阿閒泰秘製滷豬手$98泰南紅咖哩慢煮牛肋條$178泰式醉貓炒新鮮手造卷粉$128椰汁芒果糯米飯$68白飯$20好味指數:😋😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:老公去了外地工幹,可以多點時間陪爸爸。數天內,帶完爸爸去吃他愛的火鍋,又帶他到我一直想試的新派泰國🇹🇭菜餐廳。滿滿骨膠原的阿閒泰秘製滷豬手夠腍夠嫩滑夠入味,而且量多,足夠4人分享。以這價錢來說,是超值。豬手配了酸菜,可減低肥膩感。泰南紅咖哩慢煮牛肋條的牛肋條好腍。咖哩汁好香,但因為加了車厘茄,又不會過辣。一碟有好多汁,配白飯或薄餅是非常好的選擇。泰式醉貓炒新鮮手造卷粉口感比一般泰式炒河粉/金邊粉好,吃起來較煙韌。泰國直送來的手造卷粉加了秘製醬汁、肉絲、蛋絲、豆角、洋蔥🧅一起炒,非常惹味。椰汁芒果糯米飯好特別,不是用平時見到的白糯米,而是黑糯米。擺碟好精緻,堆砌得如一個蛋糕,兩層黑糯米之間夾著芒果與花生碎,面頭加了花生🥜碎、數片芒果、清香甜美可口的椰子片及焦糖脆片裝飾。是我見過砌得最好看的芒果🥭糯米飯,影相📸️一流。侍應服務不錯。原本想點的白咖哩
白飯
好味指數:😋😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
推介原因:

椰汁芒果糯米飯

侍應服務不錯。原本想點的白咖哩已賣完,改為叫紅咖哩慢煮牛肋條,侍應會重新跟我們確認全部點過的菜,確保沒有出錯。其中一位記得我我訂座名稱,竟然會用我的名稱呼我,可說是5星級服務呀!
下次要帶老公一起來,試試他們的coconut smoothie, 楊支甘露沙沙、船麵及燒雞。食物真的好高質,怪不得用餐期間,一直見到餐廳門外有人在排隊!
2023-08-24 44 浏览
📍 ahan.thai in Tsim Sha TsuiThaiFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price:💰 $400Favorite:💖 Earl Grey croffle------------------------------✅ Located at K11 Art Mall, linked with Tsim Sha Tsui MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouth-watering modern thai food.✅ Their signature Roasted chicken caramel palm sugar crumb is great with the palm sugar crumb.Very fragrant✅ Their lunch set is a great deal✅ Food portion is huge ✅ Really tasty
📍 ahan.thai in Tsim Sha Tsui

Price:💰 $400
Favorite:💖 Earl Grey croffle

Very fragrant

✅ Food portion is huge

✅ Really tasty food. Everything we had was surprisingly good. Great value. Nice Thai food with authentic taste as in Thailand

✅ All fresh ingredients
✅ Nice interior design

✅ Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend it to anyone looking for somewhere to eat in Thai food
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to make a booking well in advance

