎得「青花」無理由唔點佢皇牌打咭既炒飯,藍色既炒飯上面舖左好多蟹肉,仲有好多件新鮮燒過既菠蘿🍍,配菜有豬肉鬆同腰果,又靚又好食😋馬薩拉奶油咖哩雞$118大大碟既奶油咖哩,除左主角「雞」之外,有茄子、薯仔同蓮藕,個配搭都幾新鮮,配菜仲受歡迎過主角🤣碟豆花青檸茶$36泰象青檸梳打$36有碟豆花顏色當然係靚啦~夏天熱到咁仲要食辣,唔係飲梳打就係檸茶,咁先啱我架麻~整體CP值都幾高,忙碌中見我想影相📸️仲問我要唔要幫手😂服務貼心!* 設有加一服務費* 用餐時間90分鐘

柚子大蝦沙律$118

* 設有加一服務費
* 用餐時間90分鐘
2023-07-21
  • 藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯
成日以為波鞋街對面個商場淨係賣鞋 但係原來入面裝修都好靚 係叢林style嘅裝修入面仲有間泰式餐廳 都幾多新派菜式選擇!🍤泰式虎蝦金邊粉💰118呢碟金邊粉嘅點睛之處就位於佢巨大嘅兩隻虎蝦 好似企係度咁 隔離D蔥都好似竹林咁比隻蝦挨住 配料仲有炒蛋同豆乾 當然花生碎都必不可少 撈勻之後每條金邊粉都紅通通咁 不過辣油都唔係好辣所以淨係加添左D風味姐!金邊粉就幼身唔係好彈牙但係都唔錯 蝦可能想營造個爆殼嘅效果所以油爆大蝦咁 所以就有D太油 同埋入返小小味會好D!🫕白冬陰功-南薑椰奶雞湯(小)💰86冬蔭功飲得多 白冬蔭功一定冇乜點見過 睇佢咁濃郁就一定有椰漿 仲有好多香茅同筍都酸酸地好開胃 雖然係椰奶樣 但係都冇違背佢白冬陰功嘅名 仍然都係酸酸辣辣咁 但係辣味少好多!不過會濃郁好多 話曬有椰奶 口感都好順滑 雞肉都超大塊 應該係醃過好耐嘅雞肉 自帶鹹味 比起嫩雞冇味好好多😗🌮牛肉生菜包💰118本身以為係牛肉碎嘅生菜包 原來係用椰菜包嘅牛肉片 份量都超大 一塊葉包2-3片都包唔曬🤣牛肉一D肥肉嘅部分都冇 特別精瘦 點汁之後會清新D 加埋辣椒好惹味但係都幾辣下 但係個人覺得生菜包都係用返可以生食個

🍤泰式虎蝦金邊粉
💰118

🫕白冬陰功-南薑椰奶雞湯(小)
💰86

🌮牛肉生菜包
💰118
本身以為係牛肉碎嘅生菜包 原來係用椰菜包嘅牛肉片 份量都超大 一塊葉包2-3片都包唔曬🤣牛肉一D肥肉嘅部分都冇 特別精瘦 點汁之後會清新D 加埋辣椒好惹味但係都幾辣下 但係個人覺得生菜包都係用返可以生食個隻生菜好 比較多水份😂

🍘焦糖香蕉糯米飯
💰78
芒果糯米飯見得多焦糖香蕉聽落仲邪惡D 香蕉有6大塊 表面都有炙燒過嘅焦糖片 仲灑滿曬好多燒過嘅椰子碎 真係超香😻糯米飯係藍色 應該用左D蝶豆花染色 糯米煲得好熟好淋 雖然好難切開但係真係好儺😻只不過芒果同香蕉最大嘅區別就係芒果水分多可以refresh下 但係香蕉都係咁甜🤣

🧋楊枝甘露奶蓋
💰48
表面有清新嘅西柚 下面就係結身嘅楊枝甘露 加上奶蓋口感更上一層!

