2004-02-04 14 浏览
依然對這裡的下午茶最最不能忘懷, 今次試了海鮮拉麵和吉豬墨魚拉麵, 一向都只配豬骨湯底, 今次試了麵豉湯底,都不錯,不會太咸,但又有麵豉味.但o的海鮮一般, 有蝦有青口等,不過味道一般.吉豬幾好味,雖然淋淋o地,但反然不太熱氣.
2004-01-26 13 浏览
炸蝦天婦羅拉麵D蝦大大隻, 心諗: 嘩! 正呀抵呀!用筷子一夾, 炸皮林bet bet一咬落口, 硬o既... 原來連蝦頭炸... 仲以為有好大隻蝦~~
炸蝦天婦羅拉麵D蝦大大隻, 心諗: 嘩! 正呀抵呀!
用筷子一夾, 炸皮林bet bet
2004-01-23 9 浏览
係度食過幾次啦! 壽司拼盤D 壽司飯好大舊, 一夾就爛! 價錢屬中位! 但同附近食肆比已算大臮化啦! 桌上既調味料又唔齊! 要問STAFF 拎先有!!!D 拉麵既麵幾正!
桌上既調味料又唔齊! 要問STAFF 拎先有!!!
D 拉麵既麵幾正!
2004-01-15 3 浏览
今晚同中同去食晚餐,我叫左個set dinner,有沙律、三文魚刺身、吉列豬扒碗飯,仲有湯同飲品,好豐富~d食物味道一般咋,尤其飯都幾唔好食,我食左兩啖就唔想食lu,不過佢個set咁大份,淨食餸都夠哂飽,所以都ok啦。下次去都係叫返麵會開心d。
2004-01-14 25 浏览
2004年第一次去雪國,始終對它的拉麵情有獨鐘.今次又是吃下午茶,原本轉了餐牌,有新口味. 我們食了一個海鮮拉麵+sushi和牛肉鰻魚拉麵+炸薯餅,鰻魚好正好有肉,口感好好,o的牛肉就老o左少少,如果生的上枱,等o的湯滾熟佢好o的, 個薯餅就炸得好香但不是太熱氣,o的餡好軟,令我好回味.不過o的waiter就好大意,雖然我們識隔離枱o的人,但都唔一定一起找數,我們都未食完,問都唔問加埋一張單,幾唔好意思.
2004年第一次去雪國,始終對它的拉麵情有獨鐘.
2003-12-20 7 浏览
今次去食晚餐, o的set dinner貴少少, 不過都食得過.食o左個豬軟骨炸雞翼拉麵+炸豆腐+二件壽司+飲品, 個拉麵好正, o的軟骨好軟又夠味, o的拉麵就一向都好好水準, 個炸豆腐又不是太熱氣, overall是很不錯.
2003-12-03 0 浏览
點了一個set lunch, 豬軟骨拉麵, 幾大碗, 豬軟骨幾入味, 同味千既差唔多. 豬骨湯底唔算鹹, 冇味千既咁多油喎, 食完都唔會好頸渴. 男友叫了一個炸帶子定食, 但鬥氣關係, 我一d都冇試到, 唔知好唔好味. 環境方面較窄, 又坐正茶水部前面, 唔多自在.
環境方面較窄, 又坐正茶水部前面, 唔多自在.
2003-09-25 0 浏览
又去這裡吃tea, 依然覺得好抵吃, 今次試o下另一些口味. 有餃子的chicken wing好特別, 加上半生熟的肥牛, 真是好fresh的配合. 仲有二件炸生蠔, 正!不過真是次次都吃到好飽, 咁咪keep 唔到fit.
不過真是次次都吃到好飽, 咁咪keep 唔到fit.
2003-08-22 3 浏览
這裏的下午茶好正好抵. 拉面勁大碗. 好足料,味又好夠, 加二件sushi和飲品都是三十元, 真是食得過.
2003-07-02 1 浏览
尋晚同個朋友一齊第一次入去食...雖然冇食拉麵,但覺得d 野食都ok.可能地方咋d ,個朋友食食下俾個侍應好大力咁撞下,但sorry都冇句就走去...事實上又個個都好似口黑面黑,所以都覺得服務態度真係麻麻...
2003-05-24 5 浏览
荃灣同沙田雪國的侍應服務態度差得遠.我都唔明點解沙田d姐姐仔成日個樣都嬲爆爆咁???!莫非管理有問題..請檢討
荃灣同沙田雪國的侍應服務態度差得遠.
我都唔明點解沙田d姐姐仔成日個樣都嬲爆爆咁???!
莫非管理有問題..請檢討
2003-05-24 5 浏览
雪國d妹妹仔係唔掂架啦, 根本都唔知咩叫禮貌, 個個都咀藐藐咁. 但係有時又會正常d!! 我去親都係叫set, set就抵d啦, 包埋飲品. 佢d拉麵唔係特別出色, 但都唔難入口. 算係咁啦!!, 收你幾廿蚊~~
2003-04-08 2 浏览
星期六下午經過入來叫左碗叉燒麵,湯底不俗,但如果可以熱D就更好,配料足但味道一般,收40蚊似乎貴了一點。<br />
2002-09-21 6 浏览
最近去到, 諗左好耐都唔知叫乜好, 於是就叫左個擔擔麵.大家有冇試過食甜的擔擔麵?!好很難食, 真架!個侍應仲夠膽死問我D野好唔好食. 我一句就話個擔擔麵好難食.佢仲一D 悔意都冇, 即刻收聲閃人!唉.... 以後都唔再去啦.
最近去到, 諗左好耐都唔知叫乜好, 於是就叫左個擔擔麵.
大家有冇試過食甜的擔擔麵?!
好很難食, 真架!
侍應仲夠膽死問我D野好唔好食. 我一句就話個擔擔麵好難食.
佢仲一D 悔意都冇, 即刻收聲閃人!
唉.... 以後都唔再去啦.
2002-08-08 5 浏览
開業時服務會好D﹐宜家...唔掂﹗黑口黑面﹗另外﹐即使你坐吸煙區吸煙﹐某些waitress仍會俾面色你睇﹗講返D食物...ok啦﹐不過唔好試九洲湯底拉麵﹐因為同一丁既味係一樣既﹗以雪國既價錢﹐其實上樓上風月堂會好D。起碼唔逼﹗
開業時服務會好D﹐
宜家...唔掂﹗
黑口黑面﹗
另外﹐即使你坐吸煙區吸煙﹐
某些waitress仍會俾面色你睇﹗
講返D食物...ok啦﹐
不過唔好試九洲湯底拉麵﹐
因為同一丁既味係一樣既﹗
以雪國既價錢﹐其實上樓上風月堂會好D。
起碼唔逼﹗