勁好玩有趣的【露營生活】, 處處充滿打卡位置。📸 餐廳的用餐環境非常有特色,室內室外都佈滿了露營用具,讓人彷彿置身於露營的現場。這種細緻的裝潢和氛圍營造,讓大家仿似身臨其境地感受到露營的樂趣和放鬆。🥰這提供了多種露營風格美食,我哋order了露營經典四人套、黃金脆脆薯條、串燒鮮菠蘿、鹽燒油甘魚鮫、月見燒海苔拌飯配溫泉蛋和鰹魚腐皮湯烏冬。😍❤️露營經典四人套餐包含了雞亦、咖哩魷魚、香茅豚肉眼、黑豚肉腸和金沙骨。不同的食材配搭不同的調味,我哋即席放在網上BBQ, 享受燒烤樂趣🧡黃金脆脆薯條露營必備的美食之一,薯條口感香脆,讓人難以抗拒,食唔停口💛串燒鮮菠蘿將新鮮的菠蘿串燒至香甜,夠哂鮮甜多汁💚鹽燒油甘魚鮫以新鮮的甘魚鮫搭配特製的鹽燒醬料,口感鮮嫩,風味獨特💙月見燒海苔拌飯配溫泉蛋海苔拌飯,上面放上溫泉蛋,口感豐富,味道鮮美💜鰹魚腐皮湯烏冬湯底鮮味,烏冬麵搭配鰹魚湯和腐皮,口感滑嫩,非常暖胃今次體驗好有驚喜,精心設計的露營風格要大讚,絕對值得一試的好選擇。👍

❤️露營經典四人套餐

🧡黃金脆脆薯條
露營必備的美食之一,薯條口感香脆,讓人難以抗拒,食唔停口

💛串燒鮮菠蘿
將新鮮的菠蘿串燒至香甜,夠哂鮮甜多汁

💚鹽燒油甘魚鮫
以新鮮的甘魚鮫搭配特製的鹽燒醬料,口感鮮嫩,風味獨特

💙月見燒海苔拌飯配溫泉蛋
海苔拌飯,上面放上溫泉蛋,口感豐富,味道鮮美

💜鰹魚腐皮湯烏冬
湯底鮮味,烏冬麵搭配鰹魚湯和腐皮,口感滑嫩,非常暖胃

2023-12-23 31 浏览
一連幾日嘅假期🎄吾知大家去邊度慶祝呢,之前我就去左呢間露營生活,裝修好有feel, 好有氣氛嫁🤩以camping 為主題,所有枱櫈杯碗都真系用返camping 款式,岩哂露營發燒友⛺️宮崎和牛 set $508有極上4 點 , 今次廚師就安排左肩胛,友三角,特上牛小排,西冷呢4款~友三角嘅肉質呈粉紅色,充滿油脂,中意油脂咁邪惡嘅朋友會食得好滿足,配埋白飯真系無得輸啊👍🏻我自己就最中意特上牛小排,牛肉嘅雪花分佈剛好!我地仲另外嗌多份厚切牛舌$108,有一定嘅厚度,食落好有咬口!

最近多了不少以露營為主題的餐廳。這次來到這間位於銅鑼灣的餐廳「露營生活」。如同餐廳的名字,所有座位及用品都是以露風格為主,還有戶外露天座位,搭設露營帳篷,相當有氣氛。<露營經典二人套餐> $258經典二人套餐是餐廳營地經典推介之一,包括有雞翼、咖哩魷魚、香茅豚肉眼、黑豚肉腸、金沙骨等。配料種類豐富,肉類全部都有預先醃製過,肉類當中以香茅豚肉眼同埋咖哩魷魚最有印象,香口美味。<濃味壽喜燒湯底> $468壽喜燒本身已有菜底,並包含兩片肉眼。菜底配料包括有娃娃菜、粉絲、冬菇、竹輪、豆腐、粟米等。壽喜燒湯底味道濃郁,配料浸於湯底內吸滿湯汁。兩片肉眼質素不俗,薄切更容易煮熟,入口軟淋,油脂香重,若有配上日本雞蛋就更好了