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰
新派泰式大作戰‼️🇹🇭同女朋友去咗K11搵食😀有間泰西Fusion菜叫阿閒泰 ☺️入到餐廳裝修風格好有特色😍裝潢修走西式田園風🐘白色為主調感覺優雅💭餐廳設有提供吧檯座位💺主打食泰式小炒同泰式小食😋泰式三文魚牛油果他他,98蚊份💰這道泰式三文魚牛油果他他,賣相幾精緻嘅前菜享用,新鮮三文魚與濃郁牛油果蓉泥,奶油般滑順牛油果,口感豐富味道鮮美🥑脆皮豬頸肉,78 蚊份💰脆皮豬頸肉是一道口感酥脆、肉質豐潤美食,燒豬頸肉無脂肪,烤得好香口嚐起來非常有嚼口,配埋蝦片同埋秘製醬汁食,帶點辣勁更香脆滋味🐷泰又話啦菠蘿雞肉炒糙米飯 •炭烤牛肉串燒,148 蚊份💰菠蘿雞肉炒飯泰式健康風味,酸甜菠蘿同提子乾酸甜味道,辣椒香料嘅香辣味道,好有泰式風味美味炒飯,雞肉粒夠晒嫩口,仲有兩串炭燒牛肉串,非常惹味😋😋伯爵忌廉牛角包窩夫,68蚊份💰牛角包窩夫撻上鋪滿伯爵忌廉,清新香甜,伴埋一球椰子雪糕,加上大量嘅伯爵忌廉大滿足口感,十分推介嘅甜品🥰阿閒泰虎蝦冬蔭功湯 ,78 蚊份💰足料嘅冬蔭公湯,有蝦,香茅,蕃茄仔,蒜頭,香菇,湯底酸酸辣辣味道啱啱好,鮮味十足,飲落有微微香茅味,不過就飲唔到有椰香味🌶凍朱古力,44蚊杯💰朱古力
新派泰式大作戰‼️🇹🇭

凍朱古力,44蚊杯💰
朱古力特飲味濃郁夠哂幼滑又奶泡😋
1K
2023-08-22 55 浏览
阿閒泰價錢💲: $78/ $138/ $148/ $68好味程度😋: 3.7/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 4/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.7/5-K11裡面的泰國菜,偶爾都要等下位。餐廳用上木的元素加d花花草草,幾清新。新派泰國菜仲可以係openrice買coupon食,價錢都唔算貴。地點咁方便,啱晒約朋友食☺️-✅脆皮豬頸肉沙律。豬頸肉好多條,好似食極都唔完咁😝未至於脆皮,不過係煎得幾香脆。條條都幾厚肉,又肥美🤓沙律正常,係一般泰式菜個d酸辣汁。仲有隔離脆卜卜的蝦片,餐前小食非佢最適合莫屬。-✅街頭大蝦炒金邊粉。金邊粉偏黏+濕潤,食落有小小一patpat🤔酸甜味道幾夠,主要偏酸。不過入面配料好多,有爽脆的芽菜改良下個口感,仲有大量豆乾。撈勻花生粉食係我最愛的食法😬 海鮮的用料都可以,有青口、連尾的蝦,感覺冇咁急凍海鮮🤭-✅菠蘿雞肉炒糙米飯+炭烤牛肉串燒。炒得乾爽的飯粒粒分明,欠缺一d鑊氣🫣糙米飯比一般白飯硬,令到口感乾爽d,原來唔錯。淡淡的黃薑味,🍍同🐔粒,都唔小,炒飯的精萃肉鬆當然都唔少得🤤牛肉串燒食落無望的咁乾-✅✅椰汁芒果黑糯米飯。呢個好靚!成個present好似個蛋
阿閒泰
價錢💲: $78/ $138/ $148/ $68
好味程度😋: 3.7/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 4/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.7/5

✅✅椰汁芒果黑糯米飯。呢個好靚!成個present好似個蛋糕咁,同佢講係生日飯仲會有塊生日牌+點蠟燭😉黑糯米比一般糯米硬身,黏糯中帶啲嚼頭。椰汁好稀,好似平時糖水個d。不過撈埋黑糯米食,份量好足又啱啱好🤩 最重要係🥭係甜的!加埋d椰子脆片同花生碎,多重口感同味道🥳

