雅苑座

The Greenery
今日到这里食下午茶自助餐,餐厅很大也算开扬,所以取食物也不觉得太迫。海鲜试左冻虾肉质弹牙,长脚蟹就一般般。刺身食左八爪鱼及仿鲍片,正正常常。义烧、卤水猪肠比较乾,海南鸡饭油饭湿润有油香,炸鱼柳好脆口,串烧鸡翼好似冇调味咁,碗仔翅冇乜料,烧肉眼嫩嫩地几好食,即灼了一碗冬阴功幼面,汤底味浓微辣,落左大量葱及芫茜,相当不俗。甜品方面,芝士饼质地扎实,面包布甸有旦香,班兰班戟就冇乜味道。饮品种类多,咖啡、茶、罐装汽水、柑桔柠檬、冻柠茶,全部都系自助的。人均$350,在新年期间这价格是可以接受的。
海鲜试左冻虾肉质弹牙,长脚蟹就一般般。
刺身食左八爪鱼及仿鲍片,正正常常。
人均$350,在新年期间这价格是可以接受的。

4天前
一行三人。一分钟内行完一圈既自助餐款式选择极小,用下栏嘢喂饱你,唯一赞既只有甜品。海鲜得细蟹脚,冻蚬(有腥味)同埋d唔新鲜既冻虾(好似未熟口感),青口(无试),都唔要求有其他贵d既海鲜选择(龙虾仔都无得睇下,不过平时都唔会食)。但系连熟食都系得二十款内数得哂(菜心,炒饭,牛面肉,萝卜牛,咖喱鸡,咖喱四季豆,磨菇汤,烧味类),有无见过人会食烧卖,菜芯,呢间第一次见。。。炖汤,鸭肝多士全部唔使谂。。未试过一间可以摆呢d质素比客,十年都唔写一次食评既我都要上黎写下。。是但一间日本放题都好过佢多多声。。熟食都唔下心机真系无话可说。。
4天前
庆祝纪念
信用卡优惠
2021-02-14 4 浏览
首先祝各位朋友身体健康,靓Buffet长食长有‼新年流流年初二,食餐靓tea,人都开心D。来得帝苑,点可以错过佢嘅名物拿破仑同蝴蝶饼?新年送燕窝芝士挞 (太漏,只系食左半个) 同燕窝炖奶海鲜粥有蟹,蚬同贝,新鲜足料Tiramisu香浓酒味唔太甜,一食要encore服务方面要俾个赞,收碟速度神速,服务员态度有礼。
2021-02-13
信用卡优惠
  • 蝴蝶酥
2021-01-28 1765 浏览
午市自助餐,平均水平之上,海鲜有蟹脚,而且不断添加;热食亦有多款选择,烧腩仔、维珍妮亚火腿、吉列大虾、鱼柳等味道很好。另外自助饮品包括奶茶、啡咖、柠檬茶、橙汁无限添饮,也有罐装汽水、Häagen-Dazs 雪糕提供。唯芝士、蛋糕、款式较少、炖汤欠奉。
唯芝士、蛋糕、款式较少、炖汤欠奉。
2021-01-27
2021-01-15 3436 浏览
自助餐好唔好食真系好睇个人,点解呢,有d人想食平,靓,正,就要求唔太高🙈我锺意食自助餐原因系。。。个人比较贪心😂锺意乜都食吓,满足自己贪心嘅慾望😋讲番个日人唔多,但安排左座上面几级楼梯,攞嘢食系烦d⋯⋯但还ok啦首先嘢食同夜晚分别系寿司🍣,刺身无咁多,无鸭or 鹅肝,无拿破伦。。。我地食左班兰班戟,班兰面包🥯。其他食物无乜惊喜🤪我谂住同朋友食个午餐见个面。。。送个个扇贝一如上次送个d,都系唔觉好味🤪牛同羊ok 嫩虾🦐新鲜蟹脚就。。。一般😐螺就无食。。。烧物系我至爱甜品🍮芝士蛋糕🍰正班戟即整正👍🏻沙律🥗新鲜

