2019-12-08
每次黎旺角最鍾意一定係來TOP呢間雞翼山食雞翼,每次行過都一定要排隊,今次同朋友過嚟,竟然唔使排太耐,黃昏六點嚟到,只有小貓兩三隻,可能因為已經到咗晚飯時間,所以比較少人。因為我哋約咗朋友食飯,不過時間比較晏,所以我哋黎食一食小食。唔使講,文清玫瑰雞翼一定係我嘅首選,呢款外層脆脆,內裏嘅雞肉十分軟熟,而且控制火喉恰到好處,內裏好juicy,呢種感覺所以吸引到我encore 再 encore。蜜糖充滿着玫瑰香味,而且口感比較杰身,成隻雞翼嘅外層都比蜜糖包圍着,不過甜都唔會太過火,味道啱啱好!每次黎食都依然咁好食好嘢食又點可以俾佢停落去呢,叫咗呢款鹹蛋黃雞翼,雞翼完完全全被鹹蛋黃醬包圍,鹹香嘅口感同雞翼互相配合,不過相對地鹹蛋黃比較膩,所以同朋友開心share,每人一至兩隻份量啱啱好最後叫咗一款比較港式嘅鹹檸七味,鹹檸七嘅味道真係第一次食,鹹鹹香香估唔到會落雞翼度出奇地夾!而且味道唔會太過鹹,朋友都食得相當滋味!其實呢度除咗有立食區都仲有少量位置給客人坐低,同朋友兩個坐喺度傾吓計,食吓雞翼,不知不覺就食晒啦。