2012-12-13
幾個禮拜前同朋友食飯 天氣又轉冷 有人建議食雷橋 話唔錯 幾好味,所以就星期六夜晚走左去試去到大約九點到 但已經有十幾廿十人係到排緊隊 或者做更團購關係 香港人真有閒情逸致等左廿分鐘到 終於都入左去 坐低已經有個大蝦加鮑魚拼盤等緊我地 只係得一罐 汽水再叫就$13蚊 其他就$25 或者加$45任飲海鮮拚盤有海螺 蟶子,帶子等全部都幾新鮮 螺肉喲味怪怪地 其他就一般 大虎蝦最正 又大又多蝦膏 好味 由於驚時間唔夠限時兩個鐘所以我地一開始TAKE左好多 一邊燒一邊點野食選擇很多 有五張紙 有黑豚肉類 雞/羊類 卷物 和牛 野菜 炸物 壽司 海鮮 刺身 飯/麵 沙律 滿足曬我地喲mud都想試想食既心態 我地三男三女都算大食 同埋幾鐘意食牛 所以主要叫左牛助肉 一口牛 牛小排 黑椒牛舌根肉 辛味牛肋肉一口牛同牛肋肉好正 夠淋 肉味濃郁 唔會太乾太鞋 其他都ok 牛小排有喲難嚼開 我地仲嗡左海蝦 青口 多春魚 雞中翼 雞肉 豚肉 羊架 等 樣樣都叫左少少青口幾新鮮 燒多春魚好正 魚子好多 羊架有喲騷味 幾好燒肉放題同韓燒差唔多 但價錢昂貴些 久未嚐過之下也有新鮮感 可惜爐頭略縑不夠大 不能
海鮮拚盤有海螺 蟶子,帶子等全部都幾新鮮
螺肉喲味怪怪地 其他就一般 大虎蝦最正 又大又多蝦膏 好味
青口幾新鮮 燒多春魚好正 魚子好多 羊架有喲騷味 幾好
燒肉放題同韓燒差唔多 但價錢昂貴些 久未嚐過之下也有新鮮感 可惜爐頭略縑不夠大 不能同時間放太多燒肉
這裡有樣好 就是這網燒爐頭抽氣效果幾好 油煙不是很好 而且燒烤過程 喲食餘沒有明顯的黏爐 不像盛x錦燒一陣個網就熡曬
熟食方面 試左蕃茄沙律 刺身 甜心栗米 鮑魚天婦羅
剌身有三文魚 拿吞魚 厚切 北寄貝 都算新鮮 粟米好甜 值得一試 其他就一般日本餐廳質素 無咩特別
服務方面 都無咩點漏單 有喲食物無哂都會同我地講番 只係有三四碟嗡左無離
雖然跟單同送食物都好有禮貌 但叫人倒水好耐都無人理
埋單侮人二百四十到 其實都幾貴下 質素算OK! 不過勝在款式夠多 基本上mud都有 可以一次過試曬唔同種類野食
不過限時梗係覺得好似同時間競賽 要邊食邊點邊燒邊和友人聊天 好難兼顧