雅苑座

The Greenery
2019-12-11 2203 浏览
一般buffet都会分三方面评论: 环境、服务、食物。雅苑座嘅环境一流,有外藉钢琴手和伴唱各式各类型嘅外语经典歌曲,大多是八九十年代😂🎤🎼,气氛非常之好,又有情调。服务方面很周到,一坐低嘅时候,已经有侍应帮你将外套套入椅背套,侍应收碟效率高,极有礼貌,有好多五星级酒店嘅自助餐服务员都冇咁高水平既服务态度,系呢一方面最值得一赞。最後到食物方面,海鲜冷盘、寿司刺身、沙律、热荤、甜品 都选择好多,系性价比非常高嘅buffet之一。海鲜种类多,但没有蚝,海鲜味道淡,尚算新鲜。沙律款式相对比较少。鸭肝夹过一次之後冇见过佢refill😂。烧味好有水准,叉烧系半肥瘦,烧腩仔外皮烧得好香脆。串烧选择种类都多,好多都系即烧热辣辣。海鲜吧,自选海鲜种类和份量俾厨师即煮,10分钟左右。烧牛肉同火鸡都正常质素。限量派发嘅拿破仑。每人只限一份嘅原只鲍鱼和鹅掌。每人一粒大大粒嘅帆立贝,两边煎到金黄色。甜品种类选择极多,尤其以蝴蝶酥最出名,其余既蛋糕西饼都好出色,Häagen-Dazs 雪糕六款口味,仲有班兰味pancake。
一般buffet都会分三方面评论: 环境、服务、食物。

海鲜种类多,但没有蚝,海鲜味道淡,尚算新鲜。
沙律款式相对比较少。
鸭肝夹过一次之後冇见过佢refill😂。
烧味好有水准,叉烧系半肥瘦,烧腩仔外皮烧得好香脆。
串烧选择种类都多,好多都系即烧热辣辣。
海鲜吧,自选海鲜种类和份量俾厨师即煮,10分钟左右。
烧牛肉同火鸡都正常质素。
限量派发嘅拿破仑。
每人只限一份嘅原只鲍鱼和鹅掌。
每人一粒大大粒嘅帆立贝,两边煎到金黄色。

Häagen-Dazs 雪糕六款口味,
仲有班兰味pancake。
2020-01-19 1195 浏览
去过几次,美中足系无生食,之前去头一两次去觉得ok 好食,特别中意食海鲜的我,长脚蟹,毛蟹,龙虾,冻虾,蚬。。系好新鲜同好食。。但之後最後12月再去,我已经觉得一般,因长脚蟹又廋又奀,又fill得慢同少,每当我行到出去队到已俾人拎哂,成个夜晚只食得到一次,仲系拎到最廋嘅2只脚,加上又无生食系好多人,好热闹,但食物没有之前加得甘多,又加得慢,去饮品区,永远都没有柠檬,有茶但次次都等柠檬,,需要改善,d职员只顾住站在倾计。只会叫转头黎再攞,但永远次次再叫先有。
2020-01-03 2761 浏览
今日同年长父母去食自助餐呀!系之前买定coupon因为新地会有newsletter通知我地会员有早鸟优惠。所以平了好多。三人行包两个长者都$900有找。以Christmas and new year Eve 来讲系平左好多。重点系帝苑酒店服务态度好好。佢哋见到我拖两位长者,又帮手毕汤俾老父,又帮手整杯热奶俾妈咪饮即磨咖啡。而且食物质数高及种类好多。甜品系重中之重,士多啤梨蛋糕超好食,蝴蝶酥及绿茶蝴蝶酥好早被清仓!斑斓班㦸好热好好味。Hagen Daz ice cream 都好味。剌身唔错可惜tuna 有根。热食黄金虾好食蒸鱼超正!冻食虾面包蟹冇乜人食。西汤龙虾汤夹蒜蓉包好夹。即整自助饮品吧冻柠茶冻奶茶热咖啡都好乾净。好期待下次再嚟一次Remarks走时漏咗个环保袋系餐厅,staff hurry to reach me at washroom so helpful!Also they assisted my old dad get in Car. Thank you so much

