2020-08-11 119 浏览
所有店員都冇乜衛生常識,尤其係而家疫情期間,完全冇注意食物同個人衛生。 負責counter嗰個隻手成日摸黎摸去,玩完電話、收完錢就直接掂隔油紙同外賣盒嘅入面... 最離譜係跟住再赤手放玫瑰花瓣落啲雞翼度...有次見過個員工用洗手液... 好似好好咁,但係轉個頭又係掂電話再掂鍋柄再掂食物。唔該經理跟進下,防止員工煮covid雞翼。

唔該經理跟進下,防止員工煮covid雞翼。

2020-08-09
2020-07-27 154 浏览
第一次係openrice寫食評,外賣自取等候時間長過預計時間,店舖內的男店員態度極差。對待所有客人都極不友善。原定20:45可取貨,最後等到21:05先可取。本身此店係即叫即炸,我都好明白,都算。但最反感係服務態度,男店員核對電話號碼時好像審犯般,亦十分不耐煩。仲有,所有店員煮雞翼途中都玩電話,玩完又觸碰食物同包裝。現正疫症高峰期,1 d衛生常識都冇!如果各位唔想受氣就唔好去喇!態度差!等好耐!衛生常識差!
2020-07-26
2020-07-19 98 浏览
我在旺角返工,經常會經過這間位於旺角T.O.P地舖嘅雞翼山,今日又再一次經過,心血來潮想試下。這間雞翼山舖面不大,只可容納5~6人在內堂食。門口設有自助購買機,可以方便客人自助購票。我睇左睇雞翼山嘅餐牌,一共有10種款式嘅雞翼口味。我一共揀左兩款雞翼,分別係原味脆香雞翼(6件)和橘柚片片白雪雞翼(6件),再加左一杯柳橙冰綠茶,總共係$114。由於見到墻上貼住「堅持即叫即炸」,所以大約等左15分鐘後先有得取餐。兩份雞翼用粉紅色嘅紙盒裝住,方便易取,還附送兩對膠手套,可以讓我唔顧儀態咁食雞翼。回到公司後,打開紙盒,睇到啲雞翼已經好吸引,首先試左橘柚片片白雪雞翼,橘柚味唔夠重,雞翼上面嘅白雪(糖粉)亦都唔夠,但勝在雞肉夠嫩滑,唔會太老和太乾。另一款係原味雞翼,味道似KFC嘅家鄉雞,冇咩特別。總括而言,如果未試過嘅人可以一試,但應該唔會再想食第二次。因為價錢方面有點貴,此外,雞翼山嘅雞翼全部都以炸嘅方式製作,炸好再係表面淋上唔同口味嘅醬汁,所以只得表面有味,而內裡冇味。
原味脆香雞翼,橘柚片片白雪雞翼
2020-07-18
15 分钟 (外卖自取)
As you can probably tell, I’m a huge fan of chicken wings (although it takes me forever to finish one), and the local HK-style flavor chicken wings here are my absolute faveAll their chicken wings are freshly cooked (be prepared to wait a bit), and my go-to flavors are rose and lemon. Both have a sticky yet crispy skin on the outside while the meat inside is super juicy and tender. The rose flavor is one of their best-sellers, and it’s easy to tell why: not only do the rose petals make the wings

The rose flavor is one of their best-sellers, and it’s easy to tell why: not only do the rose petals make the wings look pretty, they also add a slight floral flavor, which complements the sweetness of the honey sauce and savory of the herbs

The lemon flavor has some lemon flakes sprinkled on top, and the perfect sweet and sour balance tastes so good that you’ll want to lick all your fingers clean

