2018-02-12 160 浏览
想揾足料好食既海南雞飯真係愈來愈難早幾日經過見到佢lunch 勁多人排隊, 好似好好味咁, 一於試試佢. 今次早左大約12:15pm 去到唔洗排隊諗都唔洗諗就叫左個招牌海南雞飯 ($48) 包中湯或餐飲, 價錢合理~ 份量比想中多, D雞去哂骨, 雞肉好夠滑同有雞味, 配埋油飯同3色醬汁 good!!! 服務態度都好好, 難怪佢地咁多人排隊, 如果lunch time 唔想等, 叫外賣應該會係好選擇.
想揾足料好食既海南雞飯真係愈來愈難
2018-01-22 1084 浏览
忽然想食海南雞飯知道附近有這新店,試試看。餐牌中有另一食物向我招手,選擇困難症又來。結果。。海南雞飯餐 (包括湯) $48海南雞飯有一醬汁有三。 紅的味道少少酸少少辣,亦有微蒜香;黑的是不太濃的甜鼓油;綠色是葱油,葱切得很細味道不會太鹹;最右邊的是雲耳。這個沒死醋的酸,味道很好。下次會單點它。至於雞肉十分嫩滑,連雞胸肉也是滑滑的。沒雪味,吃出用心做。油飯偏硬不適合愛吃軟飯的食客。也點了煎小食鹹魚瑤柱肉餅 ($50)。想不到份量有如此大。它煎得乾身金黃,外表吸引。廚師細心把肉餅切係,方便進食。上: 很香枚香鹹魚味,味道頗鹹是合理的。“餸”飯很不錯。奇怪是上下兩塊肉餅味道不同。下面那塊肉毫無鹹魚味道,只有雪藏肉味。總括,價錢也算合理。產品也有心做,只是QC問題吧 (希望人是將貨就價)。
忽然想食海南雞飯知道附近有這新店,試試看。
餐牌中有另一食物向我招手,選擇困難症又來。結果。。

海南雞飯餐 (包括湯) $48

也點了煎小食鹹魚瑤柱肉餅 ($50)。

2018-01-13 705 浏览
光顧多次堂食,海南鷄味道尚可,湯的味道亦不錯。可是,之前曾經買外賣回家,發现很多飯焦,難以下咽。本以為是油飯的缘故。於是今次轉白飯,也是滿盒飯焦,白飯"一舊舊",唯有只吃雞了。外賣的質素很低,都是堂食好得多。
光顧多次堂食,海南鷄味道尚可,湯的味道亦不錯。

外賣的質素很低,都是堂食好得多。
外卖自取
十月開業的海南雞專門店沒有令一衆雞迷失望!在一碟例牌的套餐已看到店主的用心及誠意!1/首先說說用心的小前菜……酸青瓜白蘿蔔-酸甜度適中,入味濃郁,可見花了不少時間醃製及調配!2/另外有三種海南雞點醬也有其獨特的味道!3/到套餐付送的湯……南瓜青瓜雞腳湯(開業到十二月頭的湯)-煲了十小時無味精足料濃湯,更是回味無窮!4/雞油飯-香口的油飯,並沒有油膩膩感覺!剛好!5/主角海南雞了-味道芳香!難得的是肉質滑溜細嫩!6/除了海南雞外!還有元蹄飯也值90分呢!因為元蹄秘醬濃郁!沒有肥耶耶的肉糕!7/服務親切!態度認真!星级食府之定義就是烹調出衆!出品好評!服務態度認真吧! 實至名歸吧!!
2/另外有三種海南雞點醬也有其獨特的味道!
4/雞油飯-香口的油飯,並沒有油膩膩感覺!剛好!
5/主角海南雞了-味道芳香!難得的是肉質滑溜細嫩!
7/服務親切!態度認真!

