雅苑座

The Greenery
2020-07-14 217 浏览
疫情尚算缓和,多月没有出城,今天跟朋友食餐好,因为大多数酒店自助餐都有优惠,试吓平时冇试过既帝苑酒店自助餐。酒店好细心,每位客人都有个信封入口罩,最唔惯系每次离位攞食物要记得戴口罩😷。食品质素高,长脚蟹又大又鲜甜、海南鸡饭同烧味都好好味、烧卖好正,串烧同牛柳粒都好味、甜品冇得顶。绝对值得一试。
2020-05-16
2020-07-11 255 浏览
服务好好👍🏻本身早左去,一入到座位就有人帮手比水同套椅套,佢哋嘅服务真系好好。我见仲有D时间就四处走走,我睇到食品嘅种类都几多,而我最爱嘅甜品都超级吸引😍 到左6:30,大家都开始攞野食,一大班人去晒攞海鲜,好快就冇晒,但我见到服务生都攞左好多出黎补充番,唔会攞唔到🙈。而且其他的食物都唔错,值得一试。 而我钟意的甜品都好多款,我每款都有试🥰,最钟意都系拿破轮同冰皮绿茶。真系一个好好嘅自助餐,下次一定再黎☺️
真系一个好好嘅自助餐,下次一定再黎☺️

2020-07-09 250 浏览
前两日同朋友一齐食自助餐,我地6点正入场已经见到食物陆续摆出黎,即刻趁餐厅仲冇咩人既时候影少少相📷。一入座既时候即刻有人落水杯同帮我地啲袋粒椅套,服务都真系唔错👍🏻,攞野食放住个袋系位都安心啲,又唔惊食食下嘢会整污糟个袋😅😅6点半开始自助餐个个都聚晒去攞海鲜,一开始龙虾同长脚蟹最抢手。冻海鲜方面,我净系攞左龙虾,龙虾多膏,啲肉食落都几爽口下,好好吃😄👍🏻海鲜果边其实都有柠檬同其他酱汁比人配海鲜,唔钟意单食海鲜既人都有酱汁可以配搭👏🏻热食方面,我去左食车仔面😄果度都有10种以上食材比你自己拣去比个师傅煮熟配面,面都有5种咁多❗️❗️汤有清汤同冬阴功汤比你拣🍜,今次我叫师傅推荐我食边种面,对於选择困难症既人真系一时间都拣唔出要食边款🤭个师傅帮我拣咗细面,面条好吸汤,劲好食🤤,冬阴功汤食落唔会太辣,味道啱啱好,❤️蚬肉好好食,冇沙同埋真系好鲜甜🤤🤤🤤对我黎讲绝对系每次去必食之一❤️。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻❗️❗️❗️另外我仲攞左其他热食,十分推荐而且下次黎会再食既有海鲜鲍鱼粒锅巴,一口鸭肝,羊架,牛扒👍🏻👍🏻牛扒搭芥末酱好好食❤️🤤,果边仲有烧汁都黑椒汁可以比人选择✅可能个人口味原因,唔偏好食蒜蓉所以个蒜蓉粉

牛扒搭芥末酱好好食❤️🤤,果边仲有烧汁都黑椒汁可以比人选择✅可能个人口味原因,唔偏好食蒜蓉所以个蒜蓉粉丝带子唔太啱我。但今次每人有送一个芝士带子同炭烧香草大虾🍤❗️❗️❗️带子都几大粒,香浓既芝士加带子真系好好食🤤🤤❤️另外个大虾趁热食都十分唔错👍🏻👍🏻

