2020-02-26 124 浏览
入到店舖店員安排入座後睇完menu選擇就可以用自助點餐機落單,相當方便。今次點左兩款熱門拉麵試一試。柚子甘露沾麵🍜($108)👍🏻👍🏻沾汁充滿濃濃的柚子香,好特別💕非常開胃汁雖然係偏稀身,但配合粗身麵條係相當掛汁😋麵可以選擇 冷麵或者熱麵 個人比較偏好冷麵 因為冷麵麵質比較彈牙角切豚肉煮得很軟很入味,必點之選柚子鹽味拉麵🍜 ($98)柚子湯頭配幼麵,微微的酸,感覺清新,但試過沾麵後會覺得呢個湯底明顯比較淡。Afuri Flights 🍶 Fallen leaves ($85)

柚子甘露沾麵🍜($108)
👍🏻👍🏻沾汁充滿濃濃的柚子香,好特別💕非常開胃
汁雖然係偏稀身,但配合粗身麵條係相當掛汁😋
麵可以選擇 冷麵或者熱麵
個人比較偏好冷麵 因為冷麵麵質比較彈牙
角切豚肉煮得很軟很入味,必點之選
柚子甘露沾麵

柚子鹽味拉麵🍜 ($98)
柚子湯頭配幼麵,微微的酸,感覺清新,
但試過沾麵後會覺得呢個湯底明顯比較淡。

柚子拉麵
2020-01-31
柚子拉麵
2020-02-25 162 浏览
新開咗間東京人気拉麵登陸咗The one ,最住no .1 柚子湯底拉麵✨柚子鹽味拉麵湯麵湯底清香有一陣柚子味道,唔會蓋過鹽味雞湯底,麵條幼細夠彈牙仲有配上半隻塘心蛋,蛋汁微微流出,火炙叉燒烤好一陣醬油嘅味道好入味好腍,荀同紫菜夠爽口,整體來講個湯底原來加咗柚子係好夾,真係值得一讚豬骨濃湯擔擔麵🌶就咁睇個賣相就以為好辣,喝第一啖湯底有少許微辣,麵條粗實口感好彈牙,肉碎同冬菇吸收晒湯嘅精華特別香濃炸軟殼蟹包炸軟殼蟹包睇完個名都流口水一啲都唔失禮原隻軟殼蟹加埋泡菜同埋蛋黃醬真係好豐富呀,外表貌似刈包,原來一啖咬落去好軟綿綿,真心推介Yuzu橙汁顏色加配紫色花瓣就咁睇已經覺得好清新一啖飲落去已經搵飲到rum 同sparkling wine 酒味很濃烈,帶一點點甜味,飲一啖頭腦醒晒,好飲Whiskey Highball檸檬味超重,whiskey味道不算太濃,兩者一齊好大嘅衝擊味道好夾,好清新✨間餐廳特別就係自助式點餐,選擇左自己想要嘅食物同埋飲品,會顯示收取現金或者係信用卡💳,完成點餐後服務員遞送枱上,好方便
新開咗間東京人気拉麵登陸咗The one
,最住no .1 柚子湯底拉麵✨

柚子鹽味拉麵

湯麵湯底清香有一陣柚子味道,
唔會蓋過鹽味雞湯底,麵條幼細夠彈牙

豬骨濃湯擔擔麵🌶

Yuzu

Whiskey Highball

豬骨濃湯擔擔麵
炸軟殼蟹包
Whiskey Highball(後),Yuzu(前)
2020-02-21
豬骨濃湯擔擔麵
炸軟殼蟹包
Whiskey Highball(後),Yuzu(前)
2020-02-24 1174 浏览
I.T每次入的餐廳都相當有水準,今次係Afuri,係朋友口中已經知道佢係日本好出名,係香港都可以食到。阿夫利就係the one,十分方便。店面環境舒適,用上簡約色,樓底夠高,空間感十足。可以自助落單,有usb插位俾客人叉電,店家很貼心。主食除了拉麵,仲有沾麵和丼。Drink menu都好有特色,竟然有sake和cocktails。Afuri whisky highball ($79)帶柚子味的whisky,酒味適中,容易入口。柚子鹽味拉麵($98)先喝口湯,湯底真材實料,不只雞味,還加了木魚煮嘅清湯,也帶陣陣的柚子味,無味精添。拉麵是自家製的,見到有點點小麥,口感爽滑。配料有炙燒叉燒、半熟蛋、紫菜、味筍、水菜,好好吃!炸軟殼蟹包($58),包軟熟,軟殼蟹外脆內嫩,仲好厚肉,配上辣味的泡菜和清新的青瓜,味道十分有層次。下次想試一下餃子。招牌柚子梳打($38)不是一般的lemon soda,柚子加青檸,味道更refreshing。柚子甘露沾麵($108)想不到這麼有驚喜,沾麵粗一點,酸酸的醬汁很清爽,夏天可以挑冷麵,冬天可以挑温的。角煮豚肉肉質很嫩,肥瘦適中,配麵一起吃,口感更豐富。店用