食物質素正常,多款飲品甜品都好靚,價錢又唔貴,冇諗法食咩的時候呢間可以trytry,我覺得女仔應該都中意😗
2023-08-22 43 浏览
行過k11多左唔少餐廳選擇,當中阿閒泰主打 fusion新派泰菜,食物都唔錯。泰式醉貓豚肉炒卷粉 $108將泰式河粉整成卷狀口感別有一番風味,入口Q彈煙韌。加入豬肉碎同豆角炒香有鑊氣又頗惹味,食落有種乾炒牛河既感覺。菠蘿雞肉炒糙米飯 $138本身以為糙米飯粒偏硬身會好奇怪,不過呢個炒得淋身入味,配新鮮菠蘿更添香甜。配菜重有兩串牛肉串燒,味道不過不失。香茅豬肉米紙卷 $25加配左個小食,米紙卷質地黏軟,香葉包住味親更清新,不過太細件,一兩啖就食晒了。加$38可配泰式自製奶茶奶同茶分開上,自己可以調較甜度。最驚喜係有泰式奶茶雪條,香甜軟滑,佢既味道慢慢滲入奶茶,愈添濃郁同冰感。

泰式醉貓豚肉炒卷粉 $108

菠蘿雞肉炒糙米飯 $138

香茅豬肉米紙卷 $25

加$38可配泰式自製奶茶
2023-08-21 35 浏览
之前有朋友話呢間喺K11 Art Mall嘅泰國菜好好食,前幾日就去試下。裝修度假風,感覺好chill,平日夜晚去都坐滿,大家記得要book位。泰式生蝦刺身 $108泰式生蝦刺身有六隻連炸蝦頭,生蝦鮮甜爽口,配泰式酸辣醬汁更開胃。豬肉/香茅雞肉串燒 $53-56 / 2串串燒試咗豬肉同香茅雞肉,燒到啱啱好,肉質唔會韌。阿閒泰虎蝦冬陰功湯 $78冬陰功偏辣,配料有虎蝦、青口、本菇、香茅等等,都幾足料。街頭大蝦炒金邊粉 $128Pad Thai 份量唔算好多,兩個人食可能要叫多個主菜。虎蝦大隻鮮甜,金邊粉煙韌,加上青口、芽菜同豆乾一齊食好惹味。椰青滑冰 $68好多打卡飲品同甜品揀,最後叫咗椰青滑冰(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)將椰青打成沙冰,超大杯,消暑一流。

泰式生蝦刺身 $108

豬肉/香茅雞肉串燒 $53-56 / 2串
串燒試咗豬肉同香茅雞肉,燒到啱啱好,肉質唔會韌。

阿閒泰虎蝦冬陰功湯 $78
冬陰功偏辣,配料有虎蝦、青口、本菇、香茅等等,都幾足料。

街頭大蝦炒金邊粉 $128

椰青滑冰 $68
2023-08-21 28 浏览
早一段時間搵緊未食過嘅泰國餐廳🧐俾我搵到一間尖沙咀人氣餐廳「阿閒泰」🫢.泰館養生野姜虎蝦炒泰國新鮮卷粉🍝虎蝦爽口🦐卷粉好似捲埋咗嘅短身河粉😲質感Q彈.豬肉•肉丸濃湯船河(泰國新鮮幼粉)🍜湯頭濃郁清甜🥣豬肉片鮮嫩🐖肉丸內裡脂肪比例適中🍢一咬落去即刻爆汁😱而且非常彈牙😆配菜有炸豬皮🐷通菜、芽菜、炸蒜等😍幼粉掛湯,出色之作👍🏻.脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬(3件)🌯米紙卷包住軟殼蟹🦀軟殼蟹酥脆😋點上新鮮綿滑牛油果醬🥑清新配搭💦如果米紙卷有多少少配料同層次就更好🥺仲有秘製醬汁點😉.香辣炒通菜🥬簡單用辣椒同蒜蓉炒通菜🌶️🧄惹味爽脆.炭烤香茅雞肉串燒(2串)🐓香茅味香濃🎋雞肉肉質燒完仍然嫩滑🤤.阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍🧋奶茶、奶茶雪條同煉奶加埋一齊🫖🍦係幾特別嘅組合🤤😬茶味頗濃🍵🥛不過甜度較高😢但可以飲到奶茶,又食到雪條,都幾好😬
香辣炒通菜🥬簡單用辣椒同蒜蓉炒通菜🌶️🧄惹味爽脆
2023-08-21 41 浏览
去咗尖沙咀K11 行街,見到2/F阿閒泰間餐廳大排長龍,我地見價錢合理又想食下泰國菜,就去試下喇!泰式生蝦刺身首先,新鮮嘅生蝦係杯入面,搭配上辣椒同埋青檸汁,一口咬落去,鮮甜嘅蝦肉夾雜住辣辣嘅風味,刺激味蕾!炭燒牛肉配青芒果沙律牛肉炭燒得恰到好處,咬落去嫩滑多汁!再加上清爽的青芒果沙律,真係一種絕妙嘅組合!啲芒果嘅酸甜味同牛肉嘅香氣,令人驚艷!冬陰功醬炒花甲辣辣嘅冬陰功醬炒煮住啲鮮美嘅花甲,味道鮮香,辣而不過勿洞脆脆煎蠔餅最後,煎蠔餅,一咬落去,外脆內軟,蠔既鮮味同埋香脆口感,食唔停口

