2019-09-24 30 浏览
今日去左旺角行街,幫女朋友去樓上鋪買迪士尼精品,行行下覺得肚餓,就去搵間餐廳食個下午茶。我一向都好鐘意食雞翼。旺角有間主打雞翼的西餐廳,餐廳內只賣雞翼,主打不同口味的雞翼,零舍特別。下午茶時間黎到,店內已經滿座。我睇左好耐,見到咁多種不同口味既雞翼,終於叫左3隻味道試下。熱情果、黑蒜、蟹籽蟹皇。雞翼即叫即烤好香口,熱辣辣味道非常好,食到停唔到口。黑蒜醬好濃郁,蒜味突出。熱情果酸酸甜甜好開胃。蟹籽蟹重好濃香蟹味!
2019-09-23 53 浏览
次次行過都聞到好香雞翼味,今次一於去食雞翼餐! 同朋友諗咗一陣決定試3款口味,特色D唔係周圍都食到。人氣第一文青風玫瑰第一款食既當然係人氣第一既玫瑰味啦,雞翼被好香濃既玫瑰味蜜糖包圍,面頭仲有少少玫瑰花碎,賣相已經好靚。食落口因為炸得夠脆,所以就算被蜜糖覆蓋都仲係脆卜卜既,雞翼本身都係好大隻,但食落又唔會好乾身仲keep到juicy,影相打卡食呢隻味就岩哂!港呢D友情萬歲檸茶第二款就係呢隻好少有得食既檸茶口味,因為我都鍾意飲檸茶所以好期待兩樣加埋一齊會係咩味。雞翼照樣都係大大隻,食落口第一啖有少少檸檬既酸味然後就食到蜜糖既甜,同雞翼都出奇地夾同埋好開胃,唔會越食越漏,清新而又特別既味道!鼠尾草咸蛋黃哥實在忍唔住要叫呢款咸蛋黃味,因為對上有客人叫完,成間舖都係咸蛋既香味。店員係將咸蛋黃煮到溶哂最後先加入雞翼,所以基本上每隻雞翼都被濃濃既咸蛋黃醬包住,好有咸香但又唔會好油,比想像中出色!青蘋果薄荷冰綠茶最後飲埋呢杯飲品~薄荷味好重~冰冰涼涼食完雞翼飲好舒服😍💓
人氣第一文青風玫瑰

港呢D友情萬歲檸茶

鼠尾草咸蛋黃哥

最後飲埋呢杯飲品~薄荷味好重~冰冰涼涼食完雞翼飲好舒服😍💓

2019-09-22 47 浏览
細個我好鍾意食雞翼,但係大個越黎越養生,成日覺得雞翼好多雌激素,變成唔係唔鍾意而係唔敢食咁多!最大鑊係身邊果個同我細個一樣咁鍾意食,所避免唔到,又開始成日食雞翼嘅日子了因為當時睇完戲好夜,又好眼訓,食少少野做晚餐好快d番屋企!都幾多人等,又熱,入面冇咩冷氣,個人又攰,等咁耐有點令人感到不耐煩!側邊有張企位bar枱,食完自己清理冇人抺枱有點污漕!我講過我怕食,所以唔期待!佢係炸完放落鑊炒兩炒上汁!呢個係我食過咁多次鹹蛋黃醬最好食嘅一次!咪住,有野批評,佢唔熟囉,唔熟嘅程度係:我用叉吉住,食食下隻手濕濕地,望住濕位向上望番枝叉,係鮮紅色嘅血水,當時我冇力唔想講野冇立即反映,另外幾隻就安全冇事!其實真係好好味,如果唔係唔熟...我爭扎左好耐,都係唔比正評,如果下次食全熟,我就還你正評啦!