so helpful!
  • 甜品
  • 海南鸡
  • Häagen-Dazs雪糕
  • 热盆
2019-12-24 2359 浏览
今年公司Xmas系出街食buffet lunch,环境较为昏暗,唔太光猛,圣诞节🎄气氛唔太浓烈,可能有受外界影响喇。。。周围看看食什麽好时,精致的甜点是最吸晴😍..虽则没有浮夸的布置😆加拿大长脚蟹、青口,虾都好鲜甜...可惜,蟹脚永远都难添食😢..一出很快无了😆一口牛柳好好食,刚新鲜煎熟,好香口😋😍...羊架好好食,没有骚味配埋薄荷酱更美味,芝士好好食不过饼干配搭只有一款太少😆带子、甜虾,三文鱼都好新鲜,份量多少可配合要求变更,好有弹性👍🏻蝴蝶酥好松脆,朱古力蛋糕好好食,唔太腻,迷你cookie好好食...可惜,没有空间可食Haagen-Dazs⋯⋯

2019-12-24
圣诞节
久闻雅苑座自助餐大名,在waiting list已好多年,十二月初光顾了自助午餐,坦白讲都几失望。 服务的确好好,但系食物选择少(我食午餐),又多人,出面长期有人围住个一圈长枱拎野食,抢手既串烧一出就无,啲人一拎就拎好多条,烧味部长期排队,海南鸡饭要叫个呀姐几次先出到俾我,蒸点心又系好快拎晒,到最尾连cake都唔refill ⋯⋯根本全部野都系要抢,refill又慢,两个半钟其实我食左唔系好多款食物。最後我只好怒食无限量供应蝴蝶酥弥补一下(因为佢临尾已经唔再refill,我谂住等少人啲先出去拎) 帝苑甜品好出名,但系蛋糕我只系食左朱古力cake ,其他cake卖相实在唔吸引,甜品吧亦唔算多款式,雅苑座话晒都系自助餐好出名,但食完一次真系唔想再试 ,好彩折後只系每人三百蚊。 今次真系失望而回....无下次。P.S. 我今次食午餐,无拿破仑,无opera,得粟米忌廉汤⋯⋯🙄🙄🙄🙄

(因为佢临尾已经唔再refill,我谂住等少人啲先出去拎)

2019-12-06
用餐优惠
信用卡优惠
2019-12-14 2874 浏览
闺蜜聚会想有些圣诞气氛,可以选择在这间餐厅吃自助餐,环境舒服,我们坐在钢琴边可以看到钢琴演奏和歌手唱歌,感觉很有圣诞气氛。食物也是高质素冷盘海鲜和日式刺身都很新鲜,甜品很好吃而且每台有鲍鱼鸭掌送,还有烧烤,炖汤和很多热盘的菜。爱吃海鲜和甜品的朋友可以选择这家喔!
2019-12-10 1636 浏览
生日食buffet庆祝下其实佢会送生日蛋糕 同会揾人唱歌但我觉得好尴尬 唔想全场触目 就唔要呢个服务了龙虾 蟹脚 冻蚬呢3个海鲜冷盘都好正!!!龙虾佢己经开左边 一打开系超多膏同埋个size都唔细而且肉质弹牙 有咬口蟹脚我觉得系最出色因为系超级鲜甜 再加上佢有少少肉汁 真系好正冻蚬既质素就唔太稳定普遍黎讲系大只+胀卜卜有时好鲜味 有时会无味睇彩数啦鲍鱼 鸭掌呢个要用卡仔换既 一人一份  我坐底既时候枱面系无卡仔仲以为我无得食 原来系佢放漏左 吓死宝宝了个酱汁做得唔错 而且煮得好入味个鸭掌炆到好冧 一咬就烂 好食鱼佢个鱼都做得好出色 好似系斑黎鲜甜弹牙 个酱油又系做得好好应该有炒过个豉油夹左一堆熟食火鸡同牛肉 我唔太识欣赏火鸡肉真系比较粗造同硬 唔岩我食牛肉系烧得好靓既 而且仲锁住左好多肉汁但我都唔太钟意我都系钟意萝卜炆牛腩萝卜吸晒味 而且炆得好冧 仲要系无渣!!!牛腩都索晒啲汤汁 但又保留到本身既牛肉味唔会摄牙罅既牛腩烧腩仔同叉烧都可以试下又系高水准之作烧菠萝都系 食到停唔到口仲有寿司 同 鱼生寿司啲饭唔好食 乾 同 硬 可惜甜虾寿司都唔太新鲜食左个三文鱼刺身就唔错够肥美 油脂丰富蝴蝶
生日食buffet庆祝下

其实佢会送生日蛋糕 同会揾人唱歌
但我觉得好尴尬
 唔想全场触目 就唔要呢个服务了
龙虾 蟹脚 冻蚬

呢3个海鲜冷盘都好正!!!

