My families and I went to a restaurant called "As You Like Restaurant" (隨變火鍋)located in 23/F, V Point, 18 Tang Lung Street, Causeway Bay銅鑼灣登龍街18號V Point 23樓The restaurant is located in high level of the building which can enjoy the skyline of the city!Spicy spiced Chicken casserole回味香辣雞煲HKD$288/whole bird 全隻There are 4 degrees of spiciness for customers to choose from full of complex, rich ,layered spices flavoursthere are also around a dozen of different flavour of casseroles to choose from (辣

located in
銅鑼灣登龍街18號V Point 23樓

回味香辣雞煲
HKD$288/whole bird 全隻

there are also around a dozen of different flavour of casseroles to choose from (辣度微小中大)

proteinwise,there are fish,clam,Oyster,cran,lobster,shrimp or frog to choose from
After enjoyed the chicken casserole,customers can enjoy hotpot!
there are numerous hotpot ingredient to choose from

Fresh beef
新鮮滑牛肉
HKD$108
very fresh
nice intense beef flavour

Wontons
手工雲吞王
HKD$38/4 pcs 粒
with springy,bouncy shrimp wrapped inside
tasty
There is also made to order BBQ skewers
The staff is polite
  • Freshbeef 新鮮滑牛肉
2023-01-18 39 浏览
📍 隨變火鍋 (cwb)🍽 隨變干窩醬汁雞煲(半隻)+ 羊肉串+ 燒芝士年糕+ 美國安格斯肥牛+ 芝士腸/金菇/娃娃菜+椰汁😋 呢間雞煲係屋企人介紹俾我,之前試過佐敦嗰間覺得好好味🤣銅鑼灣嘅呢間環境好啲,仲有海景睇!佢哋廁所竟然有漱口水🤣🤣好周到🍱 隨變干窩醬汁雞煲(半隻)$268佢哋雞煲嘅醬汁好吸引!!次次都食到流曬口水🤣雞煲入面配料都多,連年糕都有得試,又全部都好入味!🍔 羊肉串 $112佢哋羊肉串都係每次都會試 羊肉好新鮮好嫩滑,孜然味十足,食到停唔到口🐷 燒芝士年糕 $84呢個芝士年糕絕對值得encore!!咬落係流心芝士,好香好好味!🍣 美國安格斯肥牛 $198牛肉新鮮肥美,唔錯🥬 芝士腸/金菇/娃娃菜🥤 椰汁💰$905
📍 隨變火鍋 (cwb)

🍱 隨變干窩醬汁雞煲(半隻)$268

🍔 羊肉串 $112
佢哋羊肉串都係每次都會試
羊肉好新鮮好嫩滑,孜然味十足,食到停唔到口

🐷 燒芝士年糕 $84

🍣 美國安格斯肥牛 $198
牛肉新鮮肥美,唔錯

🥬 芝士腸/金菇/娃娃菜

🥤 椰汁

💰$905
2023-01-14 134 浏览
呢間火鍋店叫「隨變火鍋」果然名不虛傳,唔單止淨係打邊爐咁簡單🤭火鍋店還提供即叫即燒串燒,時令海鮮,刺身拼盤…….我喺網上見到條*燒白鱔*串燒被吸引而來的😂餐廳佈置光猛整潔,枱與枱之間的距離比較闊落,沒有壓迫感。仲有窗口卡位,可以一邊食飯一邊欣賞夜景,好舒服😍👍🏻店員招呼很好,笑容親切,時不時會幫你替換新碟👍🏻好細❤️值得一讚❗️♡ 刺身拼盤 $338(牡丹蝦、生蠔、帶子、紋甲魷魚、北寄貝、希靈魚)生蠔大大隻,牡丹蝦亦相當巨型,蝦肉鮮甜彈牙。♡ 隨變干窩醬汁雞煲$268一上枱,香噴噴♨️熱辣辣😋雞件份量幾多,啖啖肉,肉質嫩滑,配料菜底都好多,仲有年糕,年糕煎到香脆內軟,煙煙靱靭,好惹味❗️♡ 燒白鱔(串) $68白鱔好厚肉,外皮燒🉐️好香脆、魚肉鮮甜好彈牙。♡ 燒牛舌心(串) $68牛舌心入口嫰滑,彈牙爽口,再encore一串❗️♡ 燒手工雞皮(串) $18呢度嘅燒雞皮比較特別,好厚身,入口脆卜卜,加上大量七味粉,辣得來好惹味。♡ 凍檸檬可樂 $38份量大大杯,食串燒必選飲品。♡藍莓洛神花果茶 $26自家製洛神花茶加上藍莓,酸酸微微,可解油膩感。