阿夫利就係the one,十分方便。

Afuri whisky highball ($79)
帶柚子味的whisky,酒味適中,容易入口。

柚子鹽味拉麵($98)

柚子甘露沾麵($108)

店用的碗碟都很有質感,服務也不錯,很有在日本的感覺!
2020-02-24 56 浏览
要數說日本的美食真是種類多不勝數,其中拉麵更加是必吃之一,因為拉麵不同地區亦有其獨特性,而在日本也稍有名氣的AFURI亦是當中一員。當中AFURI以柚子拉麵作賣點,真係比較少見。如今在香港開分店,當然亦要一試。AFURI一如大多的拉麵店,顧客先於自助購票機處購買食物,再入座。店內環境清靜寛闊,座位挺多。更有吧枱以作酒吧之用,提供不同酒品,什至連cocktail亦有。招牌柚子鹽味拉麵湯底的柚子味突出,香氣亦很清新。麵底較一般的的別,是自家製的麥麵,味道有點像蕎麥麵,卻更爽口彈牙。而豚肉亦很爽口。柚子甘露沾麵沾麵的醬汁更為濃味,但柚子味依然清新,亦沒有比醬料蓋過,呢個組合更相得益彰。沾麵較拉麵粗身,十分掛湯,更為個人所喜愛。自家製煎餃子餃子是雪花餃子,外表薄薄的惜未夠香脆。但餃子皮相當細軟。柚子的cocktail酒味重,一喝便知沒有偷工減料。加上柚子的清新,一定是炎夏中最受歡迎的飲品。柚子lemonade柚子加上檸檬,酸酸的特別開胃。AFURI整體價錢亦相當有競爭力。
要數說日本的美食真是種類多不勝數,其中拉麵更加是必吃之一,
當中AFURI以柚子拉麵作賣點,真係比較少見。
如今在香港開分店,當然亦要一試。

招牌柚子鹽味拉麵
湯底的柚子味突出,香氣亦很清新。
麵底較一般的的別,是自家製的麥麵,
味道有點像蕎麥麵,卻更爽口彈牙。
而豚肉亦很爽口。

柚子甘露沾麵
沾麵的醬汁更為濃味,
但柚子味依然清新,亦沒有比醬料蓋過,
呢個組合更相得益彰。
沾麵較拉麵粗身,十分掛湯,更為個人所喜愛。

自家製煎餃子
餃子是雪花餃子,外表薄薄的惜未夠香脆。
但餃子皮相當細軟。

柚子的cocktail
酒味重,一喝便知沒有偷工減料。
加上柚子的清新,一定是炎夏中最受歡迎的飲品。

柚子lemonade
柚子加上檸檬,酸酸的特別開胃。
AFURI整體價錢亦相當有競爭力。
2020-02-23 58 浏览
終於試咗近排好hit嘅Afuri拉麵,又一間過江龍🤪 呢間最出名就係佢湯底有柚子味😍柚子鹽味拉麵嘅湯底較清淡,非常清新🍊 用雞湯來做基底,毫無油膩感,同柚子味融合得幾好😆 仲有微微嘅煙燻味添😋麵條幼身,唔係好重麥味,keep到彈牙👍🏽 叉燒肥瘦適中,幾腍,不過得一塊唔係好夠喉😂 沾麵嘅湯汁係充滿柚子味嘅醬油,酸酸甜甜咁夠晒清新🤩 加埋粗少少嘅麵,好適合夏天嚟食🤤 角煮豚肉又係幾腍,一啲都唔乾😛呢度都有唔少小食,有刈包,餃子等😚 我地叫咗炸雞,一份五件,都幾大舊,幾嫩滑juicy👌🏽 食香口嘢梗係要配返啲酒精啦,柚子cocktail唔錯😌▫️柚子鹽味拉麵 $98▪️柚子甘露沾麵 $108▫️唐揚炸雞 $68▪️AFURI whiskey highball $79▫️yuzu $62