泰式生蝦刺身

炭燒牛肉配青芒果沙律

冬陰功醬炒花甲
辣辣嘅冬陰功醬炒煮住啲鮮美嘅花甲,味道鮮香,辣而不過

勿洞脆脆煎蠔餅
2023-08-19 61 浏览
今日一行三人去k11阿閒泰食午餐嗌咗軟殼蟹米紙卷,炭燒拼盤、刺身蝦、炒通菜同炒金邊粉甜品窩夫,加幾杯野飲連加一賣單大約1000 hkd食物嘅味道就一般,通菜炒得最好食,唔會太老啱啱好,味道都適中唔會太鹹炒金邊粉就好麻麻,得個辣字,冇乜酸酸甜甜嘅味道但普遍嚟講食物擺盤都幾靚,幾有心思但係服務就真係一團糟食物落枱唔識順手收走啲吉碟,仲要係真係張枱攞到滿晒食完正餐,叫起咗甜品都唔識清走張枱啲碟明明已經冇人等緊枱,都淨係識得執走咗客既枱行過我哋張枱幾次,都冇諗過幫我哋執緊啲碟完全唔照顧場入邊嘅客甜品到落枱,當然要我哋自己幫手執位俾佢放落嚟個侍應放低咗碟嘢就真係走咗去,又唔幫手執緊啲嘢走,又唔問要唔要多一兩隻碟share簡單啲講,啲待應好似唔知邊啲嘢應該要做先同埋做嘢冇效率,可能來回一次做到兩樣嘢,佢要行足幾次
今日一行三人去k11阿閒泰食午餐
嗌咗軟殼蟹米紙卷,炭燒拼盤、刺身蝦、炒通菜同炒金邊粉
甜品窩夫,加幾杯野飲
連加一賣單大約1000 hkd

炒金邊粉就好麻麻,得個辣字,冇乜酸酸甜甜嘅味道
但普遍嚟講食物擺盤都幾靚,幾有心思

但係服務就真係一團糟
食物落枱唔識順手收走啲吉碟,仲要係真係張枱攞到滿晒
食完正餐,叫起咗甜品都唔識清走張枱啲碟
明明已經冇人等緊枱,都淨係識得執走咗客既枱
行過我哋張枱幾次,都冇諗過幫我哋執緊啲碟
完全唔照顧場入邊嘅客
甜品到落枱,當然要我哋自己幫手執位俾佢放落嚟