🍣寿司刺身方面,因为我唔食刺身,所以净系试左个炙烧蟹棒寿司,个人十分推荐依款寿司😆个蟹棒系寿司饭既5倍咁长,蟹棒鲜甜,外观吸引又好食🤤🤤

甜品同饮品方面,真系好多款甜品供应❗️❗️❗️真系每样食一旧都饱。甜品好睇又好吃。
必攞既拿破仑同蝴蝶酥我都有攞,食到已经饱饱地既我食依个甜品既时候都觉得好好食🤤🤤另外都十分之推荐杂果芝士同蓝莓芝士蛋糕🍰,各有不同风味,十分满意啲甜品👍🏻👍🏻
Häagen-Dazs雪糕都有4.5款口味比人拣,而且仲有我最锺意嘅曲奇云呢拿雪糕❗️❗️❗️❗️❗️❗️
饮品有汽水橙汁柑桔柠蜜自助咖啡茶水☕️自助咖啡茶水可以自由选择甜度同浓度,十分唔错❤️
总括黎讲系一个会二次黎食既自助餐。性价比高。大约7点既时候仲会有歌手钢琴手弹琴同唱歌🎤,加上灯光既点缀都好有气氛~~睇落唔系好多唔同种类既野食比人拣,但自己亲身去到食都唔会点觉得食物款式少😄
2020-07-07
  • 烧牛肉
  • 海鲜
  • desserts
  • 拿破仑
  • 羊架
  • 烧寿司
2020-07-09 197 浏览
服务态度一流👍🏻我地一入到去坐低既时候,就即刻有人帮我哋啲袋同衫套上椅套,跟住啲水都上得好快!之後收碟嘅速度真系好快,一食完就差唔多有人会帮你收走只碟,咁我哋张枱就唔会变得好迫👏🏻👏🏻跟住我哋嗰日系坐喺钢琴隔离张枱,有人弹琴同唱歌,仲可以自己点自己锺意既歌🥳🥳我哋都点左好几首~个歌手唱得真系好好听❤️❤️之後到啲嘢食啦,一开始我去食咗佢哋啲车仔面😋😋😋味道真系几好,尤其系个冬阴功汤底,够味又唔咸😍之後仲食咗个海南鸡饭,啲鸡冇骨,跟住啲饭仲要非常之好食,一啲都唔痴笠笠嘅感觉👍🏻後尾仲食咗个牛扒,入口即溶🤤🤤🤤🤤一啲都唔难入口!下次一定会再食返呢个❤️❤️之後就去咗食刺身寿司,个三文鱼好好食!同埋有一条好长嘅蟹柳寿司,好特别~!嗰日仲送咗一只大虾同芝士带子,劲新鲜又劲大只👍🏻👍🏻尤其系啲甜品特别好食,果然系有自己饼店嘅酒店👏🏻👍🏻我食咗好多蛋糕同甜品😋😋😋😋至於雪糕就系Häagen-Dazs,有五种味—比利时朱古力、士多啤梨、云呢拿、Cookies&Cream、绿茶🤤咁喺雪糕隔离呢就有即整嘅handmade pancake,就有原味同埋香兰味,我真系极之推荐食呢个😋🤤啲料落得劲足,啖啖都系香蕉🤤😍
嗰日仲送咗一只大虾同芝士带子,劲新鲜又劲大只👍🏻👍🏻
跟住最好食就系佢哋最出名嘅蝴蝶酥!!有绿茶同原味~~❤️我食左好多块!真系食左一次都会想食第二次🤤🤤🤤
系嘢饮方面其实都好多选择,有最基本嘅茶啡同汽水,跟住仲有橙汁,同埋柑橘柠蜜,强烈推荐柑橘柠蜜,酸酸甜甜咁,但又唔会太腻,真系令人食慾大开😋🤤🤤
整体水准好好,强烈推荐!!❤️❤️❤️
2020-07-07
  • 烧寿司
  • 海南鸡
  • 热盆
2020-06-20 4453 浏览
好耐冇同老婆食自助餐,见openrice 有拆就去订。email问最多都系7拆,做唔到最低6拆。咁就去试下啦,当日12点去到已经好多人!先讲讲午餐刺身有三文鱼,八爪鱼,𩶘鱼同吞拿鱼。刺身一般,𩶘鱼唔新鲜,八爪鱼冇鲜味,三文鱼正常,吞拿鱼暗淡。寿司系要叫佢整先整,冇叫!因为都系用返刺身加旧饭。冻海鲜有大虾,蚬,蟹脚同青口。蟹脚冇咩肉⋯青口唔甜最好系蚬同大虾 叫做新鲜!沙律区可以唔洗睇⋯⋯冇咩好拣⋯😟冻肉芝士又冇咩⋯⋯到熟食区⋯都冇咩款可以拣有条鱼⋯点心(见系有包⋯⋯虾饺比人抢晒/烧卖/牛肉,每次出一款)炸鱼/炒饭/菜/咖哩鸡/牛尾最惨年烧牛肉都冇(去buffet就系想食)今日系烧猪髀😖鞋过皮鞋⋯⋯串烧区有牛柳粒/鸡翼/鸡串/冬姑/烧肠最好食算系牛柳粒烧味区都系个d,系有个海南鸡饭叫ok.汤就可以唔洗试 ,普通中汤。系最好食蝴蝶酥,食左一打!其他甜品好普通,冇咩款又唔会好好食。雪糕系H牌同有即整pancake粉面档冇试⋯因为唔吸引,系东荫公汤底。折完都要$310 一位!其实觉得唔太抵,因为d野唔太好同冇款!野饮就自助 有汽水/橙汁尼个价钱比贵少少 仲有大把选择!(全程冇影相)