鹹蛋黃雞翼
鹹蛋黃雞翼
2019-09-20 21 浏览
雞翼山主打食雞翼,有十幾款唔同口味,而且好創新,味道的確好唔錯👍😋話說係到影相時,聽到路經既一對情侶話呢間好食🤣🤣🤣港式避風塘蒜香雞翼淨係睇個樣都好吸引,我見到十個有7個都有嗌呢隻味。雞翼雖然炸過,但仍然保持肉質鮮嫩!連埋爆過既香蒜,帶點微辣,好野味😋韓式蟹皇蟹籽Oppa雞翼我想講,啲蟹柳絲同蟹籽鋪滿曬係雞翼面,份量好足👍而且食材新鮮,連埋炸雞翼一齊食,十分特別😊講呢D友情萬歲檸茶雞翼雞翼外皮係有一層焦糖,另外有點檸檬酸味,甜酸甜酸,非常開胃😋青蘋果薄荷冰綠茶薄荷俾人好清涼既感覺,同青蘋果🍏既酸甜味十分夾,特別食完雞翼飲返啖,好fresh既感覺👍

韓式蟹皇蟹籽Oppa雞翼

講呢D友情萬歲檸茶雞翼

• 港式避風塘蒜香雞翼
1K
2019-09-15 162 浏览
雞翼有九款口味可選,款款都想吃,很難決擇。幸好有套餐提供,於是點了$118/12件雞翼,可選3款口味,還配1杯飲料。「不要儀態,只想食雞翼!」絕對是雞翼控的心聲設有堂食座位和企位。全部雞翼即叫即炸,所以需要耐心等候。文青玫瑰雞翼是招牌口味,當然要試試。面層灑上玫瑰花瓣和香草,賣相吸引。香甜的玫瑰醬汁掛滿雞翼,散發陣陣花香,玫瑰花味來得自然,味道清新。港式避風塘蒜香雞翼香氣撲面而來,用上金黃香脆的乾蒜和辣椒炒製,香口惹味,絕對是把避風塘風味重現!港呢D友情萬歲檸茶雞翼加入檸茶元素,別具風味!雞翼預先用茶葉醃製,顏色比其他口味的雞翼較深色。味道酸酸甜甜,相當開胃。青蘋果薄荷冰綠茶味道清爽,甜度得宜。每份雞翼皆皮脆肉嫩、肉汁豐富、相當入味、香脆可口,令人再三回味!

雞翼有九款口味可選,款款都想吃,很難決擇。

「不要儀態,只想食雞翼!」絕對是雞翼控的心聲

設有堂食座位和企位。

全部雞翼即叫即炸,所以需要耐心等候。

文青玫瑰雞翼
文青風玫瑰雞翼

青蘋果薄荷冰綠茶
味道清爽,甜度得宜。

文青風玫瑰雞翼
2019-09-14 29 浏览
久聞在旺角有間專醫雞翼控既食肆出現咗😆為了去醫雞翼控症候群...今日專程出旺角應診👩‍⚕️💊地點好就腳就响地鐵站出口旁邊T. O. P. (this is our place) 一去到已急不及待睇吓有咩口味先😋😋有玫瑰...咸檸七...黑松露...避風塘...熱情果紅棗...菠蘿啤酒...韓式蟹籽同咸蛋黃9款口味,最後我揀咗港式避風塘蒜香+黑松露蒜香武士+鼠尾草咸蛋黃哥+青蘋果薄荷冰綠茶套餐都只係$118,咸蛋黃香氣撲鼻🤤黑松露加上紫菜絲帶點日式風味🇯🇵避風塘好正好有港式風味好惹味👍🏼👍🏼杯青蘋果🍏好重薄荷味配返炸野熱氣小一流🤪真係好啱鍾意食雞翼既朋友,點可以錯過💯

鍾意食雞翼既我點可以放過雞翼山,今次同朋友行過,三心兩意totel勁貪心簡左4隻味,分別係黑松露蒜香武士、文清風玫瑰、菠蘿啤酒麥香風同埋鼠尾草鹹蛋黃哥,全部名佢都改得好有心思!我呢個好食懶飛既人,要企係到食雞翼,有少少唔開心😫本身想慢慢坐係到食雞翼變左要企,不過無所謂啦好食最重要🤤黑松露蒜香味真係好香,不過黑松露味略嫌唔夠濃郁,如果連雞翼咬落去都有黑松露味就好啦🥳但我最愛既都係重口味既菠蘿啤酒麥香味同埋鹹蛋黃啦,坊間好少有麥香啤酒嘅產品,估唔到佢會研發到一隻仲要加埋酸酸甜甜嘅菠蘿,特別醒神開胃!至於鹹蛋黃味就唔使我多講啦,配乜都好食更何況係配啱啱炸起熱辣辣嘅雞翼呢,佢唔止就咁落鹹蛋黃粉落去,直情係用鹹蛋黃醬加鹹蛋黃碎再翻炒多次,所以雞翼嘅每一處都沾滿左鹹蛋黃嘅香味,真係食過返尋味😚最後我哋兩個人都食唔晒仲要咗個外賣盒拎走,呢度連個外賣盒都特別靚好似拎住個蛋糕走添啊😂