簡單啲講,啲待應好似唔知邊啲嘢應該要做先
同埋做嘢冇效率,可能來回一次做到兩樣嘢,佢要行足幾次
2023-08-19
2023-08-18 50 浏览
其實這家本來沒有太大期望,主要是想試奶茶雪條凍,但沒想到食物還不錯。🔅阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍($6️⃣8️⃣)就是被這個吸引了,可以自行調校濃度。想吃奶味重一點的,就少放一點茶。但不建議直接吃雪條,要配茶一齊吃。🔅虎蝦炒泰國卷粉($1️⃣2️⃣8️⃣)這個份量不算少,口感頗煙韌,挺彈牙。而且炒得很惹味,有香料味,忍不住一口接一口,這個感覺是全場最佳。🔅蟹肉白咖喱伴白葉($1️⃣6️⃣8️⃣)米線是比較彈牙的口感,咖喱份量還可以,完全足夠沾滿每一條米線。咖喱吃起來不辣,小朋友也能吃。🔅泰式單骨雞翼($6️⃣8️⃣)其實和餐單裏的不太像,不過味道也可以。雞翼沾了炸粉,炸得很香脆,醬汁酸酸辣辣,吃起來很夾亦可解膩。🔅脆炸豆腐($5️⃣8️⃣)豆腐外層很脆,但裏面還是很軟。這個也要沾醬汁一起吃才有味道,不過後來我們直接點咖喱吃,味道也不錯。Rush hour 時挺多人排隊的,有限時90分鐘,大家要記得準時交枱。

🔅阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍($6️⃣8️⃣)

🔅虎蝦炒泰國卷粉($1️⃣2️⃣8️⃣)

🔅蟹肉白咖喱伴白葉($1️⃣6️⃣8️⃣)

🔅泰式單骨雞翼($6️⃣8️⃣)

🔅脆炸豆腐($5️⃣8️⃣)

2023-08-18 51 浏览
今次係第二次黎,隔左一段時間,餐廳依然係咁受歡迎,晚市仍然係爆滿要等位🙈今次簡左啲上次無點過既野食,諗住試多啲唔同野食🤟🏻脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬軟殼蟹炸到好脆,米紙卷好薄身,入口感覺唔會好heavy, 加上有牛油果醬更加fresh,呢個牛油果醬比起其他鋪頭有少少辣既味道幾特別~阿閒泰秘製滷豬手佢嘅豬手滷得入味,肉唔會好老好難咬,反而好嫩滑同多汁,仲有酸菜做配菜,可以中和返肉味,仲有溏心蛋,但成碟滷豬手滷水味道唔會太重。泰式鹹蛋黃金單骨雞翼單骨雞翼方便進食,加埋佢嘅鹹蛋黃鹹香嘅味道,炸得啱啱好,香噴噴又熱辣辣,雖然鹹蛋黃肥膩,但係絕對要食!菠蘿雞肉炒糙米飯配炭燒牛肉串燒菠蘿炒飯特別加咗糙米,令到成個菜式唔會太油膩,反而多咗一種健康嘅感覺。份量都好多,啖啖菠蘿同雞肉,再加左提子,飯炒得爽身,再配埋牛肉串燒,冇燒到過火,係一碟好飽肚嘅菜式~鳳梨清新特調飲品唔會好甜,入口幾fresh,可解下膩👍🏻泰式泡沫奶茶泰式奶茶沖得好香滑,唔會得個死甜,食泰國嘢必點!
今次簡左啲上次無點過既野食,諗住試多啲唔同野食🤟🏻

脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬

泰式鹹蛋黃金單骨雞翼

菠蘿雞肉炒糙米飯配炭燒牛肉串燒

鳳梨清新特調
飲品唔會好甜,入口幾fresh,可解下膩👍🏻

泰式泡沫奶茶
泰式奶茶沖得好香滑,唔會得個死甜,食泰國嘢必點!

