2019-09-03 47 浏览
說真的,在家煮不到這個味道。雞肉內裡肉汁多,很香而且外層香脆不乾身。亦可能因為那句口號深深刻於腦海中,總是覺得堂食比較好吃。本來想一嘗新吃味熱情果紅棗寶寶,還有那個菠蘿啤酒麥香風。但可惜遲來賣光了😢。最後當然選唯一的新吃味後來韓式蟹皇蟹子,總算還個心願吧!有蟹柳、蟹子及韓式蟹醬膏混合雞翼是一個很大膽的嘗試,就像吃醬油蟹的感覺。將各種蟹材料與雞翼混合大啖地咬下去,那種口感很滿足。女友就真的不顧儀態吃雞翼。港式避風塘蒜香就是再一次吃,乾蒜炒得很香,辣味不算太重而且非常香口。鍾意嘗辣就一定要吃了。文青風玫瑰當然是最好味,淡淡的玫瑰香配合蜜糖的甜度,好味得令 L 想連骨都吞下。雖然要站着吃有點趕但為了吃到美味的雞翼就無謂計較了。

亦可能因為那句口號深深刻於腦海中,總是覺得堂食比較好吃。

將各種蟹材料與雞翼混合大啖地咬下去,那種口感很滿足。

女友就真的不顧儀態吃雞翼。

雖然要站着吃有點趕但為了吃到美味的雞翼就無謂計較了。

2019-08-31
  • 文青風玫瑰
  • 港式避風塘蒜香雞翼
2019-09-02 48 浏览
行過旺角,有少少肚餓,但又唔想去餐廳食,寧願掃下街. 見到有間叫“雞翼山” 一睇個名都知係專食雞翼啦.睇落個餐牌都算係幾有本土feel,又幾得意,例如有“文青風玫瑰雞翼” “港呢d友情檸茶雞翼”等等. 我就要左個文青風玫瑰雞翼,38蚊有4隻,係旺角呢度算係咁.好在當時唔係太多人,否則就有排等啦.食落去幾好味,似係食緊咕嚕肉味既雞翼,甜甜圈幾開胃,而且係即叫即整唔會好似普通小食店既凍冰冰.同埋店主/職員都好細心,會主動提供埋膠手套,唔會得枝竹籤咁hea,又唔怕用手食到油淋淋. 要彈既只得外賣無堂食,如果有埋堂食就啱晒我呢d 雞翼狂人每款試勻晒

• 文青風玫瑰雞翼
2019-09-02 27 浏览
雞翼真的我最愛,炸炒煎凍食樣樣都得,是日同HONEY食晚飯前,忍唔住見到旺角TOP的雞翼山,點了12件雞翼+1杯飲品套餐 118雞翼黑松露蒜香武士,鼠尾草鹹蛋黃哥同埋熱情果紅棗寶寶熱情果紅棗寶寶,熱情果紅棗寶寶真的好特別,熱情果的酸加上雞翼真的好夾,味道唔錯,鼠尾草鹹蛋黃哥鼠尾草鹹蛋黃哥真的好香的鹹蛋黃味,但食下一點都唔會有好SALTY的感覺,愈食愈開胃,黑松露蒜香武士黑松露蒜香武士真的重口味人仕的選擇,蒜香加上紫菜的雞翼,黑松露香味十足,哩個我HONEY一野KO左三隻莓果茶唔錯,食雞翼真的唔少得的一杯飲品同HONEY食個陣,見到有人訂左雞翼餐在店舖開PARTY食,真的好正呵~~
雞翼真的我最愛,
炸炒煎凍食樣樣都得,
是日同HONEY食晚飯前,忍唔住見到
旺角TOP的雞翼山,
點了12件雞翼+1杯飲品套餐 118
雞翼黑松露蒜香武士,鼠尾草鹹蛋黃哥同埋熱情果紅棗寶寶
熱情果紅棗寶寶,