整體來講呢度都好多新派嘅泰菜款式 可以試下唔同新嘅搭配 味道都係個種所以好難出錯🤣環境都幾靚 不過可能座位有小小近

📌 青花 (The Forest) (旺角)
旺角奶路臣街17號The Forest 1樓107-108號舖
2023-07-18
  • 泰式虎蝦金邊粉
  • 白冬陰功-南薑椰奶雞湯
2023-07-27 88 浏览
突然間好掛住同好想食泰國嘅咖喱同芒果糯米飯🍚揀咗呢間喺旺角鬧市商場The Forest 《青花》,餐廳採光度十足,影相打卡都好靚。閒日午市都爆曬場,原來都幾多人食~❈ 荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 $128可以另加白飯,我就加左蒜蓉包食。裏面都好豐富,有荔枝、菠蘿、茄子、秋葵、大蝦等,不過大蝦唔算係大蝦😆荔枝同菠蘿果香好配咖喱,咖喱唔太辣,配麵包食-流😋❈ 大蝦冬陰公 (小)$96大蝦真係好大隻,冬陰公味道偏酸,呢個冇用火坐熱真係好快凍~❈ 午餐 - 泰式炒金邊粉 $68炒得根根分明,口感彈牙 一啲都唔油膩,酸酸甜甜好開胃,不過差少少鑊氣~❈ 泰式魚餅 餐+$20呢個好食,味道香辣,魚肉中混合著檸檬葉香氣,好香口~❈ 芒果糯米飯 $78第-次見紫藍色嘅糯米飯,是用了蝶豆花天然色素😍糯米飯口感軟糯,椰香四溢,配上多汁甜鮮的芒果🥭簡直絕配😋

❈ 荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 $128

❈ 大蝦冬陰公 (小)$96
大蝦真係好大隻,冬陰公味道偏酸,呢個冇用火坐熱真係好快凍~

❈ 午餐 - 泰式炒金邊粉 $68

❈ 泰式魚餅 餐+$20
呢個好食,味道香辣,魚肉中混合著檸檬葉香氣,好香口~

❈ 芒果糯米飯 $78
2年前吃過😆這次是第2次回訪😂環境以半開放式設計很開揚有綠色植物擺設🌿及波希米亞風格🌾晚市長期座無虛席😱主打新派東南亞菜式為主仍保留傳統地道泰國菜芒果蟹肉沙律🥭🦀🥗平時比較少見這道菜,沙律份量很多,主要是香甜的芒果🥭及紫椰菜,還有些蟹肉🦀,青瓜🥒,車厘茄🍅,生洋蔥🧅,腰果,炸蒜🧄,配上芒果醬汁甜甜的,吃到生洋蔥的辣味,蟹肉的鮮味,健康美味🥰荔枝菠蘿紅咖喱大蝦配白飯🍍🦐🍚紅咖喱質地濃稠,入口辣度慢慢滲出🥵,配料非常豐富有4隻蝦🦐鮮甜爽彈,荔枝,菠蘿🍍,秋葵,茄子🍆,腰果等,荔枝加入菜式很少見蠻特別,能中和咖喱辣度,香濃惹味咖喱配上白飯簡直一流👍藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯🦀🍍🍛是藍色的飯🤩,擺盤精美,賣相滿分💯,藍色蝶豆花炒飯口感煙韌有嚼勁,旁邊有燒菠蘿🍍切成三角形很清甜,加入蟹肉🦀,雞蛋絲,腰果,肉鬆,提子乾等配料及口感相當豐富👍楊枝甘露奶蓋🥭🍹鹹香的奶蓋是由海鹽及牛奶製成,表面有芒果蓉🥭,柚子肉,滑溜爽彈的魔芋增添口感,感覺很輕盈不會覺得邪惡感,喝光也不會感到膩🤩香辣菠蘿梳打🌶️🍍🍹🌶️賣相igable🤩🤩,鮮甜菠蘿🍍配菠蘿汁,再加入2條指天椒🌶️,以為會很辣幸好只有一點點🤏🏻😂,刺激味蕾很解渴🤪整
2年前吃過😆這次是第2次回訪😂

