2020-06-03 899 浏览
作為雞翼控的我,就算簡單的煎炸雞翼也能俘虜我的心,若果雞翼能配搭出不同口味更是錦上添花。雖說容易滿足,但作為雞翼的忠實粉絲,對雞翼也有幾分微薄的研究。專門售賣不同口味的雞翼餐廳簡直正中下懷,待熱潮有所減退之時正正是我品嚐之日特別的鋪面設計幾乎開放式對著大馬路,裝潢簡約地以雲石與淺木為主,小小鋪面座位只有6個,設有立食位置共有10款雞翼味道供選擇,因應預設件數收取不同費用,加$18可配凍或熱飲1杯,與同是雞翼控的友人共點選了3款口味品嚐,加錢配上養生系列之黑糖紅棗薑母茶試按點餐螢幕,原來餐廳還提供意粉及午餐套餐選擇由於餐廳即叫即炸,製作需時,10分鐘後三盆滿佈醬汁的煎炸雞翼放在眼前。外貌晶瑩亮透的玫瑰雞翼沾滿蜂蜜,雞皮角位帶脆,雞肉尚算嫩滑帶雞汁,蜜糖甜帶動了玫瑰濃香,玫瑰味不缺只略嫌蜂蜜頗多,稍稍蓋過了玫瑰香及整體偏甜可能因茶色影響,雞翼外貌也相對較深啡色,是次蜂蜜甜度剛好,確實有陣陣茶澀味從雞翼冒出,檸檬味反而不太突出,雞肉同樣飽滿尚算嫩滑金黃色的鹹蛋黃醬包裹著一整件雞翼,口感沙沙仿如鹹蛋黃壓碎,淡然鹹香就算吃光四件也不覺飽溜及過鹹,令你有一吃再吃的沖衝看似平平無奇的養生飲品,原來味

試按點餐螢幕,原來餐廳還提供意粉及午餐套餐選擇
文青風玫瑰

港呢D友情萬歲檸茶

鼠尾草鹹蛋黃哥

黑糖紅棗薑母茶

看似平平無奇的養生飲品,原來味道十分濃稠,層次豐富。薑味來由新鮮老薑非薑粉,薑味甚為突出偏辣,寒冬時必定比大褸和暖蛋更為保暖!其次滲出陣陣紅棗香及番薯微甜,有層次而天然的甜度總比砂糖來得溫和,杯邊還清晰可見掛杯材料渣,可知用料十足,絕非薑粉開水

炎熱的天氣下喝著辛辣又滾燙的薑母茶確實挑戰人體極限,但能發掘到足料養生茶是意想不到的收穫,還吃著口味豐富的雞翼,是值得的時刻!
2020-05-30
港呢D友情萬歲檸茶
鼠尾草鹹蛋黃哥
2020-06-02 50 浏览
雞翼山近排留意到一間專賣吾同口味的雞翼專門店 開咗好多分店。非常食過佢出品的玫瑰雞翼脆口得來又好食!覺得口啤不錯!今日經過旺角雞翼山,心血來潮想試下其他口味!$118/12件 加一杯飲品我地分別叫左文青風玫瑰丶 港式避風塘蒜香丶火焰花醬麻香傷心雞翼。文青風玫瑰係我最喜愛最推薦表面的玫瑰糖漿味道好清香,除了充滿肉汁外,表皮都炸得好脆口。佢仲加左玫瑰花瓣係雞翼面,夠哂leng。港式避風塘蒜香雞翼辣度吾算好激,反而充滿蒜香,配埋啲小蒜炸粒一齊食更有口感!火焰花醬麻香傷心雞翼一聽名以為激辣,但其實麻香味適中,較香口,吾食得辣都可以食到。飲品方面叫左柳橙冰綠茶丶蕃石柳香妃綠茶。食左三款炸雞翼其他都幾熱氣,飲番啖冰茶爽下先。兩款冰茶都夠清新,吾會有苦味,解油膩感。雞翼山旺角彌敦道700號 T.O.P. 地下14號舖
雞翼山
近排留意到一間專賣吾同口味的雞翼專門店 開咗好多分店。
非常食過佢出品的玫瑰雞翼脆口得來又好食!覺得口啤不錯!

今日經過旺角雞翼山,心血來潮想試下其他口味!
$118/12件 加一杯飲品

文青風玫瑰係我最喜愛最推薦

港式避風塘蒜香雞翼

辣度吾算好激,反而充滿蒜香,配埋啲小蒜炸粒一齊食更有口感!

