2020-09-28 20 浏览
同朋友係旺角買完行山鞋,佢話帶我去食車仔麵。店舖光猛潔淨,店員哥哥亦有禮貌。我哋一坐低,外面突然落大雨🌧,好好彩。我哋兩個都係叫咗$38嘅三餸一麵,另外再加餸,每款$9。兩個喺張紙度選得好開心,分別選咗:辣魷魚、辣豬皮、瑞士雞翼、溏心蛋、蘿蔔、滷水腩肉、魚皮餃及冬菇,不約而同都係配粗麵。我仲加咗碟油菜,朋友就點咗個炸墨魚卷小食,超豐富的午餐😄。每樣食物水準都唔錯,其中特別好味嘅有蘿蔔,大大舊,煮得好甜好諗。瑞士雞翼,好入味,味道帶甜甜哋。好耐冇食咖喱魷魚,爽脆彈牙,好味。大家仲可以選自己喜歡嘅醬汁,醬汁用匙羹上,幾好喎。我哋兩個都飲綠豆冰,香甜椰汁配上綠豆,消暑良伴🌱!呢度坐得幾舒適,兩個人一邊食,一邊傾計,令我對車仔麵店改觀了,原來都可以食得咁舒服。好有誠意嘅車仔麵店,會再嚟😋。

我仲加咗碟油菜,朋友就點咗個炸墨魚卷小食,超豐富的午餐😄。

我哋兩個都飲綠豆冰,香甜椰汁配上綠豆,消暑良伴🌱!

2020-09-12
今個星期日出咗黎旺角呢邊同寶寶行波鞋街,搵吓有冇上次睇中左而又無我碼嗰對波鞋🙈由於朝早食完早餐就出咗嚟,所以一點幾左右開始肚餓了😆記得前面嘅豉油街都有幾間食肆,所以就行前少少到新寶戲院呢條街覓食🤓揀左揀右之下,來咗呢間好乾淨又光猛嘅車仔麵店💕店入面乾淨整潔,座位間距幾寬闊,有利預防疫症👍🏻整體設計帶幾分懷舊風,完全唔似一間賣車仔麵嘅舖頭😆睇睇點菜單⬇️除咗車仔麵之外仲有飯食😲而且有d小食對於一間車仔麵店來講幾特別下,例如素炸春卷、炸墨魚卷、日式吉列炸蠔、南瓜薯餅......一啲你唔會諗到一間車仔麵店會有嘅小食🤓而且仲非常抵食,最貴嘅小食先$25❗️.我哋一人點左一碗車仔麵,再加幾款小食💕好似寶寶呢啲咁嘅懶人,唔想揀餸揀得咁辛苦就會直接點一個➡️招牌麵 $58招牌面一共有九種餸🤩辣魚蛋、辣魷魚、豬皮、豬大腸、瑞士雞翼、雞翼尖、蘿蔔、滷水蛋、豬紅🥢非常豐富❗️樣樣都可以試吓👍🏻寶寶揀咗最傳統嘅車仔麵 — 油麵配腩汁💕個腩汁另上,睇到個汁超濃深色🤣款款餸都唔錯,魚蛋好大粒彈牙😋滷水蛋好入味;豬腸、蘿蔔都煮得夠腍❗️瑞士雞翼好嫩腍,好似淆/炆咗好耐嘅感覺咁~.而我就揀咗一個三餸麵❗️三餸麵 $38我揀嘅三
由於朝早食完早餐就出咗嚟,所以一點幾左右開始肚餓了😆
揀左揀右之下,來咗呢間好乾淨又光猛嘅車仔麵店💕

店入面乾淨整潔,座位間距幾寬闊,有利預防疫症👍🏻
整體設計帶幾分懷舊風,完全唔似一間賣車仔麵嘅舖頭😆

睇睇點菜單⬇️

除咗車仔麵之外仲有飯食😲
而且仲非常抵食,最貴嘅小食先$25❗️
我哋一人點左一碗車仔麵,再加幾款小食💕
好似寶寶呢啲咁嘅懶人,
唔想揀餸揀得咁辛苦就會直接點一個➡️
招牌麵 $58

