2022-05-29 44 浏览
【多選擇泰菜❤️‍🔥】一話話食泰菜,朋友第一時間推薦呢間😍好多人食㗎記得BOOK位🤣.泰式小食拼盤蝦餅外脆,有4舊,夠曬彈牙🤩雞翼相比就普通啲😭魚餅有少少辣🙈.燒豬頸肉每塊都切到好薄👍🏻有好多舊😍燒得啱啱好,加埋醬汁食好開胃🤩.飛天通菜份量好多!炒得好惹味🥳.芒果糯米飯都係好大舊,勁多椰漿🥥糯米飯夠黏😜熱熱地,加甜甜嘅芒果食好JENGGG🥭.冬陰公炒飯好辣🌶入面有好多海鮮,例如魷魚、蝦🤩-💡份量全部都好大份.💡記得BOOK位!晚飯時段一直都多人等!-💎推介指數: 💎💎💎💎💎💡性價比:✨✨✨✨🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐-
泰式小食拼盤
燒豬頸肉
每塊都切到好薄👍🏻有好多舊😍燒得啱啱好,加埋醬汁食好開胃🤩
飛天通菜
份量好多!炒得好惹味🥳
芒果糯米飯
冬陰公炒飯
好辣🌶入面有好多海鮮,例如魷魚、蝦🤩
💡份量全部都好大份
💡記得BOOK位!晚飯時段一直都多人等!
💎推介指數: 💎💎💎💎💎
💡性價比:✨✨✨✨
🍴ENCORE指數: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐
  • 燒豬頸肉
  • 飛天通菜
  • 泰式炸蝦餅
  • 泰式小食拼盤
2022-05-27 40 浏览
阿來泰式地道風味旺角街頭既一間隱世泰國菜 一梨到就好多人等緊位 全場坐滿🥢原隻椰青海降炒飯🍚- 最愛既一味菜,必食- 好清甜既椰汁味- D 飯煮得好軟熟- 材料充足,粒粒大蝦🥢 馬拉盞炒通菜- 微辣 - 佢嘅辣到呢好輕微,岩曬食唔到辣嘅朋友- 炒得好香🥢 燒豬頸肉- 肉質好多汁- 微甜- 肉唔會煮得太乾身,剛剛好- 配上一個泰式辣汁,十分惹味人均消費 $160👍👍- 良心價錢- 有人情味- 味道都相當正宗環境方面- 佢有上下兩層- 雙層呢較多座位- 但係都係比較多人呀, 晚飯時間要早啲開始等位- 座位方面呢, 枱與枱之間呢都比較近, 隔住一塊膠板整體分數8/10- 會想再返去食- 都係喺旺角市中心,好方便- 正宗泰國菜
阿來泰式地道風味

