2013-07-09 276 浏览
女朋友之前一路都話好想試下食燒肉放題, 咁岩個陣又見到雷橋, 好似幾好味咁, 所以就去試下一去到發覺環境都唔錯幾寬敞, 唔似得其他某D出名鋪頭咁迫到身都轉唔到咁, 即刻印象分加左唔少, 你知啦同女朋友食野個環境都好緊要架嘛坐低後就即刻點菜, 發覺張點菜紙好搞笑, 好似以前考公開試D MC卷咁, 每樣最多可以叫4碟, 咁真係比較唔好, 如果我係一大班人黎食既咁咪要寫10張先夠食?!!不過唔理啦,今次我地得2個人哈哈!ORDER完後幾分中就上菜, 先黎左碟快整好既刺身!我最愛既甜蝦都算新鮮, 我覺得OK!幾他既刺身都OK!冇腥味冇雪味之後我地D燒肉都黎左, D味同一般既燒肉店分別不大, 特別推介既係五花肉, 肥瘦適中, D味亦都好好!!女朋友唔中意食肥都話正之後我地都有叫其他小食, 好似冷面個D, 都唔差啦, 不過重點當然要放返去燒肉同刺身度啦哈哈由於我地得2個人,都試唔到太多野, 所以最後食埋個送既HAAGEN DAZS雪糕就走嚕總結黎講今餐我地都滿意
啦同女朋友食野個環境都好緊要架嘛
不過唔理啦,今次我地得2個人哈哈!

總結黎講今餐我地都滿意
2013-07-07
2013-06-24 148 浏览
午餐時間去,客人很少,只有兩枱。品種不多,食品點單只有三張,另加一張飲品單,每人只有一杯/一罐飲品。點了兩次沖繩聖子都沒來,應該沒貨吧,員工不會通知哪樣售罄,我亦不想問,因員工沒有笑容,感覺不友善。   蔬菜有多種,日本蕃薯已風乾,不能吃。醬料只放在食物面,味噌裡肌肉和豬頸肉,燒之前要自己推均醬料,否則只有最上一片有味道,其他沒有味。豬頸肉比較好味,因油份高。 牛舌根肉只有指甲般細少,不好吃。所有食物都需要一邊燒,一邊放鹽。北海道帆立貝大小跟牛舌根肉差不多,不好吃。只有帶骨牛肋肉、豬頸肉、雞翼、多春魚、日本腿菇,日本長蔥比較好吃。

午餐時間去,客人很少,只有兩枱。

蔬菜有多種,日本蕃薯已風乾,不能吃。

北海道帆立貝大小跟牛舌根肉差不多,不好吃。

2013-06-21
2013-06-03 120 浏览
一行10人買左團購, 竟然要2個星期後先有枱, 因為5月份大枱FULL 晒, 無緊要最緊要食到, 我們上到去一個住宅改建的食店, 裝修唔錯啊~ 不過好油煙, 一上去即ORDER 嘢食, 剌身, 炸物, 壽司, 沙津 (好味, 不過ORDER 蟹子沙津的青瓜實在多得很), 海鮮, 豬牛雞羊肉樣樣有齊, 不過整體都無乜味! 不過喜歡超”SO”羊的朋友應該很高興, 因為羊真係SO得好緊要…每位送的大蝦/ 鮑魚, 竟然都是沒有味道, 真失望飲品紙上的汽水, 叫了很久還沒有到, 在追問下先通知今天沒有可樂, 汽水只有”OJ橙汁”, 啊~~ 失望呀! 叫了一杯紅酒試, 本人只喝了一口就放棄了不過其他XX蜜都OK啦~2小時任食完結, 會有人準時通知你最後每位送上細杯裝 haagen dazs 雪糕, (士多啤利/ 朱古力/ 呍呢嗱)整體服務一般最後埋單每人團購$138 +$20+$35 (晚上8時後)+$2=$195