招牌面一共有九種餸🤩
非常豐富❗️樣樣都可以試吓👍🏻
寶寶揀咗最傳統嘅車仔麵 — 油麵配腩汁💕
個腩汁另上,睇到個汁超濃深色🤣
款款餸都唔錯,魚蛋好大粒彈牙😋
滷水蛋好入味;豬腸、蘿蔔都煮得夠腍❗️
瑞士雞翼好嫩腍,好似淆/炆咗好耐嘅感覺咁~
而我就揀咗一個三餸麵❗️
三餸麵 $38

我揀嘅三種餸分別係:溏心蛋、瑞士雞翼➕牛腩,亦都係配最傳統嘅油麵,揀咗我最鍾意嘅沙嗲醬💕
當中溏心蛋最有驚喜❣️真係有鹹香味兼流心㗎😍
溏心蛋

牛腩就有少少韌+乾,可以再炆耐啲,不過整體都唔錯🥢
炸唐揚雞塊 $25
炸唐揚雞塊

新鮮即炸🤩 炸皮亦唔厚,外脆內軟❗️ 配合得好完美❣️咬落去亦唔會好乾,係有肉汁必出嚟的🤤 味道同口感都好過唔少日本餐廳🙈
仲跟埋泰式辣醬,將熱辣辣嘅滋味炸雞昇華到另一個境界😍
炸墨魚卷 $20
炸墨魚卷

外層泛起一層油光,但睇落係吸引而唔係油膩反感🤓
外層用上腐皮卷嘅腐皮,但比酒樓嗰種腐皮卷有過知而無不及嘅豆香同埋香脆口感😍
入面香滑彈牙嘅墨魚肉亦一啲都唔似廠制貨色🤩
令我有啲懷疑其實係咪自家製😜
真係高質又抵食❗️
最後加多個蠔油菜心 ($20),
令本來唔太健康嘅呢一餐加番多少少營養😜

樽仔奶茶 $16

係一支香港製造啲港式奶茶❣️
奶味同埋紅茶味好分明,兩者嘅味道都好濃烈,但又唔會感覺有太重嘅奶味或者茶味,調配得好融洽👍🏻
份量控制得好好❗️
呢種一樽樽嘅奶茶,好處係唔洗加冰,直接擺落雪櫃就可以,其實啲冰就係令到奶茶放得耐而唔濃唔好飲嘅主要原因~
如果價錢平返幾蚊,我會選擇唔喺七仔買嘢飲行過少少嚟呢度買支高質奶茶飲😝

紅豆冰 跟餐價$12
紅豆冰

紅豆煲得好茸,督兩督就爛晒🤣 非常好❗️椰汁味亦夠香濃,將兩者攪勻融合,真係一杯唔錯嘅茶記紅豆冰💕
2020-09-27
溏心蛋
炸唐揚雞塊
  • 車仔麵
  • 招牌麵
出到黎旺角周圍行,經過呢間阿四車仔麵又好似幾抵食,最重要嘅係呢到嘅環境相比好多車仔麵都舒服好多,所以入左黎幫襯。裝橫真係幾新派,好乾淨嘅感覺,而且人氣應該唔錯,因為都見到不停有人入黎食。🔷日式吉列蠔 💰25 💙80/100估唔到黎食車仔麵都可以食到咁高質嘅吉列蠔,總共有5大嚿,而且系即炸因為食落熱騰騰,叫開一半係會有好多汁係到。🔷香辣魷魚 💰20 💙65/100魷魚份量都唔少,咬落口感都係爽口,味道上唔太食辣嘅都會接受到。🔷炸豆腐 💰20 💙70/100炸豆腐都係有5大嚿,用左硬身嘅豆腐黎炸,感覺似係臭豆腐嘅口感,但就唔會有臭豆腐嘅臭味。🔷淨餸車仔麵 💰38+9+9(辣魚蛋、蘿蔔、牛腩、溏心蛋、炸墨魚卷、牛筋丸)淨餸車仔麵同樣出色,佢地嘅辣魚蛋係偏大粒但都有成4-5粒。牛腩好入味而且咬落有根味亦唔乾身。蘿蔔真係好出色,可以算係必食之一,非常入味同有蘿蔔甜,咬落亦食唔到有根。溏心蛋當然無失望,做到好溏心嘅效果。另而外配埋佢個沙嗲汁黎食,味道真係岩岩好。🔷車仔麵 💰38+9+9(辣豬皮、瑞士雞翼、炸墨魚卷、豬大腸、牛筋丸、粗麵)呢一碗則要左腩汁同麻辣醬兩款醬汁,佢地嘅炸墨魚卷都幾彈牙,而且