▫️柚子鹽味拉麵 $98
▪️柚子甘露沾麵 $108
▫️唐揚炸雞 $68
▪️AFURI whiskey highball $79
▫️yuzu $62
2020-02-22 71 浏览
談到柚子,我只想到柚子蜜,但配拉麵這種咸食真是想像不到。剛好朋友很想去就陪她一下,結果與想像中的味道完全不一樣!食物:4/5▪️柚子辣湯拉麵推薦點這款辣度對於我剛好,不會太辣。配上柚子微酸的香味, 酸酸辣辣、很開胃叉燒肥瘦各半,燒過更香麵的份量不少!我朋友就吃不完(當然我是絕對吃得完)▪️柚子鹽味拉麵配料和以上一樣,但適合口味比較清淡的人,湯底更清爽。▪️炸雞份量多,雞件大,有肉汁,但可惜外皮略嫌不夠香脆。▪️Yuzu Limeade推薦不論甜度、酸度都剛剛好!是解渴首選!今天剛好天氣回暖,令人飲完想再添飲相信很多人都想像不到柚子拉麵的味道,其實就算吃完也很難形容不過肯定是值得來一試!
談到柚子,我只想到柚子蜜,但配拉麵這種咸食真是想像不到。
剛好朋友很想去就陪她一下,結果與想像中的味道完全不一樣!

食物:4/5

▪️柚子辣湯拉麵
推薦點這款

叉燒肥瘦各半,燒過更香
麵的份量不少!我朋友就吃不完(當然我是絕對吃得完

▪️柚子鹽味拉麵
配料和以上一樣,但適合口味比較清淡的人,湯底更清爽。

▪️炸雞
份量多,雞件大,有肉汁,但可惜外皮略嫌不夠香脆。

▪️Yuzu Limeade
推薦
不論甜度、酸度都剛剛好!是解渴首選!
今天剛好天氣回暖,令人飲完想再添飲

相信很多人都想像不到柚子拉麵的味道,其實就算吃完也很難形容
不過肯定是值得來一試!
2020-02-21 50 浏览
朋友話公司出咗雙糧,梗係要優待自己食返餐好啦, 之前嚟過依度見到大排長龍,但最近可能少咗人出街#柚子甘露沾麵 🍜 $108竟然沾面同拉麵🍜一樣價錢,我梗係要試吓先啦,佢哋嘅面好好,煙韌度適中柚子甘露汁酸酸甜甜好開胃😋掛汁能力雖然不算太強,但仍然食得出鮮味。豬腩肉肥瘦適中🐖肉質食落好嫩口,配埋筍條、半熟蛋🥚撈埋一齊食口感好豐富。#豬骨濃湯拉麵 🍜 $108湯底非常之濃郁🐖而且聞落有好香嘅豬骨味。叉燒雖然偏瘦,但係食落唔會又乾又鞋🤩麵底相對上比較幼,但係依然能夠保持軟硬適中。#自家製煎餃子🥟 $48一客有6隻,餃子跟拉麵絕對是絕配,煎得好香口及金黃色,咬落餃子內餡還會流出湯汁。#阿夫利威士忌柚子梳打🥃 $79威士忌梳打又名叫High Ball🥃酒味香,酸酸的果香易入口,女仔易接受。

#柚子甘露沾麵 🍜 $108

#豬骨濃湯拉麵 🍜 $108

#自家製煎餃子🥟 $48

#阿夫利威士忌柚子梳打🥃 $79
2020-02-21 45 浏览
The latest additional to the overseas Japanese ramen 🍜 family by @i.t_too ! I’m glad they brought AFURI @afuri_ramendumpling to HK. I remember I first had it in Tokyo underground hidden in an alley! Missed their yuzu flavor soup broth. It is definitely more spacious and bright in the hk store, located inside i.t - the new orange forest. menu is easy to read, lots of options too. we picked their signature yuzu ramen and tonkotsu flavors. HK ones are just as good! light and not too heavy, prefect
light and not too heavy, prefect for girls and ramen portion was just right - will make you satisfied. We also ordered their new invention- soft shell 🦀 bun!! We were surprised by this dish as the crab was fried nicely - still crunchy and hot inside with an additional of kimchi and mayo which makes it super delicious!