Rose Chicken Wings (6pcs)
Lemon Chicken Wings (6pcs)
2020-02-01
Rose Chicken Wings (6pcs)
Lemon Chicken Wings (6pcs)
2020-06-25 1672 浏览
位於旺角彌敦道700號TOP 地下14號舖的雞翼山,主打特色雞翼。雞翼即點即製,約需要等候十五分鐘。餐廳提供小桌子,供客人站立著享用雞翼,食客也可以選擇外賣雞翼,外賣盒的造型也相當精緻。當天天氣炎熱,店內的空調不算十分強勁,建議把雞翼外賣回家享用。文青風玫瑰雞翼 Rose Chicken Wings玫瑰雞翼是店舖的招牌款式,表面撒了少許玫瑰雞翼,造型充滿少女風。雞翼味道香甜,能嚐到玫瑰蜜的味道,但又不分過分濃烈,完全蓋過了雞翼的味道。雞翼炸得香脆,整體配合得天衣無縫。而且雞翼的尺寸夠巨型,啖啖肉,相當滿足。鼠尾草鹹蛋黃哥 Salted Egg Yolk with Sage Chicken Wings這款鹹蛋黃口味的雞翼味道濃烈,鹹鹹香香。鹹蛋黃均勻地佈滿在雞翼的表面,每咬一口雞翼都能夠嚐到鹹蛋黃,味道又不會太過鹹,還能夠咬到粒粒鹹蛋黃碎。港呢D友情萬歲檸茶 Hong Kong Style Lemon Tea Chicken Wings檸檬茶口味的雞翼的賣相也頗為有趣,中央加了一塊檸檬片。雞翼的味道酸酸甜甜,能嚐到檸檬的味道,感覺有點像吃西檸雞。。店員隨外賣盒附上了手套,相當貼心。店員還

文青風玫瑰雞翼 Rose Chicken Wings

鼠尾草鹹蛋黃哥

港呢D友情萬歲檸茶

店員隨外賣盒附上了手套,相當貼心。店員還會把不同口味的雞翼分隔開,不會影響味道,值得一讚。
2020-06-02
  • 文青風玫瑰
2020-06-24 336 浏览
有一段時間冇食雞翼山了,原來menu都改左少少,有些從前喜歡吃的味道也沒有了,不過出了新味當然要試試。小店付款位置轉了在取餐位,所以店面可以坐著吃的位置多了!文青風玫瑰雞翼,這款是每次來都會點的味道。雞翼是烤雞翼,上面沾滿蜜糖,而且還有些玫瑰花瓣,味道有甜甜的蜜糖味,也有玫瑰花的香味,好少女的感覺。火焰花醬麻香傷心雞翼,這款雞翼面頭灑上炸蒜,香味十足,帶有少少辣味,雞肉肉質鬆軟又juicy!鼠尾草咸蛋黃哥雞翼,雞翼整隻拌勻咸蛋黃醬,咸蛋黃味非常香濃,最岩咸蛋黃控,而且隻隻都好大件,多肉又juicy,非常惹味!蜜桃綠茶、柳橙冰綠茶,前者蜜桃味香濃,有淡淡的茶澀味!而後者橙味都幾出,帶有少少酸味,解膩一流!每次黎到都好難抗拒雞翼的誘惑,一定會再來吃最愛的雞翼!
小店付款位置轉了在取餐位,所以店面可以坐著吃的位置多了!
文青風玫瑰
火焰花醬麻香傷心雞翼
鼠尾草咸蛋黃哥

每次黎到都好難抗拒雞翼的誘惑,一定會再來吃最愛的雞翼!
2020-06-19
文青風玫瑰
  • 文青風玫瑰雞翼
2020-06-23 940 浏览
唔知點解好鍾意食雞翼,無論任何整法嘅雞翼我都咁喜愛,今日在旺角行街竟然俾我見到雞翼山,行到攰攰哋加上聞到雞翼的香味,我又怎能抵抗這樣的誘惑呢?這個店子最特別之處是大門的一邊設有一個少少的open area,有座位,不需要站着吃,可以慢慢嘆。總共有十款雞翼可供選擇,除了4件,6件,還有12件和16件包飲品套餐和party首選(50件/80件/120件)。今日我們揀了一個12件雞翼套餐(包一杯飲品)$118作為下午茶天氣咁熱,第一時間飲番杯柳橙冰綠茶(另加$18)和桃汁(餐包飲品)先,大大杯,酸酸甜甜,冰冰涼涼,舒服哂。文青風玫瑰~有玫瑰花香味的糖漿,外皮香甜焦香,非常香脆,肉質嫩滑juicy, 還有片片鮮紅的玫瑰花瓣, 真係又睇得又食得,好美味。鼠尾草鹹蛋黃哥~鹹蛋黃份量好多,再加上牛油和少許香草的味道,十分滋味。港式避風塘蒜香~蒜蓉辣椒炒得非常乾身,避風塘風味十足,蒜香味濃郁,頗辣,但非常惹味。