海南雞
外卖自取
海南雞
2017-12-06 626 浏览
同朋友去元州街行過見到間舖頭個招牌隻雞仔個樣好得戚,見到門口有人食緊碟雞飯好大碟!行入去一坐低,見到個餐牌寫住"兩隻雞仔好可愛"咁搞笑,於是叫左個($158)2人海南雞套餐。2人餐已經有半隻雞!雞味正夠滑夠嫩,但我個人鐘意其醬汁加雞油飯超級好味!唔知點解D蔥油可以咁幼細同咁翠綠,個餐仲包左兩碗香油飯一碟油菜一個例牌,我叫左個滷水元蹄,元蹄夠味之餘仲入口即溶!而個湯,好濃好足料,而且飲得出無味精,唔怪之得佢個餐牌叫"無味精老母雞住家湯"啦!見到收銀哥哥仔企左響度,問佢點解D雞咁滑,D元蹄咁正!原來佢話老闆曾經響馬會會所做味部主廚多年,更曾任職不同酒店,以佢累積的多年經驗及秘方,研製左雞仔餐牌嘅食物!而且,平均晚上未夠10點就沽清,所以食物夠新鮮,先至咁好食!免收加一 值得一讚!

2017-12-01
  • 無味精足料湯
  • 滷水元蹄
  • 海南雞+香油飯
2017-11-26 699 浏览
中午起身諗緊食咩好原本想食個間又準備中..見到對面有間海南雞!一於就試一試先我叫左個海南雞飯!老公叫左個豬頸肉飯!野食好快就到!個飯係好食既!豉油都好好味!唯一係d雞太肥,同有d淋反而老公個豬頸肉飯做得好好!d豬頸肉又薄又夠脆!個汁又好味!值得1讚係我叫左杯凍奶茶少甜..黎到甜到暈!同個員工講,佢即刻換個杯比我個甜度啱啱好!服務非常好!
中午起身諗緊食咩好

原本想食個間又準備中..
見到對面有間海南雞!
一於就試一試先

我叫左個海南雞飯!
老公叫左個豬頸肉飯!

野食好快就到!

海南雞飯

個飯係好食既!豉油都好好味!
唯一係d雞太肥,同有d淋

反而老公個豬頸肉飯做得好好!

d豬頸肉又薄又夠脆!
個汁又
好味!

值得1讚係我叫左杯凍奶茶少甜..
黎到甜到暈!
同個員工講,佢即刻換個杯比我

個甜度啱啱好!

服務非常好!
2017-11-26
2017-11-02 666 浏览
係長沙灣返工有福了,今日又發掘到一間會回頭既新餐廳。間野叫「雞仔去骨海南雞專門店」,當然試下佢個招牌海南雞飯,雞肉好滑溜,唔肥,基本醬料既蔥油應該係自家製,切得非常幼細,令每舊雞都可以容易沾上蔥油。配料有幾粒微辣既青瓜粒。油飯就ok la,唔算好香。驚喜既係佢跟餐個湯,名叫「無味精老母雞住家湯」一望落去色水好似南瓜湯,果然佢係加左南瓜既紅青蘿蔔南瓜栗米湯,好甜好好飲,好似媽媽煲既湯咁,飲完想再encore,侍應姐姐話無味精,一飲就知佢無呃人,飲完唔會頸渴。個名真係無改錯😂佢個餐牌都好得意,一人餐個標題係「一隻雞仔有飯開」,二人餐「兩隻雞仔好可愛」😂令人睇完會會心微笑題外話,同行友人因爲唔肚餓,淨係單點左個豬頸肉小食,侍應姐姐竟然送左個湯俾佢飲。哇,咁窩心既舉動,真係好少見,呢d就係我鍾意小店既原因。總括,呢間野性價比高,值得一試。
係長沙灣返工有福了,今日又發掘到一間會回頭既新餐廳。

總括,呢間野性價比高,值得一試。
招牌海南雞飯
餐湯-紅青蘿蔔南瓜栗米湯