2019-11-20
.🔻阿元來了.想試好耐,但真係好少可會去觀塘呢頭,今次因工作過黎,而且好近,lunch果陣用openrice外賣自取,逢星期二用mastercard 買滿$80減$40(唔係賣廣告😂) 難得過黎呢到, 一次過試晒想食既無遺憾😂😂!!!! 以下都係外賣自取既價錢!!!!.🔻玉米起司蛋餅 ($31) 蛋餅外皮有d煙un感,唔算厚,呢個份量已經夠,唔好以為好少野,食落都幾漏下😯玉米份量唔多,反而超多芝士,食落幾香,d芝士係溶溶地既質地。.🔻福州魚丸湯 ($21)一碗得2粒😯好似少阻d, 初初以為係普通魚蛋,勁大力咬,點知原來入面有餡,標晒d 汁出黎,粒魚蛋口感好嫩好彈牙,個餡有鮮肉feel唔咸幾香,如果多2粒就好啦,個湯唔知係咪要飲晒,但我覺得有d偏咸,飲阻一半就放棄。.🔻九份芋圓 溫 ($33) 呢日有d凍,所以叫阻暖既芋圓,裏面有紅豆,芋圓,珍珠,芋頭味重,煙un得黎係偏淋既,唔會咬得好辛苦,都幾易入口,不過食落好單調,感覺上有d hea ....🔻總結每樣都不過不失,冇話有樣特別好食,食一次就夠,可能下次會試下第2d掛😯好彩減阻$40,如果係正價$85 我唔會食囉。。。。。😛
🔻阿元來了
🔻玉米起司蛋餅 ($31)
🔻福州魚丸湯 ($21)
🔻九份芋圓 溫 ($33)