刺身拼盤 $338
(牡丹蝦、生蠔、帶子、紋甲魷魚、北寄貝、希靈魚)
生蠔大大隻,牡丹蝦亦相當巨型,蝦肉鮮甜彈牙。
刺身拼盤

♡ 隨變干窩醬汁雞煲$268
隨變干窩醬汁雞煲(半隻)

♡ 燒白鱔(串) $68
白鱔好厚肉,外皮燒🉐️好香脆、魚肉鮮甜好彈牙。
燒白鱔(串)

♡ 燒牛舌心(串) $68
牛舌心入口嫰滑,彈牙爽口,再encore一串❗️
燒牛舌心(串)

♡ 燒手工雞皮(串) $18
燒手工雞皮(串)

♡ 凍檸檬可樂 $38
份量大大杯,食串燒必選飲品。
♡藍莓洛神花果茶 $26
自家製洛神花茶加上藍莓,酸酸微微,可解油膩感。

2023-01-12
刺身拼盤
隨變干窩醬汁雞煲(半隻)
燒白鱔(串)
燒牛舌心(串)
燒手工雞皮(串)
  • 燒白鱔
  • 燒牛舌心
2023-01-03 66 浏览
2023年的第一頓大酒,和第一頓火鍋 ,肯定是隨變火鍋。這根本沒有質疑。看看小夥伴的戰績,就知道當晚有多盡興。牛肉的口感和牛的質地 好的沒話說。本地最好的牛肉也無非就是這樣了吧。羊肉串餐廳現在在活動,買一送一。 配上孜然粉,和辣椒面 ,完全就是國內風味。肥瘦剛好。特別抵食。 根本停不下來。a5牛肉刺身。這是我的最愛。牛的口感細而不膩。非常棒。我自己可以消滅一份。配上料汁。簡直完美,根本沒有肉腥味。入口即化。

2023-01-01
2022-12-22 46 浏览
朋友生日話想打邊爐,咁緊係要搵間高質火鍋啦打邊爐最緊要湯底,好嘅湯底可以將食物嘅鮮味完全提出,呢間隨變火鍋有個好犀利嘅湯底滋味花膠雞湯啱晒鍾意一路打邊爐一路飲湯嘅朋友,勁足料,用上多款矜貴食材長時間燉煮而成,滋潤養生超有膠質,一滾一起一定一定要飲返碗湯先再打邊爐🍲打邊爐前先食本地龍蝦刺身肉質鮮甜爽彈,大家仲可以安排餐廳將龍蝦頭爪整泡飯,超暖胃呢度既牛肉超頂級手切牛頸脊色澤嫩紅,細緻雪花脂肪好均勻,肉味濃郁甘香手切封門柳牛味極濃,越咬越有嚼口,味道會讓你吃上癮其他火鍋配料十分高質素,有點要求嘅,都喜歡這𥚃嘅出品仲有串燒,小食飲吓酒傾吓偈,環境一流超有feel,絕對要比

