2017-06-06
呢排成team人日日OT趕Project,搞左成個月終於KO,今日阿頭好識做請我地歎茶,仲揀左間超靚景餐廳,難得可以抖啖氣,大家都盡情點野食~我好懷疑我地成班同事係咪都係叉燒狂,如果唔係點解要點完叉燒包,又點叉燒腸粉,仲黎個叉燒拼燒鵝,真搞笑~不過呢度啲叉燒出品又幾有水準喎,叉燒包個包熱辣辣勁軟熟,夾埋甜甜地嘅多餡蜜汁叉燒大啖食好滿足~叉燒腸個皮夠薄又滑身,入面又係爆多叉燒,好食~整體上叉燒好惹味,而燒鵝就皮脆肉滑多汁,好快畀大家掃晒~有同事想encore個叉腸,阿頭就話不如試下黃沙潤腸粉丫,唔係好多地方有得食~咁又係喎,小女子廿幾歲人都未食過,值得一試!個皮一樣咁滑,潤腸脆身有口感,唔錯~另外蝦餃都要讚下,睇落已覺好晶瑩剔透,蝦食落又大粒又鮮味,好想一人獨享一籠~有個同事點左個叫七彩小鳳仙,睇名完全唔知係咩,睇到先知原來係醉雞加皮蛋酸薑再加海蜇頭,呢個組合好特別,又出奇地夾,三樣野都好滑好爽口,各種都味道都好出~而酸辣羹就好足料,酸辣味好平衡,大家都食得好滿足~男同事們堅持要有粉麵落肚先夠飽夠實在,所以叫埋個星洲炒米。下上檯已聞到濃濃嘅咖哩香氣,米粉好爽口彈牙,食材配料又多,本身已飽
叉燒包
叉燒腸粉
叉燒拼燒鵝
黃沙潤腸粉
蝦餃
七彩小鳳仙
四川酸辣羹
男同事們堅持要有粉麵落肚先夠飽夠實在,所以叫埋個星洲炒米。下上檯已聞到濃濃嘅咖哩香氣,米粉好爽口彈牙,食材配料又多,本身已飽都忍唔住試少少~
星洲炒米