2018-07-08 103 浏览
今次呢到銅鑼灣呢度食日本燒肉,環境都幾好😆抽風系統亦都唔錯,唔會覺得煙霧瀰漫,最怕食完會成身都係一朕味😎#什錦燒肉盛合 ($188)😋好味指數:(7.5/10)意大利香草雞經過香草醃完之後食落去好香,肉質都幾結實又唔會韌😝鹽蔥一口黑豚夾雜著少少脂肪,食起上嚟口感豐富😆燒汁牛肋骨都幾厚肉,食落去夠滿足😋澳洲和牛雖然係薄薄一片,不過食落去肉味都幾濃😛鹽燒牛舌牛舌塊塊都好厚身,而且食落去都非常淋😆#澳洲和牛胸腹壺漬 ($98)😋好味指數:(7/10)一嚟到見到啲肉咁鮮嫩嘅粉紅色真係流晒口水🤤燒之可以前將和牛點一點啲醬汁,如果想再濃味啲燒到一半再點醬汁再燒😆食落去肉質都好淋😗而且我地點咗兩次醬汁,所以食落去醬油更加重味😋#什錦海之盛合 ($118)😋好味指數:(7.5/10)帶子上面有啲汁,所以放落爐燒果陣要小心唔好整跌啊🤔帶子大大粒,食落去都好淋好鮮甜😋兩隻蝦夠哂大隻😆而且食落肉質都幾彈牙😎活蛤食落去都幾鮮甜😆不過唔燒咁耐,因為乾哂就會冇咁好食😗廣島蠔因為有湯浸住,所以冇咁易燒燶✌🏻食落方面唔會話好腥,所以都好大眾化😆👍🏼魷魚鬚份量都算多,可以兩個人share😎本身已經有醬汁醃住,所以食落唔

#什錦燒肉盛合 ($188)
😋好味指數:(7.5/10)

鹽蔥一口黑豚夾雜著少少脂肪,食起上嚟口感豐富😆

燒汁牛肋骨都幾厚肉,食落去夠滿足😋

澳洲和牛
雖然係薄薄一片,不過食落去肉味都幾濃😛

鹽燒牛舌
牛舌塊塊都好厚身,而且食落去都非常淋😆

#澳洲和牛胸腹壺漬 ($98)
😋好味指數:(7/10)
一嚟到見到啲肉咁鮮嫩嘅粉紅色真係流晒口水🤤

#什錦海之盛合 ($118)
😋好味指數:(7.5/10)

兩隻蝦夠哂大隻😆而且食落肉質都幾彈牙😎

活蛤食落去都幾鮮甜😆不過唔燒咁耐,因為乾哂就會冇咁好食😗

魷魚鬚份量都算多,可以兩個人share😎本身已經有醬汁醃住,所以食落唔會好乾身或者冇味😍
2018-07-02 1220 浏览
This restaurant specialises in BBQ meat and we found that there is a good 'VIP Set for Two' that is filling and allows you to try a ton of different things, including appetisers, seafood, Yakiniku Platter, vegatables, rice and desserts. The regular price is set at $698, but if you like their Facebook, you can get a discounted VIP price of $538 (Regular Price $698, VIP Price $538) -- Cold Tofu with Lobster Salad -- The smooth, cold tofu with lobster salad was so appetising, making it a good start

The smooth, cold tofu with lobster salad was so appetising, making it a good start to our meal!

-- Alfonsino Salad with Crab Roe --
The salad included sliced Alfonsino Sashimi with fresh salad veggies. The yuzu dressing boosted the overall flavours, which were very refreshing! The crab roe also added in a different texture.

-- Hokkaido Matsuba Crab Legs, Big Shrimp with Lemon Grass and Scallops with Black Truffle & Sake --
The Hokkaido Matsuba Crab legs were meaty and fresh!  The shrimp were marinated with lemon grass, and the meat was bouncy and fresh.  The scallops were marinated with sake and black truffle, therefore packed with strong aroma.