朋友生日話想打邊爐,咁緊係要搵間高質火鍋

滋味花膠雞湯
打邊爐前先食
本地龍蝦刺身

肉質鮮甜爽彈,大家仲可以安排餐廳將龍蝦頭爪整泡飯,超暖胃

呢度既牛肉超

頂級手切牛頸脊

色澤嫩紅,細緻雪花脂肪好均勻,肉味濃郁甘香
手切封門柳

牛味極濃,越咬越有嚼口,味道會讓你吃上癮

其他火鍋配料十分高質素,有點要求嘅,都喜歡這𥚃嘅出品

仲有串燒,小食飲吓酒傾吓偈,環境一流超有feel,絕對要比
2022-12-22 36 浏览
以前去灣仔,朋友經常帶我去附近雞煲店食飯,現在餐廳已搬遷,會到升級了的新店食鈑!每次前來必點象拔蚌幷封門柳孖寶套餐!手切封門柳嘅刀功非常均一,要讚一讚師傅刀功新鮮牛肉果然Fresh好多,肉味重同埋軟熟因為班friend唔太食辣,所以叫咗一個花膠雞煲,長時間嘅烹煮果然令煲雞煲濃郁,啖湯非常鮮甜,飲多兩碗都唔會覺得口渴跟住呢個真係戲肉,象拔蚌刺身切得非常靚仔,厚薄一致更為有料嘅地方在於可以刺身之於,更可以過一過湯,保持爽彈又有花膠湯嘅鮮甜,非常過癮呢餐飯食得非常開心近來天氣都懂,非常推介大家去呢度試一試
到升級了的新店食鈑!
每次前來必點象拔蚌幷封門柳孖寶套餐!

手切封門柳嘅刀功非常均一,
要讚一讚師傅刀功
新鮮牛肉果然Fresh好多,肉味重同埋軟熟

,啖湯非常鮮甜,飲多兩碗都唔會覺得口渴

跟住呢個真係戲肉,象拔蚌刺身切得非常靚仔
,厚薄一致

呢餐飯食得非常開心
近來天氣都懂,非常推介大家去呢度試一試
2022-12-07
  • 花膠雞煲
2022-12-06 93 浏览
呢排天氣變凍,今晚行開銅鑼灣,想食雞煲 暖一暖 ☺️ 見網上面呢間雞煲嘅評價幾好,一於同男朋友去試一試😆首先,依間餐廳位於v point 23/F 一打開lift門 本身都好驚好大浸雞煲味,可以入到去冇咩味,即刻安心晒。環境裝修得好靚,靠窗邊仲有夜景睇,環境俾晒爆分😇😇 最岩拍拖又想食雞煲既朋友仔 🤣🤣🤣因為今次得兩個人,我地叫左好少野食😊✌🏽⭐️回味香辣雞煲(半隻/$208):一上菜,湯比較多,睇上去雞嘅份量比較少,但係出奇雞煮耐左都幾滑,辣味幾吸引😝⭐️手切牛頸脊($198 S): 香港人細份就岩曬 ,正正常常 ⭐️燒白鱔($58): 極力推介,燒得香脆可口,唯一可改善地方可起骨再燒 ⭐️蒜蓉燒扇貝($68): 有配生蒜同熟蒜,但以米粉代替粉絲比較奇怪😂😂⭐️燒生蚝($38):正正常常,無咩特別。可skip 如果喜歡食雞煲打邊爐,而又講求環境,依家係一個唔錯嘅選擇,最欣賞佢就係食完雞煲唔算好臭,而且員工都非常之有禮貌,環境亦都乾淨 。 味道:🌼🌼服務:🌼🌼🌼環境:🌼🌼🌼🌼抵食:🌼🌼

因為今次得兩個人,我地叫左好少野食😊✌🏽

⭐️燒生蚝($38):正正常常,無咩特別。可skip

味道:🌼🌼
服務:🌼🌼🌼
環境:🌼🌼🌼🌼
抵食:🌼🌼

進入12月的第一天 ,和同事又來銅鑼灣隨變火鍋啦! 真是百吃不厭! 紅色的麻辣湯底,是我們的最愛,這次我們點了半隻雞,因為好想也在再吃酸菜魚! 麻辣鍋的湯底辣椒,麻椒全是新鮮,所以無論煮多久,上面的油都不多!不像普通的紅油鍋,冷卻了就不能再吃! 酸菜魚的魚身很滑嫩,酸菜也很足量,我更喜歡裡面的凍豆腐,吸滿了湯汁,非常爽!我們還單獨加了芽菜! 龍蝦刺身是亮點,上來的時候龍蝦頭還在動! 可見師傅的刀功和蝦本社的新鮮度! 牛肉沒的說, 肉的牛肉味比其他餐廳都要好! 真是一分錢一分貨!