鼠尾草鹹蛋黃哥
黑松露蒜香武士

莓果茶
唔錯,食雞翼真的唔少得的一杯飲品

2019-08-30
2019-08-31 24 浏览
有無人同我一樣好鐘意食雞翼呢 我作為雞翼迷好多朋友都同我推介呢間雞翼山 佢開咗張咁耐我終於黎試下 佢地鋪頭位置都幾方便 旺區好似銅鑼灣旺角都有分店 今次我就咁岩同朋友係旺角行完街就去旺角分店試下 我地嗌咗個$128 set 包兩杯野飲同16隻雞翼 野飲揀咗野莓伯爵冰茶 雞翼有得揀兩隻味 分別揀咗黑松露蒜香同玫瑰蜜糖 杯野飲其實同張相好大出入下不過雞翼搭救! 見到店員即叫即整 熱辣辣 仲會比埋手套拎住黎食 無諗過玫瑰蜜糖口味係咁好食! 同雞翼好夾!! 黑松露個款就聞落係好香truffle味 但食落就無咁突出 所以我最愛都係玫瑰蜜糖味
有無人同我一樣好鐘意食雞翼呢

2019-08-29 50 浏览
🥰鼠尾草鹹蛋黃口味選擇這個口味是因為最近鹹蛋黃口味好hit,但係整個雞翼都係滿滿的鹹蛋黃醬真係幾邪惡🙃兩個女仔share一set細size雞翼就已經足夠,因為佢本身每隻雞翼嘅size 都好大隻,我覺得係火雞size 嘅雞翼,多食就會油膩。入口滿滿帶點點沙沙的鹹蛋黃再帶點肉汁,真係好好食🥰我覺得不足嘅地方就係需要企係度食。
🥰鼠尾草鹹蛋黃口味
鼠尾草鹹蛋黃口味

鼠尾草鹹蛋黃口味
  • 鼠尾草鹹蛋黃哥
2019-08-26 34 浏览
呢間揸車經開旺角都會見到,都多人排隊架!今日下晝黎就食個Chicken Wing tea先😆 地方正正方方,企位有檯的,勝在雞翼味道太吸引,快快食完食客都飽飽離開,亦有食客是外賣的(聽到買廿幾隻),後尾睇睇menus 款式咁多,相信廿隻是濕濕碎🤭我明白點解叫雞翼山😂可以做到疊成山!雞翼肥美🍗 就是偏愛濃味見到煎煮的穫是不同味道都一隻的,味道絕不混合!03 黑松露蒜香武士,黑松露配搭上脆紫菜絲就是香!04 港式避風塘蒜香 ,微辣的、香口辣09 翻食之冠鼠尾草鹹蛋黃哥,感覺就似食緊鹹蛋蓉,食左2,3隻同味都唔膩!野莓伯爵冰茶,細心的仲有建議配搭口味,唔駛諗飲咩最好! 仲有款港呢D友情萬歲檸茶、同文青風玫瑰🌹,黎緊是must EAT items🤤

我明白點解叫雞翼山😂可以做到疊成山!

雞翼肥美🍗 就是偏愛濃味
見到煎煮的穫是不同味道都一隻的,味道絕不混合!
03 黑松露蒜香武士,黑松露配搭上脆紫菜絲就是香!

04 港式避風塘蒜香 ,微辣的、香口辣

野莓伯爵冰茶,細心的仲有建議配搭口味,唔駛諗飲咩最好!