我地食左班兰班戟,班兰面包🥯。
其他食物无乜惊喜🤪我谂住同朋友食个午餐见个面。。。
送个个扇贝一如上次送个d,都系唔觉好味🤪
牛同羊ok 嫩
送的,无乜味道
甜品🍮即整班戟
热食
2020-11-10 7345 浏览
很多芽没有去帝苑,自酒店10月尾重开後见价钱优惠,家人想食炸生蚝,book位要一星期才有。酒店门口量体温,入餐厅再唧消毒液,每枱再有一支消毒液,另有两人定时喷臭水消毒。冰鎭海鲜齐全,波士顿龙虾有膏和虾子,肉质一般。热食有生蚝,蒸带子,蟹饭,炸生蚝和海鲜意粉。烧味和中汤一般,串烧紫薯和菠萝不错。每人一只六头鲍鱼。牛仔肉很粗。有自助果汁汽水和柠茶。鱼生有五款,试吞拿很多根。另有即制火炙寿司。八时後去取烚海鲜和甜品,但只余下小量无乜refill。价钱和味道正比,但没有其他食评讲到咁好。另送熊公仔一只和现场live演奏唱歌。
2020-11-09
2020-11-06 6660 浏览
闲日最好就系去食Lunch Buffet又座得舒服又比起星期六日平OpenRice 有六折折实大约$27X!其实依家啲Buffet比起两三年前真系贵咗好多冷盘~长脚蟹~麻麻哋唔太新鲜~大虾🍤~够新鲜~青口车仔面~有两种汤底烧味~烧肉麻麻哋!其他Ok海南鸡饭~无唛特别!再细碗啲比较好牛扒~一般Haagen-Dazs雪糕招牌蝴蝶酥柠茶,咖啡,汽水任饮
2020-11-06
2020-11-06 5150 浏览
期待已久的自助餐,由17号因酒店有人中招,到改31号,到突然有事改早一日,食30号星期五,我都叫做食过8间10间自助餐,以前无任食龙虾所以一直无黎食,点知比我发现到呢几个月有,就订位,先讲我上次食自助餐系5月系普乜食感觉好差,今次既食评有对比之下会有偏颇,哈哈,我第一样系拎甜品,蝴蝶酥同拿破伦就必拎架啦,其他就试味性质,之前系酒店既意大利餐厅食过个d甜品酥皮真系好好食,所以我本住执输行头惨过败家既心态食甜品先,其他甜品都系中上既味道,原来自以为都叫做见识过咁多间自助餐,钟意食甜品既我今次先发现出名既饼房对一间自助餐可以话占左一半影响有多,我够胆讲个甜品区无得输(当然你会食甜野), 之後,就拎冷盘,龙虾(正常有味,唔似有d酒店好似食橡胶咁无味,但唔讲得上好好食不过都ok),蟹脚(痴壳但味道ok), 其他有青口,虾,同唔记得,因为无食到,所以唔记得,刺身,平价货,无带子(因为我唔食鱼), 拎左个超长蟹棒寿司,寿司饭岩香港人食唔太酸,蟹棒都几好食,仲系你面前喷火几咁过引,串烧食左牛舌(望落去乾争争但原来几好食,所以大家唔好对d乾争争既野有偏见,内里原来好juicy ), 德国短小猪肉肠千祈唔
期待已久的自助餐,由17号因酒店有人中招,到改31号,到突然有事改早一日,食30号星期五,我都叫做食过8间10间自助餐,以前无任食龙虾所以一直无黎食,点知比我发现到呢几个月有,就订位,先讲我上次食自助餐系5月系普乜食感觉好差,今次既食评有对比之下会有偏颇,哈哈,我第一样系拎甜品,蝴蝶酥同拿破伦就必拎架啦,其他就试味性质,之前系酒店既意大利餐厅食过个d甜品酥皮真系好好食,所以我本住执输行头惨过败家既心态食甜品先,其他甜品都系中上既味道,原来自以为都叫做见识过咁多间自助餐,钟意食甜品既我今次先发现出名既饼房对一间自助餐可以话占左一半影响有多,我够胆讲个甜品区无得输(当然你会食甜野), 之後,就拎冷盘,龙虾(正常有味,唔似有d酒店好似食橡胶咁无味,但唔讲得上好好食不过都ok),蟹脚(痴壳但味道ok), 其他有青口,虾,同唔记得,因为无食到,所以唔记得,刺身,平价货,无带子(因为我唔食鱼), 拎左个超长蟹棒寿司寿司饭岩香港人食唔太酸,蟹棒都几好食,仲系你面前喷火几咁过引,串烧食左牛舌(望落去乾争争但原来几好食,所以大家唔好对d乾争争既野有偏见,内里原来好juicy ), 德国短小猪肉肠千祈唔好拎,热薰就个椒盐虾我拎左三只,叫弹牙好食,蟹饼弹牙,羊架肉嫩,牛肉就一般,烧味可以skip,鹅肝正常,但我食过一间大旧加外脆内软,所以呢度叫正常,野饮任饮,仲有人唱歌你听都系5百几一位,我食到饱住个肚放弃埋h雪糕都要试晒甜品,职员有礼貌,服务好,仲送左只熊仔公仔,因为今次食有同对上一次有对比,我比足10分,味道不是全部,但礼貌同服务一定有分加。
2020-10-30
  • 冻海鲜
  • 串烧
  • 羊架
  • 蟹脚
  • 烧寿司
2020-10-16 6098 浏览
见疫情好左少少,好耐冇带妈妈食好嘢,所以就试下帝苑既buffet la😄入到去好大既大堂,同隔离枱都有一定既距离,拎野食要带口罩,感觉都安心👍🏻我最锺意❤️系佢既日本🇯🇵部,有个师傅即场整火炙寿司🍣,劲劲劲好食😋有三文鱼、鳗鱼、带子、蟹柳💕隔离既面都好好食,有大大既蚬,手打鱼蛋好味,可以㨂鸡汤/冬荫公汤底✨甜品🍮当然唔少得佢最出名既蝴蝶🦋酥😍真系疯狂食😆啲蛋糕系个柜到,要工作人员拎,都算卫生👍🏻雪糕配即整crepe好好食,劲多cream and 🍌👍🏻主食就正正常常,长脚蟹、虾都有,不过冇生蚝🦪,所以要留意啦~~Openrice有coupon仲有7折,抵食好多😎
Openrice有coupon仲有7折,抵食好多😎
2020-10-04 3973 浏览
雅苑座The Greenery尖沙咀麽地道69号帝苑酒店3楼近年,除重要庆祝或特别聚会外,较少吃自助餐。雅苑座虽不是顶级自助餐质素,但食物种类繁多,长年水准稳定,加上有驻场live音乐表演(不过当日没有😅),絶对是稳打稳紥之选。海鲜都是那几款,龙虾肉跟虾爽口弹牙,多膏。刺身很新鲜,特别吞拿鱼非常不错,很重鱼味,超长蟹柳也很好。每人获分配一客香草煎大虾,肉质鲜甜,没有烧得过熟而变硬。要注意的是它没有生蚝供应。热盘整体水平中上,其中烤羊架肉质颇嫰滑;蒸鱼也可以,只是鱼味一般;印度咖喱不太香浓;芝士焗带子则是败笔,芝士太多太浓,完全盖过带子鲜味,铺在上面的鱼子酱更是多此一举;烧味等中菜属正常水平;海南鸡饭以往是此店主打项目,鸡是嫰滑,但没有鸡味,饭则有鸡油香味。甜品一向是帝苑强项,其中名物蝴蝶酥依然出色,又脆又香,非常好吃;朱古力蛋糕及tiramisu也非常好!现在有7折优惠,性价比马上转高,平日lunch buffet$300以下就可以吃到!
雅苑座The Greenery
尖沙咀麽地道69号帝苑酒店3楼