<露營經典二人套餐> $258

<濃味壽喜燒湯底> $468
2023-12-19 30 浏览
疫情後大家都喜歡去露營,銅鑼灣「露營生活」用露營為主題的燒烤串燒餐廳。入到餐廳內裝修設計為一個室內露營地方,枱凳及裝飾都係露營feel, 另外仲有室外露營位置, 適合一大班朋友坐在帳幕內聚餐, 氣氛十足。餐牌有多類型選擇除咗燒烤其實仲有串燒及其他食品,唔想燒烤都有好多選擇。凍柚子蜜, 清爽解油膩Classic Beer , 配燒烤一流鹽燒紐西蘭羊架,用上紐西蘭羊,厚肉,味道濃郁意大利瓜鹽燒,翠香清甜牛舌薄切配日式京蔥, 牛舌爽口柔軟,醃製味道非常可口, 包上京蔥一起吃, 更是滋味無窮赤雞上腿肉柚子醬, 雞肉彈牙, 香口黑豚五段腩, 肉質柔軟, 脂肪燒香, 添上油香, 好美味美國牛小排薄燒, 牛小排味道濃郁, 有質感

凍柚子蜜, 清爽解油膩
Classic Beer , 配燒烤一流

鹽燒紐西蘭羊架,用上紐西蘭羊,厚肉,味道濃郁

意大利瓜鹽燒,翠香清甜

赤雞上腿肉柚子醬, 雞肉彈牙, 香口

黑豚五段腩, 肉質柔軟, 脂肪燒香, 添上油香, 好美味

美國牛小排薄燒, 牛小排味道濃郁, 有質感

2023-12-19 43 浏览
因為朋友知我好鐘意露營, 雖然最近天氣好岩露營, 但最近生活真係太忙, 去唔到玩, 所以佢帶左我去銅鑼灣D間叫露營生活既餐廳回味下露營有幾咁好玩入面既裝修真係好有心思, 每張枱都好似一個營咁, 大家圍埋傾計, 好有FEEL,而且D杯, 叉, 碗都係去露營會用果D黎, 連小節都做得咁好, 令人好有期待露營必食黃金脆脆薯條-$48薯條香脆爽口, 金黃色嘅外皮好吸引, 食落一啖啖係真嘅好開心, 好岩一路吹水一路食慢煮日本雞胸拉麵-$68係用露營碗上的, 雞胸肉煮得好嫩, 湯頭濃郁鮮美, 麵條彈牙有嚼勁, 配料豐富, 我地特別鐘意筍, 好正宮崎和牛-赤身4點-$428分別係有赤身肉, 後腰背肉上蓋, 後腰背肉同埋龜之子, 牛味幾重, 少少腌過已經好入味, 唔會搶埋D咁靚既牛既味, 而且牛質好好, 好易咬赤雞上腿肉-$78D個雞肉幾嫩滑, 我地食得出仲加左少少柚子味, 吊起個雞肉既味道包肉生菜(配自家麵士醬)-$28食燒肉又點可以唔叫生菜包住, 生菜好新鮮好脆口, 再加埋自家麵士醬, 同燒肉既味道好夾日本白飯-$28另外食燒食我都好鐘意配白飯食的, 日本米真係冇得輸荔枝SODA-$48食燒肉我就