文青風玫瑰~有玫瑰花香味的糖漿,外皮香甜焦香,

2020-06-13
下午茶
  • 文青風玫瑰
  • 鼠尾草鹹蛋黃哥
  • 港式避風塘蒜香
2020-06-22 90 浏览
燒雞翼 真係人人都鐘意食今日同朋友行街經開旺角諗起T.O.P Mall 入面有個雞翼山 咁岩又行到餓餓地所以去試試佢今次點左咸蛋黃味雞翼 黑松露蒜香武士 同埋 橘柚片片白雪雞翼重點推介:咸蛋黃味雞翼: 有好香濃既咸蛋黃味 同埋個醬係有咸黃既流沙 黑松露蒜香武士: 都無得輸 因為有好香濃黑松露雞翼山Location: Mong KokPrice (10 is expensive): 5/10Yummy (10 is delicious): 7.5/10
燒雞翼 真係人人都鐘意食
今日同朋友行街經開旺角

重點推介:
咸蛋黃味雞翼: 有好香濃既咸蛋黃味 同埋個醬係有咸黃既流沙
黑松露蒜香武士: 都無得輸 因為有好香濃黑松露

雞翼山
Location: Mong Kok
Price (10 is expensive): 5/10
Chicken Wingsss Mountain🐥🐥🐥🐣 My Supper Moment🍴❤️..燒雞翼🐥 我鐘意食💕。雞翼🐣🐣🐣 相信冇人唔會鐘意食吧。有冇諗過 真係可以瘋狂吃雞翼❓一間炸雞翼專門店,有多款特色口味既雞翼,有齊1-10款,總有一款岩你口味 會得你心吧。.呢度既招牌口味:文青風玫瑰雞翼🌹🐥,仲係原創口味。淡淡既玫瑰花香,加上甜甜既蜜糖味🍯,味道好融和,女生如我 一定喜歡呢種甜蜜感覺💕。.另一款港式風味:港式避風塘蒜香🇭🇰,鋪滿炸蒜粒粒 好惹味,真係好似食緊避風塘炒海鮮既感覺,好得意 好香口。.仲有一款咸香口味:鼠尾草鹹蛋黃哥💛,蛋黃哥個種咸香味,真係好吸引,炸雞翼遇上他,估唔到又擦出火花,咸香既滋味。.呢度仲可以跟套餐🍽,想輕食 or 當正餐都可以啊。價錢仲好豐儉由人,幾十蚊至幾百蚊都有添。..其實呢度仲有好多款口味我都好想試啊啊啊。10款味道,真係要黎食幾次先試得勻😛,如果鐘意食雞翼既你,去開旺角就唔好錯過喔。吃雞翼真係會吃得飽架,呢個宵夜好似好邪惡👻。OMG 我又做錯事了。。吃貨的禍👉🏻👈🏻。..×××××ש旺角彌敦道700號 T.O.P. 地下14號舖..

燒雞翼🐥 我鐘意食💕。

×××[雞翼山 -Chicken Wings Mountain]×××
©旺角彌敦道700號 T.O.P. 地下14號舖
2020-06-20 67 浏览
3/5包裝精美,玫瑰味道特別,但絕不奇怪。現點現炸很好,能夠保持外皮香脆。肉質感覺就是醃久了,或冰長了的那種,結實的肉汁少,不過沒有乾柴就好。The packaging is exquisite and the rose tastes special, but it is not surprising. It is fried very well now and can keep the skin crispy. The fleshy feeling is that it has been marinated for a long time, or the ice has grown, and the succulent gravy is less, but it is good without dry wood.#queenbeoly_comdine #foodblogger #foodporn #food #foodie #foodphotography #instafood #foodstagram #foodlover #foodgasm #yummy #delicious
3/5