🔷日式吉列蠔 💰25 💙80/100

🔷香辣魷魚 💰20 💙65/100

🔷炸豆腐 💰20 💙70/100

🔷淨餸車仔麵 💰38+9+9
(辣魚蛋、蘿蔔、牛腩、溏心蛋、炸墨魚卷、牛筋丸)

🔷車仔麵 💰38+9+9
(辣豬皮、瑞士雞翼、炸墨魚卷、豬大腸、牛筋丸、粗麵)
呢一碗則要左腩汁同麻辣醬兩款醬汁,佢地嘅炸墨魚卷都幾彈牙,而且有兩條。食豬大腸就最怕食到佢入邊只有脂肪,而呢到嘅豬大腸不但唔會咁,食落仲好有滷水味。
2020-09-27 15 浏览
三餸車仔麵($38)鬧市中以呢個價錢食到三餸車仔麵,真係好抵食!另外加餸每款$9,多達30款選擇。小食每款只需$20-25,而且份量又多。個人認為炸豆腐、瑞士雞翼都係必點配料😆。炸口腐入口熱辣辣非常香口,以及瑞士雞翼好入味而且食唔到雪藏味。大大粒辣魚蛋,口感彈牙。蘿蔔大大舊都煮得夠腍,味道清甜食唔到渣👍🏻。麵底揀左米粉,質感偏腍。至於飲品方面,選擇多而且特別,有樽仔麥精、綠豆冰、雜果冰等;樽仔奶茶好香滑,充滿港式風味。
三餸車仔麵($38)
2020-09-25 23 浏览
今晚響旺角食晚飯,見到一間有懷舊感覺既車仔面,門口竟然有鐵閘,令我諗返起細個時食車仔麵既情境,於是入去試下😌入到去環境好舒適,坐得好舒服,而且衛生做得好好,有懷舊感覺既同時,地方又乾淨,呢樣已經值得加分👍🏻👍🏻我同朋友入到去叫左兩個車仔麵,兩個小食同港式樽仔奶茶😋😋🌟招牌車仔麵 $58豬大腸做得好出色,入面乾淨,又夠厚,滷水汁好入味,必食👍🏻👍🏻👍🏻除此之外,仲有辣魷魚🦑,豬紅,辣豬皮,雞翼,雞翼尖,滷水蛋,辣魚蛋,勁抵食,咁樣配搭真係一碗真真正正既港式車仔麵😋😋🌟碗仔翅 x 吉列炸蠔碗仔翅係我細個時最鍾意食既其中一樣小食,呢個咁大碗,仲要勁足料,都只係$20,除左價錢平,足料,調味都做得出色,都係必點既小食😋😋吉列炸蠔,外脆內多汁,即叫即炸,蠔肉新鮮,真係好好食,$25已經有5隻,都係其中一個必點既小食😋😋🌟樽仔奶茶樽仔奶茶,沖得唔苦澀,奶味唔會搶過茶味,茶味濃,無冰既凍奶茶係最好,唔會令到奶茶變淡,真係好好飲👍🏻👍🏻

