2023-03-29
最近好多朋友喺外國返嚟放假,佢哋不約而同地都揀咗食拉麵😆所以今個星期連食兩日拉麵,我真係懷疑佢哋係咪夾過🤣我哋未夠7點,就到達餐廳。唔洗排隊,仲可以自由揀位坐👍🏻餐廳有二人餐,包兩碗指定口味拉麵、枝豆、一款小食、一款配菜、兩杯飲品,都係二百幾。如果散叫,一碗麵都差唔多$100,再加一個小食,已經差不多係套餐價錢。霸嗎二人前 ($248)拉麵:炙燒豚肉味玉拉麵、雞叉燒味玉雞白湯拉麵 (指定口味)枝豆小食:炸雞配料:粟米飲品:汽水拉麵可以自由選擇軟硬度。拉麵湯底好濃味,質地濃稠,麵可以掛到湯。加埋蒜粉,更加惹味。炸雞大大件,但炸得唔夠脆。套餐都幾抵食,餐廳免加一,有拉麵,有小食。而且食物份量大大份,仲有飲品。最後,枝豆都食唔哂,要拎走。食得辣的話,可以揀激辛二人餐🌶️餐廳係用QR code落單,大約5分鐘左右,拉麵已經到。之後陸續上其他小食同配料。差唔多食完嘅時候,開始見到門口有人排隊,我哋都快快起身俾錢,唔敢坐喺度傾咁耐。過程職員好有禮貌,一直都無催我哋走。行完街想食一個快飯,可以黎試吓哩間餐廳🍴
我哋未夠7點,就到達餐廳。
唔洗排隊,仲可以自由揀位坐👍🏻
霸嗎二人前 ($248)
拉麵:炙燒豚肉味玉拉麵、雞叉燒味玉雞白湯拉麵 (指定口味)
枝豆
小食:炸雞
配料:粟米
飲品:汽水
拉麵可以自由選擇軟硬度。
拉麵湯底好濃味,質地濃稠,麵可以掛到湯。
加埋蒜粉,更加惹味。
炸雞大大件,但炸得唔夠脆。
最後,枝豆都食唔哂,要拎走。
食得辣的話,可以揀激辛二人餐🌶️
餐廳係用QR code落單,大約5分鐘左右,拉麵已經到。
之後陸續上其他小食同配料。
行完街想食一個快飯,可以黎試吓哩間餐廳🍴