每位送的大蝦/ 鮑魚, 竟然都是沒有味道, 真失望

不過其他XX蜜都OK啦~

2小時任食完結, 會有人準時通知你

整體服務一般
题外话/补充资料: 我們每人加錢任飲, 團購講明+$20,但ORDER紙加$25, 要問清楚
2013-06-01
2013-05-30 115 浏览
女友老細買左團購請我地食飯,兩個鐘放題任食加送一杯野飲!去前有朋友話呢間都OK,所以都有少少祈望。試完覺得好一般,尤其佢尐湯食,好似牛丸湯、豬骨湯烏東果尐,湯水完全無味,清水煮一樣。野食第1輪叫都新鮮,但之後加單果尐就越來越差,牛肉越來越老。值得讚賞係除左訂定位可以即有位外,就係到場時每位送既大蝦或鮑魚,兩樣都好新鮮好食。環境方面,我地二人坐窗邊卡位,但近窗邊梳化位就比冷氣吹正個頭,坐近走廊就比張枱頂腳申唔直,同埋油煙勁多重慘過去韓燒。服務員態度就幾好,唔會無水洗面。
女友老細買左團購請我地食飯,兩個鐘放題任食加送一杯野飲!
去前有朋友話呢間都OK,所以都有少少祈望。

2013-05-28
2013-05-22 86 浏览
上次錯過了銅鑼灣的雷橋燒肉午市放題,今次必定要試。 星期一的中午沒有幾枱客,店方巧妙地將每枱客分佈在不同的角落,個人空間大了,感覺特别舒適,值得—讚!廚房和洗手間都很乾淨,那個清潔嬸嬸還主動地打招呼.... 等一等,很快便可入座了..... 這雷橋之寶再賺得掌聲!!食物種類基本足夠(詳看圖片),店方不會因再order而延遲或降低食物質素,員工態度一貫良好,抵讚!個人喜歡吃冬菇、魷魚鬚、味噌裡肌肉和肩胛肉等牛肉。 其實其它食物都有一定水準,就連前菜的芝麻八爪魚也很大呢! 有刺身併盤,甜品又是 Haagen Dazs 雪糕,$88團購價加服務費$25還不到一百廿元,超值呢!Shirley吃了兩次仍繼續稱讚,看來我必要推薦給大家了,整體有70分!
上次錯過了銅鑼灣的雷橋燒肉午市放題,今次必定要試。

2013-04-22
2013-03-22 92 浏览
第一次寫餐廳評語~~呢間野, 其實食之前都睇過人地既評語, 都有幾多極端差評語.不過見地點就腳, 幾個FD又唔知去邊間, 都唔緊要啦, 試下囉.大概6點幾去到, 唔算好爆人, 等左一陣就入得.有燒烤又有刺身SUSHI 叫既店都係第一次食, 幾好, 咩都食到見到張點野食紙, 笑左, 真係人地話既MC 紙不過我地又唔太介意既, 反正第間就算任寫都唔係真係俾足, 仲激氣啦.呢張野起碼真係俾岩份數既. 要寫多幾次囉.坐左一陣就送左隻刺身船黎, 可能係呢期特別野啦, 賣相都OK.可以食住等. 我個人就只食3文魚&蝦, 俾腩位我地, 好正 蝦都爽口既.D FD 話其他都可以, 算新鮮囉起碼, 不過帶子就無食晒, 大家都唔好呢味.D肉終於黎啦~~~擺得好靚, 幾多元化無咁悶囉但講真個味就真係樣樣差唔多, 不過都正常既, 無理由整咁多種調味料, 自己BBQ都咁上下啦.至於雞肉係個人最中意既, 因為煎完入面都好嫩同多汁.至於呢碟, 除左多春魚煎得好麻煩同螺唔知點食之外, 其他都好味.聖子我就會煎耐D囉, 因為乾身D感覺無咁核突個虎蝦就係我最中意的, 之前係美食節試食過就一直想再食. 但自己買係幾貴下的.