每次行K11, 都見到依間泰國菜排上長長人龍, 一於今個星期日就同朋友試吓喇🤗 💡 香茅豬肉米紙卷 ($78)🌯薄脆米紙包裹住蔬菜同香茅豬肉, 口感清新爽口而又唔膩, 係開胃菜之選~ 💡阿閒泰幸運炭燒拼盤 ($248)🍢🍡呢道拼盤入面有燒牛肉、魷魚鬚、虎蝦、香茅雞肉串燒、雜菌、蕃茄同菠蘿, 值得一讚既係牛肉同雞肉都肉質嫩滑, 燒得岩岩好~菠蘿鮮甜多汁, 每種食材配上泰式酸辣青醬後味道更加突出😋 💡泰式鹹蛋黃金單骨雞翼 ($78)🍗🍖炸得超脆既單骨雞翼, 味道充滿住鹹蛋既鹹香味, 雞翼亦有香茅既味道, 份量超級多, 適合一班人share👩🏻‍🤝‍👩🏼👬 💡泰式醉貓炒新鮮手造卷粉 ($128)🥘一道充滿泰國風味既鑊氣小炒,  配上口感煙韌既卷粉, 加上豆角同豬肉碎, 配上泰國香葉, 超級惹味👍🏻💡椰汁芒果黑糯米飯 ($68)🍮🥭鮮甜既芒果加上煙煙韌韌既黑糯米飯, 再配上一d都唔膩既椰汁, 味道清新而微甜, 絕對係最好既甜品😇 💕阿閒泰係一間食物質素唔錯, 而且座位舒適既一間泰式餐廳, 如果想同朋友聚餐, 絕對係必選之一^^

💡 香茅豬肉米紙卷 ($78)🌯

💡阿閒泰幸運炭燒拼盤 ($248)🍢🍡

💡泰式鹹蛋黃金單骨雞翼 ($78)🍗🍖

💡泰式醉貓炒新鮮手造卷粉 ($128)🥘

💡椰汁芒果黑糯米飯 ($68)🍮🥭

2023-08-17 47 浏览
這晚我哋去左尖沙咀阿閒泰食晚餐,之前聽朋友大大力推薦,話佢地道泰國菜色好鬼正,於是我哋就決定嚟試吓。阿閒泰餐廳地點方便,喺尖沙咀熱鬧既地段,裝潢有種泰國風情,氣氛好舒服,服務員都好有禮貌。我哋叫左幾道特色菜式同雞尾酒,包括:泰式生蝦刺身、南部蟹肉自咖喱伴米粉、脆皮豬頸肉伴自家製、泰式醉貓炒新鮮手造卷,同埋Grilled Lemon cocktail同Smoky Oolong Brandy cocktail。泰式生蝦刺身4.5/5⭐️呢道菜色好新鮮,蝦肉鮮甜,同一般食到既生蝦差不多,最緊要隻蝦鮮甜,咁就一定好食😋,個醬汁係青辣椒同檸檬汁調味,微辣既口感令刺身更增加單調,醒胃又開胃。南部蟹肉白咖喱伴米粉4.1/5⭐️白咖喱香濃,再加上份鮮甜既蟹肉,味道真係唔錯,而且蟹肉份量足,完全食得到蟹肉既鮮甜。同米粉一齊食,真係完美配搭。唯一美中不足係個白咖哩上枱唔算好熱,啲米粉係凍上既,所以撈埋食變左常温,如果可以更加熱就完美。脆皮豬頸肉伴自家製4.3/5⭐️呢道菜色真係讓我印象深刻,豬頸肉烤得剛好,外皮脆香,裡面既肉質又軟嫩,配上自家製既醬汁,更加提升味道,雖然本身豬頸肉少肥,但又唔會過於油膩。泰式醉貓

泰式生蝦刺身
4.5/5⭐️

南部蟹肉白咖喱伴米粉
4.1/5⭐️

脆皮豬頸肉伴自家製
4.3/5⭐️

泰式醉貓炒新鮮手造卷
4.6/5⭐️
呢道菜色個名好特別,所以吸引左我哋叫佢,之前未食過,黎到發覺似平時泰式炒麵,但個麵係新鮮手造卷麵,幾好食口感豐富,唔錯唔錯,下次應該會再叫😋。

Grilled Lemon cocktail
4.4/5⭐️
杯雞尾酒果香帶有微微既炭燒味,檸檬既味道剛好中和酒精既味道,非常清爽。

Smoky Oolong Brandy cocktail
4.6/5⭐️
呢杯雞尾酒真係一試難忘,獨特既烏龍茶香味同白蘭地完美結合,煙燻既味道更加令人印象深刻。

總結,阿閒泰餐廳既菜色都好出色,我哋都好滿意今晚既晚餐,下次仲會再嚟!