🤤 not to mention their yuzu soda 🥤 making the entire experience more satisfying!

Rating: 7.6/10
Location: TST. @hktheone /
2020-02-20 607 浏览
在常見的日本拉麵口味中,鹽味是我的首選,醬油與味噌兩者皆屈居其後,豚骨更是敬陪末席。也所以,得知來自日本神奈川縣的人氣柚子拉麵店 AFURI Ramen & Dumpling來香港開店之後,便想找時間一試。終於,一個下午,我來到這間位於尖沙咀商場 The One 2樓 i.t orange forest內的這間新簇簇,光潔明亮,設計惹人好感的拉麵店,一試它的招牌「柚子鹽味拉麵」($98)。「柚子鹽味拉麵」的靈魂柚子鹽味湯底不錯是帶有一點清新的柚子味道,但柚子味其實不算太濃,而且鹽味也不太重,與我在日本其他店舖吃過的鹽味拉麵相比,湯底也較油而不夠清。不過講到味道,就確是別樹一格,有它的個人特色的。至於麵條方面,這拉麵用的是直長幼身的麵條,掛湯力尚好,那只得一塊的炙燒叉燒雖然較瘦,都燒得幾香,配以半隻溏心蛋、少許筍乾、水菜和紫菜,仍是及格的一碗別有特色的日本拉麵。「柚子梳打」是侍應推介的飲品,我一向十分喜歡柚子的清新味道,正好以這「柚子梳打」($38)配拉麵吃,讓「柚子鹽味拉麵」遇見「柚子梳打」,來一個 Perfect Match。這「柚子梳打」的味道的確不錯,雖然柚子味不算非常突出,只在
這「柚子梳打」的味道的確不錯,雖然柚子味不算非常突出,只在最初喝時可以較強烈地感覺到,但冰凍清涼的柚子味道仍然解渴度滿分。
其實這兒的拉麵不太大碗,意猶未盡的我,便點了在網上好評不少的小食「炸軟殼蟹包」($58)一試。這「炸軟殼蟹包」果真不錯,包軟熟,軟殼蟹肉軟而多汁,下了泡菜在裡面的包子,少許的酸辣味讓人食欲增加,青瓜片帶來的冰涼感又恰好和泡菜的酸辣味道成一對比,讓這「炸軟殼蟹包」的味道層次變得豐富。
可能是香港只此一家的「柚子鹽味拉麵」,也許與在日本吃到的始終有點差距,沒有那麼讓人驚豔,但這特別的拉麵仍然是不妨一試的。要是想在家品嚐的話,還可買這招牌口味的杯麵回家吃呢!
下午茶
  • 炸軟殼蟹包
「有崎嶇有喜、都有悲,有乜野出奇。」做人既野無論順流或逆流、有高低有起跌就梗咖啦。最緊要識得be water,千其唔好鑽牛角尖,聽日訓醒咪又一條好漢囉。當你領悟到呢個人生觀之際,就會好似呢間日本過江龍,以招牌柚子拉麵打響名銜既AFURI「阿夫利」一樣咁猛料。呢個品牌之所以咁高人氣,原因係短短10幾年時間,已經成功係日本擴展超過16間分店,近年仲開矺埋海外市埸,真係不得不寫個服字!👇-📌柚子鹽味拉麵 - $98👉一句講哂,無試過呢碗拉麵唔好話去過阿夫利,因為能夠迅紅走紅既就係靠呢個湯底。餐廳堅持點都唔落味精,以最純樸既雞湯裡面加入柚子熬製而成。而當中加入鹽醬、日本溫泉蛋、水菜、竹筍、紫菜將整個層次感加強,當然唔少得拉麵必備既最佳拍檔—叉燒啦,而呢到用既叉燒都係黎自西班牙栗飼豚肉,再經炙燒而成,夠哂惹味。而另一重點柚子配合餐廳自家製麥麵帶出個清新感,麵條煙韌又彈牙,認真食得過。📌柚子甘露沾麵 - $108👉一碗唔夠喉,不如添多碗呀先生?呢到餐廳有個好大既賣點係,食客可以透過玻璃一路睇住師傅既製作過程,透明度好高。一湯一沾係我食開拉麵店既原則,而呢碗沾麵入口一樣做到夠Fresh夠爽,柚子加強