第一次寫餐廳評語~~

大概6點幾去到, 唔算好爆人, 等左一陣就入得.
見到張點野食紙, 笑左, 真係人地話既MC 紙
呢張野起碼真係俾岩份數既. 要寫多幾次囉.
可以食住等.
我個人就只食3文魚&蝦, 俾腩位我地, 好正
蝦都爽口既.
D肉終於黎啦~~~
擺得好靚, 幾多元化無咁悶囉
至於雞肉係個人最中意既, 因為煎完入面都好嫩同多汁.
聖子我就會煎耐D囉, 因為乾身D感覺無咁核突
個虎蝦就係我最中意的, 之前係美食節試食過就一直想再食. 但自己買係幾貴下的...所以...

另外都食左好多濕星野, 燒棻呀菇呀反而最好食, 但難燒.
沙律壽司正正常常~
炸物就一DD啦, 蠔,蝦都正常好味. 唔會太多炸粉
加左廿蚊任飲, 我地每人飲左4,5罐, 爽, 仲飲左杯紅酒送肉, 哈哈

可能今日唔算好忙, 服務果D又無咩話好差喎.
幾個女仔吹水勁開心, 所以最後H雪糕, 完美作結
题外话/补充资料: 有團購既話真係幾抵食, 不過無既話我都會考慮再黎食下
2013-03-19
  • 虎蝦
2013-03-20 90 浏览
之前成日在雜誌見到這間, 想試好耐, 朋友見到有團購, 所以就諗住試吓.點知....打去BOOK枱又無位, 為怕過期食唔到, 只好提早食, 我地6:00已到, 在樓下見到有人派傳單, $50優惠券....我地團購$138一位+仲要收$35服務費(都唔知佢憑咩收我咁多服務費, 無服務之餘, 仲貴過正價10%)...總之有被騙的感覺....架電梯只可以搭6個人, 真係肥少少都入唔到....已開始後悔, 但買咗團購, 比咗錢, 又無理由唔食....到了雷橋, 唔使等就有位. 裝修OK, 一般燒肉店咁暗暗的, 睇真啲, 啲牆身有油...雖然話係燒肉店啫, 唔使咁油嘛, 我去過咁多間燒肉放題店, 都無一間係咁....之後當然係點野食啦...牛胸復: 好重鬆肉粉味, 連啲黑椒都遮唔到的味..可以叫難食. 我真係唔係好想食, 想枱面大大隻字寫明, 食淨10G要比$100, 只有食啦, 好彩唔係點咗好多...牛舌: OK, 有黑椒, 無咩特別刺身: 唔算新鮮, 超薄, 又走單, 都唔明, 放題唔係任叫的嗎? 點解只黎兩次, 每次得8件, 又薄, 一個人都唔夠食啦.羊架: 薄到吹得起.豬肉: 肥到呢烏
總之有被騙的感覺....

之後當然係點野食啦...
牛舌: OK, 有黑椒, 無咩特別
羊架: 薄到吹得起.
豬肉: 肥到呢
烏冬: 食咗咁耐都唔飽, 諗住點這個, 最安全啦, 點知都出事.
總括黎講, 所以野食都無味無道.

服務方便, 成晚待應只講過三句野,
1. 入坐時, 小心梯級(因為暗, 又多梯級), 這個係好的提示.
2. 回覆廁所係邊, 不過指錯方向, 點咗我去男廁, 我點睇都唔似男人嘛, 我著裙, 長頭髮架???
3. 結賬時: 這裡要過300先可以簽單....(我仲已為過100已可以添, 算比現金咪現金囉, 點解仲要比散銀我, 是希望我再比啲零服務的小費? 我已比咗$35服務費喎)

不過食咗兩小時, 有一個好的地方, 就係佢不停有新歌聽, 起碼無咁嬲.
同佢杯雪糕, 係名牌子, 仲有三款選款, 我就選咗朱古力味.這是這放題中, 最好味的一種食物.
我地食完之後, 再去第二度食過, 第一次食放題, 係唔飽的囉.

