2016-05-02
出街食飯食得多,但都係第一次寫食評,全因為呢間3差食店~食物差,service 差,性價比差!今日同太座家人,一行8人,中午去陸羽茶室飲茶,吃懷舊點心,預祝母親節!之前幾個月在這裡吃過晚飯,覺得小菜不錯,尤其杏汁白肺湯,好正!諗住今次試下佢啲懷舊點心啦!坐低開茶後,叫伙記俾多對筷子啦,佢居然數枱面,話咪有8對囉!算!嚟呢度預咗service 唔好,呢個係出曬名!點了一輪點心,我們點了豬潤燒賣,粉菓,荷葉飯,叉燒包,雞球大飽,上湯炸粉菓,咖哩焗飯,茄子等等,其他唔記得喇!先來荷葉飯,打開荷葉後,份量細唔在講,啲飯又乾又無餡,飯無飯味,衹有陣燶味,從未食過咁難食嘅荷葉飯,屋邨酒樓都好食過佢!😡😡😡!之後嘅點心普通到同屋邨酒樓無咩分別!期待嘅雞球大飽,一樣令人失望,蓮香樓比佢好食得多,之後其他點心又好耐都未出,咁叫伙記取消1樣點心喇,個老伙記應咗話好,但之後照拎過嚟!我哋同佢講話之前已取消,但居然有個較後生嘅伙記喺度一路行一路講,話我哋嚟咗又唔食😲😲😠😠😠,我聽到就怒視佢,佢就行咗去唔返轉頭!😡😡😡咁有吉士唔好走吖!由於點心全無賣相可言,相都無影過,埋單走人,成$2600!真正貼錢買難受,難
由於點心全無賣相可言,相都無影過,埋單走人,成$2600!真正貼錢買難受,難食!以後都唔會再去!去對面新x樂食點心, 套餐好過!