2022-07-15 129 浏览
喺銅鑼灣估唔到都有一間平民扒房,  超抵食!十二點至五點半都有得食lunch set,  有湯有包有飲品 👍🏻👍🏻👍🏻麵包鬆軟, 甜甜地, 配埋牛油,真係好食!蘑菇湯好香濃creamy! 😋鮮茄焗雞扒意粉$68 蕃茄意粉酸酸甜甜非常好食,  雞扒上面有好多芝士,有拉絲感! 😊原切豬扒$68豬扒飯大塊而且好淋好juicy!食埋完就已經較飽! 😍美國脆香雞扒$68雞扒好入味,啖啖肉, 外皮都幾香脆!🥰 可以配飯,意粉或薯菜汁可以揀黑椒,蒜蓉或燒汁 包咖啡或茶凍飲加三蚊
喺銅鑼灣估唔到都有一間平民扒房,  超抵食!

麵包鬆軟, 甜甜地, 配埋牛油,真係好食!
蘑菇湯好香濃creamy! 😋

鮮茄焗雞扒意粉$68

原切豬扒$68
豬扒飯大塊而且好淋好juicy!食埋完就已經較飽! 😍

美國脆香雞扒$68
雞扒好入味,啖啖肉, 外皮都幾香脆!🥰

可以配飯,意粉或薯菜
汁可以揀黑椒,蒜蓉或燒汁

包咖啡或茶凍飲加三蚊
2022-07-13 936 浏览
今日陪個朋友收樓,之後梗係要慶祝下啦!銅鑼灣本身我就唔太熟路,所以就緊係她話事啦,最後她帶左我食呢間!門口有餐牌,搓手液,感覺自己會好自覺地掃埋安心出行先進入餐廳。內裡燈光柔和,裝飾既植物比較多,好有大自然嘅感覺,非常舒適。黑松露薯條薯條長短粗幼適中,用一個白色小碗裝上,而黑松露醬就另上。有啲人鍾意薯條香脆啲,就寧願醬要分開上,感覺非常細心。另外叫左杯雜果賓治,味道唔會太甜,店員見我飲完就即刻問我會唔會太甜,如果真係太甜可以幫我加返多d果汁去溝淡d,真窩心。咸蛋卡邦尼意粉鹹蛋嘅卡邦尼意粉真係第一次食,汁帶少許淡黃色,creamy仲加少許咸蛋既香味,味道幾特別,一啲都唔會太鹹。澳洲牛柳用鐵板上既牛柳已經少之又少,估唔到銅鑼灣都仲可以食到哩隻懷舊鐵板。員工好有禮貌地同我地講,鐵板好熱幫我地放埋一邊,如果倒汁落去都唔會彈到自己,服務簡直一流。我真係好耐未試過去一間餐廳可以咁體貼,咁窩心。牛柳比較厚身,煎出嚟唔會太熟,好香牛肉味,還配少許薯菜感覺冇咁濟。餐牌比較簡單,款式唔算太多,出餐比較快,價錢合理,怪不得人山人海啦!

黑松露薯條

咸蛋卡邦尼意粉

澳洲牛柳

2022-07-08
2022-07-13 110 浏览
今日同朋友去銅鑼灣行街後大家都想鋸個靚扒~ 我哋就搵到位於登龍街永光中心20樓又扺又好食嘅港式鋸扒餐~🍽️🔪🍴餐廳內的裝修綠色大自然為主! 燈光柔和及一邊播放流行音樂,比人一種很舒服的感覺!真的要好好享受這頓豐富晚餐先 餐廳的員工服務一流~態度友善! 仲好有耐性介紹餐牌上的食物~讚呀晚餐都有多款選擇~包括湯及餐飲🐮 鐵板紐西蘭牛柳餐$148六成熟~剛剛好~肉質好厚好嫩滑~配上蒜蓉汁味道一流! 鐵板上更有薯條及配菜!不想食得太飽就岩哂!🐮🐮 鐵板紐西蘭肉眼$128六成熟~又係岩岩好~ 好大塊嘅肉眼扒~肉質好"林"夠哂飽肚!🐮🐮🐮紅酒燴牛肋意粉$88紅酒汁及牛肋煮得好好味~~意粉煙靭度適中~~個汁好濃加埋配菜,好味道!🐮🐮🐮🐮 黑松露炸薯條$58薯條新鮮炸出嚟好香好脆口~配搭埋黑松露醬簡直完美呀~~餐廳午餐set仲抵~一定要上去睇!