旺角街頭既一間隱世泰國菜 一梨到就好多人等緊位 全場坐滿

🥢原隻椰青海降炒飯🍚
- 最愛既一味菜,必食
- 好清甜既椰汁味
- D 飯煮得好軟熟
- 材料充足,粒粒大蝦

🥢 馬拉盞炒通菜
- 微辣
- 佢嘅辣到呢好輕微,岩曬食唔到辣嘅朋友
- 炒得好香

🥢 燒豬頸肉
- 肉質好多汁
- 微甜
- 肉唔會煮得太乾身,剛剛好
- 配上一個泰式辣汁,十分惹味

人均消費 $160👍👍
- 良心價錢
- 有人情味
- 味道都相當正宗

環境方面
- 佢有上下兩層
- 雙層呢較多座位
- 但係都係比較多人呀, 晚飯時間要早啲開始等位
- 座位方面呢, 枱與枱之間呢都比較近, 隔住一塊膠板

整體分數8/10
- 會想再返去食
- 都係喺旺角市中心,好方便
- 正宗泰國菜
2022-05-22 148 浏览
༺ 阿來泰式地道風味 ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 阿來泰式地道風味 𖠚ᐝ 泰式SUKI炒粉絲($63)𖠚ᐝ汁燒魷魚筒($97)𖠚ᐝ冬蔭功湯($78)𖠚ᐝ青檸梳打($25)☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽店舖位置唔係好大,一直都keep住有人等位~裝飾係普通茶餐廳咁,冇咩特別,但勝在性價比高🔥 泰式SUKI炒粉絲($63)本身想食炒金邊粉,但見呢個幾特別咁😆 有得揀牛豬雞或者海鮮,我就要咗牛!除咗有牛,仲有好多蛋同通茶🥳望落去賣相一般,但係食落好好味,酸酸地🔥啲蛋既調味仲好正,香料幾特別!粉絲數量都唔少,不過牛就有啲韌🥺汁燒魷魚筒($98)呢一個即叫即整,所以都等左陣~黎到都幾香魷魚味,軟硬度啱啱好🦑單吃反而冇咁香魷魚味,所以比較中意食燒到焦焦地嘅位置,多啲味道😙再點埋酸辣醬,好有泰式風味🇹🇭 冬蔭功湯($78)湯份量正常,味道都好濃,酸酸辣辣咁😆仲好多配料,居然有三隻蝦🦐同好多菇!啲菇吸滿咗啲湯汁,好正又開胃🤩青檸梳打($25)好開胃既飲品,酸酸地,好fresh🫧
༺ 阿來泰式地道風味 ༻
➳ 阿來泰式地道風味
𖠚ᐝ 泰式SUKI炒粉絲($63)
𖠚ᐝ汁燒魷魚筒($97)
𖠚ᐝ冬蔭功湯($78)
𖠚ᐝ青檸梳打($25)

泰式SUKI炒粉絲($63)

泰式SUKI炒粉絲

汁燒魷魚筒($98)
汁燒魷魚筒

冬蔭功湯($78)
冬蔭功湯

青檸梳打($25)
好開胃既飲品,酸酸地,好fresh🫧
泰式SUKI炒粉絲
2022-05-22 60 浏览
👍🏻 泰皇咖喱炒軟殼蟹🦀黃咖喱配上軟殼蟹係食親泰國菜必點!咖喱味道好有層次 椰香同辣味交替出現 令人食停唔到口 直頭當湯咁飲😂 而軟殼蟹有蟹膏 就算放左落咖喱汁 都保持到脆身 配飯/蒜蓉包都唔錯👍🏻 馬拉盞炒通菜見到堆成一座小山嘅通菜 我即刻蠢蠢欲動想夾黎食 馬拉盞偏重口味 微辣 通菜炒得有鑊氣 而且熟度剛好 菜葉依然翠綠🥬👍🏻 辣椒膏蝦頭油炒飯(午餐)炒飯份量算大 配料都多 包括蟹柳、魷魚粒、蜆仔等海鮮 有淡淡既蝦油鹹香 加埋辣椒膏有小辣感覺🌶炒飯做到粒粒分明 👍🏻 龍眼冰(跟餐加11蚊)龍眼冰飲落唔會死甜 反而有龍眼既清香 龍眼肉頗多 抵飲😉注意事項⚠️- 餐廳非常貼心 將餐具放在熱水中 而且每枱都有酒精搓手液💦- 午餐供應時間為1200-1730 假日都有 有大約10款比客人選擇 價錢劃一連飲品 好抵食💰
👍🏻 泰皇咖喱炒軟殼蟹🦀

👍🏻 馬拉盞炒通菜

👍🏻 辣椒膏蝦頭油炒飯(午餐)

👍🏻 龍眼冰(跟餐加11蚊)
龍眼冰飲落唔會死甜 反而有龍眼既清香 龍眼肉頗多 抵飲😉

注意事項⚠️
2022-05-19 76 浏览
通菜街呢邊出名就係多小店,呢間阿來我之前已經見過好多人介紹,今日就等我試吓啦😀 入到去舖頭唔算大,大概20幾個座位,午餐嘅餐牌供應由12nn去到5:30pm,所以我哋5:15pm去到想食個early dinner都可以享受到午餐嘅價錢,性價比唔錯架😁午餐J - 辣椒膏蝦頭油海鮮炒飯($53) 🍚: 呢個炒飯真係好得,炒得好有鑊氣,而且蝦頭油嘅味非常之出😍 啲飯吵到粒粒分明,但又唔會話油淋淋,海鮮都算足料,有蝦同魷魚等等,名不虛傳😋😋😋泰式炸蝦餅($78) 🍤: 炸蝦餅係每次我食泰國菜都必叫嘅菜式之一,因為我真係超鍾意食蝦😂 今次嘅炸蝦餅都冇令我失望,啲蝦膠打到好彈牙,而且有少少調味鹹鹹地,好味😁咖喱炒軟殻蟹($118) 🦀: 嗌餸嘅時候我掙扎緊要咖喱炒軟殻蟹定係咖喱炒蜆,兩樣都好似係呢間舖頭嘅名菜,但我見openrice d人都係叫軟殻蟹就照跟😂 呢味都唔錯呀,軟殼蟹炸到好脆亦只係輕輕鋪喺咖喱面冇浸晒落去,所以食嘅時候有咖喱味之餘亦都唔會淋晒,咖喱方面加咗好重嘅椰汁,所以一啲都唔辣,加埋蛋漿仲好滑添😀唯一可惜嘅係我哋食炒飯已經食到太飽,所以又叫唔到蒜蓉包黎點汁食🥹

