2019-06-11
雞翼山開店不久即闖出名堂,甚至開埋分店,每次經過都見到好多人,終於找了一個星期六去一探究竟。啊!果然名不虛傳,$38有四隻雞翼看似頗貴,但是雞翼都非常大隻,如果較小一點的雞翼,店員還會加送一隻,非常均真。-雞翼味道有不少選擇,全部都頗為新穎特別,幾吸引。和幾個朋友一齊點了四款來交換試試,全部都非常有質素!即點即炸,上手非常熱辣辣,即使用了附送的膠手套也拿不起來,我還是用了膠叉。-我最喜歡的是冬陰公雞翼!!超正,呢度嘅雞翼真係好入味,而且炸完之後再經過炒呢個步驟,落足配料,真係很好吃。-港式避風塘蒜香,真係有超多避風塘炸蒜,賣相和味道都不比一般大排檔的避風塘菜式遜色,惹味!-黑松露蒜香武士,是必食之選,面頭綴以大量紫菜絲,雞翼入味,香脆好食,不過個人覺得黑松露略為淡。-鹹檸七味道特別,甜甜的雞翼最好吃!也是一道吃得欲罷不能的菜色!!總結每款味都的確超班,難怪人流絡繹不絕!以後想吃雞翼便來這裡了。