2020-09-20 4833 浏览
屋企人生日,所以book咗帝苑食自助餐。我地早咗d到,第一时间就同d嘢食影个大特写!我座个位有防疫板,消毒液呢d无乜特别不过呢度d职员真系好好,好有礼貌,不停提我地可以攞嘢食,食完後收碟收得好快又有礼貌!真系值得一赞!个个职员都好醒目,见到有人无戴口罩好有礼貌叫佢戴番!好多职员睇住d食客攞嘢食!讲到嘢食真系唔错,冷盘除咗面包蟹🦀d肉唔好味!其他都好新鲜👍🏻不过我屋企人讲只🦐一般,我就话你唔好彩,😝我个只劲鲜甜!我座位置好近呢个海鲜区,见个个都食🦞⋯佢地补食物补得好快!虽然面包蟹唔得,但佢个蟹肉汤屋企人大赞👍🏻另外,每个人都个个鱼子酱焗扇贝就🤦🏼‍♀️唔好味🙅🏻‍♀️,之後职员又送上烧虾味道ok熟食方面,羊架好味,烧🥩牛肉就一般,烧物方面,无乜特别🌽🍍南瓜ok,牛舌就一般一口鸭肝唔错,细细件过口瘾!日式刺身都好新鲜,有我至爱希灵鱼,寿司🍣特别系烧巨型蟹柳,同烧三文鱼🍣因为即烧所以排队耐d煮面方面d配料好正,d濑尿虾重好新鲜,其他海鲜都好味!我地只系食净餸🤣甜品🍮选择多,有雪糕🍦,pancake ,其他常见的甜品都有,当然有至出名的蝴蝶酥🤪⋯⋯饮品就有罐装汽水🥤,咖啡☕️奶茶都一定有,你有兴趣重