龍蝦刺身是亮點,上來的時候龍蝦頭還在動!

可見師傅的刀功和蝦本社的新鮮度!

麻辣雞煲
龍蝦刺身
酸菜魚
牛徑肉
2022-11-16 38 浏览
看到openrice冲着鸡煲去的,没想到烧烤也特别好吃。羊肉串居然有国内羊肉串的水平。鸡皮也特别厚实松脆,还有牛舌海鲜之类的,反正点的都没有踩坑。他们家的烧烤真的可以算是香港最好吃的店铺了。除了鸡煲还试了他们的蚝仔煲,里面可以加年糕的,蚝仔的鲜加上年糕的糯,完美搭配。他家还可以加重辣度的哦,重度辣味爱好者的朋友们一定要去尝试下。环境的话座位的景色很写意,可以看到海景,一边啤酒一边烤串,冬天还可以打个火锅,这家非常值得光顾!
2022-11-13
  • 随变粉
  • 随变鸡煲
  • 烧手工鸡皮
2022-11-16 74 浏览
這是我在香港最喜歡的火鍋, 從老店追到新店! 品质一如既往! 阿5和牛, 好吃的不得了,卖相也好! 龙虾刺身上了的时候,龙虾头还是活的,可见新鲜程度不用讲! 现在有了鸡煲翅,料是足足的,八人分一锅,才2880,里面有花胶鱼翅鸡丝, 浓郁的汤底,简直不要太治愈。涮鱼也是漂亮的! 这样精致的出品,非铜锣湾随变火锅莫属! 他们有两个房间,请客首选呀! 服务人员的态度也非常好,干净整洁! 原来一打听,老板娘还是个年轻的大美女,希望下次有机会可以看到!

龙虾刺身上了的时候,龙虾头还是活的,可见新鲜程度不用讲!

