2023-07-21
🧑🏻🍳位於K11 Art Mall,餐廳有別於傳統泰國菜,係以度假簡約風裝修, 每次行過都有人係門口排隊,所以建議大家去之前可以先book位。—————————————————————🍴 脆炸軟殼蟹米紙卷 配牛油果醬 三件 ($78) 軟殼蟹炸得夠熱同脆,配煙煙韌韌嘅米紙卷,口感豐富,加上打碎左嘅牛油果醬,入口感覺fresh而不油膩。😋 美味指數: 8/10—————————————————————🍴 泰館養生野姜虎蝦炒卷粉 ($128) 香港唔多地方有卷粉食,口感有少少似河粉,虎蝦大隻多肉,另外仲有露筍同粟米條做配菜。份量偏大碟,2個人share 岩岩好。😋 美味指數: 8.5/10—————————————————————🍴 阿閒泰虎蝦冬陰功湯 ($78) 口味偏辣同鹹香, 配料有本菇,虎蝦,香茅等等。虎蝦好大隻而鮮甜。😋 美味指數: 7/10—————————————————————🍴 椰汁芒果黑糯米飯 ($68) 擺盤非常精美,有焦糖絲同芒果係面,黑糯米飯非常黏,配上椰奶,口感甜而不膩。😋 美味指數: 8/10
—————————————————————
🍴 脆炸軟殼蟹米紙卷 配牛油果醬 三件 ($78)
😋 美味指數: 8/10
—————————————————————
🍴 泰館養生野姜虎蝦炒卷粉 ($128)
😋 美味指數: 8.5/10
—————————————————————
🍴 阿閒泰虎蝦冬陰功湯 ($78)
😋 美味指數: 7/10
—————————————————————
🍴 椰汁芒果黑糯米飯 ($68)
😋 美味指數: 8/10