2019-10-19
今晚係補足返女朋友生日,所以預先book咗酒店嘅自助餐,預早book仲有生日優惠,會送返一個生日蛋糕,加上最近做緊promotion,頭50名客人預訂有六五折我哋大約七點左右去到,已經有好多人拎緊嘢食,我哋得即刻唔執輸,首先去咗海鮮嘅區域拎左好多唔同嘅海鮮龍蝦相信係每一個人都一定會拎嘅,因為冇乜自助餐會有龍蝦食,不過今次嘅龍蝦我覺得肉質冇咁彈牙,而且仲無乜蝦籽添,感覺一般般。反而海蝦就有驚喜,每一隻都幾大隻,而且好新鮮,彈牙得來又爽口之後每位客人都會送一隻帶子,應該係牛油煮帶子,幾大隻不過味道一般然後食到咁上下就出去拎甜品食,都算有幾多款,特別拎左酒店最出名既蝴蝶酥黎試下,有原味同綠茶味。食落去的確係幾鬆化,不過唔算係好好味,好想再食既感覺。反而士多啤梨慕絲有驚喜,酸酸甜甜幾易入口差唔多去到八點嘅時候,店員打起鐘聲,原來有水果千層酥食,每人都分到細細件,吉士既味道剛剛好,唔會太甜,而每層酥皮都好鬆化,係成個自助餐最推介既整體黎講算不過不失,好彩有65折優惠,如果正價黎講就唔算抵喇