露營必食黃金脆脆薯條-$48

慢煮日本雞胸拉麵-$68

宮崎和牛-赤身4點-$428

赤雞上腿肉-$78

包肉生菜(配自家麵士醬)-$28

日本白飯-$28
另外食燒食我都好鐘意配白飯食的, 日本米真係冇得輸

荔枝SODA-$48
食燒肉我就一定要叫野飲, D杯荔枝SODA夠汽之餘仲唔會太甜, 幾岩我口味

總結, 淨係個環境已經冇得輸啦, 再加上位置咁方便, 今晚真係食得傾得好開心
2023-11-28
Camping 是我一直想嘗試但總無縁一試的, 在鬧市中感受一下草坪地、掛著漫天小燈泡, 野火營幕下舒服地享用晚餐, 借意感受露營帶來的樂趣, 應該更適合我這種行動力低的懶人! 營地經典2人套餐 $258 ~ 每份有2件, 不用爭! 包括: 雞翼、咖喱魷魚、香茅豚肉眼、黑豚肉腸、金沙骨! 我總想著露營必有野火會, 餐廳內不能使用明火, 用烤的也不錯吧, 抽風做得好, 不會一身油煙味! 醃好的肉類在燒, 還真像在野火會一樣! 雞肉嫩滑, 還貼心的切成單骨方便燒烤! 豚肉沒有豬腥味, 醃料不會過重, 沒味精呢! 腸是脆皮的, 愛上! 唐揚甘蝦 $58 ~ 即炸甜蝦仔! 鮮甜甘香, 很適合配上啤酒, 看著幕布播放風景, 好像真的在露營一樣呢! 塩燒牛舌串 $68 ~ 我最愛的中燒之一, 每次必點! 這家做得很好, 很嫩! 塩燒黑豚腩片露筍卷 ~ 完全沒有豬腥味, 露筍鮮嫩多汁! 串燒鮮菠蘿 $28 ~ 鮮甜的! 塩燒日本雞皮串 $38 ~ 雞皮燒得十分之好, 很香脆沒有多餘油脂!味噌煮和牛筋 $58 ~ 這也炆得太軟腍了吧! 一叉進去便散開, 入口即溶! 味道不會過濃, 超愛! 柚子氣泡玄米

塩燒黑豚腩片露筍卷 ~ 完全沒有豬腥味, 露筍鮮嫩多汁!
串燒鮮菠蘿 $28 ~ 鮮甜的!

柚子氣泡玄米茶 & 玫瑰氣泡碟豆花茶 $48/枝 ~ 超美的! 味道清香不太甜, 愛了!

日式乳酪奶凍 (雜莓醬) $28 ~ 我平常最不喜歡的甜品之一就是奶凍, 但這家愛上了! 幼滑香濃, 但郤沒有很重的奶騷味
日系咖啡 Tiramisu $48 ~ 很有驚喜! 咖啡味道濃郁, 忌廉芝士部份很幼滑, 超級讚!
2023-12-16 38 浏览
天氣終於都涼涼地,除左可以去露營,仲可以去位於銅鑼灣鬧市中嘅呢間露營生活黎個glamping 。位置非常方便,餐廳位於銅鑼灣黃金廣場四樓。隨時想感受露營都可以。仲唔駛自己揹住重重嘅背囊同買嘢食添。餐廳內佈置極盡心思,每場枱都有餐具架掛起餐具,座椅都係露營櫈。全部都係打卡位。室外範圍更有真實露營感。其中有個shelter 嘅八人位置更加有氣氛(需滿六人及人均消費$600)。適逢聖誕前夕,仲有好多吹氣聖誕裝飾。食物方面主要係食燒肉同火鍋。亦有刺身同其他小食。薄燒牛肉4點 $488(肩胛,牛三筋,龜之子,美國三筋)全部都大大塊,充滿油脂😋薄薄一片,口感嫩滑。三文魚頭海鮮鍋(2人)$888呢個價錢都幾貴,但入邊都幾多料。有三文魚頭,福袋,豆腐,仲有一碟海鮮,有蝦,有青口,扇貝等。自選3點盛合 (三文魚,油甘魚,帶子)$248刺身非常厚切同埋新鮮。廚師推介宮崎和牛 6點 $728(和尚頭,沙巴當,龜之子,肩胛,後腰背肉上蓋,特上牛小排)和牛嘅雪花滿滿,貨真價實。牛肉係自己燒嘅,略嫌個爐火喉有啲難控制,係戶外有風會吹熄個火,不過較太大又會好易燒太老。同埋俾得太多牛油,有d 浪費左啲和牛本身嘅油脂。