火鍋
火鍋
2022-10-31 195 浏览
自問對火鍋店有一定的偏見,總覺得火鍋店一定是桌面油膩、裝修簡陋的。隨變火鍋光猛淨潔,連地面沒有黏糊糊的格調時尚,一改我對火鍋店的印象。最棒棒的是這個兩人座位,對住落地大玻璃,欣賞香港夜景。還有少少海景!隨變火鍋提供乾鍋、火鍋、串燒,甚至還有少量刺身,果真如店名——As you like!選擇困難如我,一時間都選不了吃什麼好。挑選了良久,決定點一個乾鍋,我與男友都愛吃蠔,就點了乾鍋醬汁蠔。乾鍋醬汁蠔 $308即叫即做的乾鍋,大概等了二十分鐘才上桌,但很值得等待!微辣辣度對我而言已經十分刺激,花椒香氣濃郁,每隻蠔都掛滿了醬汁,蠔邊煎至脆口,蠔肉用料出色,煮熟後仍是十分大隻飽滿!而且份量十足,鍋內約有十隻蠔,加上花椰菜、年糕,如果胃口小的朋友可能吃完這個鍋都飽了。隨意地點了幾串串燒燒牛舌,外表看來欠了點火喉,但男友說吃起來不錯。燒雞軟骨我覺得外表可以略再乾身一點,會更香口,但調味不錯。燒白鱔$68/串一上桌震驚得男友猛拍我背,我一看當堂呆了幾秒。這是我吃過最龐大的串燒白鱔,都快要比我前臂粗了!超~厚~肉,燒熟後仍有成吋厚,肉質彈牙肥美,不誇張,我分了5~6口才把它吃完,份量真是大得驚人!點一
自問對火鍋店有一定的偏見,
總覺得火鍋店一定是桌面油膩、裝修簡陋的。
隨變火鍋光猛淨潔,連地面沒有黏糊糊的
格調時尚,一改我對火鍋店的印象。
最棒棒的是這個兩人座位,對住落地大玻璃,欣賞香港夜景。
還有少少海景!
隨變火鍋提供乾鍋、火鍋、串燒,甚至還有少量刺身
果真如店名——As you like!
選擇困難如我,一時間都選不了吃什麼好。
乾鍋醬汁蠔 $308
即叫即做的乾鍋,大概等了二十分鐘才上桌,但很值得等待!
微辣辣度對我而言已經十分刺激,花椒香氣濃郁,
而且份量十足,鍋內約有十隻蠔,加上花椰菜、年糕,
如果胃口小的朋友可能吃完這個鍋都飽了。
隨意地點了幾串串燒
燒牛舌外表看來欠了點火喉,但男友說吃起來不錯。
燒雞軟骨
我覺得外表可以略再乾身一點,會更香口,但調味不錯。
燒白鱔$68/串
一上桌震驚得男友猛拍我背,我一看當堂呆了幾秒。
燒白鱔
這是我吃過最龐大的串燒白鱔,都快要比我前臂粗了!
超~厚~肉,
燒熟後仍有成吋厚,肉質彈牙肥美,
不誇張,我分了5~6口才把它吃完,份量真是大得驚人!
點一個乾鍋會附送一個湯底供打邊爐用,
想清淡一點的我們選了蕃茄湯,味道清新,嘗起來香甜天然。
三黃雞件(半隻)
三黃雞件(半隻)$98
雞肉肉質嫩滑、皮薄不膩,脂肪豐滿,味道鮮美,
久煮後肉質仍然不柴。
田園拼盤$88
我自覺沒有拍出它的份量感,它是一個鍋的份量,
蔬菜很乾淨漂亮,像是卡通片走出來似的。
最後送上雪米糍做甜品
除了食物品質上乘,餐廳連免費的紙巾也是原包Tempo,
員工親切,勤快有禮,即使我們坐在自閉位,員工也會不時過來關注需要,
很喜歡這間餐廳!必須收藏在口袋!
燒白鱔
三黃雞件(半隻)
2022-10-25 827 浏览
繼雞煲之後,今日又去左食麻辣鴨血火鍋🌶呢個麻辣鍋層次相當豐富第一層係比較刺激嘅辣,後勁嘅麻令我食指大動,想追住嚟食我哋要左中辣🌶🌶🌶🌶呢間嘅辣完全唔野少,辣度爆燈💡下次都係食小辣鴨血每一舊都大大舊又厚切口感好滑「新鮮滑牛肉」平時打邊爐一定會食肥牛,或者牛肉片~~其實新鮮滑牛都好好食㗎牛味勁突出,肉質又嫩又彈❤️所以每次一見到有滑牛就會必點「手打蟹籽墨魚滑」呢個墨魚滑真係大讚❤️口感有彈性又soft,唔會實綁綁‼️蟹籽份量完全唔吝嗇「白柏葉」食濃味嘅湯底,一定要食牛柏葉掛湯汁一流「西班牙黑豚肉」豚肉脂肪分佈得好好,呈粉嫩顏色,見到都好吸引厚薄岩岩好,口感非常嫩滑「川粉」食到中途實在太辣喇~~要飲返杯「大檸樂」先得
雞煲之後,今日又去左食麻辣鴨血火鍋🌶