• 鼠尾草鹹蛋黃哥
2019-09-12 153 浏览
雞翼由細到大的感覺都係伴飯小菜,又點會諗到而家會成為香港人至街頭小食No,1而雞翼山早在黃埔已久聞大名,係一年間已發展到三間分店。是日旺角聚餐,見時間尚早又未齊人,和一位朋友先到雞翼山打底。旺角店在T.O.P商場,港鐵站直到,面對彌敦道非常方便。我地兩個人叫咗三款雞翼第一款當然係店內王牌-文青風玫瑰呢個真係必食!!!!!!!!!!!其實佢偏向似蜜糖雞翼,蜜糖甘甜中帶有輕輕的玫瑰香味。真係唔怪得佢一款打響名堂~第二款-黑松露蒜香相對文青風玫瑰,呢款比較乾身,黑松露及其他調味粉非常野味。個感覺有點似名古屋風雞翼,食完之後連手指都要舐淨,好想叫一杯大生啤一齊食最後一款-港式避風塘蒜香由於店內所有雞翼都是即叫即炸,加上避風塘.......諗起都知幾邪惡即叫即炸 熱上加熱。雞翼面上放滿炸蒜,增加入口的衝擊感。加上真心偏辣,平時食開譚仔小辣的朋友要注意

而雞翼山早在黃埔已久聞大名,係一年間已發展到三間分店。
旺角店在T.O.P商場,港鐵站直到,面對彌敦道非常方便。

我地兩個人叫咗三款雞翼
第一款當然係店內王牌-文青風玫瑰

呢個真係必食!!!!!!!!!!!
文青風玫瑰
其實佢偏向似蜜糖雞翼,蜜糖甘甜中帶有輕輕的玫瑰香味。

真係唔怪得佢一款打響名堂~
第二款-黑松露蒜香

相對文青風玫瑰,呢款比較乾身,黑松露及其他調味粉非常野味。

最後一款-港式避風塘蒜香

即叫即炸 熱上加熱。雞翼面上放滿炸蒜,增加入口的衝擊感。
加上真心偏辣,平時食開譚仔小辣的朋友要注意
2019-09-10
2019-09-11 718 浏览
在旺角辦事的日子,不時會經過這家小店,「雞翼山」- 名字特別又直接,就是賣雞翼的店子吧?每次路過也有人在買或在吃,但總是匆匆而過,沒去細看,印象最深刻就是中空外牆,有個別具風味又不佔路面的坐位。終於,今天有空可以仔細看看這家店,「不要儀態,只想吃雞翼」,點出了吃雞翼最滋味的方法。 店面和店內裝潢與擺設均與海洋有關,船啦,燈塔啦,救生圈啦,漁網啦⋯⋯好像跟雞翼沒有關係哦店子的雞翼總共有九款口味可供選擇,除了4件,6件,12件,16件裝散叫外,還有套餐(加飲品)和派對首選(50件/80件/120件)$118套餐,包含12件雞翼(可以選最多三款口味)一杯特飲我們點了三款不同口味的雞翼,文青風玫瑰,我係咸檸七、港式避風塘蒜香。口味名稱也很搞笑😁由於雞翼全是現點現做,所以要等候叫號才到窗口領取。店家有提供塑料叉或一次性膠手套,方便客人進食,雞翼就是要拿著吃才過癮。文青風玫瑰$38這款雞翼很能吸引眼球,那些點綴的玫瑰花瓣,既可增色又能添香,雞翼表面香脆內裡嫩滑,還有一股蜜糖的甜香,好吃。我係咸檸七看到有一角鹹檸檬,果真是十足鹹檸七味,雞翼脆嫩,味道清新酸甜,既特別又好味,正!港式避風塘蒜香$38香