薄燒牛肉4點 $488
(肩胛,牛三筋,龜之子,美國三筋)
全部都大大塊,充滿油脂😋薄薄一片,口感嫩滑。

三文魚頭海鮮鍋(2人)$888

自選3點盛合 (三文魚,油甘魚,帶子)$248
刺身非常厚切同埋新鮮。

廚師推介宮崎和牛 6點 $728
(和尚頭,沙巴當,龜之子,肩胛,後腰背肉上蓋,特上牛小排)
和牛嘅雪花滿滿,貨真價實。牛肉係自己燒嘅,略嫌個爐火喉有啲難控制,係戶外有風會吹熄個火,不過較太大又會好易燒太老。同埋俾得太多牛油,有d 浪費左啲和牛本身嘅油脂。後尾我地請職員換走咗個鑊,唔駛俾咁多牛油我地。

蟹肉蟹子和風野菜沙律 $98
足料,菜同醬汁都好食。

白桃氣泡伯爵茶 $48
幾特別,第一次飲,個人幾鐘意。

菠蘿soda $48

柚子氣泡玄米茶 $48
幾特別,但味道唔太夾。

白桃乳酸梳打 $48
淡淡白桃香味。

日本枝豆 $48
鐘意食枝豆,冇得輸。

黃金炸魷魚鬚 $58
外層炸得幾鬆脆。

露營必食黃金脆脆薯條 $48
炸得幾好食。

總結,食物有質素,不過價格偏高。個人覺得去一次打下卡就可以。
2023-12-07
2023-12-15 55 浏览
今次嚟到位於銅鑼灣嘅 露營生活,以Glamping營地⛺️ 為主題嘅日式燒肉店,一入到去就見到有露營櫈、露營燈同露營餐具🥄,而且每張枱嘅位置都掛滿露營用具,好多打卡位呀 😎 餐廳除咗烤肉之外,仲有唔同嘅日式料理,可以慢慢睇完 Menu之後,再用qr code 點餐😋 啱晒成班朋友一齊嚟食嘢聚會,好好放鬆一下~剌身方面,甜蝦入口質感嫩滑,帶子肉厚味甜,粒粒飽滿,兩者同樣味道甜美🤤 串燒就有我最鍾意嘅豚肉露筍串同北海道帆立貝串!表面香脆嘅豚肉,中間包住爽口嘅露筍,入口清甜多汁,而帆立貝串燒鮮甜美味,仲有外焦內嫩嘅豬頸肉串同雞翼,肉香爽口,佐酒一流! ✨營地剌身串燒套餐- 刺身 3點盛盒(6切)- 豬頸肉串- 煙肉串- 冬菇串- 北海道帆立貝串- 烏羽串- 豚肉露筍串- 意大利瓜串- 黑豚肉腸✨白桃乳酸梳打✨CAMP LIFE 手工啤
✨營地剌身串燒套餐
- 刺身 3點盛盒(6切)
- 豬頸肉串
- 黑豚肉腸
✨白桃乳酸梳打
✨CAMP LIFE 手工啤
2023-12-15 26 浏览
今天跟家人在銅鑼灣搵嘢食,看到間幾有特色的餐廳,是用露營為主題,所以就試一試💕餐廳環境舒服,也有一些露營裝飾🪩,時間來得早,不用等位🤓我們兩個人不大食,叫你一份宮崎和牛 $428和其他一些小食,沖繩黑豚肉串燒$38紐西蘭羊假$78,都已經夠飽了😋宮崎和牛肉質柔嫩,好像入口即溶🤩另外我們還叫了一杯白桃乳酸梳打$48都幾特別♥️我們坐在戶外的空間,慢慢欣賞一下四周圍嘅環境感覺也十分舒服的🫶🏻