地址-阿來泰式地道風味旺角通菜街97號地舖💋阿來海南雞飯,呢碟飯D雞份量都唔少,油飯好香,但又唔會太油,D雞好貼心地已經預先去骨,雞肉幾嫩滑,佢個泰式醬香料味好重,配埋D雞一齊食,味道提升唔少,正。💋紅咖哩雞配蒜茸包,佢呢個紅咖哩D汁多到一個點!雖然好多,但味道都係好濃郁,而且配料又係非常地豐富,勁多雞肉同埋菠蘿,間中食下菠蘿感覺都幾清新,而佢個蒜茸包雖然要時間等待,但係值得的,佢個包係勁!脆!蒜香味濃,用佢蘸咖哩汁絕對係最佳之選!💋泰式SUKI海鮮炒粉絲,平時好少食到泰式炒粉絲,今日就試下,佢D料係勁多,感覺直頭比粉絲更多!佢D海鮮有蝦同魷魚,食落都幾彈牙,數量又唔少,而佢更加入唔少通菜,食落健康好多,而粉絲食落帶點酸味,幾特別。💋冬蔭功湯(小),佢呢個湯份量剛好,2個人都大約分到2碗左右,而佢算係我飲過的冬蔭功中排頭幾名最濃之選,一睇內容就知道,勁多配料,係呢碗唔算大的湯中居然有三隻蝦,真係幾足料下,而味道香濃,辣辣地,又酸酸地咁,好正。
地址-阿來泰式地道風味
旺角通菜街97號地舖

2022-05-16
  • 阿來海南雞飯
2022-05-17 38 浏览
七點前黎到仲以為自己好早呀都已經大半滿人呀點左~生蝦刺身好似唔夠凍唔夠爽身呀個汁都惹味既唔算好辣呀~辣炒肉碎配白飯呢個係LUNCH食過好好味再ENCORE要再講個飯係好好好大個兩個人食晒都好有罪惡感呀唔知係咪上次唔係PEAK HOUR黎感覺上次熱辣辣D好味D咁~咸魚椰菜苗呢個都正常既略嫌未係好香~細冬陰功湯其實味道OK既唔會過酸有大量菇菇同車喱咖同三隻蝦
七點前黎到

唔會過酸
有大量菇菇同車喱咖同三隻蝦
2022-05-17
2022-05-16 68 浏览
👍🏻阿來海南雞飯 $56雞髀位肉質嫩滑,雞皮軟腍偏肥,無骨啖啖肉雞味正常,跟鹹鹹甜甜嘅泰式醬汁,點雞食幾惹味😎油飯雞油香唔算好濃郁,飯粒較粒粒分明,口感唔會太油膩味道:7/10性價比:7/10-👍🏻香葉辣椒肉碎煎蛋伴白飯 $63肉碎濕潤有汁,醬汁調味唔會過份濃味/太鹹同辣椒、豆角、香葉炒香辣度大約十小辣,香葉味就唔算明顯肉碎混咗唔少肥肉粒,食落多咗陣油脂香最正係吉爆隻燶邊煎蛋,撈蛋汁送飯😛味道:7/10性價比:7/10-👌🏻燒豬頸肉 $68切得比較薄身,肉質偏瘦但軟腍唔韌食食下覺得味道有啲似瘦叉燒,幾有港式風味如果肥啲油脂香重啲同邊位可以燒得焦脆香口啲會更好食味道:6/10性價比:6/10-整體味道比較就返香港人口味,唔會太濃味/香料味太重旺角晚市嚟講性價比都唔錯,價錢親民,份量又唔會太細當平平地食一餐泰國嘢🤣-📍#阿來泰式地道風味旺角通菜街97號地舖
👍🏻阿來海南雞飯 $56
雞髀位肉質嫩滑,雞皮軟腍偏肥,無骨啖啖肉
雞味正常,跟鹹鹹甜甜嘅泰式醬汁,點雞食幾惹味😎
油飯雞油香唔算好濃郁,飯粒較粒粒分明,口感唔會太油膩
味道:7/10
性價比:7/10