题外话/补充资料: 如你要食, 唔好買團購, 完成唔抵.
2013-03-14
2013-03-15 68 浏览
補回數月前的食評公司內同一屋簷下的兩位小姐約我吃放題,說是為我補祝生日,我當然樂於赴約,放工後便前往。年輕人多喜歡吃放題,其實我也喜歡,但只怕吃多了又增磅,早上到泳池又要游多幾個塘。放題是分時段的,是晚我只負責來吃,沒理會時段怎樣分,也不知價錢。來到餐廳,捧場客頗多,入門處有兩排「達摩不倒翁」吉祥物擺設,而每張檯中間都設有燒烤爐,食物都由兩位美女發辦,而每位另有一隻鮮鮑魚,燒烤後也算彈牙。食物方面,除了燒烤用的食材外,還有前菜,刺身,壽司,炸物,冷麵之類。刺身質素一般,但不致難吃,冷麵太腍,沒有點壽司,炸物如雞軟骨,炸薯條,炸蠔,炸南瓜等,味道尚可,油炸之物不能多吃,試一兩件便算。海鮮類:太平洋海螺,加拿大秋刀魚,九州鯖魚,海蝦,北海道帆立貝,原隻法國藍青口,多春魚,沖繩蟶子,質素方面,可看出不會是甲級,食物的名稱前還冠上很多來源地,如法國藍青口,沖繩蟶子等,但產品是否真的來自該區?個人心裏有數,唯抱著好吃便吃多點,否則淺嚐即止。海鮮方面,質素一般而已,如海蝦黐殼,蟶子超細和無鮮味。黑毛和牛類:和牛盛合,黑椒牛舌根肉,七味蜜糖牛舌根肉,蔥醬油牛胸腹,岩鹽美國極上肩胛肉,黑椒上腿內肩,一
補回數月前的食評

食物方面,除了燒烤用的食材外,還有前菜,刺身壽司,炸物,冷麵之類。刺身質素一般,但不致難吃,冷麵太腍,沒有點壽司,炸物如雞軟骨,炸薯條,炸蠔,炸南瓜等,味道尚可,油炸之物不能多吃,試一兩件便算。
黑毛和牛類:和牛盛合,黑椒牛舌根肉,七味蜜糖牛舌根肉,蔥醬油牛胸腹,岩鹽美國極上肩胛肉,黑椒上腿內肩,一口牛肋肉,蔥醬油帶骨牛肋肉。肉類端來時,賣相美觀,用黑色長方碟盛著,各種不同部位的肉類,整齊地擺放,顏色鮮豔,構成一幅美麗的圖畫。味道經燒烤爐上的鐵板一炙,很快便可進食,味道和肉質都不錯,唯花多眼亂,也記不到哪件是牛胸腹,哪件是上肩胛肉,整體來說,不過不失。

飲品要了可樂,餐後還有小杯裝HD牌雪糕,這個放工後的放題也很開心。

庆祝纪念
生日
到openrice看見200元的2小時日式放題, 既有大蝦又有H牌雪糕, 心想也不錯, 可以一試, 結果我們中招了!!由於要上班關係, 我們4人到達那裡已10時了, 看見關門是12時, 也夠時間吧, 樓下亦有阿姐派紙招生意! 上到餐廰, 只有2成入座率, 亦沒有人帶位, 心已有點不妙, 一坐下伙記送到4隻大蝦及4隻小鮑魚自己燒, 而飲品每人只包一罐, 不是放題的! 然後再自己點菜, 考試選擇題的方式點菜, 只有1,2,3,4供選擇, 每次劃上4件, 送來的就是4件, 愛吃三文魚的我, 每次送來4小片, 每隔10分鐘送來4小片, 我吃完都是肚空空, 始終燒烤食物需時間去燒, 而坐下一小時也吃不了什麼, 到了十一時, 一女侍應過來説Last Order了, 並要求先埋單, 叫我們要吃什麼即入單, 心想我們四個人也只是半飽就Last Order, 我們立刻劃上1,2,3,4的菜單, 過十分鐘左右食物到來, 我們立刻燒, 亦送上雪糕, 到了十一點半, 侍應又來説我們關門了, 快點吃, 所有食物還未熟, 怎吃呢??最後我們亦沒意思再吃了, 吃了一肚氣就走了!!!想不到今時今日仍有這樣的食市, 既

