2025-07-29
🐟(茶)咖喱斑腩焗飯 $ 55本身打算 6:00 食個early dinner,點知呢間餐廳tea time 至 6:30。下午茶包埋野飲,所以叫個焗飯試下。飯底好食,d 飯粒粒分明,焗飯仲有炒底添,正!🐖椒鹽豬扒飯(炒底) $78上枱超香嘅椒鹽味,熱辣辣。用咗d 紅椒綠椒炒,偏辣,但就好惹味。都幾多塊豬扒,唔係厚切果種,惹味得嚟夠juicy。仍然欣賞炒底飯,呢間炒底真係無得輸!🍗避風塘生炸比脾 $35呢間嘅signature,肉夠嫩夠滑夠juicy,避風塘調味剛剛好,唔太辣太鹹。🧇榛子醬西多 $32包係有用蛋醬整過,食得出有蛋香味。中間榛子醬,我落埋糖漿食都唔會太甜。#雪山冰廳 #香港茶餐厅 #香港冰室 #深水埗茶餐厅 #茶餐厅 #冰室 #炸鸡髀 #红豆冰室香港 #香港椒盐猪扒饭 #西多士 #港式西多士#樽仔奶茶 #港式奶茶 #香港餐廳介紹
🐖椒鹽豬扒飯(炒底) $78
🍗避風塘生炸比脾 $35