$118套餐,包含12件雞翼(可以選最多三款口味)一杯特飲

我們點了三款不同口味的雞翼,
文青風玫瑰,我係咸檸七、港式避風塘蒜香。
口味名稱也很搞笑😁

由於雞翼全是現點現做,所以要等候叫號才到窗口領取。

文青風玫瑰$38

我係咸檸七

港式避風塘蒜香$38

香脆雞翼鋪滿金蒜和少量辣椒粒,滿有避塘風味,非常惹味,不錯吃。

士多啤梨番石榴乳酸$18 (原價$28 )

士多啤梨味薄,有番石榴香,味道清甜解渴。

2019-09-08
下午茶
2019-09-10 21 浏览
下午茶時間經過旺角流晒口水咁🤤🤤舖面有幾個位坐下 有吧枱企位👨🏻‍💻短短食幾隻雞翼可以接受🙌🏻實在每隻味都想食 就揀左💲1️⃣1️⃣8️⃣呢個套餐可以揀3隻味🤪直頭一次過滿足我3個願望🥚⭐️文青玫瑰風🌹其實之前已經食過 但真係太令人難忘🤤濃濃既玫瑰味加上蜜糖甜絲絲🍯清新可口 加上有少少花瓣係面🍀有姿勢有實際‼️必點之選❤️🧡💛⭐️我係咸寧七🍋平時野飲個隻咸寧七就飲得多🥤加落野食到都係第一次試😺雖然聽落好怪但食落又幾match🤤估唔到🍋咸咸地咁反而幾開胃 值得一試‼️⭐️黑松露蒜香武士外皮係炸到酥酥地加上淡淡蒜味🔥入面有淡淡黑松露味 黑松露味稍微被蒜味蓋過 不過仍可接受👍🏻👉🏻每隻雞翼既雞肉嫩滑度非常完美亦無出現骨肉之間滲血既情況👅味道都非常入味⭐️青蘋果薄荷冰綠茶🍵飲品不甜 解渴一流
下午茶時間經過旺角流晒口水咁🤤🤤

• 文青風玫瑰
  • 黑松露蒜香武士
  • 我係鹹檸七
2019-09-10 115 浏览
行經旺角 等緊朋友聚餐有少少肚餓tim😩唯有食d野 醫下肚仔先俾我發現起地鐵站口 開左間關於雞翼既小食店雞翼選擇十分多 價錢亦都好大眾化有提供唔同套餐選擇俾大家 視乎大家想揀幾多份雞翼 同 加配飲品今次揀左03「黑松露蒜香武士」黑松露味香濃 仲配上紫菜 口味提升04「港式避風塘蒜香」極多乾蒜粒 連辣椒🌶️粒都炸過 喜歡食辣既朋友一定唔可以錯過06「韓式蟹皇蟹籽Oppa」估唔到蟹皇蟹籽 可以夾埋雞翼一齊食蟹皇 姐係蟹糕 佈滿哂所有雞翼超級鮮味所有雞翼製作需時 因為都係即叫即做雞翼上枱時 熱到唔可以即刻放入口 就知有幾新鮮同場加影「青蘋果薄荷冰綠茶」飲品薄荷味香濃 加上青蘋果🍏既酸酸甜甜一解雞翼既油膩感
行經旺角 等緊朋友聚餐
有少少肚餓tim😩
唯有食d野 醫下肚仔先

俾我發現起地鐵站口 開左間關於雞翼既小食店

雞翼選擇十分多 價錢亦都好大眾化
黑松露蒜香武士

今次揀左03「黑松露蒜香武士」
黑松露味香濃 仲配上紫菜 口味提升
港式避風塘蒜香

04「港式避風塘蒜香」
韓式蟹皇蟹籽Oppa

06「韓式蟹皇蟹籽Oppa」
估唔到蟹皇蟹籽 可以夾埋雞翼一齊食
蟹皇 姐係蟹糕 佈滿哂所有雞翼
超級鮮味
所有雞翼製作需時 因為都係即叫即做
雞翼上枱時 熱到唔可以即刻放入口 就知有幾新鮮
青蘋果薄荷冰綠茶