呢個麻辣鍋層次相當豐富

第一層係比較刺激嘅辣,後勁嘅麻令我食指大動,想追住嚟食

我哋要左中辣🌶🌶🌶🌶
呢間嘅辣完全唔野少,辣度爆燈💡
下次都係食小辣

鴨血每一舊都大大舊又厚切
口感好滑

「新鮮滑牛肉」
平時打邊爐一定會食肥牛,或者牛肉片~~
其實新鮮滑牛都好好食㗎

牛味勁突出,肉質又嫩又彈❤️
所以每次一見到有滑牛就會必點

「手打蟹籽墨魚滑」
呢個墨魚滑真係大讚❤️
口感有彈性又soft,唔會實綁綁‼️
蟹籽份量完全唔吝嗇

「白柏葉」
食濃味嘅湯底,一定要食牛柏葉

掛湯汁一流

「西班牙黑豚肉」
豚肉脂肪分佈得好好,呈粉嫩顏色,
見到都好吸引

厚薄岩岩好,口感非常嫩滑

「川粉」

食到中途實在太辣喇~~
要飲返杯「大檸樂」先得

2022-10-24
2022-10-15 136 浏览
這間食點在銅鑼灣新式商業大廈,因此十分之方便,離地鐵站大概2分鐘的路程,適合朋友的聚會.餐廳佈置十分之明亮加上枱與枱之間的距離比較闊落,合乎現時有限度的社交距離.象拔蚌刺身十分之爽口加上廚師的刀工十足 每片象拔蚌厚薄程度相若,加上有淡淡的海水味,水準十足,這一個孖寶還有肉味十足的封門柳,令人感受到幸福的感覺.這個雞鍋雞肉十分之細嫩,加上惹味的洋蔥也是最佳的湯底了.這間餐廳還有串燒可供大家自由地選擇款式也十分之多,燒雞軟骨十分之爽口,燒粟米十分之香甜.最尾還有雪米糍作為甜品.

這個雞鍋雞肉十分之細嫩,加上惹味的洋蔥也是最佳的湯底了.

最尾還有雪米糍作為甜品.
2022-10-06 152 浏览
V point 出名靚景原來隨變火鍋喺依度都有分店!可以一路打邊爐,一路睇出面嘅景色,都幾爽😎餐廳入面乾淨整潔,每張枱仲有包紙巾,又幾細心喎佢哋有好多特色煲嘅選擇全部都好似好足料,好吸引我哋最後揀咗滋味花膠雞煲補一補🥰🥰花膠雞煲個湯非常濃稠😋😋膠質滿滿,香濃,好飲!飲完先至再加湯打邊爐,都係一樣咁濃郁,可以令到菜同埋其他配料都滿滿雞湯味❤️花膠份量幾多,慢慢食,越煲越入味!個煲有半隻雞,都有驚喜,肉質幼嫩👍🏼👍🏼有一個咁正,咁濃稠嘅雞湯,梗係要揀番啲夾嘅配料🤔🤔鮮腐竹、娃娃菜,都係非常推薦! 娃娃菜吸收晒啲雞湯嘅精華,好林好入味👍🏼👍🏼「不可錯過手工雲吞王」真係唔可以錯過!好堅!佢係用新鮮蝦包㗎!好咁超爽,超好食,超有誠意嘅一粒雲吞!西班牙黑豚肉賣相靚靚,亦非常高質食到黑豚肉嘅甜味,唔會太肥,口感爽滑唔好浪費啲湯,梗係要叫埋粉面啦😎今次就試咗隨變粉,煮到透明就啱啱好,滑滑質感,又可以順便飲多啲雞湯,正🔥🔥除咗火鍋,佢哋仲有串燒,同埋一啲特色小食。椒鹽豆腐,份量比想像中多!一粒粒,一啖一粒就啱晒,外面香脆,味道調校得好惹味,入面就係滑滑嘅豆腐,好食呀!餸酒一流!整體來講,個湯真係好出色!一
V point 出名靚景
原來隨變火鍋喺依度都有分店!
可以一路打邊爐,
一路睇出面嘅景色,都幾爽😎

餐廳入面乾淨整潔,每張枱仲有包紙巾,又幾細心喎

佢哋有好多特色煲嘅選擇
全部都好似好足料,好吸引
我哋最後揀咗滋味花膠雞煲
補一補🥰🥰

花膠雞煲個湯非常濃稠😋😋
膠質滿滿,香濃,好飲!
花膠份量幾多,慢慢食,越煲越入味!
個煲有半隻雞,都有驚喜,肉質幼嫩👍🏼👍🏼

「不可錯過手工雲吞王」
真係唔可以錯過!
好堅!佢係用新鮮蝦包㗎!
好咁超爽,超好食,超有誠意嘅一粒雲吞!