龙虾佢己经开左边 一打开系超多膏

牛肉系烧得好靓既 而且仲锁住左好多肉汁
但我都唔太钟意

我都系钟意萝卜炆牛腩

萝卜吸晒味 而且炆得好冧
仲要系无渣!!!
牛腩都索晒啲汤汁

我谂都系呢到必食
因为焗得好好

食得出足料制作 有浓浓既奶香味

甜品一堆

右上角果个炖蛋!!!!!!
真系好正!!!!!好细滑 而且甜度适中!

水果有三款

最後 食埋雪糕就拜拜

呢到大部分食材都好新鲜
2019-12-09
2019-11-12 4664 浏览
第一次食帝苑酒店既自助餐因为坐近表演台 所以感觉热闹下面只系当晚既个别情况冷盘龙虾 好多膏但无咩味蚬 好鲜甜青口 一般螺 一般长脚蟹 味道很怪 原因不明风乾火腿 也是怪味拎个阵差不多到尾 应该系放太耐熟食必饮那个中汤 我似左3碗以上每位限定一份既鲍鱼鹅掌 好冧好味同样每位限定一粒带子 外表不太开胃炸蚝 不太ok甜品大部分都好食仲有几款好特别但黑松露那个拎之前要谂清楚味道唔系人人接受到8点左右有人摇铃一班人冲出去排队都只系拎个拿破伦好似有点普通但当搞气氛也可以接受
第一次食帝苑酒店既自助餐

都只系拎个拿破伦
好似有点普通
但当搞气氛也可以接受
2019-10-27 4934 浏览
每逢6月份都会搵自助餐庆祝婆婆生日,今次上openrice 见呢间酒店有promotion ,我地就试下呢间晚餐自助餐。我地一行差唔多20个人黎到,餐厅一早安排好哂枱比我地。呢间自助式餐都算多野食,有冻海鲜(虾、琵琶虾、螺、长脚蟹脚)、鹅肝多士、烧味部、鱼生、即煮面食、热盆、咖喱、甜品。我地咁多人有老有嫩都觉得好食。每人再有半只新鲜蒸蒜蓉龙虾、一只圣子皇,好新鲜野味。如果有生蚝就再完美喇🙊我想特别推介佢既甜品,佢比起其他酒店既甜品多种类好多。佢每晚到都会推出超大既杂果拿破仑蛋糕,即刻切比人,佢既拿破仑嘅酥皮有好多层,加上佢既吉士唔太甜,超好食呀强烈推介

强烈推介

2019-10-19 5857 浏览
今晚系补足返女朋友生日,所以预先book咗酒店嘅自助餐,预早book仲有生日优惠,会送返一个生日蛋糕,加上最近做紧promotion,头50名客人预订有六五折我哋大约七点左右去到,已经有好多人拎紧嘢食,我哋得即刻唔执输,首先去咗海鲜嘅区域拎左好多唔同嘅海鲜龙虾相信系每一个人都一定会拎嘅,因为冇乜自助餐会有龙虾食,不过今次嘅龙虾我觉得肉质冇咁弹牙,而且仲无乜虾籽添,感觉一般般。反而海虾就有惊喜,每一只都几大只,而且好新鲜,弹牙得来又爽口之後每位客人都会送一只带子,应该系牛油煮带子,几大只不过味道一般然後食到咁上下就出去拎甜品食,都算有几多款,特别拎左酒店最出名既蝴蝶酥黎试下,有原味同绿茶味。食落去的确系几松化,不过唔算系好好味,好想再食既感觉。反而士多啤梨慕丝有惊喜,酸酸甜甜几易入口差唔多去到八点嘅时候,店员打起钟声,原来有水果千层酥食,每人都分到细细件,吉士既味道刚刚好,唔会太甜,而每层酥皮都好松化,系成个自助餐最推介既整体黎讲算不过不失,好彩有65折优惠,如果正价黎讲就唔算抵喇