我同朋友入到去叫左兩個車仔麵,兩個小食同港式樽仔奶茶😋😋

🌟招牌車仔麵 $58

• 日式吉列蠔
  • 車仔麵
  • 花膠碗仔素翅
2020-09-23 12 浏览
某日同友行街,呢個出名嘴刁嘅朋友忽然話要去食車仔麵。好彩係旺角,唔係嘅話咁跳脫麵唔知點服待~行過戲院,睇Google Map話呢間阿四車仔麵就係離我地最近嘅車仔麵檔,大家都餓,咁就去試下啦!行到呢間係角落嘅店,發現係一間幾新潮嘅車仔麵店。叫左好多個餸,仲要配埋香辣嘅咖哩汁,爽滑嘅生麵,配埋勁索汁嘅魷魚、牛腩、豬血等等。食落索晒汁,而且無渣,熱辣辣真係咩煩惱都無晒!同場加映,佢杯奶茶好滑,加上茶香十足,睇黎揀料都畀左好多心機!
2020-08-15
在旺角想與飯腳食餐車仔麵,就選了這間一試,限聚放寬變4人,幸好不用等位。今日做野唔記得飲水,所以超級口乾,馬上叫了飲品。紅豆冰的紅豆是有咬口的,而且有椰汁的香味,甜度適中,不錯。而樽仔港式奶茶,好濃茶香,口感香滑,好快就忍唔住飲完一支,難怪見openrice有咁多人都飲這個。我叫了大腸、瑞士雞翼、冬菇、蘿蔔、溏心蛋米粉,選了麻辣醬,標明少辣。大腸好乾淨,要讚!溏心蛋外層咸咸到好味,入面溏心剛剛好。蘿蔔大大件,但好入味,冬菇也大隻厚肉呀。瑞士雞翼都入味及滑。個麻辣醬好味,配米粉剛好!飯腳果碗我都與她交換了一些餸,她要了雞翼、辣魚蛋、素牛丸、魚餃、雞腎油麵腩汁。雞腎滷得入味。辣魚蛋正常、第一次食素牛丸有驚喜,似真的丸味,魚餃正常,而個腩汁係可以俾你自己選擇落幾多份量,很好。腩汁生菜份量夠我們兩人食炸墨魚卷金黃度適中,不太油!試了菜甫,辣辣地,幾好味!我們坐了圓枱,幾好坐的,也方便傾計

今日做野唔記得飲水,所以超級口乾,馬上叫了飲品。

紅豆冰的紅豆是有咬口的,而且有椰汁的香味,甜度適中,不錯。

大腸好乾淨,要讚!
溏心蛋外層咸咸到好味,入面溏心剛剛好。
蘿蔔大大件,但好入味,冬菇也大隻厚肉呀。
瑞士雞翼都入味及滑。
個麻辣醬好味,配米粉剛好!

雞腎滷得入味。
辣魚蛋正常、
第一次食素牛丸有驚喜,似真的丸味,
魚餃正常,
而個腩汁係可以俾你自己選擇落幾多份量,很好。

腩汁生菜份量夠我們兩人食
炸墨魚卷金黃度適中,不太油!

試了菜甫,辣辣地,幾好味!

我們坐了圓枱,幾好坐的,也方便傾計
2020-09-11
阿四車仔麵 (旺角).⚜️蘿蔔瑞士汁雞翼雞腎豬大腸米粉⚜️.蘿蔔雖然切得比較大舊但都煮得好惗,豬大腸都幾乾淨! 瑞士汁雞翼幾入味,食車仔麵我幾喜歡有得叫米線,因為無咁飽同可以食多幾樣餸!.⚜️咖喱魷魚🦑豬皮魚皮餃魚片頭河粉⚜️.咖哩魷魚幾爽口,男朋友今日心血來潮想食河粉,呢到嘅車仔麵總體都唔錯!.⚜️蠔油菜芯⚜️.菜芯幾惗(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 食車仔麵我地兩個都必叫菜share食!.⚜️凍奶茶⚜️.奶茶幾好飲,幾醇厚,佢好似仲有膠樽裝賣!.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐.📌 阿四車仔麵 (旺角)旺角豉油街108號地下
阿四車仔麵 (旺角)

⚜️蘿蔔瑞士汁雞翼雞腎豬大腸米粉⚜️

⚜️咖喱魷魚🦑豬皮魚皮餃魚片頭河粉⚜️

⚜️蠔油菜芯⚜️

⚜️凍奶茶⚜️
奶茶幾好飲,幾醇厚,佢好似仲有膠樽裝賣!
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐
📌 阿四車仔麵 (旺角)
旺角豉油街108號地下
2020-09-16 463 浏览
疫情終於好返少少,戲院又重開當然要喂飽下自己眼福為飽眼福嘅前提之下當然要為飽個胃見到戲院附近有間車仔麵店我想先俾佢個環境就吸引住好似coffee shop一樣咁靚落地大玻璃再加上工業風嘅裝修唔講唔知以為係一間coffee shop原來係車仔麵檔當然要入去試吓啦首先,佢嘅車仔麵嘅湯底配搭佢嘅沙嗲醬,味道一流,又有沙嗲醬香味又帶有少少辣,餸特別要讚嘅,就係佢嘅豬紅,佢唔似我哋平時出面食嗰啲有腥味,而係食到鮮味。佢啲蘿蔔索左啲沙嗲汁之後,特別入味,再加上佢啲魚蛋墨魚丸,咖喱魷魚都幾彈牙,所以呢碗車仔麵性價比都好高,出面已經好難搵到咁平嘅車仔麵,佢仲要喺旺角可以做到咁平價錢,餸又多料,物超所值。另外我哋都嗌左啲小食,佢嘅炸燒賣$20份量已經好多,佢啲瑞士雞翼更加係煮到啱啱好唔會過熟又唔會生,入哂豉油味。友人太飽 都因為我叫左碗車仔麵佢又叫左4樣菜 雞腎 豬大腸 炸墨魚卷佢嘅糖心蛋入面更加有少少酒味,食起嚟特別甘香,所以呢間車仔麵係一個字可以形容,正!
疫情終於好返少少,戲院又重開當然要喂飽下自己眼福
為飽眼福嘅前提之下當然要為飽個胃
當然要入去試吓啦