👍🏻香葉辣椒肉碎煎蛋伴白飯 $63
肉碎濕潤有汁,醬汁調味唔會過份濃味/太鹹
同辣椒、豆角、香葉炒香
辣度大約十小辣,香葉味就唔算明顯
肉碎混咗唔少肥肉粒,食落多咗陣油脂香
最正係吉爆隻燶邊煎蛋,撈蛋汁送飯😛
味道:7/10
性價比:7/10

👌🏻燒豬頸肉 $68
切得比較薄身,肉質偏瘦但軟腍唔韌
食食下覺得味道有啲似瘦叉燒,幾有港式風味
如果肥啲油脂香重啲同邊位可以燒得焦脆香口啲會更好食
味道:6/10
性價比:6/10

整體味道比較就返香港人口味,唔會太濃味/香料味太重
旺角晚市嚟講性價比都唔錯,價錢親民,份量又唔會太細
當平平地食一餐泰國嘢🤣

📍#阿來泰式地道風味
旺角通菜街97號地舖
2022-05-16 69 浏览
好鍾意食泰國菜嘅我,最近去咗位於旺角通菜街嘅阿來泰式地道風味,正宗泰國味道🇹🇭價錢仲好親民添🥳🦐辣椒膏蝦頭油海鮮炒飯炒飯相當足料👍🏻有蝦、魷魚、蟹柳、蛋等等🤩份量亦好多👏🏻用咗辣椒膏炒,辣得好惹味🌶好有泰國嘅味道🥳🐷燒豬頸肉肉質好爽脆,燒得好juice,外皮亦燒得好脆同可口🐷配埋酸辣汁一齊食更開胃😝🧄蒜茸包每次食泰國菜都要叫蒜茸包🧄🍞實在太鍾意食😝呢度嘅蒜蓉包蒜蓉味好濃,咬落脆口🥬炒通菜除咗蒜蓉包外,另一樣每次食泰國菜都好鍾意叫嘅就係通菜😛呢度嘅炒通菜,有一般嘅飛天同馬拉盞選擇外,仲可以揀蒜茸、泰式咸魚同豬頸肉😍好多炒法👍🏻飲品方面叫咗椰青🥥好鮮甜,一邊食住泰國菜一邊飲住,好有泰國風味🇹🇭

🦐辣椒膏蝦頭油海鮮炒飯

🐷燒豬頸肉

🧄蒜茸包

🥬炒通菜

2022-05-03
2022-05-14 1486 浏览
早排去旺角行街打算搵間平價親民餐廳食個飯,路過見到呢間《阿來泰式地道風味》坐滿曬,一於去試下😋◦ 泰式菠蘿炒飯($53) (凍檸茶跟餐+$3)呢份菠蘿🍍炒飯份量十足,入面除左有大大粒既菠蘿,仲有唔少配料包括魷魚、蝦、提子乾、肉鬆、臘腸、雞蛋等等❤️以呢個價錢黎講算合理~◦ 泰式炒金邊粉($53) (凍檸茶跟餐+$3)呢份金邊粉同樣好大份,配料都豐富包括豆乾、雞蛋、蝦仔🦐、蟹柳、魷魚、花生碎、蔥等,我同朋友都食到好飽😝◦ 椒鹽軟殼蟹($98)我一直都係軟殼蟹既fans,貪佢唔洗好似一般蟹咁都剝殼😛呢份軟殼蟹炸得好脆,再加埋紅椒、青椒、蒜頭、洋蔥同埋椒鹽,整體而言除左鹹左D都幾惹味😁份量如果可以再多D就好,同朋友都覺得唔夠喉🤣◦ 椰汁西米糕 ($58)我自己係一個椰子控🥥,凡事用椰子整既野都岩食🤩今次呢份椰汁糕就真係滿足到我😋除咗份量夠多成6粒,佢上層椰汁糕下層西米之外,西米之間仲有細細粒既芋頭仔,呢點都幾驚喜🤩第一次食呢種配搭!📍阿來泰式地道風味 Aroy Khao Man Gai旺角通菜街97號地舖 (到訪分店)油麻地廣華街38號地舖長沙灣東沙島街162號地下

◦ 泰式菠蘿炒飯($53) (凍檸茶跟餐+$3)

◦ 泰式炒金邊粉($53) (凍檸茶跟餐+$3)

◦ 椒鹽軟殼蟹($98)