-- A4 Saga Wagyu Rib Eye --
The Rib Eye was tender and juicy, especially when grilled to a nice medium rare.

-- Thin Slices Ox Tongue Roll with Spring Onion and Garlic --
The thinly sliced Ox Tongue was sprinkled with diced spring onion and garlic on top. You can smell the fragrant condiments when you grill.

-- Diced Ox Tongue with Rock Salt --
The diced Ox Tongue with rock salt provided a different texture to its thinly sliced counterpart. It was also slightly chewy and juicy on the inside.

-- Kin Kin Style Short Rib --
The short ribs were tasty, especially grilled at medium rare.

-- Black Pork w/Plum Miso --
The pork slices have layers of fat in between the meat, providing a soft and aromatic flavour to it.

-- Chicken w/Fresh Italian Basil Sauce --
The deboned chicken was marinated with Italian basil sauce to develop the flavour!

-- Organic Vegetable Platter --
It is usually quite difficult to grill vegetables to perfection, but here, they use a ceramic bowl with herb butter to contain the vegetables, so that it can be grilled without being burnt.

-- Black Truffle Wagyu Fried Rice --
The black truffle Wagyu fried rice provided a filling portion to the meal, and complemented the meat well as it soaks up some of the oil.

-- Homemade Strawberry Milk Pudding --
A meal isn't complete without a dessert, and this homemade strawberry milk pudding serves the purpose just right.

Orange juice $28 Yuzu Soda ($36)

Like their Facebook, leave before 19:30 or dine in after 21:30, you can get 20% off.

2018-06-26
2018-07-02 115 浏览
前幾日先同舊同事食完燒肉,今日又食過,今次嚟到銅鑼灣嘅金金燒肉,位置係sogo附近,行完街就可以去醫肚,非常方便。餐廳環境唔錯,地方寬敞,去食燒肉好易叫到成枱都係,好彩金金嘅枱都算大,唔太洗擔心空間嘅問題。一坐低首先叫咗個軟殻蟹青蘋果沙律同2杯飲品先。雖然軟殻蟹熱氣,但配咗沙律菜同青蘋果,仍算健康,而且不會太heavy。飲品分別係梅酒同菠蘿波子汽水。跟住叫咗一大堆牛肉同雞肉,肉類都幾新鮮,同埋唔會係啱啱冰格拎出嚟嘅肉,因為試過好多次去燒肉仲夾住冰塊。。而且店員不時都提我地換燒網,感覺都食得舒服同乾淨。跟住呢份雞口味比較特別,推薦大家一定要試,叫做岩鹽青檸燒雞腿肉,青檸味都幾突出。最後叫咗個黑松露和牛炒飯,黑松露同和牛嘅香味都出來了,唔算油,可以接受。
前幾日先同舊同事食完燒肉,今日又食過
2018-06-29 964 浏览
去到銅鑼灣這間燒肉屋,看見這個極上二人盛宴,原價$698,VIP 價$538,但我們又不是VIP, 但又想用 VIP 價錢吃這個套餐,於是問問店員怎樣才可成為 VIP。原來只要 like 他們的 Facebook, 便可以用優惠價錢享用這個套餐,只要按一下like, 就人人都是 VIP 了!極上二人盛宴 (原價$698、VIP價$538)二人盛宴包括前菜、海之幸、肉盛、有機蔬菜盛合、碗物和甜品。▪️櫻花龍蝦沙律豆腐👍👍👍👍燒肉前,吃一個冰涼豆腐配櫻花龍蝦和芝麻沙律醬汁,是炎夏最佳的前菜之選。▪️金目鯛刺身沙律👍👍👍👍金目鯛刺身跟新鮮沙律,配合柚子醬汁,清新又醒胃。海之幸▪️極上松葉蟹腳👍👍👍👍松葉蟹腳切開成段,方便把肉取出,肉甜鮮嫩。▪️究極香芧綱走大蝦👍👍👍👍大蝦肉質爽彈並帶有淡淡的香茅香氣。▪️清酒黑松露帆立貝👍👍👍👍原殼的帆立貝加入清酒和黑松露,看著清酒煑至沸騰,把帆立貝煮熟,味道鮮甜並帶點黑松露香氣。▪️佐賀產A4黑毛和牛👍👍👍👍👍佐賀產A4黑毛和牛2pcs.,如雪花的油花分佈,燒至七成熟就最美味,可以吃到和牛油脂的美味。▪️蔥蒜牛舌薄燒卷👍👍👍👍👍薄切牛舌上放了蔥花和蒜粒,放在爐上烤時,一

