2022-09-26
辛辛苦苦,慢長歲月,終於..... 第700篇食評了! 想話搵一間未食過嘅餐廳,而每日返工都會經過雅苑餐廳,餐廳內部環境係舊式格調,鐵板餐價錢同鐵板餐用上三色豆做配菜等等都吸引我去幫襯,但上網睇食評卻好多服務負評投訴,我就膽粗粗試吓睇吓係咪咁差.入到去冷氣足夠,過咗第一關!餐廳裡面昏昏暗暗但枱面放置咗D蠟燭燈,夠哂浪漫氣氛,但裝修極之殘舊,大大扣分.時為黃昏6點晚飯時間但客人唔多,中伏味濃!女友小熊點咗個七成熟鐵板西冷跟薯菜,我就點咗個焗煙肉吞拿魚長通粉,紅白湯白湯加酥皮,半打薯蓉青口同煙三文魚.菜式大至上無咩大問題,網上食評話偷工減料,小熊塊西冷一D都唔薄,厚切之餘口感鬆軟,比花園餐廳質素更好,第二關順利通過.鐵板亦都夠熱,咋咋聲!哩點極重要,第三關通過.喂! 點解矛咗三色豆㗎!紅湯味道偏甜,但唔夠濃郁,白湯配上酥皮,飲完已經半飽,不過酥皮要加35蚊就偏貴,而跟湯嘅麵包亦唔夠熱,口感極差.長通粉份量足,白汁夠香濃,滿意.至於服務嘛..... 好好彩無咩大問題,但係..... 可能上網睇到不少負評先入為主,總係一種奇怪感覺,兩位男待應滲透出一種 MK仔 hea 味,總之感覺奇怪....
入到去冷氣足夠,過咗第一關!
時為黃昏6點晚飯時間但客人唔多,中伏味濃!
鐵板亦都夠熱,咋咋聲!哩點極重要,第三關通過.
喂! 點解矛咗三色豆㗎!
長通粉份量足,白汁夠香濃,滿意.
至於服務嘛..... 好好彩無咩大問題,但係..... 可能上網睇到不少負評先入為主,總係一種奇怪感覺,兩位男待應滲透出一種 MK仔 hea 味,總之感覺奇怪......
据扒時吸引隻烏蠅兩度飛來,想話叫小熊用張紙巾蓋住佢之反拎走佢,小熊一嘢啪一聲! 拍死咗!
喃嘸阿彌陀佛! 冤有頭債有主!呀烏蠅哥你頭七返嚟搵小熊好喇唔好攪我呀!