火焰花醬麻香傷心雞翼

飲品方面叫左柳橙冰綠茶丶蕃石柳香妃綠茶。
食左三款炸雞翼其他都幾熱氣,飲番啖冰茶爽下先。
兩款冰茶都夠清新,吾會有苦味,解油膩感。

雞翼山
旺角彌敦道700號 T.O.P. 地下14號舖
2020-06-02 42 浏览
雞翼山有幾間分店,有時去開旺角經過就會好想食。鍾意佢有好多款唔同嘅口味,而且仲有套餐。今次叫咗三款口味,分別係玫瑰味、檸檬茶味及鹹蛋黃味。呢度嘅雞翼係落單後即刻整,所以非常新鮮,熱辣辣。雞翼皮仲係脆脆地。鹹蛋黃味夠香,鹹蛋黃係一粒粒醉,口感唔錯。而且雞肉嫩滑,味道真係香口。檸檬茶味好特別,因為真係好似飲緊檸檬茶咁。又估唔到相當之夾。 檸檬茶味好香,但係又唔會苦。不過我最鍾意食都係玫瑰味,因為玫瑰味好香,清清地又帶花香。另外叫咗兩杯飲品,分別係番石榴綠茶及橙汁。我覺得番石榴綠茶幾好飲,橙汁橙味幾濃郁。

今次叫咗三款口味,分別係玫瑰味、檸檬茶味及鹹蛋黃味。

不過我最鍾意食都係玫瑰味,因為玫瑰味好香,清清地又帶花香。

2020-06-01 353 浏览
旺角Top商場門口呢間雞翼山每次經過都見好多人今日好彩,撞岩人流少D,即刻衝過去食先😂.Total 雞翼有十款味道吾係普通味道,係加入左新Fusion 嘅創新口味呀!可以選擇自助點餐或counter 前買拎雞翼時,店員會送上手套.🔸港式避風塘蒜香美味指數:🌕🌕🌕🌕🌘想食得惹味D,揀避風塘蒜香就實冇錯😎雞翼上面鋪住滿滿嘅避風塘炸蒜多到成座山咁🤣蒜粒係鑊中炒香,加埋辣椒元素食落脆卜卜,蒜香十足仲好香辣架😋 .🔸黑松露蒜香武士美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕Pizza 版嘅炸薯餅😂講香口,呢個黑松露蒜香武士當之無愧雞翼用蒜蓉醃製,啖啖肉都充滿蒜味表面鋪滿紫菜碎,增添層次感!.🔸原味脆香雞翼美味指數:🌕🌕🌕🌕吾好睇少原味雞翼因為更能體驗出雞肉嘅鮮味同嫩滑🥳隻隻雞翼都大大隻,啖啖都係肉!.🔸柳橙冰綠茶同。蕃石榴香妃線茶 $18加多$18就有杯飲品依家仲可以免費升級至密封拉蓋樽汽水樽撞上台式飲品,又幾棧鬼
旺角Top商場門口呢間雞翼山
每次經過都見好多人
今日好彩,撞岩人流少D,即刻衝過去食先😂
Total 雞翼有十款味道
吾係普通味道,係加入左新Fusion 嘅創新口味呀!
可以選擇自助點餐或counter 前買
拎雞翼時,店員會送上手套

🔸港式避風塘蒜香
美味指數:🌕🌕🌕🌕🌘
想食得惹味D,揀避風塘蒜香就實冇錯😎
雞翼上面鋪住滿滿嘅避風塘炸蒜
多到成座山咁🤣
蒜粒係鑊中炒香,加埋辣椒元素
食落脆卜卜,蒜香十足仲好香辣架😋

🔸黑松露蒜香武士
美味指數:🌕🌕🌕🌕🌕
Pizza 版嘅炸薯餅😂
講香口,呢個黑松露蒜香武士當之無愧
雞翼用蒜蓉醃製,啖啖肉都充滿蒜味
表面鋪滿紫菜碎,增添層次感!

🔸原味脆香雞翼
美味指數:🌕🌕🌕🌕
吾好睇少原味雞翼
因為更能體驗出雞肉嘅鮮味同嫩滑🥳
隻隻雞翼都大大隻,啖啖都係肉!