咁就去试下啦,当日12点去到已经好多人!
寿司系要叫佢整先整,冇叫!因为都系用返刺身加旧饭。

冻海鲜有大虾,蚬,蟹脚同青口。
蟹脚冇咩肉⋯青口唔甜
最好系蚬同大虾 叫做新鲜!

沙律区可以唔洗睇⋯⋯冇咩好拣⋯😟
冻肉芝士又冇咩⋯⋯

到熟食区⋯都冇咩款可以拣
有条鱼⋯
点心(见系有包⋯⋯虾饺比人抢晒/烧卖/牛肉,每次出一款)
炸鱼/炒饭/菜/咖哩鸡/牛尾

最惨年烧牛肉都冇(去buffet就系想食)
今日系烧猪髀😖鞋过皮鞋⋯⋯

串烧区有牛柳粒/鸡翼/鸡串/冬姑/烧肠
最好食算系牛柳粒

烧味区都系个d,系有个海南鸡饭叫ok.
汤就可以唔洗试 ,普通中汤。

系最好食蝴蝶酥,食左一打!
其他甜品好普通,冇咩款又唔会好好食。
雪糕系H牌同有即整pancake

粉面档冇试⋯因为唔吸引,系东荫公汤底。

折完都要$310 一位!
其实觉得唔太抵,因为d野唔太好同冇款!
野饮就自助 有汽水/橙汁

尼个价钱比贵少少 仲有大把选择!
(全程冇影相)
2020-06-19
2020-06-16 5030 浏览
见食评好似唔错的自助餐,而且open rice有6折lunch Buffet优惠。来试下平均每人唔洗300蚊就有自助餐品。12点开始,去到已经好多人,以为周一会少人d,估唔大大家都几得闲。冷盘海鲜有长脚蟹,大虾,青口,蛤蜊四款,蟹脚不算肥大,不过都OK鲜甜,大虾正常。沙律吧有各种菜自选,小凉菜等。刺身都系四款,有三文鱼,吞拿鱼,八爪鱼,鲷鱼,质素正常发挥。有Bbq,菇呀,鸡翅,牛柳粒,粟米鸡肉串,烧菠萝等,味道不错。热盘种类都蛮多,炸鱼柳非常棒,烧味也很不错,果然系有中菜厅的酒店。甜品更加多选择,提拉米苏很好味,芝士蛋糕也不错。雪糕系哈根达斯,绿茶,朱古力,士多啤梨,云妮拿四款。还有即整pancake。坐窗边位还有sea view。整体非常唔错,推荐挂住食野,唔记得影靓相