近年仲開矺埋海外市埸,真係不得不寫個服字!👇-

📌柚子鹽味拉麵 - $98

📌柚子甘露沾麵 - $108

一湯一沾係我食開拉麵店既原則,而呢碗沾麵入口一樣做到夠Fresh夠爽,柚子加強平衡沽汁既油膩感,唔錯。

📌炸軟殼蟹包 - $58

👉主要比佢賣相吸引左,包既表面食苟熱熱地,咬落鬆化。
而炸軟殼蟹亦夠睇頭,份量夠厚身,入口唔會油淋淋,夠乾身。

📌AFURI Whisky Highball - $79
▪ Suntory Kakubin Yellow label Whisky
▪ Soda
▪ Yuzy Juice
▫ 以Whisky做Base既Cocktail,先將梳打水加入柚子汁,再加少少酒香,味道清新開胃。
食完拉麵或炸物整返啖,清新一下口腔,即刻舒服哂!

📌Yuzu - $62

▪ Sparkling Wine
▪ Lime Juice
▪ Honey
▪ Yuzu
▪ Rum
▫ 另外呢款柚子主題Cocktail,先用汽酒加入青檸汁同蜜糖,拎左個甜味先。

再將柚子渣少少汁加落去拎個天然甜味,成個感覺透心涼,非常好飲。
2020-02-19
  • AFURI Whisky Highball
  • Yuzu
Nestled in I.T. Orange Forest inside The One, Afuri is a popular ramen chain that has just landed Hong Kong.On the table:💚Hazelnut Tantanmen 純素擔擔麵$92 (vegan)This vegan tan tan noodle was so good😊 The palatable broth was very nutty and rich and not too spicy 🤩 (not so authentic tho) The consistency was just right too~you could tell that a lot of nuts went in😉 It would have been even better if the ramen could be more chewy.Ramen crave well satisfied 😋😋在香港很難找到一碗好吃的素拉麵,很難得找到這問坐落The ONE的日本過江龍拉麵店阿夫利🤩他

On the table:
純素擔擔麵

Ramen crave well satisfied 😋😋

他們餐牌上有一款純素擔擔麵~這個擔擔麵真的非常非常好吃~雖然不似一般的擔擔麵 ,帶甜湯底因加了大量榛子和果仁而變得份外香濃😋吃到最後仍有很多果仁碎🤩雖然麵稍欠了一點嚼勁,但湯底完全彌補了這方面的不足😉絶對是一碗令人滿足的拉麵🍜
純素擔擔麵
2020-02-18 40 浏览
原來呢間鋪頭係今年一月中先喺香港有分店之後我哋就嗌左一個豬骨濃湯拉麵($108)、一個柚子辣湯拉麵($108)、一份唐揚炸雞(5件)($68)同埋兩杯嘢飲,分別係Yuzu ($62) 同 AFURI Yuzu Highball ($79)我就係食豬骨濃湯拉麵嘅,我自己就覺得佢嘅味道幾啱啱好,因為我之前食過啲豬骨濃湯嘅拉麵係真係超鹹同埋勁heavy,之後會令到你好想飲好多水,但係呢度嘅豬骨濃湯就甜得嚟又好濃郁,令到我有衝動想飲曬啲湯🥰🥰而且嗰塊炙燒豚叉燒係半肥瘦嘅,而且完全唔會有任何肥膩嘅感覺而我朋友真係食嗰個柚子辣湯拉麵,我係一個唔算食得太辣嘅人都覺得呢個都唔算太辣,反而比較重柚子味,所以都有一種好Fresh嘅感覺☺️☺️而且拉麵好彈牙,唔會太硬👍👍之後嗰個唐揚炸雞真係好值得讚嘅❤️❤️因為佢炸粉唔太多,所以你一咬落去其實已經食到雞肉,同埋佢哋係選用左日本嘅國產雞,所以食落去好嫩滑,配埋落佢嗰個醬好Perfect Match Yuzu 其實係rum,lime juice,yuzu,honey 同sparking wine mix埋一齊,而AFURI Yuzu Highball就係由suntor
原來呢間鋪頭係今年一月中先喺香港有分店