2019-10-14
用餐优惠
优惠券
Came here on Mid-Autumn Festival day after working late. I'm was pleasantly surprised that the restaurant wasn't full (I didn't book ahead). The salad selection was very limited but I didn't mind since I wasn't there for that. The sashimi and cold seafood selection was standard. I did love the soups that were on offer - lobster bisque and shark fin soup. For the main courses, it was a big disappointing with only the roast pork being the highlight. A good range of desserts, particularly the mille

The salad selection was very limited but I didn't mind since I wasn't there for that. The sashimi and cold seafood selection was standard. I did love the soups that were on offer - lobster bisque and shark fin soup. For the main courses, it was a big disappointing with only the roast pork being the highlight. A good range of desserts, particularly the mille feuille (Napoleon pastry) and four flavours of Haagen Dazs.
Salad
Sashimi
2019-09-13
$228 (宵夜)
  • Shark fin soup
  • lobster bisque
  • mille feuille
2019-08-31 10007 浏览
同朋友生日 话想食自助餐 记得好耐都冇去既帝苑 贪佢环境靓 又有歌听☺️今晚都几爆场 去到已经见有人唱歌 系歌声琴声下就开始我地既晚餐原来最近搞紧德国节呀 有德国肠 猪手 仲有啤酒可以啤一啤🍺🍻嗌咗杯嘢饮 酸酸地都几开胃食到咁上下 啲侍应就开始送野食嚟 有鲍鱼又有龙虾不停食 个口根本冇停过呀除咗德国啤酒之外 仲有个爆谷机架 系白松露味 阵味劲香 行开行埋都忍唔住食咗两次差唔多去到八点半左右 就有钟声提我地有新鲜既拿破仑拎啦 大大个好吸引 真系食到几饱都要留返个肚试下既然庆祝生日 侍应都好贴心有俾蜡烛我哋 而且仲有专人同我地唱生日歌 後未问番原来订枱嘅时候讲埋就会有生日蛋糕送架呢一餐真系食到好饱好满足呀 朋友生日都话好开心

嗌咗杯嘢饮 酸酸地都几开胃

• 拿破仑
  • 蝴蝶酥
  • 烚海鲜
2019-08-15 10682 浏览
头100位原价6折,如果额满都有7折优惠妈咪生日,都想简单的个lunch buffet 答谢佢平时在家中的辛劳餐厅采光设计都几光猛,气氛不错食物款式都多样,冻海鲜有长脚蟹、翡翠螺、蓝青口等等蓝青口好新鲜,翡翠螺又爽弹,长脚蟹够哂甜 绝对系回本位!!海南鸡饭系餐厅推介之一,鸡肉新鲜又够嫩滑,油饭够哂香中式点心都有供应 烧卖 虾饺 小笼包 小炒 小菜 都有份 , 京都骨,清蒸鲜鱼即席烧烤岩哂小朋友印度食物都有 顾及到不同客人的喜好新鲜时令水果 一应俱全甜品、朱古力喷泉同Haagen daz 雪糕通通都有,岩哂女士们饭後甜品🍮的慾望Cheesecake 系推介 唔太甜又够滑餐厅仲有果汁,柠茶,柠水同不同款式茶包任君选择
头100位原价6折,如果额满都有7折优惠

餐厅采光设计都几光猛,气氛不错

食物款式都多样,冻海鲜有长脚蟹、翡翠螺、蓝青口等等
蓝青口好新鲜,翡翠螺又爽弹,长脚蟹够哂甜
绝对系回本位!!