友人太飽 都因為我叫左碗車仔麵
佢又叫左4樣菜 雞腎 豬大腸 炸墨魚卷

2020-09-16 14 浏览
今日同同事去太子睇完狗仔,順便行一陣旺角(疫情嚴重!旺角真係少咗好多人)見到呢間阿四車仔麵裝修幾靚又新淨,香港人黎講車仔面幾時都鍾意食🤪外觀乾淨企理樣樣都想食,結果同同事挾埋,佢叫同我既唔同!到時交換食😍呢碗係同事叫既,D蘿蔔大大舊又甜,牛腩炆到夠曬味(我最鍾意D香料味)!仲有豬大腸!我自己本身吾食大腸既,唯有問朋友攞食評,佢話大大嚿而且洗得夠晒乾淨,食大腸最緊要乾淨同煮得夠林同撈埋D咖喱湯汁,佢比高分。我就簡左清湯加左麻辣醬,朱紅結實帶少少辣味,咖喱魚旦一般!不過冬姑真係夠晒厚又吸晒D麻辣湯好味呀瑞士雞翼,大大隻!滷水同甜味適中,最緊要冇雪藏味炸薯仔南瓜餅足料好厚!而且係即炸,對我黎講呢個有驚喜👍🏻其實今日兩條女叫咗咁多野,樣樣都係我哋鍾意!食到好開心🥳
外觀乾淨企理
樣樣都想食,結果同同事挾埋,佢叫同我既唔同!到時交換食😍
瑞士雞翼,大大隻!滷水同甜味適中,最緊要冇雪藏味
炸薯仔南瓜餅足料好厚!而且係即炸,對我黎講呢個有驚喜👍🏻
其實今日兩條女叫咗咁多野,樣樣都係我哋鍾意!食到好開心🥳
提起港式經典美食代表 不得不提車仔麵吧 相信應該是每個人小時候都曾經有過既兒時回憶而且有種味道大概要在店裡先可以食得到今時今日既車仔麵 同以前的相比的確進步了不少 不論是外觀以致內涵 慢慢地變得摩登有時代感就好似呢間係旺角既阿四車仔麵以傳統車仔麵作招徠 打正旗號令你重拾舊有風味 屏棄了新穎時尚 反而走向簡約既裝潢設計 令人走進舖面有種舒適自在和諧感覺 舖面燈光充裕 整潔乾淨企理 連點餐用既點菜紙都同樣簡潔基本上講得出既車仔麵餸都單上有名 雖然望見招牌麵頗吸引 不過份量之多 還是留待下次再嚐好了 瑞士雞翼+辣魚蛋+蘿蔔+魚皮餃+雞腎+素牛丸 配油麵瑞士雞翼、辣魚蛋以及蘿蔔都是必食推介 雞翼味道好入味 濃而不咸 咬落肉質唔算鞋口 而且腍身蘿蔔大大舊 食落腍身帶點清甜而且無渣 頗有驚喜魚蛋爽口彈牙 淡淡辣味剛好不會太嗆 不知道素牛丸真的如貢丸般外表 但食落彈牙味好瑞士雞翼+蘿蔔+冬菇+豬大腸+溏心蛋豬大腸洗得乾淨 內裡肥膏全無 而且非常入味 值得推薦 冬菇是用蠔油炆腍 所以腍滑爽口味美  溏心蛋還是處於半熟狀態 食落有淡淡醬油香 水準不錯  西生菜新鮮爽嫩 配上牛腩汁都毫
提起港式經典美食代表 不得不提車仔麵吧