晚餐都有多款選擇~包括湯及餐飲

🐮 鐵板紐西蘭牛柳餐$148

🐮🐮 鐵板紐西蘭肉眼$128

🐮🐮🐮紅酒燴牛肋意粉$88

🐮🐮🐮🐮 黑松露炸薯條$58
薯條新鮮炸出嚟好香好脆口~配搭埋黑松露醬簡直完美呀~~

餐廳午餐set仲抵~一定要上去睇!

2022-07-11
2022-07-12 57 浏览
又係去銅鑼灣出差, 繼續喺登龍街揾食, 永光中心全座都係食店, 希望有一日全部都食過哂, 今日先到20樓嘅 BG STEAK & PASTA。是日午餐簡簡單單2款set lunch肉眼 & 西冷Set lunch 配餐湯,面包同飲品。肉眼5成配意粉, 肉眼肉質嫩滑, 非常軟身, 軟軟綿綿, 啱哂d唔鍾意咬野嘅人。 意粉煮得乾身爽口, 合我口味, 配上黑椒汁, 醒神醒胃。西冷5成配薯菜, 西冷較肉眼有質感, 有咬口, 肉味較肉眼濃, 肉汁亦較多。2款牛扒各有特色, 價錢亦十分合理。

是日午餐
簡簡單單2款set lunch

肉眼 & 西冷

Set lunch 配餐湯,面包同飲品。

2款牛扒各有特色, 價錢亦十分合理。

2022-07-11 63 浏览
喺銅鑼灣區想食懷舊鐵板餐可以嚟呢間餐廳。除咗懷舊鐵板餐仲有意粉🍝、pizza🍕其他西餐扒類等。呢度嘅鐵板扒相對地比較經濟,所以我哋叫咗一份。另外就叫咗相對地貴啲嘅美國西冷,睇吓分別係點。▶️BG特色雜扒$168鐵板雜扒好有風味,而且相當豐富。入邊有豬扒、雞扒、牛扒,仲有青口、司華力腸、薯條🍟揀咗蒜蓉汁夠香,鐵板熱辣辣!呢個價錢,真係唔錯!雞扒幾滑,豬扒都幾好,牛扒味道都正常!▶️美國西冷牛扒$288西冷牛扒揀咗五成熟,呢塊扒肉質唔錯。一分錢一分貨,牛扒味都幾香。揀咗燒汁好夾!配菜有粟米🌽、豆角、薯條。薯條炸得香脆!覺得雜扒幾抵食,西冷牛扒肉質唔錯!唔同價位,各有各喜好~

喺銅鑼灣區想食懷舊鐵板餐可以嚟呢間餐廳。
除咗懷舊鐵板餐仲有意粉🍝、pizza🍕其他西餐扒類等。

▶️BG特色雜扒$168
鐵板雜扒好有風味,而且相當豐富。

▶️美國西冷牛扒$288
西冷牛扒揀咗五成熟,呢塊扒肉質唔錯。

覺得雜扒幾抵食,西冷牛扒肉質唔錯!唔同價位,各有各喜好~
2022-07-11 52 浏览
呢間位於銅鑼灣永光中心20樓嘅樓上舖,其中一個優點就係環境幽靜舒適,地方企理食物質素又好,無論係想自己靜靜哋嘆個lunch或者同朋友聚會都好適合。Lunch set嘅價位都好親民,絕大部分$100有找。我就叫咗一個日式照燒鯖魚拼鑊仔牛扒餐配飯、飲熱咖啡。佢嘅份量都幾令人滿意,而且日式同西式混搭幾有創意,唔係度度有得食啲咁嘅嘢~日式照燒鯖魚拼鑊仔牛扒Teriyaki Mackerel with Pan Fried Steak牛扒嘅肉質地嫩滑,咬落口有嚼勁又多汁,夠曬鮮香惹味。照燒鯖魚出乎意料地幾大條,而且外皮咬落口脆脆哋,配埋濃郁香醇嘅照燒汁好適合撈飯!另外送餐湯、餐飲同餐飽。份量唔算特別大,但味道不俗,平平哋食西餐都食到一個完整嘅set,嗰種儀式感非常正~

日式照燒鯖魚拼鑊仔牛扒

牛扒嘅肉質地嫩滑,咬落口有嚼勁又多汁,夠曬鮮香惹味。

2022-07-10 53 浏览
🔺 BG STEAK & PASTA (銅鑼灣)如果唔係朋友介紹呢間個lunch 唔錯,真係唔會知有間幾好既餐廳,e+ lunch time 又可以多一個選擇啦😍😍🔻肉眼牛扒配薯菜($70)上枱大大塊肉眼扒,仲要係鐵板上,平時食都起碼過百啦😱雖然肉味唔算好重,但肉質好淋,加埋黑椒汁好惹味,呢個價錢超抵食❗️薯條熱辣辣夠脆,唔錯~🔻原切豬扒配飯($68)又係超大塊😱😱完全遮住個飯,男人都未必食得晒~而且煎得好靚,唔un 又juice,唔乾身👍🏻🔻餐包及餐湯跟set 既,餐包熱辣辣,甜甜地,加埋牛油好好味~餐湯係煙肉薯仔湯,湯夠creamy 好香好濃,一d 都唔馬虎。🔻熱柚子蜜及什果賓治飲品不過不失,正常口味~食物較出色。
🔺 BG STEAK & PASTA (銅鑼灣)