極上二人盛宴 (原價$698、VIP價$538)

二人盛宴包括前菜、海之幸、肉盛、有機蔬菜盛合、碗物和甜品
極上二人盛宴

▪️櫻花龍蝦沙律豆腐
櫻花龍蝦沙律豆腐

▪️金目鯛刺身沙律
金目鯛刺身沙律

金目鯛刺身跟新鮮沙律,配合柚子醬汁,清新又醒胃。

海之幸
極上松葉蟹腳/究極香芧綱走大蝦/清酒黑松露帆立貝

▪️極上松葉蟹腳
👍👍👍👍
松葉蟹腳切開成段,方便把肉取出,肉甜鮮嫩。

▪️究極香芧綱走大蝦
👍👍👍👍
大蝦肉質爽彈並帶有淡淡的香茅香氣。

▪️清酒黑松露帆立貝

▪️佐賀產A4黑毛和牛
佐賀產A4黑毛和牛

▪️蔥蒜牛舌薄燒卷
蔥蒜牛舌薄燒卷

薄切牛舌上放了蔥花和蒜粒,放在爐上烤時,一邊燒一邊聞到香氣,燒香一面,把牛舌卷起包起蔥蒜,再燒一會,便可吃到惹味的薄燒牛舌。

▪️鹽燒角切牛舌

角切的牛舌切成方塊狀,用鹽略醃,口感與薄切完全不一樣,這個角切可以吃到原味,口感也更加實在。

▪️燒汁牛肋骨
燒汁牛肋骨

薄切的牛肋肉4 pcs. 用燒汁醃過,牛味濃厚。

▪️梅子味噌黑豚腩
梅子味噌黑豚腩

黑豚腩肥瘦相間,燒香的肥肉一點也不肥膩,反而很香口。

▪️意大利香草雞腿肉
意大利香草雞腿肉

用意大利香草醃的雞腿肉,味道帶有香草香氣。

▪️有機蔬菜盛合

有機蔬菜盛合

燒的時候,先把蔬菜放在一個載有香草牛油的瓦製盛器內,然後把整個盛器放在爐上,由於蔬菜沒有直接火源,令蔬菜不易燒焦之外,還帶有香草牛油的味道。

▪️黒松露和牛炒飯
黒松露和牛炒飯

吃完所有燒肉,還有一碟黑松露和牛炒飯,吃完真是太飽了。

▪️自家制牛乳涷
自家制牛乳涷

最後還有甜品,就是香滑的牛乳涷,並加入士多啤梨果醬在上面。

橙汁($28)
柚子梳打($36)
橙汁($28) 柚子梳打($36)