楊枝甘露奶蓋🥭🍹
楊枝甘露奶蓋

香辣菠蘿梳打🌶️🍍🍹
香辣菠蘿梳打

整體而言,這次我點的菜式都加入不同的生果煮成🥭🍍,食物色彩繽紛及擺盤有心思❤️,而且環境舒適及員工服務態度友善,用餐時間有90分鐘🕛,餐廳長期爆滿,建議大家先提早預約☎️

2023-07-24
芒果蟹肉沙律
荔枝菠蘿紅咖喱大蝦配白飯
藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯
楊枝甘露奶蓋
2023-07-25 110 浏览
第一次幫襯這家店,雖然只是食個下午茶,但感覺不錯,環境寬敞,落地玻璃,朋友傾偈一流。而且有個戶外人造草地露台,秋天到戶外坐也相信會很不錯。食物和飲品選擇頗多,我們點了兩杯特飲和一客芒果糯米飯。單看賣相已很高分,鮮熱情果梳打和芒果糯米飯顏值高,糯米飯是紫色的,可能是加了碟豆花的水來煮吧。至於味道也合格,不過椰汁略為少了點,另外芒果有點酸是事實。但下次再來,要試試午餐。

2023-07-25
其實之前都食過兩次,覺得不過不失,但勝在性價比較高。午餐價錢合理,環境舒服,乾淨,所以就再嚟食多次。🥶今次就叫咗豬腩肉泰式船麵&泰式奶茶。豬腩肉好多地方都仲有紅色,唔知係咪正常但係舊肉冇味都算,啲皮仲要林晒,即刻冇晒食慾。😞😞😞😞然後啲面好快吸晒水,都唔係太好食泰式奶茶味道有少少甜,不過不失。以前食牛肉船麵覺得都還可以,但呢個豬腩肉就真係不了!大家可以試佢哋嘅其他菜式,奉勸不要是豬腩肉就可以了😂😂

今次就叫咗豬腩肉泰式船麵&泰式奶茶。

豬腩肉好多地方都仲有紅色,唔知係咪正常

泰式奶茶味道有少少甜,不過不失。

2023-07-24 78 浏览
在石屎森林耐咗就好嚮往大自然,然而在熱鬧嘅旺角鬧市中卻有舒展身心嘅綠地青花,呢間ATUM旗下的新派Fusion東南亞餐廳,在都市中搖身一變,成為都市人飯聚的悠閑場所。佢開揚舒適,落地玻璃外盡顯綠意,令人感覺非常放鬆,望多啲綠色草地都可以休息雙眼。尤其喜歡佢哋色彩繽紛嘅擺盤,令人無限幻想,好似遊走在美麗的花園。藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯💰138HKDQR code落單時可以揀少油少鹽,呢個選項真係好貼心,碟豆花炒飯顏色奪目,見到都好想食多幾啖,而且炒飯粒粒爽口。飯上鋪左好多蟹肉,配有腰果、肉鬆,烤菠蘿,食食吓發現飯內仲有提子乾,口感真係很豐富!椰皇💰42HKD 水份多,椰香突出,好有渡假feel。桔仔酸梅汁💰36HKD 用花花點綴,賣相好靚,酸酸咪咪開胃解渴,好適合夏天飲。泰式魚餅💰68HKD呢個魚餅好有特色,佢唔係油炸,但仍然好惹味,佢用魚漿、糯米粉整成,質地柔軟,沾點酸辣汁更好味。炭燒牛肉串燒沙嗲💰82HKD一份有四串,份量十足,牛肉肉質唔錯,炭烤風味濃厚,配合沙嗲醬好正。芒果糯米飯💰78HKD芒果糯米飯控必食推薦!靚靚紫色的糯米飯,又係打卡一流,非常鐘意加入好多的椰子碎片,口感層次很豐富

藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯💰138HKD

椰皇💰42HKD 水份多,椰香突出,好有渡假feel。

泰式魚餅💰68HKD

炭燒牛肉串燒沙嗲💰82HKD

芒果糯米飯💰78HKD
芒果糯米飯控必食推薦!
靚靚紫色的糯米飯,又係打卡一流,非常鐘意加入好多的椰子碎片,口感層次很豐富吖!唔需要太多椰漿,味道已經好好,茫果新鮮多汁,果肉冇渣好好味!