🔻肉眼牛扒配薯菜($70)

🔻原切豬扒配飯($68)

🔻餐包及餐湯
跟set 既,餐包熱辣辣,甜甜地,加埋牛油好好味~

🔻熱柚子蜜及什果賓治
飲品不過不失,正常口味~食物較出色。
2022-07-08 581 浏览
即興約咗朋友喺銅鑼灣食飯,因為同朋友太耐冇見👩🏻‍🤝‍👩🏼,所以專登搵咗間上樓嘅西餐廳食🍽,上網見到呢度環境幾好,又冇限時限刻要交台,所以揀咗呢間食飯同🥂飲下酒慢慢傾計chill 一 chill😌上到嚟呢度氣氛浪漫,燈光偏昏暗,好多綠色植物☘️🌱嘅Decoration, 坐得好舒服好relax🫠呢度有啲dinner set 🍴好抵食,啲扒餐同意粉平均都只係百零蚊就有個main🥩🍝 送個是日餐湯🥣 跟餐+ $3 仲可以叫凍飲🥤不過因為大家都唔食牛扒,同埋我哋唔太肚餓,所以我哋都叫咗a la carte menu 嘅食物🤭🦆香煎法國鵝肝 $98呢個鵝肝煎得岩岩好,中間切開勁juicy,配埋佢嘅果醋汁🍎,酸酸甜甜中和左鵝肝嘅油膩👍🏻🍝龍蝦汁蜆肉意粉配三文魚子$138意粉有啲似天使麵比較幼,蜆肉係連殼上擺得好靚,上面頭仲有對三文魚子幾鮮味,仲有啲蘑菇配菜🍟小食拼盤 $128因為朋友飲酒🍸所以叫下啲佐酒小食🥳 小食拼盤有薯條🍟洋蔥🧅同埋四隻雞翼,份量啱晒兩個人食🍰Tiramisu $28一人份量好的骰,岩晒食到勁飽又想滿足吓甜品嘅胃🥂House wine $42☕️凍奶茶 $30

🦆香煎法國鵝肝 $98

🍝龍蝦汁蜆肉意粉配三文魚子$138

🍟小食拼盤 $128

🍰Tiramisu $28
一人份量好的骰,岩晒食到勁飽又想滿足吓甜品嘅胃

🥂House wine $42

☕️凍奶茶 $30
2022-07-07
2022-07-07 70 浏览
通常啲餐廳,食第一次好,第二次梗塞會有啲嘢不滿,但岀奇地,今次例外!疫情帶動下,全世界都開始通漲,物價越來越高,好彩俾我搵到呢度。七折優惠之下,叫咗個鵝肝,香濃味道兼口感一流,雖然知邪惡,但忍唔住一啖有一啖好彩有朋友分擔。另聽員工推介,黑松露芝士雜菌天使麵,嘩,一試難忘,朋友們都認同。Share 食關係,可試多幾款,紐西蘭羊扒五成熟剛剛好,就知道羊扒係貴嘢,份量比較少。唔緊要,再嚟澳洲超級牛柳,肉汁豐富,加上香香蒜蓉汁調味,奇就奇在,食咁濃味嘅嘢都唔需要狂飲水,埋單時問員工,原來佢呢度無落味精架,呢點我最欣賞!最後全單平咗221蚊,優酷!一人都係百零蚊,雖然環境唔係開揚,但勝在傾偈氣氛一流,我哋三個女人一個墟,暢所欲言,好一個開心嘅晚上!
通常啲餐廳,食第一次好,第二次梗塞會有
啲嘢不滿,但岀奇地,今次例外!
好彩有朋友分擔。
,暢所欲言,好一個開心嘅晚上!