門面

内在環境

只需 Like Facebook, 並在19:30 前結賬離座或21:30後入座更享全單八折
2018-06-28
梅子味噌黑豚腩
意大利香草雞腿肉
黒松露和牛炒飯
自家制牛乳涷
這晚剛好與老公🍋在銅鑼灣一帶逛完街🛍,又是時候要找個好地方食晚飯囉🤤。在崇光百貨對面🚦看到了這家日式燒肉店的宣傳品📄,對於2個食肉獸😈來說,這個真的是最好的選擇😍,馬上二話不說就上去了😏~晚飯時間🌛,店內食客蠻多的😲。雖然是燒肉店🔥,但空氣調節系統做得很好😳,空氣流通,也沒有殘留的油煙味👍🏻。和風胡麻牛舌👅:將牛舌切至片狀🔪,再配上和風胡麻醬及沙律菜🥗,悶熱的天氣下顯得異常清新🍃,作為開胃前菜非常合適😋。辛口牛肋骨肉🌶:牛肋骨肉以香辣醬汁醃製👨🏻‍🍳,油花❄️頗均勻的,輕輕的把2面一燒🔥就急不及待要吃囉~ 肉質很鮮嫩🤤,醬汁不算是很辣,不能食太辣的也可以一試😊。鹽蔥角切豚腩肉🐷:豚肉切成方塊🔹,肉質肥瘦相間,肥肉晶瑩剔透😍,顏值極高!雖然以鹽及黑胡椒等醃製過👨🏻‍🍳,但依然能嚐到豚肉的鮮美😋,入口即化,毫不油膩👍🏻。鹿兒島極上黑毛和牛盛合🐮:鹿兒島擁有天獨厚的自然環境與氣候☀️,加上嚴謹的畜養方法😎,每一件牛肉都有著粉嫩桃紅的色澤💗。盛合包括了肉眼👀、西冷☃️、和牛肋條🍖、一口和牛1️⃣及牛舌👅,看著那潔白細緻得像大理石紋路的油花❄️,老公🍋馬上出現心心眼😍。個人最愛一口和牛1️⃣及肉眼👀:一口和牛一
鹽蔥角切豚腩肉
鹿兒島極上黑毛和牛盛合🐮:鹿兒島擁有天獨厚的自然環境與氣候☀️,加上嚴謹的畜養方法😎,每一件牛肉都有著粉嫩桃紅的色澤💗。盛合包括了肉眼👀、西冷☃️、和牛肋條🍖、一口和牛1️⃣及牛舌👅,看著那潔白細緻得像大理石紋路的油花❄️,老公🍋馬上出現心心眼😍。個人最愛一口和牛1️⃣及肉眼👀:一口和牛一入口甘香的油脂馬上在口內爆發💥,香氣更是久久不散🤤;肉眼肉質細嫩,入口即化😋。
鹿兒島極上黑毛和牛盛合
鹿兒島極上黑毛和牛盛合 - 肉眼
鹿兒島極上黑毛和牛盛合 - 西冷
鹿兒島極上黑毛和牛盛合 - 一口和牛
鹿兒島極上黑毛和牛盛合 - 牛舌
鹿兒島極上黑毛和牛盛合 - 和牛肋條
法式香草羊架🐏:將羊架燒至6成熟🔥,羊架上早已灑上了點點的香草🌱,也包上了鋁箔紙,方便食客以手進食🤲🏻,羊肉鮮嫩多汁,沒有一點羶味,絕對是吃到停不下來💖。
法式香草羊架
總結:位置方便🚉,價錢合理💵,食物質素更是非常高🈵,絕對是稱得上人妻🐷近期的最愛之一💘。另外看到店外宣傳品📄,原來他們亦提供多款午市定食🌞及夜食優惠🦉,下次在附近工作後就可以跟同事們💼來這邊飯聚喔~
2018-06-24
鹿兒島極上黑毛和牛盛合
鹿兒島極上黑毛和牛盛合 - 肉眼
鹿兒島極上黑毛和牛盛合 - 西冷
鹿兒島極上黑毛和牛盛合 - 一口和牛
鹿兒島極上黑毛和牛盛合 - 牛舌
2018-06-24 124 浏览
工作需要途經銅鑼灣,偶然發現這家日式燒肉店,最愛吃燒肉的我,當然入內一試,大快朵頤。今次點了四款食物:【雞泡魚乾配黑松露沙律醬 - $58】最愛食雞泡魚乾,因為感覺像吃零食,平日在日式燒烤店都會點,店家最特別是配了黑松露沙律醬,食起來完成無違和感,甚有風味。【極上網燒一口牛 - $68】這款一口牛,肉質鮮嫩,烤過後十分惹味,而且肉汁豐盈,絕不會乾憎憎。【五色胡椒牛胸腹 - $88】整條切開但連在一起的牛胸腹,燒起來特別有種過癮的感覺,肉味甚濃,好有嚼勁。【石鍋泡菜牛肋骨湯 - $88】與一般食店的泡菜湯無異,只是覺得味道更香辣濃厚,如果冬天來一碗,必定十分暖胃。食店的食物質素非常好,侍應待客有禮,食物和服務都令人滿意,值得一試。