海南鸡饭系餐厅推介之一,鸡肉新鲜又够嫩滑,油饭够哂香

中式点心都有供应 烧卖 虾饺 小笼包

小炒 小菜 都有份 , 京都骨,清蒸鲜鱼

即席烧烤岩哂小朋友

印度食物都有 顾及到不同客人的喜好

新鲜时令水果 一应俱全

Cheesecake 系推介 唔太甜又够滑

餐厅仲有果汁,柠茶,柠水同不同款式茶包任君选择

2019-08-04 7334 浏览
最近见到TONYMOLY 与 The Royal Garden 香港帝苑酒店推出联乘「TONYMOLY X 帝苑酒店雅苑座 仲夏绿茶水润下午茶自助餐 🌱」锺意食绿茶嘅我梗系即刻去试一试!..........佢系一个下午茶自助餐嚟嘅食物都几丰富 有刺身有熟食有即制区刺身厚切 味道不错熟食及甜品区大多都混合了绿茶的元素!例如绿茶朱古力松饼丶绿茶蛋糕等等熟食大部分都不错 选择不算好多有鸡翼点心炒饭等等味道中规中矩甜品区相对选择就多好多有唔同款式嘅蛋糕 水果雪糕等等大部份以绿茶为元素嘅甜品都好好食!未去到好甜又有浓郁嘅绿茶味🤣同埋元朗食呢个自助餐仲会送埋TONYMOLY「THE CHOK CHOK 绿茶面霜旅行套装」真系有得食又有礼物拎!帝苑酒店雅苑座地点:The Royal Garden 香港帝苑酒店雅苑座
锺意食绿茶嘅我梗系即刻去试一试!

..........
佢系一个下午茶自助餐嚟嘅
食物都几丰富
刺身有熟食有即制区
刺身厚切 味道不错
熟食及甜品区大多都混合了绿茶的元素!
例如绿茶朱古力松饼丶绿茶蛋糕等等

熟食大部分都不错 选择不算好多
有鸡翼点心炒饭等等
味道中规中矩
甜品区相对选择就多好多
有唔同款式嘅蛋糕 水果雪糕等等
大部份以绿茶为元素嘅甜品都好好食!
未去到好甜又有浓郁嘅绿茶味🤣
真系有得食又有礼物拎!

帝苑酒店雅苑座
地点:The Royal Garden 香港帝苑酒店雅苑座
绿茶对美容及身体有多个功效,所以出现了好多以绿茶入馔的美食,早前就去了尖沙咀帝苑酒店雅苑座享受了一个绿茶控至爱的【仲夏绿茶水润下午茶自助餐】。而每两位惠顾仲有TONYMOLY「THE CHOK CHOK绿茶面霜系列」礼品包一份添!以前都到过这里食Buffet,觉得环境宽敞舒适、食物摆放条理、款式多、味道亦十分好,加上绿茶主题,所以再来!为设合主题,多款食物都添加了绿茶元素,很有心思!例如,沙律吧的绿茶蛋黄酱。开胃前菜小食:软滑的士多啤梨绿茶豆腐、滑溜溜的红豆绿茶温泉蛋、香滑的十胜红豆绿茶豆腐、松化的绿茶朱古力松饼……主菜、美馔:材料丰富、啖啖茶香的绿茶茶渍饭、仲有我喜欢的蜜糖烧鸡翼、炸蕃薯条、炸鱼柳、烟肉肠仔卷……这里甜品卖相吸引、款式多、甜而不腻,所以记得留肚,否则会眼阔肚窄。包括:宇治抹茶蝴蝶酥、绿茶忌廉筒、绿茶草莓丹麦饼、绿茶红豆卷、绿茶荟萃、绿茶雪芳蛋糕、绿茶蛋糕、特式曲奇、拿破仑、鲜果挞……最後记得食绿茶心太软,外暖内流心,切开即涌出微甜的绿茶馅,细细个可食多几个。紧接当然要食埋Häagen-Dazs的美味雪糕及加配料啦!
绿茶对美容及身体有多个功效,所以出现了好多以绿茶
入馔的美食,早前就去了尖沙咀帝苑酒店雅苑座享受了
一个绿茶控至爱的【仲夏绿茶水润下午茶自助餐】。而
面霜系列」礼品包一份添!

以前都到过这里食Buffet,觉得环境宽敞舒适、食物摆放
条理、款式多、味道亦十分好,加上绿茶主题,所以再来!

为设合主题,多款食物都添加了绿茶元素,很有心思!
例如,沙律吧的绿茶蛋黄酱。
沙律吧

沙律吧 - 绿茶蛋黄酱

开胃前菜小食:
软滑的士多啤梨绿茶豆腐、滑溜溜的红豆绿茶温泉蛋、
香滑的十胜红豆绿茶豆腐、松化的绿茶朱古力松饼……
开胃小食

开胃小食-士多啤梨绿茶豆腐

开胃小食-红豆绿茶温泉蛋

开胃小食-十胜红豆绿茶豆腐

绿茶朱古力松饼

绿茶朱古力松饼

主菜、美馔:
材料丰富、啖啖茶香的绿茶茶渍饭、仲有我喜欢的
蜜糖烧鸡翼、炸蕃薯条、炸鱼柳、烟肉肠仔卷……
绿茶茶渍饭

蜜糖烧鸡翼