🔸柳橙冰綠茶同。蕃石榴香妃線茶 $18
加多$18就有杯飲品
依家仲可以免費升級至密封拉蓋樽
汽水樽撞上台式飲品,又幾棧鬼
2020-05-30
2020-05-31 46 浏览
成日經過見到雞翼山,都想試吓,我本身好鍾意食雞翼,見到佢有好多唔同味嘅雞翼,今日終於得閒試到啦!好,入去睇吓有咩好食先。港式避風塘蒜香雞翼,雞翼首先係炸過嘅,咬開炸脆嘅雞皮,裏面嘅肉滑滑。成個雞翼好重嘅蒜香味,辣度十足,一路食一路飆汗。火焰花醬麻香傷心雞翼,呢款都係辣雞翼,但就係麻辣味,同避風塘嗰隻食到明顯分別,又麻又辣,食唔停。鼠尾草鹹蛋黃哥,用牛油炒香鼠尾草再加入鹹蛋黃,再沾滿雞翼表面,食落鹹蛋黃起沙嘅感覺,加上鹹蛋香,真係超好食。柳橙冰綠茶,果味重,綠茶好淡,係橙汁嘅味道。番石榴香妃綠茶,番石榴味好突出,唔會好甜,好飲。

好,入去睇吓有咩好食先。

柳橙冰綠茶,果味重,綠茶好淡,係橙汁嘅味道。

番石榴香妃綠茶,番石榴味好突出,唔會好甜,好飲。
2020-05-26 60 浏览
黎到雞翼山見到佢地好經典嘅一句金句係「不要儀態 只想吃雞翼」,覺得講得好中point。所以今次經過就真係食左食,種類有啲係好少見同唔會捻到嘅口味呢到都有。🔷火焰花醬麻香傷心雞翼(4件) 💰38雞翼熱辣辣新鮮炸起,非常脆口又入味,雞翼外皮沾滿左麻香嘅辣汁,惹味非凡。辣度上邊應該普羅大眾都會接受到嘅。🔷港呢D友情萬歲檸茶 (4件) 💰38呢款雞翼個檸茶味都真係幾重下,同普通嘅檸檬雞翼又會好唔同,會多左一種茶底嘅澀味,鍾意飲檸茶嘅朋友絕對要試一試。🔷鼠尾草鹹蛋黃哥 (4件) 💰38「黃金」口味嘅年代,唔知幾時鹹蛋黃會變左一種潮流,同雞翼又真係絕絕夾。鹹蛋黃味係淋左上雞翼面,非常香口。🔷柳橙冰綠茶 💰+18外賣飲品又估唔到佢地嘅包裝會咁細心同精美,柳橙配綠茶係好清新嘅配搭,好岩咁夏日炎炎嘅天氣飲番杯。🔷蕃石榴香妃綠茶 💰+18蕃石榴同樣好match,個色澤仲好受女士歡迎添,飲落微酸帶甜,又係生津止渴嘅一款飲品。

🔷火焰花醬麻香傷心雞翼(4件) 💰38

🔷港呢D友情萬歲檸茶 (4件) 💰38

🔷鼠尾草鹹蛋黃哥 (4件) 💰38

🔷柳橙冰綠茶 💰+18

🔷蕃石榴香妃綠茶 💰+18

2020-05-25 45 浏览
雞翼山 - 瘋狂雞翼控出沒每次旺角行街經過時都看到長長的人龍,知道是雞翼的專門店,提供多款款式口味特別的雞翼,今日終於有機會試下了,瘋瘋雞翼控出沒。文青風玫瑰雞翼招牌雞翼之一,香甜的蜜糖醬汁佈滿在雞翼上,當中有陣陣玫瑰花的清新花香,甜中帶甘。港式避風塘蒜香雞翼避風塘炒蟹相信一定試過,同樣的做法,主角換了雞翼,大量的炸蒜、辣椒炒香,夠鑊氣又惹味。鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼人氣的鹹蛋黄雞翼,新鮮鹹蛋黄磨成蓉,蛋黄油香十足,當中吃到蛋黄金莎的口感,邪惡得很。柳橙冰綠茶茶醇甘香的綠茶加上甜甜的柳橙,味道十分清新解膩。黑糖紅棗薑母茶清甜的黑糖,滋潤又潤喉的紅棗,帶點辣度的薑母茶。
雞翼山 - 瘋狂雞翼控出沒

鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼

柳橙冰綠茶
茶醇甘香的綠茶加上甜甜的柳橙,味道十分清新解膩。

黑糖紅棗薑母茶
清甜的黑糖,滋潤又潤喉的紅棗,帶點辣度的薑母茶。

2020-05-23 46 浏览
全城排隊就係為咗呢個鹹蛋黃雞翼好彩今次唔駛等好耐大概15分鐘就有今次點鐘鹹蛋黃鼠尾草雞翼鹹蛋黃掛晒喺隻雞翼上面,鹹鹹香香雞翼皮好脆,鹹蛋黃配炸嘢簡直係絕配而且雞翼夠晒大隻而且好多肉汁!係我近期食過最好味嘅鹹蛋黃雞翼店舖主要行文清路線好多後生仔專誠嚟到打卡,當然咩人網紅店價錢都較貴少少,但我覺得性價比還可以接受啦,因為真係好食!依家經過旺角就快啲去試囉,因為而家人龍店冇咁多人排隊,好快就有雞翼到手熱辣辣你一定好鍾意
全城排隊就係為咗呢個鹹蛋黃雞翼

好彩今次唔駛等好耐大概15分鐘就有
今次點鐘鹹蛋黃鼠尾草雞翼

2020-04-09 261 浏览
之前係紅磡近黃埔個頭食過一次,已經覺得好食,今日行經過旺角諗住買返屋企食下做下午茶,叫左份港式避風塘味,好好食,好惹味,一食已經停唔到好,雞翼控必吃,下次搵多次機會試下鹹蛋黃味先,好似好爽
2020-04-08
外卖自取
2020-03-28 249 浏览
🐔🐥雞翼控系列😽❗️❗️超多款雞翼任揀‼️▫️餐廳:雞翼山▫️地點:全香港有4️⃣間分店📍旺角彌敦道700號 T.O.P. 地下14號舖(港鐵旺角站 B3 出口, 步行約1分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至日12:00 - 23:00▫️價錢:~$20+—美味:🐥🐥🐥+0.5🐥環境:🐥🐥🐥(即叫即整,🕐🕕🕓需時)價錢:💰💰💰—依間係專賣🐔雞翼既店🌟雞翼控可以支持下小店💕佢哋有10款雞翼🐔好多款都好吸引同邪惡👧🏻今次試咗西檸香酸甜雞翼🍋🐔($48-6隻)甜甜地加啲酸味好好食,有啲似去酒樓食既甜酸咕嚕肉咁🤓🤓佢哋既雞翼整得好脆,仲好大隻💕即叫即炸係新鮮啲🐷下次想試埋文青風玫瑰🌹💕—#好西 #打卡 #甜品 #雞翼山 #旺角 #油麻地 #旺角美食 #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #food #T.O.P #lunch #chicken #chickenhill #西檸雞 #地道美食 #amy_in_mk #雞翼控
🐔🐥雞翼控系列😽
❗️❗️超多款雞翼任揀‼️
▫️餐廳:雞翼山
▫️營業時間⏰:星期一至日
12:00 - 23:00
▫️價錢:~$20+

美味:🐥🐥🐥+0.5🐥
環境:🐥🐥🐥(即叫即整,🕐🕕🕓需時)
價錢:💰💰💰

2020-03-23 261 浏览
又黎旺角覆診,又係tea time呢啲時間,點忍到口唔食野少少都要嘅!今日有朋友陪我,分擔下都唔太guilty我地order左6隻,揀左港式避風塘蒜香口味,我唔太食辣所以係佢揀嘅話閉關太耐,長期戴口罩咁抑壓,有口癮好想食啲又香口又辣辣地嘅野咁話都等左有10幾分鐘,話晒即叫即炸正如佢slogan咁講:「不要儀態,只想吃雞翼」同你食雞翼嘅朋友,真係好朋友黎架,仲顧咩儀態,哈哈!各位如果first dating就可能唔好挑戰住lol嗱,我唔食得辣都覺得好正啊!唔係話佢唔辣啊,而係佢真係好出色,辣得好過癮,辣都要照食,但講真佢唔叫勁辣,我覺得可以focus返佢嘅炸蒜!係重點朋友好強調:唔好撥走啲蒜啊!唔該要碗飯丫!講笑佢地冇飯叫,但你明佢嘅惹味程度啦~~我地都係第一次試,都幾出色!下次開party會想試下叫set, 試暈佢
又黎旺角覆診,又係tea time呢啲時間,點忍到口唔食野
少少都要嘅!

今日有朋友陪我,分擔下都唔太guilty

都等左有10幾分鐘,話晒即叫即炸

正如佢slogan咁講:「不要儀態,只想吃雞翼」

係重點
朋友好強調:唔好撥走啲蒜啊!