• 鼠尾草鹹蛋黃哥
2019-08-26 21 浏览
成日見到啲friend去雞翼山打卡今日終於就到時間 去旺角地鐵站隔離間雞翼山打卡 試下味😁😁😁我哋叫咗12件套餐 可以試三隻味 同一杯特飲價錢非常之抵$118💟文青風玫瑰雞翼呢隻味係店長推介 首先雞翼好大隻新鮮又炸到好脆其實係蜜糖雞翼加玫瑰香蜜糖黐落隻脆卜卜嘅雞翼度有淡淡玫瑰香🌹🌹勁正雞翼炸到金黃色再配埋紅色嘅玫瑰花 勁靚😍😍真係有文青嘅感覺💟我係鹹檸七雞翼顧名思義就係酸酸甜甜鹹鹹感咸檸七嘅味道好足 出奇地同雞翼好襯 好開胃有少少鹹鹹地唔會好漏💟港式避風塘蒜香雞翼睇圖都見到啲雞翼完全畀脆卜卜嘅炸蒜同辣椒粒遮住完全同避風塘嘅味道零分別估唔到係一個咁ok既配搭不過建議唔食得辣嘅人士唔好揀呢個味😂😂💟野莓伯爵冰茶好香乳酸味 味道清新 唔算太甜野莓味好出 酸酸地 夏天飲好滋味😘😘
成日見到啲friend去雞翼山打卡
💟野莓伯爵冰茶
好香乳酸味 味道清新 唔算太甜
野莓味好出 酸酸地 夏天飲好滋味😘😘
2019-08-25 28 浏览
自從上次喺銅鑼灣食過之後就對雞翼山念念不忘,今日出開嚟旺角見到都有分店,所以就當下午茶咁食,所以今次嗌左4款唔同嘅味道,一於食到飽🤣有兩個我覺得食必食嘅,就係佢個玫瑰味同避風塘,另外兩個就試左佢個新口味,菠蘿啤酒同檸檬蜜糖。玫瑰味好香玫瑰蜜糖味,甜甜地,又真係好文青。避風塘就辣辣地,好惹味。檸檬蜜糖就好檸檬酸味好出,再加埋啲蜜糖,酸酸甜甜咁,都好好食。菠蘿啤酒味就主要係佢個醬,有小小啤酒味,再加埋佢啲罐頭菠蘿肉,好fresh。一如既往,佢啲雞翼都好大隻,炸到出面脆但入邊嘅雞肉依然嫩滑多汁,正👍🏼

玫瑰味好香玫瑰蜜糖味,甜甜地,又真係好文青。

避風塘就辣辣地,好惹味。

2019-08-25
1K
2019-08-24 28 浏览
今日行過見到原來旺角都有雞翼山之前朋友買過一次外賣我試過下, 今次比我見到佢又突然好想食係門外既counter order完就可以入去等, 除左take away仲可以係店入面立食。揀左12隻既餐, 可以揀3款味道同一杯飲品。我地分別揀左黑松露蒜香武士, 韓式蟹皇蟹杍Oppa同埋菠蘿啤酒麥香風。其實佢每隻味都好特別,樣樣都想試 因為係新鮮即製所以要等陣, 我地等左大約5分鐘倒, 熱辣辣雞翼到。帶上店提供既手套, 就企係度食雞翼啦睇住佢句slogan話不要儀態,只想吃雞翼, 再望下隔離一齊食緊雞翼既人. 此情此境幾攪笑黑松露味好濃, 配埋蒜味真係好香, 上面既紫菜條又再加多幾分香味中意食蟹既朋友絕對要叫依款, 十分推介! 雞翼既外皮係沾左好多蟹膏, 再加上大堆蟹杍蟹柳絲, 口感好豐富! 發覺佢都幾真材實料, 落料毫不留手喎菠蘿啤麥香風, 好特別, 相信係出面就算餐廳或者酒吧都好難搵到, 菠蘿味道好出, 醬汁酸酸甜甜加埋芝士味勁好味野莓伯爵冰茶微酸開胃
今日行過見到原來旺角都有雞翼山
之前朋友買過一次外賣我試過下, 今次比我見到佢又突然好想食

野莓伯爵冰茶
微酸開胃

外卖送餐
2019-08-22 26 浏览
雞翼山今天和朋友去旺角行街,經過每次都人潮滿滿的雞翼山,裝潢走新派路線,格調清新。,一定要食啦,今次選左118蚊果個套餐,可以 choose 3種款式,加1杯飲品。呢個套餐,我們可以試到3個口味,又唔會太飽。有很多有趣的口味可以選擇,有些味道從沒想過可以和雞翼搭在一起另外還有幾款飲品可以選擇黑松露蒜香武士 經黑松露粉和蒜醃製雞翼好大隻,新鮮熱辣!皮脆肉嫩!黑松露味超濃,表面有大量紫菜絲,非常香口~吃之前完全無想過兩者咁夾,真係好有驚喜!港式避風塘蒜香用辣椒,炸蒜,麻辣粉將雞翼即炒,真係好辣,岩晒嗜辣的朋友原本包裹在辣蟹上的味道改到雞翼,竟然搭配的恰到好處,相當出奇我覺得港式避風塘蒜香是最好吃,味道夠濃,夠香鼠尾草鹹蛋黃哥第一次這種味道的雞翼,相當特別的口感鹹蛋黃哥味好,鹹蛋黃味道相當的濃郁重口味同時又唔覺膩外皮依然保持香脆~愛鹹蛋的值得一試👍🏻所有的雞翼都是現炸的,這應該也是雞翼山的優勝之處之一!我避風塘蒜香為最好吃推介⭐️⭐⭐️⭐⭐———📧 Email:   liukahin@gmail.com———#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie
雞翼山