一口鸭肝唔错,细细件过口瘾!

饮品就有罐装汽水🥤,咖啡☕️奶茶都一定有,你有兴趣重可以冲番杯茶饮,有唔同的茶包俾你选择

我地无预先讲有屋企人生日🎂听闻系有蛋糕🎂送🤪

不过佢地个d食物盖唔系好盖到咁,个个都好似夹硬放上去,特别系沙律🥗区。
另外,到咗尾段冻柜上面原本有d盖遮住d蛋糕🍰後来太多人攞就收起咗d盖,我觉得攞完一轮就应该放d盖番卫生d⋯⋯但整体上ok

有7折值得再试🤣
2020-09-15 4654 浏览
自助餐黎讲依间算吾错,食物款式都算多,甜品会较多选择,蛋糕多选择,甜品必试蝴蝶饼,绿茶味蝴蝶饼吾错自助餐唯一美中不足系刺身,刺身吾太新鲜,食落就知但反而烟三文鱼就ok,沙律菜够新鲜仲脆口,沙律酱多选择多熟食吾错够热,冷算海鲜选择多,蟹脚同虾可以推荐大家试一试熟食有个位置放车仔面,仲意食车仔面既朋友可以试过,油面同汤底吾错,猪皮必试自助餐平时简晚餐时段多,无念过午餐时段自助餐都吾错,以午餐时段黎讲食物算多选择

自助餐唯一美中不足系刺身刺身吾太新鲜,食落就知

但反而烟三文鱼就ok,沙律菜够新鲜仲脆口,沙律酱多选择多

熟食吾错够热,冷算海鲜选择多,蟹脚同虾可以推荐大家试一试

2020-09-11 5057 浏览
前两日去咗帝苑食dinner buffet。酒店好体贴,每张枱设有胶板,枱面又有搓手液,而且人唔算多,坐得疏落出去攞食物必须带口罩😷😷感觉几卫生及安全。食物方面款式都颇多,有龙虾🦐、长脚蟹🦀🦑🦑、鹅肝、洋架等。其中以海鲜及甜品为最美味😋😋。另外侍应手脚勤快,厨师亦不断添加食物,各人态度有礼亦值得一赞👍。而且生日仲有蛋糕赠送,好窝心😂
前两日去咗帝苑食dinner buffet。
2020-09-09
优惠券
  • 海鲜
2020-07-14 9056 浏览
疫情尚算缓和,多月没有出城,今天跟朋友食餐好,因为大多数酒店自助餐都有优惠,试吓平时冇试过既帝苑酒店自助餐。酒店好细心,每位客人都有个信封入口罩,最唔惯系每次离位攞食物要记得戴口罩😷。食品质素高,长脚蟹又大又鲜甜、海南鸡饭同烧味都好好味、烧卖好正,串烧同牛柳粒都好味、甜品冇得顶。绝对值得一试。
2020-05-16
2020-07-11 6395 浏览
服务好好👍🏻本身早左去,一入到座位就有人帮手比水同套椅套,佢哋嘅服务真系好好。我见仲有D时间就四处走走,我睇到食品嘅种类都几多,而我最爱嘅甜品都超级吸引😍 到左6:30,大家都开始攞野食,一大班人去晒攞海鲜,好快就冇晒,但我见到服务生都攞左好多出黎补充番,唔会攞唔到🙈。而且其他的食物都唔错,值得一试。 而我钟意的甜品都好多款,我每款都有试🥰,最钟意都系拿破轮同冰皮绿茶。真系一个好好嘅自助餐,下次一定再黎☺️
真系一个好好嘅自助餐,下次一定再黎☺️