唔該要碗飯丫!
講笑佢地冇飯叫,但你明佢嘅惹味程度啦~~

港式避風塘蒜香雞翼
呢間雞翼專門店有九款雞翼賣即叫即炸餐牌招牌玫瑰雞翼落左玫瑰糖漿, 玫瑰糖漿整得好清香...甜甜地...好好食!!!唔係人工合成既味道上面仲有d乾玫瑰花碎係到~~D漿同雞翼都融為一體~~~好入味鼠尾草鹹蛋黃雞翼有鹹蛋黃醬汁, 食落就有一粒粒蛋黃既口感~好食!!不過鼠尾草嘅咪就唔係好食得出~~~外賣盒唔係密封有少少罅位希望可以改善一下或者加錢比個大膠袋我哋
呢間雞翼專門店
有九款雞翼賣
即叫即炸

餐牌

招牌玫瑰雞翼
落左玫瑰糖漿, 玫瑰糖漿整得好清香...
甜甜地...好好食!!!
唔係人工合成既味道
上面仲有d乾玫瑰花碎係到~~
D漿同雞翼都融為一體~~~好入味

鼠尾草鹹蛋黃雞翼
有鹹蛋黃醬汁, 食落就有一粒粒蛋黃既口感~
好食!!
不過鼠尾草嘅咪就唔係好食得出~~~

外賣盒唔係密封
有少少罅位
希望可以改善一下
或者加錢比個大膠袋我哋
15 分钟 (外卖自取)
  • 文青風玫瑰
  • 鼠尾草鹹蛋黃哥
次次經過旺角都見到雞翼山排滿人,今日早左食完晚飯行行吓肚餓就嚟咗呢度一試究竟!原來佢哋嘅雞翼即叫即煮,難怪排晒長龍!今次叫左文青風玫瑰雞翼 $38/4隻 (8/10),亦可以揀$48/6隻。等咗大概10分鐘到,啲雞翼就整好喇!一見到就覺得啲雞翼好大隻,佢嘅外表亦都好靚,鋪滿玫瑰花瓣同埋蜜糖汁真係見到都流晒口水。食落嘅時候仲係熱辣辣,個皮都好脆,亦都好juicy,我哋兩個都食到成手都係😂😂不過唯一有少少唔好嘅位就係,可能佢人手唔係好多同埋平時都好多人,所以環境有啲狹窄地下亦都有啲癡粒粒😞😞 下次經過見到都會買其他味試試佢
原來佢哋嘅雞翼即叫即煮,難怪排晒長龍!
今次叫左文青風玫瑰雞翼 $38/4隻 (8/10
),亦可以揀$48/6隻。

2020-02-27 89 浏览
點解最愛雞翼山🙈🙈.究竟整雞翼要整到咩境界先去可以成間舖都只賣雞翼😝講真雞翼呢樣野又好難話唔好食,點整都係咁上下,可能我老人家垃圾口又唔係好分到點樣細嫩多汁法😂.呢度既雞翼食落去😆唔鞋!但雞翼唔鞋係應該既😂香脆又稱唔上,因為都淋左醬係面🙈脆唔到😛賣相方面:黑黑的,打卡都未岩駛🤣咁受歡迎可能真係有好多隻味比你選擇,呢個就唔係間間舖頭做到👍🏻今次試左文青玫瑰🌹同友情萬歲檸茶味,就係甜甜地加左少少既玫瑰同檸檬咁既味😂😂價錢計番都要8、9蚊隻,又唔係算特別平,有緣再會啦👻
點解最愛雞翼山🙈🙈
2020-02-10 88 浏览
次次經過旺角都幾多人駐足呢間雞翼山食雞翼,由於之前實在太多人,所以都無咩機會試到🙈難得今日經過無咩人,即刻一試其滋味🤤入到門口,大大隻字寫住即叫即煮,怪唔得知平時甘多人😂文青風玫瑰雞翼($38/4隻)呢種味相當新穎,平時都係食開柚子或者蜜糖配雞翼,呢度竟然有埋玫瑰味嘅雞翼,真係好神奇😂雞翼炸得好香口入味,同埋新鮮炸出黎熱辣辣,相當滋味👍🤤再加上,微微嘅玫瑰味點絮,雖然玫瑰味唔係好出,不過有少少花香味伴隨,將味道帶上另一個層次😋不過,價錢就有少少偏貴🤔不過,呢度嘅衛生真係麻麻地,個地板癡笠笠,同埋食野張檯都未抹過,有好多雞翼汁係度,真係有d影響食慾

文青風玫瑰雞翼($38/4隻)

• 文青風玫瑰