◦ 椰汁西米糕 ($58)

📍阿來泰式地道風味 Aroy Khao Man Gai
旺角通菜街97號地舖 (到訪分店)
油麻地廣華街38號地舖
長沙灣東沙島街162號地下

2022-05-14
恢復晚市之後梗係去返最繁華嘅旺角蒲吓🥳🥳 食完飯直落旺中行街街😝 所以今次想記錄下係旺中隔籬通菜街嘅一間泰國菜🇹🇭 竟然仲俾我唔打唔撞搵到Phat Thai嘅「隱藏食法」?😧🤫 Menu: 1️⃣ 泰皇咖喱炒軟殼蟹($118)當男朋友猶豫緊食咖喱炒蟹 or咖喱炒軟殼蟹嘅時候,我毫不猶豫揀咗後者,因為…我唔想剝殼🤣🤣 而事實都證明呢一個選擇係無錯😍 首先佢個咖喱醬底已經炒得好香口,小辣得黎又帶有淡淡椰香味,亦食得出椰糖嘅甜味,令我哋兩個忍唔住食完一啖又一啖🦀🦀 2️⃣ 泰式鮮蝦冬陰功湯($78/細)呢碗湯無疑係濃味之最🤣 一入口第一啖已經會俾冬陰功湯辛辣嘅味道刺激到喉嚨🫢 冬陰功湯入邊嘅材料非常豐富🤤 有三、四隻蝦仔、鮮甜嘅蕃茄仔 & 煮到吸收晒冬陰功湯所有香料精華嘅蘑菇仔🍄 識飲湯嘅一定係先食湯裏面嘅湯渣🐽3️⃣ 泰式鮮蝦炒金邊粉($63)呢碟炒金邊粉份量絕對足夠兩個人食🧒🏻👦🏻 係自己未加青檸之前,金邊粉嘅酸甜未算係好突出,加咗酸酸咪咪嘅青檸汁之後,立即提鮮咗唔少😆 不過暫時只係一碟「中上」嘅炒金邊粉😗🕵🏻‍♀️而我哋自創嘅隱藏食法:就係將呢一間餐廳嘅冬陰功湯加落炒金邊粉度😎😎😎😎 Phat Th

Menu:

1️⃣ 泰皇咖喱炒軟殼蟹($118)

2️⃣ 泰式鮮蝦冬陰功湯($78/細)

3️⃣ 泰式鮮蝦炒金邊粉($63)

🕵🏻‍♀️而我哋自創嘅隱藏食法:就係將呢一間餐廳嘅冬陰功湯加落炒金邊粉度😎😎😎😎 Phat Thai x Tom Yum Goong!

冬陰功湯中嘅辛辣、酸辣、泰國香草、香茅、雞湯等不同層次嘅味道,剛好填補左炒金邊粉味道上嘅不足,可惜我係金邊粉食剩三份之一嘅時候,先心血來潮咁樣加咗幾勺冬陰功湯落去🥹🥹🥹
2022-05-05
  • 泰式鮮蝦冬陰功湯
  • 泰皇咖喱炒軟殼蟹
2022-05-10 2076 浏览
《抵食地道泰菜🇹🇭》———————————————-#阿來泰式地道風味 😊-Weekend出去旺角行街,突然好想食泰國嘢,經過見到呢間平民泰國菜,泰文Aroy 就係代表好味道,聽個名就知道抵食夾大件,水準好唔錯🤤-🦀 咖喱炒軟殼蟹足料軟殼蟹肉質鮮嫩,一啲都唔油膩,炸得酥脆😋 泰式咖喱非常出色,唔洗驚辣,充滿椰香甜味,而且食得出加咗蛋汁,口感特別幼滑😙-🍍 泰式菠蘿炒飯呢個係午市套餐裏面嘅其中一款,其實唔止呢個,其他款款都好吸引,一律都只係$53 ,經濟又實惠💰 菠蘿炒飯炒得粒粒分明,唔會太濕,幾有鑊氣~-🥭 芒果糯米飯最後食埋個甜品就更加滿足,食泰國嘢又點可以唔食芒果糯米飯,芒果夠晒新鮮,甜得來啖啖肉,撈埋佈滿椰漿嘅糯米飯一齊食超級夾☺️-⭐價錢參考:(另收加一)咖喱炒軟殼蟹:$118泰式菠蘿炒飯套餐:$53芒果糯米飯:$58龍眼冰:+$6椰汁三色冰:$25🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$130
《抵食地道泰菜🇹🇭》
———————————————-
#阿來泰式地道風味 😊
🦀 咖喱炒軟殼蟹
🍍 泰式菠蘿炒飯
🥭 芒果糯米飯
⭐價錢參考:(另收加一)
咖喱炒軟殼蟹:$118
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$130
2022-05-07
2022-05-06 126 浏览
環境:泰式小店。 門口招牌logo 大大個雞logo,令人覺得佢地雞料理應該出色特色:同預想一樣,雞料理幾出色,海南雞值得一試,雞嫩滑唔多骨,啖啖肉。汁燒燒魷魚筒要等20分鐘,即叫即制,煙靭咸香,下酒一流青咖喱海鮮同飛天炒芥蘭香口好送飯。前者咖喱香甜唔太辣。鮮蝦大大隻足料。飛天炒芥蘭都幾辣,啱晒鐘意食辣人士,個汁越食越過癮