想不到今時今日仍有這樣的食市, 既然所有侍麀11:30就趕著要關門, 為何10:00還叫阿姐在樓下派紙招生意呢? 這樣被趕著吃的放題有誰吃得開心呢?食物質素又一般, 抽氣又不好, 總括而言就是吃到一肚氣, 及一頭煙, 四個人差不多1千元真的不值一去!!!
2013-03-10
2013-03-09 39 浏览
因為呢間野,激氣到我要專登開OPEN RICE ACC 反映下!!!!!!!話說我地豬家成員一行七人好耐無一齊聚聚, 幾經波折終於約到時間一齊團購食呢間野點知食到我地個個都一肚火我地BOOK左食八點,但係早左七點半上到去, 咁間野都好多吉位, 咁佢都俾我地早入唔洗等每位團購後$148, 另外要收每位$35 服務費 (一定要現金)每人包一罐野飲, 一個H牌子雪糕, 加廿蚊汽水紅酒任飲, 咁我地無加仲送每人一隻大蝦同唔知咩野要自己燒限時食兩個鐘 (一個半鐘既時候要LAST ORDER)好, 咁我地一入到去坐低叫野啦, D叫野既紙好似以前考試MC題咁不突止, 仲最多剩係可以叫四件!!七個人每張紙最多叫四件?!?!?我平時食三文魚刺身都叫三,四十件啦, 即係要我一次寫十張/??咁叫個WAITER埋黎問下, 佢話超過8件可以係隔黎寫要幾多件咁我第一ROUND 叫左40件三文魚刺身同其他刺身黎到得十塊三文魚, 其他都得幾件, 好!咁我就即刻入多5張刺身紙要三文魚刺身同甜蝦(一張寫三十件三文魚, 四張就劃左四件三文魚)佢隔左半個鐘先黎第二轉刺身 - 十件三文魚同幾件甜蝦刺身我跟住又追單又寫多幾次刺身

點知食到我地個個都一肚火

仲送每人一隻大蝦同唔知咩野要自己燒
限時食兩個鐘 (一個半鐘既時候要LAST ORDER)

咁我第一ROUND 叫左40件三文魚刺身同其他刺身
黎到得十塊三文魚, 其他都得幾件, 好!
佢隔左半個鐘先黎第二轉刺身 - 十件三文魚同幾件甜蝦刺身
我跟住又追單又寫多幾次刺身紙, 佢最後差唔多LAST ORDER 先黎多十件三文魚刺身
好心你做得日本放題就唔好咁小氣啦
黎野又慢, 喲服務生態度又唔好, 叫你又扮聽唔到

最激氣都係佢埋黎九點話LAST ORDER, 我地話之前好多野都未到, 個女服務員企係度一副唔理既樣, 剩係好似催你LAST ORDER趕你走咁,最緊要係個陣成間鋪好多吉位囉, 好啦, 咁我地都廢事曬氣追返之前喲野, 剩係叫左七杯雪糕
一分鐘,....兩分鐘....五分鐘....十分鐘都未到, 咁我地唔趕時間都無追單, 佢十分鐘個陣竟然走埋黎叫我地埋左張單先(個$35服務費乘七)
,我地雪糕都未食你催我地埋單, 你無野呀??
好, 我地拎起張單CHECK CHECK 話遲D俾佢, CHECK 住單等左五分鐘個雪糕都未到
到我地俾錢佢個陣我都忍唔住問佢
"我地係咪唔俾錢就一直唔俾雪糕我地??"
跟住佢扮傻照收錢, 之後先急急腳拎D雪糕黎
今時今日呢D咩服務質素同態度呀!?下