挂住食野,唔记得影靓相
2020-06-15
2020-06-14 4027 浏览
好耐以前唻过两次,但觉得又贵又麻麻⋯而且其实以前最钟情洲际自助餐,关闭咗之後都好难再有自助餐睇得上眼⋯⋯⋯今次纯粹系喺呢间酒店book咗一晚,唔知食咩好,又懒,打落去问又竟然有位,咁就事旦啦~点知水准好咗好多喎‼️‼️我平时食自助餐都对啲热盘冇乜兴趣,多数食海鲜多,但呢间竟然吸引倒我去夹唻食,仲要系好食㗎喎!摆盘仲摆得几靓添👍🏾refill速度系超级快!其他酒店好少狂refill鱼,但呢间会👍🏾食自助餐我都好少可饮汤,我今次系饮咗三碗🙈今次系鲨鱼骨煲鸡&杂菌汤,正到晕呀!中汤饮落系劲足料,好似啖啖精华咁!个西汤又系劲足料!甜品都做得唔错,每款都做得几好食,蝴蝶酥我都应该食咗起码6块😋👍🏾饮品方面,柠茶系自己冲嘅,另外有罐装嘢饮、橙汁、西柚汁拣👍🏾而且service 仲好好!个环境系靓嘅~好浪漫feel~ 虽然整体水准我觉得都系未及以前洲际,但我都会推介!值得再唻!房客有7折
2020-06-09 4664 浏览
每次想食自助餐都总会谂起the greenery,贪佢价钱合理d野质素又唔差,大大话话呢几年都去左十几次。自助餐食评平时都好少写,因为唔同种类既食物一定有好有坏,但今次真系太过份一定要俾个差评放工即兴想食自助餐,以为疫情会好少人点知全层爆满叫我地坐二楼,话俾个七折我地,咁呢样我都无乜所谓既。去到又突然话有位於是又唔洗坐楼下,但只有八折,心谂是旦啦饿啦乜都好啦我地入座既时候大约七点半,一路食发生好多野食都好似限量供应咁,之前从来未试过寿司吧一入去个时都重有火灸三文鱼同赤虾个d,过几个字再出去个时已经得蟹柳,再之後连师傅都走埋,个时都点系八点几做乜事宜家寿司好贵?串烧就长期都净系烧蔬菜,粟米蕃薯长期都有。但牛脷以前都系一堆堆放系道,今日食两个半钟无睇错只系出左两轮,重要有一轮得四串鸡软骨同肠仔好少少,每次行过都有货系道。因为想食牛脷於是系counter前面等足五分钟,本身前面已经有放男士等紧,点知出炉得四串,位男士都只敢拎一串八点几个师傅又系放弃左继续烧。其实串烧根本都唔值钱,唔知点解都系限量到咁食到九点几,凉粉都食到见底劲夸张菜又系无refill咸野无野岩食唯有食甜品,点知排到我又系无晒

做乜事宜家寿司好贵?

食到九点几,凉粉都食到见底劲夸张

菜又系无refill

咸野无野岩食唯有食甜品,点知排到我又系无晒pancake浆。等紧既期间有个戴帽既出黎,望制服写住系executive chef。佢好欣勤咁走埋黎问我等紧咩,我话你两盘浆都系吉嫁我等紧,佢都好有礼貌咁去跟进,但我想讲其实你出面好多碟餸都系吉嫁

呢d相绝对唔系食到十点钟先影,而系八点几未够九点已经得番个底d汁。食过咁多次真系无试过咁差。
疫情少左人帮衬所以唔想refill呢个问题以今日既经验就真系睇唔到,全场爆满无理由d食物要好似配给咁。以前大小节目都会带屋企人黎食,今次之後应该真系唔会