#queenbeoly_comdine #foodblogger #foodporn #food #foodie #foodphotography #instafood #foodstagram #foodlover #foodgasm #yummy #delicious #QueenBeoly
2020-06-20 52 浏览
有冇人淨係鍾意食雞翼,有既依度岩哂你🤣🤣🤣雞翼山咩都唔做,淨係做雞翼,不過淨係雞翼都夠你回味無窮啊!雞翼山必食雞翼之一,文青風玫瑰🌹雞翼又肥又大,再加上啖啖青香既玫瑰蜜糖,食完冇飄飄然既感覺☺️☺️☺️依度有成10款味度咁多,梗係要試多幾隻味啦!橘柚片片白雪雞翼橘柚本身微酸既味道滲入哂雞翼裡面,再加上表面既糖霜同雞翼本身既肉汁,食落相當有層次感。港呢D友情萬歲檸菜雞翼要品嚐香港特式就一定要試依款!醬汁係用相當濃既紅茶去做,入面仲帶有少少檸檬既苦澀味,完全係想象到茶餐廳檸茶既味道係你口中,相當有趣!如果怕太多肉會好膩既可以略杯柳橙冰綠茶,佢唔會太甜,好岩作為餐後飲品👍🏻👍🏻👍🏻雞翼山都真係幾受歡迎,一路儂都一路有人排隊,佢所以雞翼都係即制,所以要黎既記得早少少啊!
有冇人淨係鍾意食雞翼,有既依度岩哂你🤣🤣🤣
雞翼山咩都唔做,淨係做雞翼,不過淨係雞翼都夠你回味無窮啊!

雞翼山必食雞翼之一,文青風玫瑰🌹

依度有成10款味度咁多,梗係要試多幾隻味啦!

橘柚片片白雪雞翼

港呢D友情萬歲檸菜雞翼
要品嚐香港特式就一定要試依款!

2020-06-18 54 浏览
見到個個人都一盒盒咁買出嚟就睇吓!原來個個都喺度買雞翼!!!喺門外已經聞到好香!於是我都買🤩🤩🤩🤩叫咗三隻味嘅雞翼每款四隻加埋杯嘢飲都係$100鬆少少!!!比我想像中抵食!落完order真係即時整即時做新鮮滾熱辣怪唔得知咁香吸引左咁多人嚟買避風塘炒辣蟹就食得多,今次要叫個避風塘蒜香雞翼比我想像中辣同惹味!真係唔可以低估佢!越食越滋味!鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼味道啱啱好唔會太鹹夠鹹香雞翼揸得啱啱好皮脆肉滑仲叫埋火焰花醬麻辣傷心雞翼識落唔傷心夠晒麻辣!好彩醒目!又叫到柳橙冰綠茶解解辣!降降溫!

仲叫埋火焰花醬麻辣傷心雞翼

2020-06-11 76 浏览
我心血來潮想吃雞翼山的特色雞翼,朋友竟然不知道雞翼山,我問他真的假的不知道,他認真答不知道,就讓我帶他見識雞翼山的魅力。我給他看看餐牌,他說這裡的口味很多都是他前所未見,我果然沒介紹錯他,這次我讓他選自己喜歡的口味,然後他再跟我分享吃。我一端上港呢D友情萬歲檸茶雞翼,朋友說他被深褐色的雞皮所吸引,聞到濃濃的檸檬茶味,他的口水都快滴下來。港呢D友情萬歲檸茶雞翼放上一片檸檬塊畫龍點睛,他一口咬下香酥酸甜的雞皮,跟接雞肉的軟嫩,同時享受雞翼脆軟雙重的口感,超級過癮。文青風玫瑰雞翼讓朋友驚呼連連,他蠻陶醉吃著,越吃越欲罷不能,幸好他都有留一隻文青風玫瑰雞翼給我。雞翼均勻沾滿玫瑰蜜糖,甜滋滋的花蜜衝向味蕾,雞肉一點也不乾柴,雞汁豐沛,同時嚐到雞肉原有的甜美,這是烹調的最高境界。火焰花醬麻香傷心雞翼有股獨特的香氣,雞翼除了有花椒的香味,還有花生及乾蔥頭的香,都是雞翼山自家調製口味,在別的店都吃不到火焰花醬麻香傷心雞翼。雞翼吸收了麻椒花生滋味,辣度屬於輕辣級,就算不敢吃辣的人也敢吃。雞翼與花生粒和乾蔥頭一起放入口,增添不少咬感。柳橙冰綠茶完全沒有違和感,當喝了一口柳橙冰綠茶時,會有種想一直喝下去的想