餐廳環境舒服,也有一些露營裝飾🪩,時間來得早,不用等位🤓

我們兩個人不大食,叫你一份宮崎和牛 $428
和其他一些小食,沖繩黑豚肉串燒$38
紐西蘭羊假$78,都已經夠飽了😋

宮崎和牛肉質柔嫩,好像入口即溶🤩
另外我們還叫了一杯白桃乳酸梳打$48
都幾特別♥️

我們坐在戶外的空間,慢慢欣賞一下四周圍嘅環境
感覺也十分舒服的🫶🏻

2023-12-10
♨️露營生活銅鑼灣軒尼詩道502號黃金商場4樓@camplife23613 ♥️繁囂嘅城市裏有一個地方可以俾你喘息一下,銅鑼灣露營主題餐廳,刻意揀坐出面更有風味,連用具各樣嘢都係用上露營用品,員工親切有禮,地下鋪滿石仔好有戶外feel🔷手工啤酒清爽,好飲🔷海蜇沙律前菜爽脆怡人開胃前菜🔷劍魚腩、油甘魚、帶子刺身三款刺身夠新鮮鮮甜,好味道🔷牛舌厚切爽口Juicy重牛味🔷營地串燒套餐🔸日本黑豚肉腸串🔸沖繩煙黑豚串🔸鹽燒冬菇串🔸意大利瓜串🔸雞翼串🔸黑椒黑豚頸肉串🔸鹽燒黑豚腩片蘆筍串🔸炭燒汁帆立貝串串燒全部燒得好惹味,材料新鮮夠滋味🔷月見燒海苔拌飯配溫泉蛋唔夠飽食多碗飯,充滿日式風情👍🏻食物:8/10抵食:8/10環境:8.5/10。。。#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foo
♨️露營生活
銅鑼灣軒尼詩道502號黃金商場4樓
@camplife23613

🔷手工啤酒
清爽,好飲
🔷海蜇沙律前菜
爽脆怡人開胃前菜
🔷劍魚腩、油甘魚、帶子刺身
三款刺身夠新鮮鮮甜,好味道
🔷牛舌厚切
🔸雞翼串
🔸黑椒黑豚頸肉串
🔸鹽燒黑豚腩片蘆筍串
🔸炭燒汁帆立貝串
串燒全部燒得好惹味,材料新鮮夠滋味
🔷月見燒海苔拌飯配溫泉蛋
唔夠飽食多碗飯,充滿日式風情👍🏻

食物:8/10
抵食:8/10
環境:8.5/10

#香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #hkcafe #hkrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkfoodblog #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkfoodblogger #foodporn #foodphotography #foodstagram #串燒 #chillvibes #chill #好好吃 #銅鑼灣美食 #食在銅鑼灣 #露營主題 #露營主題餐廳 #打卡美食 #打卡餐廳 #日本刺身

2023-12-13 30 浏览
近年興起露營更有Glamping選擇,原來餐廳都有露營風🏕️同朋友們去銅鑼灣新開間餐廳感受下,餐廳有冷氣內座和露台位,兩邊都配搭木系餐枱,露營椅和露營燈,連餐具都是露營專用的,立刻有露營感覺!露營更搭起一個帳篷,入內進餐更大大滿足露營感覺!宮崎和牛極上4點在營地旁燒肉更有氣氛,仲係高質靚肉,油脂紋分布好,肉質夠嫩亂,待應更提供和牛油脂去燒,更具風味!香蒜牛油炒廣島蠔蠔肉大大粒,有香蒜牛油更加惹味!和風大根牛舌牛舌煮得夠晒諗,底下蘿蔔吸盡和風湯汁夠晒入味!月見燒海苔拌飯(配溫泉蛋)篤開溫泉蛋與飯相拌一絕!鰹魚腐皮湯烏冬烏冬煙韌夠晒咬口,味道不過不失剛剛好

宮崎和牛極上4點

香蒜牛油炒廣島蠔
蠔肉大大粒,有香蒜牛油更加惹味!