2022-06-29 119 浏览
服務態度非常友善 環境安靜 整潔食物全部都不錯👍🏿如果咁啱係銅鑼灣食嘢可以上嚟試吓🥰推介:龍蝦汁蜆肉三文魚籽意大利粉 黑松露薯條 西冷牛扒配薯菜 雜果賓治有機會都會再嘗試😌😋
服務態度非常友善
雜果賓治
有機會都會再嘗試😌😋
2022-06-29
2022-06-22 214 浏览
上op見到佢個menu話午餐做到17:30,諗住早少少食個晚餐,再去睇戲,點知5點上到去坐底,話無午餐,咁諗住睇下個晚餐套餐menu,點知都係無,攞個另一個menu 黎完全唔同,又話依家無餐,所有野都要單點,如果你係睇到個套餐menu 而諗住食平野就要三思!講返d野食先,叫左一份牛柳($229)同一份雜扒($229),跟住問都無問過就放左兩個紅湯,再問佢先知原來有白湯揀,真係吹脹。個麵包就凍同硬,扒既質素就「可一不可再」,咁既價錢相信有其他更好既選擇!

2022-06-19 212 浏览
去到登龍街唔知食乜好,誤打誤撞入左永光中心,又糊里糊塗入左呢間平價鐵板餐廳,點知……中伏了😤睇餐廳價錢好相宜,牛排餐有湯有包有餐茶都係$70加一,抵到爛,當然亦不能抱太大期望。首先黎左個唔知乜湯,一陣怪味,色水似磨菇湯但味道似西蘭花湯,飲左一半放棄左😂餐包反而唔錯,軟熟有黑糖味,似outbxxx嘅黑糖麥包主菜上枱!嘩好吸引呀,鐵板熱辣辣炸炸聲㗎,塊肉眼重鬼咁大塊,急不及待切舊黎試,咦好鬼難切斷,但明明好鬼冧喎,一食😩😩😩無味,無味到一個點,我以為自己食緊濕左嘅紙巾,又冧又咬唔斷又無味,救命,未食過咁難食嘅牛扒,花x餐廳好食過佢十倍,但點解咁多人幫襯😨😨唯一可取:薯菜好味

唯一可取:薯菜好味
2022-06-16 159 浏览
港式西餐,塊牛扒好大啱食肉獸。全熟都唔會咬唔開因為梳打粉味好勁,不過佢係半生熟咁上。薯菜都正正常常,冇咩淋到,仲有少少脆。食薯條叫人俾茄汁係俾獨立一包包嗰d, 呢樣野幾好,成日出行食薯條個樽都好鬼污租。我個餐我跟黑椒汁,冇咩黑椒味,甜甜地,如果咸d 會好味d 。想食肉呢度唔貴,不過一定唔係西餐廳咁好食,一分錢一分貨。不過我覺得椰林閣仲好食d 。仲想講今日雖然我放假姐,叫人寫餐飲叫咗兩次都話轉頭先,之後佢自己行埋嚟問我要咩。呢個過程我等咗三個字。不過咖啡幾好飲,應該係即磨咖啡。提提午餐有加一服務費。。。
西冷牛扒餐
2022-06-16
西冷牛扒餐
  • 熱咖啡
2022-05-28 166 浏览
銅鑼灣永光中心有好多餐廳可以尋下寶今日就撞左入去BG Steak&Pasta好親民嘅lunch set價錢 100蚊都唔洗 無諗過上枱會有塊鐵板架 好警喜 大大件5成熟肉眼配飯 一定夠飽🤣佢個餐湯同包都正 不過已經秒KO無影相除左鐵板 仲有好多焗飯焗意粉選擇 我就叫左焗芝士肉醬雞扒飯 永遠無法抗拒的焗芝士 嗱望落個碟唔深 不過真係好夠食 因為芝士雞扒份量量都足 仲要係炒飯底!順帶一提 佢大部份都係卡位 簡單食個lunch又可以舒服傾偈都唔錯!

銅鑼灣永光中心有好多餐廳可以尋下寶
今日就撞左入去BG Steak&Pasta
佢個餐湯同包都正 不過已經秒KO無影相
2022-05-26 106 浏览
今日同朋友一齊去食晚餐預先book咗枱 所以有買一送一優惠呢個優惠真係超抵鐵板餐除開人均大約$70-$80.之前都已經嚟過一次 上次就叫牛柳$148牛柳嘅份量比較少 上次食完都唔係好夠飽今次叫咗肉眼扒($128)七成熟份量多啲 食落去口感不錯唔會好韌👍🏻.不過今次嚟就淨係收現金 好彩有帶夠錢🤣之後都會再嚟食~同埋都會推薦比朋友!
今日同朋友一齊去食晚餐
牛柳嘅份量比較少 上次食完都唔係好夠飽
今次叫咗肉眼扒($128)七成熟
份量多啲 食落去口感不錯唔會好韌👍🏻
不過今次嚟就淨係收現金 好彩有帶夠錢🤣
之後都會再嚟食~
同埋都會推薦比朋友!
2022-05-25