今次點了四款食物:

【雞泡魚乾配黑松露沙律醬 - $58】

【極上網燒一口牛 - $68】

【五色胡椒牛胸腹 - $88】

【石鍋泡菜牛肋骨湯 - $88】

2018-06-24 121 浏览
話說和男朋友在網上發現這間銅鑼灣的隱世日式燒肉店便立即找日上去試試,結果非常驚喜地好吃,可能店家宣傳不足加上是樓上的餐廳(在希慎隔離,挺方便的), 讓我們遲來發現這間隱世好吃之店, 先看看店內的 的環境我們點了二人餐, like了他們的FB還有比正價便宜百多元的VIP優惠, 爽前菜沙律麻醬豆腐我們私人點了雞軟骨,好吃還有點了這個18 cm的牛柳二人餐的主角出來了, 流曬口水最後時蔬菜急不及待要燒了整體而言,非常有驚喜的日式燒肉, 店主採用非常高品質的進口食材。 肉類及海鮮也非常鮮甜, 再配合日式燒法, 比韓國的那種好吃多了。 唯一不足是飲品有點貴, 不過這個價錢有這種質素的燒肉非常抵食,推介

前菜沙律

麻醬豆腐

我們私人點了雞軟骨,好吃

還有點了這個18 cm的牛柳

二人餐的主角出來了, 流曬口水

最後時蔬菜

急不及待要燒了

2018-06-19
2018-06-24 97 浏览
朋友岩岩係外國番泥,住係cwb,諗住近近地同佢係酒店附近食下飯,傾下計咁,上網搵到呢間啱啱新開既日式燒肉店,地理位置fit曬,係正怡和街,即係Sogo對面, 直接約左朋友係嗰到等。上到去3樓,都feel到唔似其他燒肉店,無乜油煙味又唔嘈吵,入面環境暗暗地,一張張卡位都幾闊幾舒服😌又聽唔到其他人講咩,都幾好到食物方面,呢度食物款式選擇都幾多,牛雞豬海鮮,羊肉都有,真係少見,同朋友都中意食烏冬,大家都肚餓,就叫左個一之藏烏冬頂下肚先,啲牛肉好嫩滑,同上面同松草花都好夾,食得岀個湯唔係味精湯得個咸字,面都夠彈牙,唔錯!再叫左個芝士櫻花黑豚肉卷,日本甜番薯同香草牛油大磨菇,芝士豚肉卷好重芝士味,燒到半融既芝士配合住半肥瘦既豚肉好正,又唔會太漏,岩岩好,甜番薯細細粒,好容易一粒接一粒擺落口,唔知點解又唔覺得好飽😂個大啡菇有surprise 好juicy 又有菇味,啲牛油有啲蒜味,令個菇味更有層次!香草牛油帆立貝係唯一叫既海鮮,大大粒帆立貝好新鮮,燒完岩岩好,又唔會太乾,又keep到鮮味,下次一定要再叫!