埋单八折左每人都要六百蚊,平时都觉得抵既,今次咁样唔劣评对唔住自己

2020-06-09
信用卡优惠
2020-06-08 4769 浏览
午市自助餐有折,於是安排一家人去跟家姐庆祝生日。疫情下仍然有很多人,有折关系吧!可能折扣关系,可以选择食物比较不是贵价那些,海鲜只有阿拉斯加长脚蟹蟹脚、蚬、青口、虾.... 当然他们的一向甜品选择比较丰富,即整pancake不错。甜品外,主食一般。而极度失望同埋从来未见过一间酒店咁渣的是生日安排,预先告诉他们有人生日,叫他们整一个生日祝福语牌,平日酒店会拿一件甜品然後把生日祝福语放在甜品上。结果他们只是把那个生日祝福语的牌放在白色的碟上,我们全家看见都觉得非常震惊,很难相信酒店的 presentation 会是这样,同埋这个祝福语牌是收了$30 ,可以想像是一间星级酒店会这样送上。还有牌上漏了家姐的名字 😣😣😣。不会再帮衬的酒店餐厅*相片中是我们自己加了芝士蛋糕放上生日牌,可以想像只有一个生日祝福语句牌就咁放在白色碟上的样子吗

不会再帮衬的酒店餐厅

2020-05-30
2020-05-08 7860 浏览
见到香港连续多日都没有新增个案,加上政府又放宽限聚令。加上母亲节就到,所以邀请左两老一齐你食返个自助午餐,我哋一行六人。上openrice有优惠65折。由於安全起见,餐厅都要客人每次令食物时,都要带口罩,我都多次见到有客人忘记带口罩拎食物时,都被职员提他们要带口罩。冷盘区都有蟹脚青口蟹钳虾。汤必饮五指毛桃汤。另外想特别介绍一下佢哋嘅叉烧同杨州炒饭,可能大家都会觉得好普通姐,想提一提大家帝苑酒店入边有一间中菜厅,而叉烧同杨州炒饭系佢哋嘅出品,所以有质素嘅保证,而有食过佢地中菜,就明白我系咩意思。甜品方面帝苑始终都有甜品铺,所以系款式方面都较多,特别要食佢嘅蝴蝶酥。鱼生方面对我来讲今次就冇惊喜啦。我自己几会比4星间餐厅,职员收碟服务好好。
鱼生方面对我来讲今次就冇惊喜啦。
我自己几会比4星间餐厅,职员收碟服务好好。
pancake
京都骨
蝴蝶酥
  • 中式炖汤
2020-02-18 9019 浏览
情人节男朋友仔bk左食自助餐,本来都担心呢啲时势食自助餐,会唔会冒险左少少🤔一入到去~WoW~~果然系情人节呢!🥰周围都飘住粉红心心❤️未食都觉得浪漫。一坐低,侍应生就同我地详细讲解情人节自助餐安排😊👍🏼因应疫情的状况,自助餐以放题的剔纸仔方式进行,除冷盘海鲜独立order外,其他沙津、热盘、寿司、刺身、烧烤及甜品等等都可以剔纸仔order一开始侍应生先给我们预备了2人份既海鲜拼盘,有龙虾、海虾、蟹脚、青口、螺、蚬等等,全部可以按个人喜好再order。个人最爱就系龙虾,之後再落左三次斋上龙虾😍美中不足既系啲蚬劲多沙呢!另外,我地都叫左刺身、甜品等等原来今晚仲有每枱一客牛仔肉,而且外观都好精美,但个人觉得件牛仔肉太淋而且无乜牛肉味呢!可惜😞最後想赞一赞餐厅既安打,除每枱为客人准备粉红心心氢气球外,亦准备左一束好靓既花,同影相道具板,於进餐途中为每枱客人拍照留念🥰👍🏼

一坐低,侍应生就同我地详细讲解情人节自助餐安排😊👍🏼因应疫情的状况,自助餐放题的剔纸仔方式进行,除冷盘海鲜独立order外,其他沙津、热盘、寿司刺身、烧烤及甜品等等都可以剔纸仔order