2023-07-20
  • 泰式生蝦刺身
  • 泰式醉貓炒新鮮手造卷粉
2023-08-15 52 浏览
上星期同朋友去呢個泰國餐廳食飯,去到門口已經見到好多人排隊,相信味道應該唔錯。 阿閒泰酸辣柚子沙律 味道酸酸甜甜,因為落咗好多魚露,所以有好香嘅魚露味提鮮。柚子好新鮮好多汁,唔會食到有依,唔錯嘅開胃選擇。 泰式醉貓炒新鮮手造卷粉 我以為味道會好似炒河粉咁,原來一啲都唔一樣,佢係好煙韌有咬口,吸晒醬汁嘅咸香味,仲有肉碎同埋香葉,惹味! 脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬 軟殼蟹真係炸得好香脆,唔會油淋淋,而且牛油果醬係酸酸甜甜咁,食落都幾得意。 泰式單骨雞翼 用咗炸粉,香脆,雞肉好嫩滑,食食下會不知不覺食咗好多~ 雞肉串燒 雞肉比我想像中大件,用香芧插住,所以燒出黎好香香芧味道,有肉感! 整體黎講味道真係唔錯,唔怪得之平日都大排長龍。

阿閒泰酸辣柚子沙律

脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬

泰式單骨雞翼
用咗炸粉,香脆,雞肉好嫩滑,食食下會不知不覺食咗好多~

雞肉串燒

整體黎講味道真係唔錯,唔怪得之平日都大排長龍。
2023-08-15 36 浏览
店子在尖沙咀,位置方便!跟朋友聊聊天,排排隊,很快可以進去吃店內感覺新穎,時尚感很高,座位非常舒適!棕櫚糖脆燒雞招牌食物~特制的醬汁,燒菠蘿清甜,配上微酸醬汁,惹味!軟殼蟹米紙卷米紙薄薄而煙靭,軟殼蟹香口。而且仲有生菜片,口感滿滿~感覺新鮮!夏天食很棒,清新爽甜,軟腍鮮味,醬汁酸甜帶點辣,好惹味~外層香脆,內裡惹味。感覺清新。牛油果作底的,軟殼蟹跟牛油果清新鮮味!秘製豬手皇牌食物,份量多,拆好了肉。豬手肉腍,入味。伴碟有鹹酸菜,可以跟豬手同時吃的。味道很入味~肉嫩多汁惹味十足!泰式感覺很重的豬手,味道非常好,香而不膩!好大件又夠味道~不錯之腍身肉質。泰式街頭椰子雪糕椰子雪糕味道軟滑,甜甜之椰香,有不同感覺,上層是椰子肉,中間有花生碎,下一層清甜粟米粒。椰子雪糕味道香濃,口感層次豐富,足料,冰冰涼涼,夏天吃爽喔吃飯時看到店子坐滿人,周圍也有綠色小植物,泰國擺設,像到了泰國~上菜速度不算慢~食物和甜品也有滿滿西泰之混合味道,用料新鮮,清新開胃也!跟朋友聚舊,或想尋找個地方坐得舒服,這店子也不錯,主打西泰菜料理。菜式和傳統不同,有點西式元素~配搭不錯。
店內感覺新穎,時尚感很高,座位非常舒適!
棕櫚糖脆燒雞
招牌食物~特制的醬汁,燒菠蘿清甜,配上微酸醬汁,惹味!
軟殼蟹米紙卷
秘製豬手