和風大根牛舌
牛舌煮得夠晒諗,底下蘿蔔吸盡和風湯汁夠晒入味!

月見燒海苔拌飯(配溫泉蛋)
篤開溫泉蛋與飯相拌一絕!

鰹魚腐皮湯烏冬
烏冬煙韌夠晒咬口,味道不過不失剛剛好

2023-12-13 19 浏览
近年以露營為主題的餐廳愈來愈多,銅鑼灣最近也新開了一間,感覺很合適一家大小聚會吃飯。座位寬敞,空間也大。露營裝飾很可愛,姪女玩得很開心。另有室外座位。我們點了營地串燒餐及單點了一些串燒及火鍋。柚子胡椒白雞湯天氣涼涼地正好吃個鍋物,$308附半隻雞。柚子胡椒清香微辛,吃下去暖暖的,雞肉滾久了也不會變柴口。鍋底有大量蔬菜,煮後甜甜的,香軟入味。自選前菜選了海蜇。自選3點刺身: 三文魚、油甘魚、帶子質素不錯,魚肉油潤肥美,帶子厚肉鮮味套餐的串燒很豐富,包括:黑豚頸肉串、日本黑豚肉腸串、雞翼串、黑豚腩片露筍卷、沖繩煙黑豚串、帆立貝串、塩燒冬菇串及意大利瓜串。調味合宜,火喉剛好。因為套餐的串燒很不錯,所以另外單點了白鱔和牛舌。同樣油香十足!最後是小甜點,藍莓奶酪。
近年以露營為主題的餐廳愈來愈多,銅鑼灣最近也新開了一間,
感覺很合適一家大小聚會吃飯。
座位寬敞,空間也大。
露營裝飾很可愛,姪女玩得很開心。
另有室外座位。
我們點了營地串燒餐及單點了一些串燒及火鍋
柚子胡椒白雞湯
天氣涼涼地正好吃個鍋物,$308附半隻雞。
柚子胡椒清香微辛,吃下去暖暖的,雞肉滾久了也不會變柴口。
鍋底有大量蔬菜,煮後甜甜的,香軟入味。
自選前菜選了海蜇。
自選3點刺身: 三文魚、油甘魚、帶子
質素不錯,魚肉油潤肥美,帶子厚肉鮮味
套餐的串燒很豐富,
調味合宜,火喉剛好。
因為套餐的串燒很不錯,所以另外單點了白鱔和牛舌。
同樣油香十足!
最後是小甜點,藍莓奶酪。
2023-12-13 17 浏览
📍露營生活 @camplife23613銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓工作辛苦一整日💦當然要搵間靚餐廳CHILL下啦🥳朋友介紹呢間餐廳以露營作為主題,將野外風裝飾直接置於店內🏕好多打卡位📸 而且座位都係以露營枱凳組成架~ 氣氛好好 〰️🔸 營地經典2人套餐 🔹包括有雞翼、咖哩魷魚、豚肉眼、黑豚肉腸同金沙骨等套餐超豐富且擺碟精美 全部食材都好新鮮 味道醃得啱啱好🥢必點之選!加埋杯梅酒 🥃 讓人回味無窮🤙🏻 🔹牛舌厚切🔸厚切的口感特別肥美啖啖肉 入口口感鮮彈 滿分的享受!🔹牛小排🔸 油花分布均勻太誘人了😍 吃起來不膩口 肉汁在味蕾爆擊🔹 燒菠蘿 🔸爆汁的燒菠蘿 ✨酸酸甜甜 好正呀 💯🔹炸洋蔥圈🔸炸物上枱熱啦啦 食落酥酥脆脆 送酒精選 🍻
📍露營生活 @camplife23613
銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓

工作辛苦一整日💦當然要搵間靚餐廳CHILL下啦🥳

朋友介紹呢間餐廳以露營作為主題,將野外風裝飾直接置於店內🏕

🔸 營地經典2人套餐 🔹
包括有雞翼、咖哩魷魚、豚肉眼、黑豚肉腸同金沙骨等
套餐超豐富且擺碟精美 全部食材都好新鮮 味道醃得啱啱好🥢
必點之選!加埋杯梅酒 🥃 讓人回味無窮🤙🏻

🔹牛舌厚切🔸
厚切的口感特別肥美啖啖肉 入口口感鮮彈 滿分的享受!

