2021-02-04
朋友難得有屋企人可以幫手湊一陣小朋友,所以約咗我喺旺角行街同食lunch,首先要食飽先有力氣shopping,朋友想食泰國菜所以喺附近搵咗間食泰菜嘅小店!餐廳好貼心安排咗熱水清潔食具,亦都有提供酒精搓手液!泰式炒金邊粉:金邊粉炒得乾爽唔會黐住,每一條都沾到醬汁!醬汁味道酸酸甜甜,配料有唔少海鮮,食落好開胃!冬蔭公炒飯:雖然係酸酸辣辣但同平時飲嘅冬陰公有啲分別!不過炒飯粒粒分明,醬料炒得均勻,味道集酸、香、辣於一身,非常惹味!而且炒飯有好多配料,口感豐富!泰式小食拼盤:拼盤有炸蝦餅、炸魚餅、素春卷同雞翼,雞翼普普通通無乜特別但蝦餅、魚餅同春卷都唔錯而且份量都幾多,大大份好抵食!蝦餅外層香脆口感彈牙有鮮味,春卷雖然係素菜但調味出色香口惹味!椰青:食咗咁多熱氣嘢飲椰青就最啱喇,飲落清甜又清爽即刻覺得熱氣全消!椰汁三色冰:見到有滿滿嘅配料,朋友話椰汁好香濃!午餐價錢平而且份量足,我哋加錢轉咗特飲仲要加埋小食拼盤埋單都只係二百幾蚊,真係好抵食!
餐廳好貼心安排咗熱水清潔食具,亦都有提供酒精搓手液!
泰式炒金邊粉:
冬蔭公炒飯:
泰式小食拼盤:
椰汁三色冰:見到有滿滿嘅配料,朋友話椰汁好香濃!