另外還有幾款飲品可以選擇

黑松露蒜香武士

港式避風塘蒜香
用辣椒,炸蒜,麻辣粉將雞翼即炒,真係好辣,岩晒嗜辣的朋友
我覺得港式避風塘蒜香是最好吃,味道夠濃,夠香

鼠尾草鹹蛋黃哥
第一次這種味道的雞翼,相當特別的口感
鹹蛋黃哥味好,鹹蛋黃味道相當的濃郁重口味同時又唔覺膩
外皮依然保持香脆~愛鹹蛋的值得一試👍🏻

推介⭐️⭐⭐️⭐⭐

———
📧 Email:   liukahin@gmail.com
———
#foodie #hkblogger #foods #hkfood #hkfoodie #likeforlikes #like4likes #likeforfollow #likeforcomment #likeforlikeback #likeforcomments #instalike #followers #followers #photooftheday #amwriting #blogging #newblogpost #instablogger #me #followme #comment💬 #like4me #smile #igers #hkig #雞翼山
2019-08-19 29 浏览
知道旺角開咗雞翼山,就係喺旺角中心附近,所以特登過嚟一試地方唔算太大,只得企位,但快食快走所以冇乜問題佢總共有九款唔同嘅雞翼選擇,因為我地得兩個人所以揀咗三款韓式蟹皇蟹籽oppa-上面加左好多蟹籽同蟹柳,咬落去每啖都有啲蟹籽趣卜卜,感覺得意港式避風塘蒜香-上邊都係有一大堆炸蒜係度,非常之香口,而雞翼亦都辣辣地,非常之醒胃黑松露蒜香武士-上面有紫菜絲,而雞翼亦都充滿黑松露嘅香味,醃得十分入味,好味👍🏼最後加多杯青蘋果薄荷冰綠茶,涼涼地,係食完啲雞翼後飲佢,舒服😌
知道旺角開咗雞翼山,就係喺旺角中心附近,所以特登過嚟一試

地方唔算太大,只得企位,但快食快走所以冇乜問題
佢總共有九款唔同嘅雞翼選擇,因為我地得兩個人所以揀咗三款

2019-08-15 48 浏览
之前成日見人食雞翼山🍗⛰,好popular,想試好耐喇,今日終於嚟左食🤗揀左3種味,分別係港式避風塘蒜香🌶 - 真係好似避風塘炒蟹一樣,有好多辣辣地嘅蒜粒喺面,好香口我係咸檸七 🍋- 真係有救咸檸係雞翼上邊㗎,食落就係甜甜地,應該係七喜味黑松露蒜香武士🍓 - 一開始我諗住黑松露味一定係有啲黑松露醬啦,點知原來雞翼係乾身嘅,黑松露味已經隱藏係雞翼皮入邊,仲有紫菜絲同埋好似shakeshake薯條🍟紫菜粉,都幾有驚喜🙃
揀左3種味,分別係

