2007-02-25 23 浏览
本人只光顧過此餐廳一次,相信也不會有下次。以下只分享是次用膳經驗,但並不表示凡光顧此餐廳,必會有此等待遇。一切內容僅供參考。話說我跟我同學一行人共十人(學生),於繁忙時間(中午時分)在此餐廳用膳。店家在我們還有人未食完的時候就已經拿了單過來,要我們結帳。結帳後不久,店家竟然半強逼性的跟我們說:「吃完的出去先啦。謝謝!」然後要吃完的同學在外面等裡面未吃完的同學出來,好讓他們可以招呼下一批客人。我們並不是麻煩客人,不是吃得特別慢,也沒有故意留下不肯結帳,惟竟受到這種待遇。有一組客人比我們先來,也已經吃完東西了,但店家反而沒有叫他們先走,而是叫我們。可見他們對學生不太尊重。只為了賺錢。至於食物質素、環境和價格方面,都不錯。如果不是服務質素有問題,這家餐廳是沒有大問題的。
本人只光顧過此餐廳一次,相信也不會有下次。
2006-09-25 30 浏览
入到去d燈光好暗, 好港式風味既西餐廳。d食物都ok既, 每樣野都係慢慢上, 岩晒一個人去食或者想hea落d既人。但如果好注重d杯杯碟碟既人, 我諗吒間就唔係幾岩佢地, 因為佢d湯碗係崩晒ga, 崩得好離譜個隻, 我同朋友去個度食, 佢仲話呢d係呢間餐廳的style嗎?
入到去d燈光好暗, 好港式風味既西餐廳。

2006-01-20 19 浏览
呢度好港式,不過都算舒服,11:30黎食有8折,叫左瑞士汁炒牛河,味道都okoverall都不錯
overall都不錯
2005-08-17 29 浏览
12:00黎呢度食early lunch,12:45前埋單/1:30後入座有8折,吾洗加一.入到去人吾多,捒左個卡位坐,感覺比一般茶餐廳舒服,寧靜.要左個芝士菠菜龍脷柳意粉餐(折後$28)包餐湯及餐飲.餐湯要左羅宋湯---味道都可以!芝士菠菜龍脷柳意粉---size一般,但塊魚柳超大,但味道偏淡帶腥.芝士味不太濃,感覺無咁溜.仲有d蘑菇片,菠菜碎吾太多.overall就過得去.餐飲要熱檸茶---一般.埋單$28,比$30都吾好意思找.服務都合格!吾想迫同嘈,可以黎呢間一試!

餐湯要左羅宋湯---味道都可以!

餐飲要熱檸茶---一般.

埋單$28,比$30都吾好意思找.

服務都合格!吾想迫同嘈,可以黎呢間一試!
2005-06-11 22 浏览
晚上去嗰喥食咗個粟米crab聊龍脷聊飯.白汁底,飯有啲硬,普普通通.不過都唔平,不包drink.不過嗰waitress好攪笑,成日出門口睇啲自由行做咩,真係閑到咁?
2005-02-20 32 浏览
呢間餐廳係灣仔開左好耐, 成日經過就走, 今晚就去試下.蒜蓉包- OK.忌廉蘑菇湯- OK.焗田螺- GOOD. 好大粒.駝鳥扒- 麻麻地, 肉質太乾, 食落唔似駝鳥扒.灣仔區呢間餐廳都唔錯, 價錢唔係太貴, 食完可以傾計, 又唔會趕人走.
呢間餐廳係灣仔開左好耐, 成日經過就走, 今晚就去試下.

蒜蓉包- OK.
忌廉蘑菇湯- OK.
焗田螺- GOOD. 好大粒.
駝鳥扒- 麻麻地, 肉質太乾, 食落唔似駝鳥扒.