Yuzu 其實係rum,lime juice,yuzu,honey 同sparking wine mix埋一齊,而AFURI Yuzu Highball就係由suntory kakubin yellow label whiskey,soda 同埋yuzu juice,前者就會比較重酒味多啲,後者就會偏酸酸甜甜嘅味道多啲🙂🙂咁就睇下你哋鍾意飲咩味道多啲啦
  • 柚子辣湯拉麵
2020-02-16 45 浏览
日本🇯🇵人氣🔥柚子拉麵🍜專門店進駐尖沙咀,標榜以清新淡味湯底作為賣點,繁忙時段同樣係大排長龍,趁未有人潮嘅時間去拜會一下,試試味道有幾特別😏———————————————————————————🥢柚子甘露沾麵🍜💬沾麵汁充滿柚子嘅清香,麵可選冷或暖,加上溫泉蛋、叉燒粒同配料,感覺唔會太膩😌.🥢柚子鹽味拉麵🍜💬柚子湯底可能揀咗鹽味,會比較酸,帶有清新感覺,未必人人喜歡,如選醬油湯底嘅話酸味會中和一啲😏.🥢自家製煎餃子🥟💬賣相很不錯,但係好快腍,變得唔脆,效果一般🤔
———————————————————————————
🥢柚子甘露沾麵🍜
🥢柚子鹽味拉麵🍜
🥢自家製煎餃子🥟
💬賣相很不錯,但係好快腍,變得唔脆,效果一般🤔
媽呀 係阿夫利呀🤩少左好多人出街 竟然唔洗派隊小編終於有機會試下呢間名店.《柚子醬油拉麵》神奇地醬油拉麵一d都唔漏多得湯底中的柚子汁 好微微的酸提升左成件事 感覺好fresh😌🍃叉燒🥓好好食 唔同平時d拉麵店叉燒白賴哂阿夫利塊叉燒 係火炙過既西班牙栗飼豚叉燒表面的燒焦位 滲出炭燒蜜糖豬肉乾既味 但入面係好軟林.《豬骨濃湯拉麵》豬骨湯好濃郁 仲有好香既芝麻味同樣有叉燒、糖心蛋、味荀、木耳基本拉麵款但一d都唔失禮.《炸軟殼蟹包》影左一陣相個軟殼蟹麵仲係好脆難怪係名物🥯🦀用左台式刈包食法 包住軟殻蟹 入面有泡菜同青瓜泡菜的辣味中和左蛋黃醬同軟殻蟹的油膩 而且很惹味

媽呀 係阿夫利呀🤩
阿夫利塊叉燒 係火炙過既西班牙栗飼豚叉燒
表面的燒焦位 滲出炭燒蜜糖豬肉乾既味 但入面係好軟林
《豬骨濃湯拉麵》
豬骨湯好濃郁 仲有好香既芝麻味
同樣有叉燒、糖心蛋、味荀、木耳
基本拉麵款但一d都唔失禮
《炸軟殼蟹包》
影左一陣相個軟殼蟹麵仲係好脆
難怪係名物🥯🦀
用左台式刈包食法 包住軟殻蟹 入面有泡菜同青瓜
泡菜的辣味中和左蛋黃醬同軟殻蟹的油膩 而且很惹味
2020-02-09 114 浏览
咁既然佢黎左香港開舖我梗係要試吓。好似有部點餐機但係用唔到,人手點餐都一樣啫。裝修真係OK,見到佢啲擺設同啲碗碟杯都好靚好有心機。角煮豚肉柚子甘露沾面加叉燒,湯底真係好似人哋咁講有種好清新嘅感覺,一啲都唔似平時食開嘅豬骨湯底拉麵嗰種濃厚嘅湯底感覺,所以食下食下會令到有一種感覺令人食多咗都唔會”濟”。不過略嫌個面底一餅野咁,想抽出一注面嘅時候會成餅野黐住,沾嘅時候就麻煩左啲。叉燒正常水準,不過不失。炸雞都份量非常大粒,炸得啱啱好,但係就冇好似日本便利店食嗰啲炸雞咁juicy (or oily ?😂)。炸餃子味道尚可,略嫌小小油膩,不過我鍾意食啲煎窿小小嘅。軟殼蟹包我冇食到,太飽,但我朋友話超級好食。特別一提係佢杯嘢飲,endomame,日文係エンド豆,mix埋vodka一齊溝落去有種意想不到嘅效果,好清新嘅感覺,同碗沾面都幾match,好易入口,女仔都好啱飲。如果我下次嚟就算唔食野都要嗌呢杯野飲哈哈。

裝修真係OK,見到佢啲擺設同啲碗碟杯都好靚好有心機。

炸餃子味道尚可,略嫌小小油膩,不過我鍾意食啲煎窿小小嘅。

軟殼蟹包我冇食到,太飽,但我朋友話超級好食。