我黎食野唔係黎受氣架!!!!!
食到我地七個都火滾
真係倒貼都唔會再黎呢間野

2013-03-05
2013-01-29 28 浏览
之前我另一位朋友見到LUNCH 平買了團購, 我地4個人食左一次LUNCH, 而當時我才發現原來我都買了同一間的DINNER, 準備同其他朋友去食。這次我地好早BOOK了位, 到個天, CONFIRM了有位, 我地4位就各自去。很好, 佢地安排我地去左最入面的房間, 張TABLE 4個人坐再放埋袋都好闊落。我地唔等齊人已經叫佢上食物, 我們3個都要老虎蝦, 其餘的都叫了些, 因為之前我LUNCH食過一次, 知道佢的菜比肉好食D, 所以都提醒其他的朋友。食物食物來了.......* 老虎蝦 真的好大隻, 因為上次LUNCH時係沒有老虎蝦, 而家見到都放心好多。 , 老虎蝦的味道夠, 肉質都OK, 都唔錯。* 肉類 我就覺得麻麻, 好像食來食去都差唔多味, 係調味料的味道。尤其是雞肉, 都沒有味道的。* 菇類是全晚的食物中我覺的最好食的, 通常呢D菇都冇咩味道, 但佢竟然係最好食的一種。夠味又OK新鮮.........* 魚生 / 海鮮因為上次LUNCH時食過都不太新鮮, 所以我叫了朋友今次都冇叫甘多。佢地叫左一點, 但都不是太新鮮總括來說,環境尚可,食物就一般,菜好食d.

食物

食物來了......
* 老虎蝦
, 老虎蝦的味道夠, 肉質都OK, 都唔錯。

* 肉類

* 菇類

* 魚生 / 海鮮

總括來說,環境尚可,食物就一般,菜好食d.
题外话/补充资料: 要早BOOK位, 如果唔係好快FULL BOOKING
2012-11-10
  • TIGER PRAWN
2013-01-20 27 浏览
一行六人(四大兩小)去試新嘢;大人用團購 ($144+$35)+10%,小童用正價 $138+10%。因有兩份正價,每份有一隻大虎虾,一粒小鮑魚仔和一小片三文魚。店内環境和服務不錯,食物既新鮮又好味;比我們 expect 的好。我們主力食燒物,沒有多叫魚生刺生類或熟食。燒物就以牛肉,牛仔骨,牛舌,羊架最為出色;要特別推介他們的沙律,試晒三款(蕃茄,蟹籽和雷橋),全部都好好味,d沙律菜好鮮甜。最後仲有杯Haagan Dazs 雪糕作甜品;這餐都很滿意,不過價錢不是特別平,因團購價 $144,埋單時要付 $35服務費和10%,計埋一個人要$198.
2013-01-19
團購
  • 牛肉,牛仔骨,牛舌,沙律
2012-12-13 30 浏览
幾個禮拜前同朋友食飯 天氣又轉冷 有人建議食雷橋 話唔錯 幾好味,所以就星期六夜晚走左去試去到大約九點到 但已經有十幾廿十人係到排緊隊 或者做更團購關係 香港人真有閒情逸致等左廿分鐘到 終於都入左去 坐低已經有個大蝦加鮑魚拼盤等緊我地 只係得一罐 汽水再叫就$13蚊 其他就$25 或者加$45任飲海鮮拚盤有海螺 蟶子,帶子等全部都幾新鮮 螺肉喲味怪怪地 其他就一般 大虎蝦最正 又大又多蝦膏 好味 由於驚時間唔夠限時兩個鐘所以我地一開始TAKE左好多 一邊燒一邊點野食選擇很多 有五張紙 有黑豚肉類 雞/羊類 卷物 和牛 野菜 炸物 壽司 海鮮 刺身 飯/麵 沙律 滿足曬我地喲mud都想試想食既心態 我地三男三女都算大食 同埋幾鐘意食牛 所以主要叫左牛助肉 一口牛 牛小排 黑椒牛舌根肉 辛味牛肋肉一口牛同牛肋肉好正 夠淋 肉味濃郁 唔會太乾太鞋 其他都ok 牛小排有喲難嚼開 我地仲嗡左海蝦 青口 多春魚 雞中翼 雞肉 豚肉 羊架 等 樣樣都叫左少少青口幾新鮮 燒多春魚好正 魚子好多 羊架有喲騷味 幾好燒肉放題同韓燒差唔多 但價錢昂貴些 久未嚐過之下也有新鮮感 可惜爐頭略縑不夠大 不能