汁燒燒魷魚筒要等20分鐘,即叫即制,煙靭咸香,下酒一流

2022-05-06 110 浏览
今日中午在旺角位於先達附近的-阿來泰式地道風味lunch ,店舖雖然不大,但都不會覺得擠迫👍🏻午市套餐很多選擇,而且只是$46起😚泰式冬陰公湯金邊粉配滷豬髀,冬陰公湯底酸酸辣辣,巧開胃,材料豐富,味道適中;滷豬髀好入味,口感軟稔👍🏻 泰式炒金邊粉,份量不少,墨魚,蟹柳,蛋等有很多一齊炒,夠乾身,味道酸咪咪很開胃!炸蝦餅,大大件,又厚身,口感彈口,很巧味!筒燒墨魚,燒得很香很惹味!椰汁三色冰,甜度適中!

炸蝦餅,大大件,又厚身,口感彈口,很巧味!

筒燒墨魚,燒得很香很惹味!

椰汁三色冰,甜度適中!
2022-05-04 90 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️想平平地食到餐豐富嘅lunch?🤔呢間小店就幫到你啦💛呢到既午市套一律只係$5️⃣3️⃣蚊而且份量仲相當大🅱️即使比較大食既話都一定夠飽🤡❶泰式蠔仔蛋飯 $53蠔仔大大粒而且飽滿🦪加入蛋漿齊煎香至金黃色🌟食落有啖啖嘅鮮味同時仲無任何無腥🌊蛋香十足 賣相吸引 性價比極高😈❷泰式炒金邊粉 $53呢個係泰國著名嘅街頭美食🇹🇭加入咗唔同配菜一齊炒熱而成 🌱食落味道酸酸甜甜 相當開胃😋而呢到嘅金邊粉仲炒得煙韌、乾身🔥一點也不油膩 口感一流🙊❸泰式肉碎生菜包 $88生菜包係我每次食泰國菜都必點嘅菜式🥬食落味道酸酸辣辣非常開胃🤤呢到嘅生菜葉片較厚 味道清甜 口感爽脆👍🏻而肉碎就用咗檸檬葉、香茅、南薑等香料炒香❤️‍🔥食落層次豐富 仲充滿泰式風味👻❹椰青 (套餐加配 $22)椰青大大個 椰水多 椰肉嫩滑🥥
入口清新又解渴🌴❺咸檸七(套餐加配 $6) 咸檸七同平時飲到既味道無異🤡甜中帶咸 加上檸檬同七喜嘅清爽 入口冰涼🧊
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

❷泰式炒金邊粉 $53
呢個係泰國著名嘅街頭美食🇹🇭
加入咗唔同配菜一齊炒熱而成 🌱
食落味道酸酸甜甜 相當開胃😋
而呢到嘅金邊粉仲炒得煙韌、乾身🔥
一點也不油膩 口感一流🙊

❸泰式肉碎生菜包 $88
生菜包係我每次食泰國菜都必點嘅菜式🥬
食落味道酸酸辣辣非常開胃🤤
呢到嘅生菜葉片較厚 味道清甜 口感爽脆👍🏻
而肉碎就用咗檸檬葉、香茅、南薑等香料炒香❤️‍🔥
食落層次豐富 仲充滿泰式風味👻

❹椰青 (套餐加配 $22)
椰青大大個 椰水多 椰肉嫩滑🥥
入口清新又解渴🌴

❺咸檸七(套餐加配 $6)
咸檸七同平時飲到既味道無異🤡
甜中帶咸 加上檸檬同七喜嘅清爽 入口冰涼🧊