西班牙黑豚肉
賣相靚靚,亦非常高質
食到黑豚肉嘅甜味,唔會太肥,口感爽滑

唔好浪費啲湯,梗係要叫埋粉面啦😎

整體來講,個湯真係好出色!一定會因為佢再嚟!而其他食物嘅質素亦都好有水準,性價比算係好高,值得推薦!
2022-10-01 603 浏览
最近天氣有少少轉涼, 緊係去打邊爐喇不過麻甩朋友又話想食間坐得舒服少少,所以就上網搵左呢一間位於登龍街既一間樓上火鍋, 點知好有驚喜喎!!環境好闊落, 仲有得坐窗口卡位 有個靚景同埋舒服嘅梳化坐今次叫左個乾鍋同打邊爐乾鍋醬汁蠔$308上枱已經做好, 熱辣辣😍今次我地叫左微辣, 一打開個蓋已經閒到好香既花椒味,而且份量好多都起碼有十隻蠔喺入邊蠔大大隻隻隻飽滿, 煎到個邊少少脆但一啲都唔會乾,香濃蠔味配埋佢個醬汁不得之了!🥹配搭係菜底原來仲有年糕!師傅事先有將年糕煎香 外脆內軟, 超鐘意佢煙煙韌韌, 外面又少少脆, 朋友係咁摷啲年糕出黎食😂饞咀湯底有特色嘅香料藥材加辣湯都係叫左微辣 香但藥材味唔會苦後尾加左水都唔會話好淡 豉油都唔洗點 真材實料香辣Q彈牙鴨血$26驚叫大碟食唔哂, 所以叫左小食 一碟一舊剛好👍🏻👍🏻鴨血唔會好難咬亦無腥味 唔食鴨血位朋友試左都話好好食😍🥰牛魔王拼盤$398有牛胸爽,牛封柳,牛舌,安格斯牛同手切牛, 成碟牛每一款片都砌成花 上枱有種嘩一聲嘅感覺😂 款款牛都各有特色, 特別一讚係佢既牛封柳出邊好少地方有得食, 牛脂分佈沒咁豐富, 但係牛味極重, 而且食得好爽滑,
最近天氣有少少轉涼, 緊係去打邊爐喇
環境好闊落, 仲有得坐窗口卡位
有個靚景同埋舒服嘅梳化坐
今次叫左個乾鍋同打邊爐

乾鍋醬汁蠔$308
上枱已經做好, 熱辣辣😍
配搭係菜底原來仲有年糕!
師傅事先有將年糕煎香
有特色嘅香料藥材加辣湯
都係叫左微辣 香但藥材味唔會苦
後尾加左水都唔會話好淡
豉油都唔洗點 真材實料
香辣Q彈牙鴨血
香辣Q彈牙鴨血$26
驚叫大碟食唔哂, 所以叫左小食 一碟一舊剛好👍🏻👍🏻
鴨血唔會好難咬
亦無腥味 唔食鴨血位朋友試左都話好好食😍🥰
牛魔王拼盤$398
有牛胸爽,牛封柳,牛舌,安格斯牛同手切牛,
成碟牛每一款片都砌成花
出邊好少地方有得食, 牛脂分佈沒咁豐富, 但係牛味極重, 而且食得好爽滑, 係好特別既好感.
四寶餃拼盤(8粒)
四寶餃拼盤(8粒) $68
魚皮餃 韭菜餃 手作雲吞同手工芹菜木耳餃
皮薄餡靚 粒粒都勁大粒飽滿, 而且應該係師傅即叫即包.
個口感同急凍貨完全唔同, 睇得出餐廳既心思. 特別要讚雲吞,有勁多蝦同新鮮. 必叫!
野生靚竹笙
野生靚竹笙$98
大大件 好靚仔 打邊爐必食!
萵筍片
萵筍片$68
爽脆, 浸哂落個湯到食,又係我至愛!
2022-09-27
香辣Q彈牙鴨血
牛魔王拼盤
四寶餃拼盤(8粒)
野生靚竹笙
萵筍片