另外,我地都叫左刺身甜品等等

2020-02-14
情人节
2020-01-19 7294 浏览
去过几次,美中足系无生食,之前去头一两次去觉得ok 好食,特别中意食海鲜的我,长脚蟹,毛蟹,龙虾,冻虾,蚬。。系好新鲜同好食。。但之後最後12月再去,我已经觉得一般,因长脚蟹又廋又奀,又fill得慢同少,每当我行到出去队到已俾人拎哂,成个夜晚只食得到一次,仲系拎到最廋嘅2只脚,加上又无生食系好多人,好热闹,但食物没有之前加得甘多,又加得慢,去饮品区,永远都没有柠檬,有茶但次次都等柠檬,,需要改善,d职员只顾住站在倾计。只会叫转头黎再攞,但永远次次再叫先有。
2020-01-03 6982 浏览
今日同年长父母去食自助餐呀!系之前买定coupon因为新地会有newsletter通知我地会员有早鸟优惠。所以平了好多。三人行包两个长者都$900有找。以Christmas and new year Eve 来讲系平左好多。重点系帝苑酒店服务态度好好。佢哋见到我拖两位长者,又帮手毕汤俾老父,又帮手整杯热奶俾妈咪饮即磨咖啡。而且食物质数高及种类好多。甜品系重中之重,士多啤梨蛋糕超好食,蝴蝶酥及绿茶蝴蝶酥好早被清仓!斑斓班㦸好热好好味。Hagen Daz ice cream 都好味。剌身唔错可惜tuna 有根。热食黄金虾好食蒸鱼超正!冻食虾面包蟹冇乜人食。西汤龙虾汤夹蒜蓉包好夹。即整自助饮品吧冻柠茶冻奶茶热咖啡都好乾净。好期待下次再嚟一次Remarks走时漏咗个环保袋系餐厅,staff hurry to reach me at washroom so helpful!Also they assisted my old dad get in Car. Thank you so much

so helpful!
  • 海南鸡饭
  • 鱼生
  • 海南鸡
  • 热盆
2019-12-24 4684 浏览
今年公司Xmas系出街食buffet lunch,环境较为昏暗,唔太光猛,圣诞节🎄气氛唔太浓烈,可能有受外界影响喇。。。周围看看食什麽好时,精致的甜点是最吸晴😍..虽则没有浮夸的布置😆加拿大长脚蟹、青口,虾都好鲜甜...可惜,蟹脚永远都难添食😢..一出很快无了😆一口牛柳好好食,刚新鲜煎熟,好香口😋😍...羊架好好食,没有骚味配埋薄荷酱更美味,芝士好好食不过饼干配搭只有一款太少😆带子、甜虾,三文鱼都好新鲜,份量多少可配合要求变更,好有弹性👍🏻蝴蝶酥好松脆,朱古力蛋糕好好食,唔太腻,迷你cookie好好食...可惜,没有空间可食Haagen-Dazs⋯⋯

2019-12-24
圣诞节
久闻雅苑座自助餐大名,在waiting list已好多年,十二月初光顾了自助午餐,坦白讲都几失望。 服务的确好好,但系食物选择少(我食午餐),又多人,出面长期有人围住个一圈长枱拎野食,抢手既串烧一出就无,啲人一拎就拎好多条,烧味部长期排队,海南鸡饭要叫个呀姐几次先出到俾我,蒸点心又系好快拎晒,到最尾连cake都唔refill ⋯⋯根本全部野都系要抢,refill又慢,两个半钟其实我食左唔系好多款食物。最後我只好怒食无限量供应蝴蝶酥弥补一下(因为佢临尾已经唔再refill,我谂住等少人啲先出去拎) 帝苑甜品好出名,但系蛋糕我只系食左朱古力cake ,其他cake卖相实在唔吸引,甜品吧亦唔算多款式,雅苑座话晒都系自助餐好出名,但食完一次真系唔想再试 ,好彩折後只系每人三百蚊。 今次真系失望而回....无下次。P.S. 我今次食午餐,无拿破仑,无opera,得粟米忌廉汤⋯⋯🙄🙄🙄🙄

(因为佢临尾已经唔再refill,我谂住等少人啲先出去拎)

2019-12-06
信用卡优惠