2019-08-15 69 浏览
平常我也會和朋友結伴一起去掃街,平常掃街的食物都是台式小食或者台式飲料等等,但今次我和朋友選擇的是一間雞翼專門店。時間專門店位於旺角,當然他在其他地方也有分店。最好的雞翼分很多不同款式,雖然每一款我也很有興趣,但可惜我只有一個胃,我朋友也只有一個胃,所以只能點有限度的款式。特別欣賞這裏的避風塘蒜香雞翼,因為真的非常有避風塘口味,香口之餘小小辣,但係有強勁蒜香味,揸得皮脆肉嫩,簡直是食過返尋味。另外點了一款熱情果紅棗寶寶,會想到這種甜度和雞翼是非常之配合,作為新口味的這款雞翼,我覺得敢於嘗試的人絕對要一試。想不到雞翼也能夠這樣令人滿足。
時間專門店位於旺角,當然他在其他地方也有分店。
想不到雞翼也能夠這樣令人滿足。
避風塘蒜香雞翼
蛋黃雞翼
熱情果紅棗寶寶
  • 港式避風塘蒜香
2019-08-11 495 浏览
放咗工喺尖沙咀the one商場行街, 喺商場coffee shop坐咗一陣,食咗少少輕食. 慢慢散步周圍行, 唔經唔覺就行到旺角top商場,😅😅😅行咗咁多路又開始有少少肚餓, 一直都想試下top商場嘅雞翼山 , 但係每次都係好多人👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👦‍👦, 所以每次經過嘅時候都冇買嚟食.今次終於的起心肝.我哋嗌咗118蚊12隻雞翼1杯嘢飲, 唔知以前有冇套餐, 但係我覺得呢個餐都算幾抵.但係有少少傻瓜咗😂😂😂原來128蚊係有16隻雞翼同埋2杯嘢飲😗😗😗 只係當其時我哋覺得16隻食唔曬冇叫到呢個餐, 冇睇清楚個價錢, 只係多十蚊就多四隻雞翼同埋一杯嘢飲,勁抵😍😍😍文青風玫瑰雞翼好香玫瑰味🌹🌹🌹🌹🌹每一隻雞翼都充滿蜜糖醬汁🍯, 雞翼面仲放咗啲玫瑰花造點綴✨✨✨菠蘿🍍啤酒麥香🍻雞翼呢個配搭本身我覺得有啲奇怪🤔但我就最鍾意試新產品,所以嗌咗嚟試下🤗估唔到 佢係3隻款適當中最好味嘅😍😍😍韓式蟹黃蟹子oppa雞翼蟹柳+蟹仔+蟹黃醬喺現場所見,佢哋所有嘅雞翼都係即叫即製,所以等候嘅時間會比較長。 我就足足等咗35分鐘 , 美食總是要讓人等候的🤣🤣🤣因為店舖裏面比較熱 ,等咗一陣已

今次終於的起心肝.

但係有少少傻瓜咗😂😂😂

文青風玫瑰雞翼
好香玫瑰味🌹🌹🌹🌹🌹

菠蘿🍍啤酒麥香🍻雞翼
呢個配搭本身我覺得有啲奇怪🤔
但我就最鍾意試新產品,所以嗌咗嚟試下🤗
估唔到 佢係3隻款適當中最好味嘅😍😍😍

韓式蟹黃蟹子oppa雞翼
蟹柳+蟹仔+蟹黃醬

因為店舖裏面比較熱 ,等咗一陣已經出曬汗。 站在店外反而比較涼爽。

但係見到好多人都係用手機app 預先落單, 去到舖頭即刻可以攞外賣, 咁樣就可以大大減低等候時間。😎😎😎

2019-08-09
$60 (宵夜)
  • 菠蘿啤酒麥香風
很喜歡吃雞翼可是在街吃很不方便要顧儀態又不怕弄污糟不過這間店有貼心提供手套而且是面著璧吃不用怕對面會有人看到自己的吃相🤣可以安心服用.雞翼熱辣辣雞皮脆卜卜雞肉滑嘟嘟.由左至右 由上至下:1) 黑松露蒜香武士黑松露的味道很香想不到用來弄雞翼也很配合友人平常不太愛黑松露的味道也大讚這個好吃.2) 文青風玫瑰這個的味道像蜜糖烤雞翼醬汁甜甜的很易入口不過相對地沒有很特別.3) 熱情果紅棗寳寶個人最喜歡的味道酸酸甜甜的醬汁能調和一下肉類的油膩感推薦!.4) 野莓伯爵冰茶最後來杯冰涼飲料清新一下雖然沒有放冰 也很夠冰凍野莓味不算很重反而有點像我喜愛的Tom N xxxx的接骨木花伯爵茶🥰如果能再大杯一點會更滿足
很喜歡吃雞翼
可是在街吃很不方便