同場加影「青蘋果薄荷冰綠茶」
飲品薄荷味香濃 加上青蘋果🍏既酸酸甜甜
一解雞翼既油膩感
韓式蟹皇蟹籽Oppa
青蘋果薄荷冰綠茶
今日同寶寶出開黎旺角呢邊行街買野🛍,行到累累地想食少少野,咁岩就見到呢間喺T.O.P 商場外圍嘅雞翼山😍 之前已經聽過好幾個朋友話呢間「雞翼山」嘅雞翼好好味,宜家先知原來係開喺呢個位~今日終於有機會試喇❣️一入到鋪頭就見到呢句「不要儀態,只想吃雞翼」咁正嘅slogan😆❗️呢度係「即叫即製」的❣️確保比客人嘅雞翼全部都係新鮮熱辣❗️雖然等候時間可能會長少少,但係可以食到熱辣辣又好味嘅雞翼,絕對係值得嘅🥰❣️我同寶寶今日揀咗$118套餐,包含12件雞翼(可以選最多三款口味)➕一杯特飲❗️鼠尾草鹹蛋黃哥全隻雞翼嘅外表都沾滿鹹蛋黃醬🤤,見到已經食指大動💕入口蛋黃味好濃郁,雞翼炸皮香脆,唔會過厚,肉嫩多汁,鎖水做得非常好👍🏻 呢款雞翼係我最愛❣️黑松露蒜香武士帶淡香黑松露味,明顯冇蛋黃雞翼嘅雞皮咁脆,雖然話係蒜香,但蒜味唔會過重,食完一定唔會口臭😝 如果有埋黑松露醬蘸或者唧係雞翼表面,一定會更加Perfect☺️港式避風塘蒜香香辣惹味😋,皮脆肉嫩💕仲有唔少炸蒜➕炸辣椒鋪喺面☺️ 兩者一齊入口,口感豐富❣️不過在我個人而言,我就覺得有少少太辣,好彩有杯冰茶救一救我🙈不過好似寶寶咁比較食得辣嘅呢,佢就最鍾意呢一款雞翼
今日終於有機會試喇❣️

呢度係「即叫即製」的❣️
確保比客人嘅雞翼全部都係新鮮熱辣❗️

港式避風塘蒜香

不過好似寶寶咁比較食得辣嘅呢,佢就最鍾意呢一款雞翼😆口味嘅嘢真係人人唔同嘅🤓

野莓伯爵冰茶

一向都比較鍾意飲Berry系列嘅茶,所以今日點左呢款冰茶☺️ 甜甜地又唔算話好甜,味道清新解渴❣️食多幾隻鹹味嘅炸雞翼總會口渴😜 用番啲微甜嘅飲品嚟調劑一下,非常唔錯❣️
2019-09-08
2019-09-08 36 浏览
👦🏻特別鍾意食雞翼,雞翼山絕對可以滿足佢嘅喜好👍🏻————————————————————[套餐價 $118/12件+飲品]1⃣文青風玫瑰雞翼 (5/5)係蜜糖配黑椒嘅雞翼,再喺面頭加玫瑰🌹首先雞翼外皮煎得好脆,肉質亦好嫩滑👍🏻其次係配上黑椒同蜜糖,係非常香,食落好惹味。2⃣黑松露蒜香武士雞翼(4/5)面頭鋪上左大量紫菜,聞落有黑松露味,但食落唔係太濃。可能係因為蒜嘅味道太濃,掩蓋左黑松露味。3⃣鼠尾草鹹蛋黃雞翼(5/5)一聞落已經有好香嘅鹹蛋黃味🤤食落去每啖雞翼都會食到濃濃嘅鹹蛋黃。外皮亦都煎得好脆,食落有啲鹹蛋魚皮嘅感覺。鹹蛋黃控實鐘意💯
👦🏻特別鍾意食雞翼,雞翼山絕對可以滿足佢嘅喜好👍🏻