舖面燈光充裕 整潔乾淨企理 連點餐用既點菜紙都同樣簡潔
基本上講得出既車仔麵餸都單上有名
雖然望見招牌麵頗吸引 不過份量之多 還是留待下次再嚐好了

瑞士雞翼+辣魚蛋+蘿蔔+魚皮餃+雞腎+素牛丸 配油麵
瑞士雞翼、辣魚蛋以及蘿蔔都是必食推介
雞翼味道好入味 濃而不咸 咬落肉質唔算鞋口 而且腍身

每日新鮮即製 由於無混合冰粒 所以原汁原味
有甘香既茶香氣 亦有濃郁既奶香
飲落細滑順喉 甜度剛好不會過甜 奶茶控必試
2020-09-10 23 浏览
呢間係旺角嘅車仔麵環境光猛,坐得好舒服,而且選擇豐富,有接近成40款餸,怕食麵唔夠飽仲有大碗飯可以揀,任君選擇有選擇困難嘅朋友可以叫招牌麵($58),有成9款餸咁多,包括辣魚蛋、辣魷魚、豬皮、豬大腸、雞翼尖、蘿蔔、滷水蛋、瑞士雞翼同豬紅,豬大腸煙韌彈牙,蘿蔔無渣好清甜,滷水蛋同瑞士雞翼都好入味散叫就三餸一麵$38起,加餸每款$9,朋友叫咗油麵併油菜、仿鮑片、魚腐、炸片頭同溏心蛋,溏心蛋整得唔錯,蛋黃綿密順滑,蛋白都好彈牙,甜甜鹹鹹,醬汁揀咗麻辣醬,非常惹味呢到仲有好多唔同特色小食,本人極度推薦南瓜薯餅($25),南瓜蓉口感綿密,味道香甜,外脆內軟,碗仔素翅($20)就正正常常,同平時食開差唔多;飲品方面,樽仔奶茶($16)味道濃郁,好有茶餐廳風味,值得一試

• 招牌麵
  • 南瓜薯餅
2020-09-10 18 浏览
$38配三款餸,這個價錢真是少見。餐廳裝潢也很整潔明亮,不像一般吃車仔麵的地方。三個人點了兩碗三餸麵,再加小食。我點了瑞士雞翼、炸墨魚卷、糖心蛋配油面,愛辣的我還點了麻辣醬。麻辣醬個人覺得是小辣程度,提升了湯底的味道但不會太刺激。朋友則點了雞腎、炸豆腐和糖心蛋。想不到$38三個餸的cp值也不錯,每款餸份量都合理。小食點了生菜、炸雞、炸蠔餅和炸薯餅,想不到小食也有驚喜呢!四款小食份量充足之餘,味道也很令人滿意。個人最喜歡蠔餅,外皮炸得香脆而蠔也味道鮮甜。飲品有少見的樽裝維他奶和樽裝奶茶,充滿香港情懷。
$38配三款餸,這個價錢真是少見。

我點了瑞士雞翼、炸墨魚卷、糖心蛋配油面,

朋友則點了雞腎、炸豆腐和糖心蛋。

想不到$38三個餸的cp值也不錯,每款餸份量都合理。

個人最喜歡蠔餅,外皮炸得香脆而蠔也味道鮮甜。
飲品有少見的樽裝維他奶和樽裝奶茶,充滿香港情懷。
2020-09-10 14 浏览
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。阿四車仔麵.民間好滋味。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤車仔麵幾乎是每個香港人都會吃過的小時候由爸媽帶去食到大個自己識得搵好味的車仔麵回味都是一種情意結~~~今次本小姐找到一家好食抵食的高質車仔麵用的不是貴價食材,卻精心煮做出好滋味而且食完唔口渴,抵讚! 阿四車仔麵位於旺角格局乾淨企理,年輕店員負責飲品:樽仔奶茶:港式風味,必試的港式味道!凍咖啡:茶記口感,我中意的味道!  正菜:3餸麵其實很大份量想多試幾款,推薦招牌麵我們要了3餸油麵,要沙爹汁牛腩飯,再加點小食:炸墨魚卷、炸雞,生菜已非常足夠 3餸:腩片入味大件、豬紅香軟可口、辣魷爽脆沙爹汁細心盛起,自行調味,相當細心 炸墨魚卷:4件,外層好香脆,內裡肉感正炸雞:都是為了脆口,十分合格生菜:配以腩汁,夠牛油香氣,很正 牛腩飯:有驚喜!牛腩入味唔在講,蘿蔔大件又鮮甜令人意想不到的是飯,用了珍珠米,香軟好吃撈腩汁,勁滋味! 小評:味道:★★★★☆環境:★★★★☆服務:★★★★☆