• 芒果糯米飯
2023-07-21 126 浏览
三個人去每人叫咗個set lunch$88包主食+小食+飲品。 本來喺openrice訂咗枱,不過原來最低消費要一百蚊, 所以cancel咗張枱變walk in客。牛肉河粉,牛肉飯同埋馬來喇沙,三樣都好好味桔仔水都好正宗, 凍飲嗰杯仲有個好靚嘅花陪襯小食叫咗蝦棗同埋炸雞粒,最有驚喜既係椰菜,好夠鑊氣甜甜地好好味。今日睇我張枱嗰位好後生嘅侍應,好有禮貌,好勤力不過餐牌唔覺有辣椒符號,但食落其實 炒飯同喇沙都辣。

牛肉河粉,牛肉飯同埋馬來喇沙,三樣都好好味
桔仔水都好正宗, 凍飲嗰杯仲有個好靚嘅花陪襯

今日睇我張枱嗰位好後生嘅侍應,好有禮貌,好勤力

不過餐牌唔覺有辣椒符號,但食落其實 炒飯同喇沙都辣。
小食主食
小食主食
2023-07-21 4472 浏览
🍍藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯 賣相非常特別吸睛 打卡一流📸滿滿嘅料,除左有蛋,洋蔥,菠蘿,腰果,提子乾等,蟹肉份量幾多!相當有誠意藍蝶花炒飯亦夠乾身好食非常滿足 真係唔係得個樣❗️ 🥘荔枝菠蘿紅咖喱大蝦 佢既紅咖喱偏重香料味,唔會辣同時荔枝同菠蘿為咖喱添加左獨有嘅香氣同甜味👍🏻食落非常特別 相當有驚喜材料都非常豐富,有腰果,荔枝,菠蘿,大蝦,秋葵同茄子不過個人覺得咖喱味可以再強啲 稍嫌荔枝同菠蘿有少少喧賓奪主 🥠油酥手抓薄餅 真係新鮮油炸 又熱又酥脆配咖喱一流! 🦐泰式涼拌三文魚 做開胃菜一流!三文魚都算大塊 新鮮酸酸辣辣好正 同我地果陣去泰國食Jeh O Chula既酸辣三文魚味道真係差數多👍🏻 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 總結: 食物igable得黎 又特別又好食,價錢合理,地段方便,非常推薦! 環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5 (地段方便)服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5 食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5性價比:🐥🐥🐥🐥🐣/5 回頭率:🐥🐥🐥🐥🐣/5
🍍藍蝶花蟹肉菠蘿炒飯
賣相非常特別吸睛 打卡一流📸
藍蝶花炒飯亦夠乾身好食
非常滿足 真係唔係得個樣❗️

🥘荔枝菠蘿紅咖喱大蝦
佢既紅咖喱偏重香料味,唔會辣
同時荔枝同菠蘿為咖喱添加左獨有嘅香氣同甜味👍🏻
食落非常特別 相當有驚喜
材料都非常豐富,有腰果,荔枝,菠蘿,大蝦,秋葵同茄子
不過個人覺得咖喱味可以再強啲 稍嫌荔枝同菠蘿有少少喧賓奪主

🥠油酥手抓薄餅
真係新鮮油炸 又熱又酥脆
配咖喱一流!

🦐泰式涼拌三文魚
做開胃菜一流!三文魚都算大塊 新鮮
酸酸辣辣好正

環境:🐥🐥🐥🐥🐥/5 (地段方便)
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥🐣/5