————————————————————
[套餐價 $118/12件+飲品]

1⃣文青風玫瑰雞翼 (5/5)

2⃣黑松露蒜香武士雞翼(4/5)

3⃣鼠尾草鹹蛋黃雞翼(5/5)
2019-09-07 39 浏览
開心食雞翼 唔開心都要食雞翼~早2日又去左雞翼山食雞翼我之前已經食過好多次 今次朋友叫住話要試就同佢試下na..叫左3款雞翼分別係港式避風塘蒜香 菠蘿啤酒蜜香風同鼠尾草咸蛋黃哥每份雞翼係4隻 12隻2人分剛好!避風塘平時都係配蟹/大頭蝦估唔到配雞翼都得 外脆內軟 好鮮嫩多汁!加左蒜特別惹味 朋友最愛呢款。.菠蘿啤酒🍻蜜香好特別醬汁有啲菠蘿啤酒香 甜甜地幾得意食多2啖就有蜜糖香👍🏻.咸蛋黃醬起曬沙 呢款最邪惡不過亦係我最中意🙈咸咸地甜甜地咁好好食!雞翼沾滿咸蛋黃醬 都塗得幾平均 每口都食到咸蛋黃香如果有白飯係度 我應該會食到1,2碗😂.配返杯金銀花蜜糖特飲 解渴又解熱氣呢!
開心食雞翼 唔開心都要食雞翼~
早2日又去左雞翼山食雞翼
我之前已經食過好多次 今次朋友叫住話要試
就同佢試下na.
叫左3款雞翼
分別係港式避風塘蒜香 菠蘿啤酒蜜香風同鼠尾草咸蛋黃哥
每份雞翼係4隻 12隻2人分剛好!
避風塘平時都係配蟹/大頭蝦
估唔到配雞翼都得 外脆內軟 好鮮嫩多汁!
加左蒜特別惹味 朋友最愛呢款。
菠蘿啤酒🍻蜜香好特別
醬汁有啲菠蘿啤酒香 甜甜地幾得意
食多2啖就有蜜糖香👍🏻
咸蛋黃醬起曬沙 呢款最邪惡不過亦係我最中意🙈
咸咸地甜甜地咁好好食!
雞翼沾滿咸蛋黃醬 都塗得幾平均 每口都食到咸蛋黃香
如果有白飯係度 我應該會食到1,2碗😂
配返杯金銀花蜜糖特飲 解渴又解熱氣呢!
2019-09-06
2019-09-03 31 浏览
叫左三款雞翼配一杯野飲,共118元。d雞翼好大隻,脹卜卜,新鮮炸起,夠熱夠脆,外脆內嫩。以為d雞翼兩個人食,好少,但食完真的已有點飽。避風塘蒜香,都幾辣下,但辣得黎又好好味,炸到脆卜卜的蒜粒同辣椒,配上雞翼,好正,好夾,蒜粒鋪活晒係d雞翼上面,好吸引,食完好想繼續食。蟹皇蟹籽,上面有大條蟹肉同蟹籽,雞翼外面俾d蟹膏包住,淡淡的蟹膏味。黑松露蒜香,食完上面兩隻,再食較為淡味的雞翼,感覺無咁突出,只係食到紫菜味,建議食雞翼時由淡味的開始食。
叫左三款雞翼配一杯野飲,共118元。
d雞翼好大隻,脹卜卜,新鮮炸起,
夠熱夠脆,外脆內嫩。
以為d雞翼兩個人食,好少,
但食完真的已有點飽。

避風塘蒜香,都幾辣下,但辣得黎又好好味,
炸到脆卜卜的蒜粒同辣椒,配上雞翼,
好正,好夾,蒜粒鋪活晒係d雞翼上面,
好吸引,食完好想繼續食。

蟹皇蟹籽,上面有大條蟹肉同蟹籽,
雞翼外面俾d蟹膏包住,淡淡的蟹膏味。

黑松露蒜香,食完上面兩隻,
再食較為淡味的雞翼,感覺無咁突出,
只係食到紫菜味,
建議食雞翼時由淡味的開始食。
2019-09-03