雜感女生   好味日記

˚*。阿四車仔麵.民間好滋味。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

車仔麵幾乎是每個香港人都會吃過的

小時候由爸媽帶去食

到大個自己識得搵好味的車仔麵回味

都是一種情意結~~~
今次本小姐找到一家好食抵食的高質車仔麵

用的不是貴價食材,卻精心煮做出好滋味

而且食完唔口渴,抵讚!

阿四車仔麵位於旺角

格局乾淨企理,年輕店員負責
飲品:

樽仔奶茶:港式風味,必試的港式味道!

凍咖啡:茶記口感,我中意的味道!

正菜:

3餸麵其實很大份量

想多試幾款,推薦招牌麵

我們要了3餸油麵,要沙爹汁

牛腩飯,再加點小食:炸墨魚卷、炸雞,生菜已非常足夠

3餸:腩片入味大件、豬紅香軟可口、辣魷爽脆

沙爹汁細心盛起,自行調味,相當細心

炸墨魚卷:4件,外層好香脆,內裡肉感正

炸雞:都是為了脆口,十分合格

生菜:配以腩汁,夠牛油香氣,很正

牛腩飯:有驚喜!

牛腩入味唔在講,蘿蔔大件又鮮甜

令人意想不到的是飯,用了珍珠米,香軟好吃

撈腩汁,勁滋味!

小評:

味道:★★★★☆

環境:★★★★☆

服務:★★★★☆

衛生:★★★★☆

抵食:★★★★☆

阿四車仔麵

旺角豉油街108號地下

😈見疫情好番啲,所以就出去行吓街買番d必需品。🤔出到去都避免去d人多嘅地方,食飯嘅時候就揀啲乾淨衛生嘅。😝豉油街呢到就有好多餐廳,今日經過呢間車仔面店,除左好車仔面食之外,仲有飯食。😍而我最鍾意嘅就係佢嘅特色小食同埋飲品!🙈好可惜佢賣晒樽仔奶茶,所以叫咗⭐️普通凍奶茶同⭐️🍎雜果冰。味道正正常常,😝冇乜特別,不過好少可以喺車仔麵店飲到呢啲嘢。⭐️蘿蔔-糖心蛋-魚腐-幼麵-沙嗲醬✨蘿蔔好大嚿,煮得好林、好入味!😋✨糖心蛋煮得啱啱好,好正蛋黃流出黎!🤤✨魚腐冇得輸,魚肉味好濃!🤗個湯底就比較普通,可能個沙嗲醬唔啱食,覺得味道唔算太濃。⭐️辣魷魚-大紅腸-炸墨魚卷-油面-腩汁✨辣魷魚爽口,大紅腸就冇乜比較,炸墨魚卷好好食好彈牙。😋腩汁湯底同沙嗲比就比較濃味。⭐️炸燒賣佢個份量都好多,好難搵到炸燒賣!呢度都有得食!😋⭐️蠔油西生菜健康地點左一碟食。🥬

😍而我最鍾意嘅就係佢嘅特色小食同埋飲品!

⭐️蘿蔔-糖心蛋-魚腐-幼麵-沙嗲醬

✨蘿蔔好大嚿,煮得好林、好入味!😋
✨糖心蛋煮得啱啱好,好正蛋黃流出黎!🤤

✨魚腐冇得輸,魚肉味好濃!🤗
個湯底就比較普通,可能個沙嗲醬唔啱食,覺得味道唔算太濃。
⭐️辣魷魚-大紅腸-炸墨魚卷-油面-腩汁

✨辣魷魚爽口,大紅腸就冇乜比較,炸墨魚卷好好食好彈牙。😋
腩汁湯底同沙嗲比就比較濃味。
⭐️炸燒賣

佢個份量都好多,好難搵到炸燒賣!呢度都有得食!😋
⭐️蠔油西生菜
健康地點左一碟食。🥬