柳橙冰綠茶完全沒有違和感,當喝了一口柳橙冰綠茶時,會有種想一直喝下去的想法,綠茶的淡雅跟柳橙的鮮甜配合得恰如其分,給人療癒的感覺。

我第一眼看餐牌就想喝蕃石榴香妃綠茶,可是店員說賣光了,問我試不試水蜜桃綠茶,也好,水蜜桃綠茶亦是我所喜愛。水蜜桃綠茶十分清新,甜甜的蜜桃果肉在清幽的綠茶泛起漣漪,仔細品味還會感受到它們的果香與茶香。

今晚餐飯食唔飽, 唯有去掃街填飽D啦 但行行下俾我見到雞翼專門店呀!!!燒雞翼......我鍾意食 於是頭也不回就入去喇店入面除左BAR枱式站著吃之外仲有位可以坐架呢~~不要儀態...只想吃雞翼有10款雞翼口味選擇~~仲有套餐揀.....我地叫左3款口味同2杯飲品~~鼠尾草鹹蛋黃哥呢道既鹹蛋黃雞翼超好味超正丫!!鹹蛋黃味道好重好濃, 真係堅好味!!暫時係我食過既鹹蛋黃雞翼最好味架雞翼肉質幼嫩, D肉口感好滑丫橘柚片片白雪雞翼白白既糖粉真係好有白雪FEEL喔~~橘柚味道清甜~ 同雞翼配埋味道好夾港式避風塘蒜香蒜香香濃, 非常惹味辣辣地好爽呀!!!蕃可榴香妃綠茶 & 柳橙冰綠茶綠茶味道清甜, 2杯都唔會話好甜~~個人喜歡蕃可榴香妃綠茶多D我地食唔晒, 外賣拎走~~個盒好靚又好拎
今晚餐飯食唔飽, 唯有去掃街填飽D啦

但行行下俾我見到雞翼專門店呀!!!
燒雞翼......我鍾意食
 於是頭也不回就入去喇

店入面除左BAR枱式站著吃之外仲有位可以坐架呢~~
不要儀態...只想吃雞翼
有10款雞翼口味選擇~~
仲有套餐揀.....
我地叫左3款口味同2杯飲品~~

鼠尾草鹹蛋黃哥
呢道既鹹蛋黃雞翼超好味超正丫!!
鹹蛋黃味道好重好濃, 真係堅好味!!
暫時係我食過既鹹蛋黃雞翼最好味架

雞翼肉質幼嫩, D肉口感好滑丫

橘柚片片白雪雞翼
白白既糖粉真係好有白雪FEEL喔~~
橘柚味道清甜~ 同雞翼配埋味道好夾

港式避風塘蒜香
蒜香香濃, 非常惹味

辣辣地好爽呀!!!

蕃可榴香妃綠茶 & 柳橙冰綠茶
綠茶味道清甜, 2杯都唔會話好甜~~
個人喜歡蕃可榴香妃綠茶多D

我地食唔晒, 外賣拎走~~
個盒好靚又好拎

宵夜
  • 鼠尾草鹹蛋黃哥
2020-06-03 93 浏览
老公一向係雞翼控,所以呢日經過雞翼山,二話不說就話要入去試下!顧名思義,呢個係一間專賣雞翼嘅小店,入面雞翼口味好多,款款都好特別,心大心細完一輪,我哋決定一次過點3款試下($118/12隻雞翼+飲品1杯,可選3款口味雞翼),順便當午餐,哈哈!港式避風塘蒜香雞翼店員大力推薦,一於試試。呢款雞翼確實好有避風塘鑊氣,蒜香十足,入口帶辣勁,香辣惹味,難得嘅係雞翼本身都好入味,肉質嫩滑。文青風玫瑰雞翼玫瑰雞翼搽佐蜜糖,食落甜甜地,同時又有淡淡玫瑰花香,味道清香!鼠尾草鹹蛋黃哥雞翼三款入面我最鍾意嘅一款,每一隻雞翼都沾滿金黃色的鹹蛋黃醬,賣相吸引,味道亦有水準,鹹蛋黃鹹香十足,別出心裁地加入鼠尾草,炸得香口惹味而不油膩!飲品方面,竟然有黑糖薑母茶選擇,剛好新鮮煲好,一於試試!黑糖薑母茶頗為足料,入面還有紅棗,飲落薑味突出,還有黑糖清甜作平衡,健康之選。

港式避風塘蒜香雞翼

文青風玫瑰雞翼