🔹牛小排🔸
油花分布均勻太誘人了😍 吃起來不膩口 肉汁在味蕾爆擊

🔹 燒菠蘿 🔸
爆汁的燒菠蘿 ✨酸酸甜甜 好正呀 💯

🔹炸洋蔥圈🔸
炸物上枱熱啦啦 食落酥酥脆脆 送酒精選 🍻
一般露營燒烤都會想到去租露營車或營地燒烤,呢到不止營地設備環境齊全,好強烈露營氛圍,亦都有專業廚師準備食材,啱晒我地收工又想輕鬆體驗露營既打工仔,一樣玩得開心🤣餐廳環境以木系裝潢設計配搭露營裝備設計🪵戶外有帳篷、燒烤爐、露營椅等不同營具佈置,可以打卡又滿足到想體驗露營既都市忙人⛺️🥩宮崎和牛 赤身4點套餐主打選用宮崎和牛,可以試哂4款不同和牛部位,每一款肉講明最少超過150g,兩個人食份量絕對足夠又可以試多幾款後腰背肉肉質較軟腍,調配的汁微微帶甜剛好帶出牛味我覺得龜之子最有驚喜,肉身厚切,油花分佈平均,輕輕一燒就做到入口即化口感👍🏻 肉質柔軟甘甜,簡單調味就非常美味,好適合燒烤的方式料理露營燒烤除左別具風味之外,燒烤時火比較均勻,肉質比起平時普通燒烤平均受熱🏕️營地經典2人套餐建議如果鍾意樣樣都想試d既可以叫呢個套餐,套餐有雞翼,咖哩魷魚,豚肉眼,黑豚肉腸,金沙骨等,仲有一些燒野菜例如燒菠蘿、南瓜等等,一個套餐可以試晒咁多款式推薦一定一定要叫呢到既月見燒海苔拌飯配搭燒肉‼️成碗飯堆滿紫菜切絲,份量絕對唔少,食既時候自己加埋即開溫泉蛋拌落紫菜飯一齊食👍🏻 老公同我燒左兩塊肉已經食晒成碗拌飯,仲

🥩宮崎和牛 赤身4點
後腰背肉肉質較軟腍,調配的汁微微帶甜剛好帶出牛味

🏕️營地經典2人套餐
推薦一定一定要叫呢到既月見燒海苔拌飯配搭燒肉‼️成碗飯堆滿紫菜切絲,份量絕對唔少,食既時候自己加埋即開溫泉蛋拌落紫菜飯一齊食👍🏻 老公同我燒左兩塊肉已經食晒成碗拌飯,仲顧住食飯唔記得相機食先😆
2023-11-29
1998年,陳奕迅唱黃金時代,說黃金廣場是分手的地方,2023年的今日,我說黃金廣場是燒烤的地方。店主用心地將餐廳裝修成露營生活的感覺,有露天平台及室內餐廳,在銅鑼灣找到個非常好的location ,Selfie一流!我幫襯咗三次,最喜歡食宮崎牛合盛,怕唔飽的話再加 月見燒海苔拌飯。用心做到最好的餐廳👍🏼值得多多支持。 我有少少提議,甜品方面,唔知可唔可以加燒棉花糖呢?做埋呢樣嘢,露營燒烤的感覺就圓滿了。
宮崎和牛盛合
宮崎和牛盛合