海鮮拚盤有海螺 蟶子,帶子等全部都幾新鮮
螺肉喲味怪怪地 其他就一般 大虎蝦最正 又大又多蝦膏 好味

青口幾新鮮 燒多春魚好正 魚子好多 羊架有喲騷味 幾好

燒肉放題同韓燒差唔多 但價錢昂貴些 久未嚐過之下也有新鮮感 可惜爐頭略縑不夠大 不能同時間放太多燒肉
這裡有樣好 就是這網燒爐頭抽氣效果幾好 油煙不是很好 而且燒烤過程 喲食餘沒有明顯的黏爐 不像盛x錦燒一陣個網就熡曬

熟食方面 試左蕃茄沙律 刺身 甜心栗米 鮑魚天婦羅
剌身有三文魚 拿吞魚 厚切 北寄貝 都算新鮮 粟米好甜 值得一試 其他就一般日本餐廳質素 無咩特別

服務方面 都無咩點漏單 有喲食物無哂都會同我地講番 只係有三四碟嗡左無離
雖然跟單同送食物都好有禮貌 但叫人倒水好耐都無人理

埋單侮人二百四十到 其實都幾貴下 質素算OK! 不過勝在款式夠多 基本上mud都有 可以一次過試曬唔同種類野食
不過限時梗係覺得好似同時間競賽 要邊食邊點邊燒邊和友人聊天 好難兼顧
2012-12-08
信用卡優惠
  • 一口牛同牛肋肉
2012-11-30 11 浏览
四人晚餐請朋友生日飯,放題當然任點喇 大家小心地滑,衛生麻麻,地下不潔淨.還是先來虎煆及刺身,不錯! 再叫牛盛併合,賣相很好,牛舌,牛脊,都好好.再叫壽司及天婦羅就失望小小,飯團散嘅,炸物粉味而且冇味的 最後點了壽司蛋糕(加$) 賣相比實在好,氹人就好但飯團差到不得了!!! 還有一埋單侍應就將所為流心雪糕擺上枱,我都未食完,結果D雪糕溶哂~~我都吾知有乜好???以後吾會去.可能我去過更好的作比較~~ (我好中肯,好的讚,不好就是不夠好要加以改進)
四人晚餐請朋友生日飯,放題當然任點喇
就係甘多
不值
2012-10-24
庆祝纪念
生日
2012-11-26 6 浏览
前幾日DAY OFF,所以就同朋友去行銅鑼灣,到左9點令10點,我朋友話想食燒肉就見到雷橋呢間野係我地視線範圍,我地就上左去,第1次食燒肉,之前正係試過盛八既燒肉,未試食過燒肉店放題之類。上到去都已經幾多人下,都要等一陣,咁我地坐低望到ORDER牌傳單又唔算好貴,開始時我地叫左幾樣燒肉,唔錯唔錯,比想像中好食!落ORDER既時候服務員好NICE,會推介D餐比我地,好快而又清楚,我覺得笑容服務又幾好,唔錯!要讚!燒肉海鮮正!刺身選擇多,夠新鮮! VERY GOOD 比一般日式放題店還多燒肉:厚切牛利+牛肋骨+牛胸腹正必食係店員既誠意推介,所以就信左佢一次!果然冇呃我地!佢仲教我地點樣燒先會有口感!還不錯總結$200都幾抵食。等上餐又唔覺話好耐,等既期間職員都不忘勤力加茶,可能我地唔係好肚餓,所以傾傾下計就上餐。反而覺得沙津個醬唔係幾夠,但見到好多客人所以都冇叫到店員加醬!食到咁上下有個經理仲走左過黎問我地好唔好食,呢間食店D職員真係好NICE,下次都會再黎!大大力推介牛胸腹最後埋單先知 原來唔收加一!真係好抵!推介美食: 厚切牛舌,牛胸,海鮮!

燒肉海鮮正!

燒肉:厚切牛利+牛肋骨+牛胸腹正必食

總結$200都幾抵食。

最後埋單先知 原來唔收加一!真係好抵!
推介美食: 厚切牛舌,牛胸,海鮮!
信用卡優惠
  • 厚切牛舌