2018-06-06
2018-06-23 113 浏览
睇到d評語吟好以為ok, 叫左d牛胸肉,紙吟薄,牛肋骨兩枝筷子都粗過條骨,厚切牛舌咬唔到,煎餃係包鷄軟骨粒,勝在最平係佢,焗飯濕粒粒,一碟生菜得5塊$23, 一碟蒜片$18,個芝士燒餅外皮厚過棉被,全部食物係超迷你型!點牛乜牛乜普通到唔普通,又唔新鮮,總之去食嗰個就係豬兜,焗細粒到……,嬲都爆,被人呃!
2018-06-21
2018-06-22 184 浏览
好想食燒肉又唔想太大油煙,又想坐耐d靜靜地食d高質素小小既肉,揀左同朋友2個人上去銅鑼灣樓上店,感覺幾日式。什錦海之幸盛合 $118有半殼帶子2個,活蛤2隻,廣島蠔2隻,魷魚鬚同蝦2隻,最中意係食廣島蠔!勁勁大隻好多汁,記住唔好燒咁耐。澳洲黑毛和牛盛合$298有肉眼,一口牛,黑肌肉同肩胛。初初真係唔係好識分有咩唔同,原來要食落先知。最正都係和牛,因為唔算太多脂肪,眼見佢燒既時候滲岀肉汁,好好食既樣,食落唔un,好重牛味,而且仲好嫩滑。果味牛肋骨肉$68果味個名好特別,原來食落真係甜甜地,但係肉味冇和牛咁香。極上網燒一口牛$68一口牛就係一口要食晒,唔可以燒太耐,要燒到外脆脆地,入面唔係太熟先好食,入口有溶化既感覺。香草牛油一口牛$68牛油勁大夠,慢慢燒肉味好出,都入晒牛油味,感覺好邪惡。24cm壺潰牛肋骨肉  $93呢個好有步驟,首先要燒左一陣肉先,之後先浸醬汁入下味,再重覆幾次,真係要好有心機慢慢燒,就會燒得好靚。兩個人食左7百幾蚊左右,食到好飽又大滿足。

什錦海之幸盛合 $118

澳洲黑毛和牛盛合$298
澳洲黑毛和牛盛合

果味牛肋骨肉$68
果味個名好特別,原來食落真係甜甜地,但係肉味冇和牛咁香。

極上網燒一口牛$68
極上網燒一口牛

香草牛油一口牛$68
牛油勁大夠,慢慢燒肉味好出,都入晒牛油味,感覺好邪惡。

24cm壺潰牛肋骨肉  $93
24cm壺潰牛肋骨肉

兩個人食左7百幾蚊左右,食到好飽又大滿足。
2018-04-14
澳洲黑毛和牛盛合
2018-06-21 94 浏览
燒雞翼 , 我自細鍾意食。小妹對燒肉一直非常鐘愛, 早已耳聞銅鑼灣有間燒肉店高質又抵食, 難得是日小妹放假, 故特意一早前來吃個早飯。事源小妹準時店家下午5時30分開門便到來, 尚未有其他客人, 尤如包場一樣, 哈哈。另, 店家地方寬敞舒適, 侍者亦非常友善有禮, 值得一讚。芥末青瓜八瓜魚 $33平時吃到的都是將青瓜切粒拌芥末八瓜魚, 但店家卻以青瓜盛載八瓜魚粒。隨手取來品嚐, 效果異常出色, 是一道必點的開胃前菜。澳洲黑毛和牛盛盒 $298打大佬喇。小妹今晚就要食豪dd。店家和牛盛盒非常豐富, 有肉眼, 里肌肉, 肩胛, 一口牛, 真係一次過滿足小妹4個願望呀。和牛雪花紋理分明動人, 在爐中輕燒一會, 即可上碟。肉質入口即溶, 不需醮任何醬料亦令人回味無窮呢!!18cm五色胡椒黑豚鎖鏈 $68超好食之選。長長的黑豚鎖鏈經香烤下, 外脆肉嫩, 而且半點亦不油膩, 愈食愈想再食。 小妹認為他是豚肉介的皇者!黑松露和牛炒飯 $88炒飯炒得粒粒分明, 且散發著濃濃黑松露香氣, 令人愈食愈肚餓呢。店家的炒飯丁點油膩感都沒有, 和牛碎粒滿佈炒飯處處, 超值抵食! 亦為小妹是晚豐富的晚餐畫上完足的

芥末青瓜八瓜魚 $33

澳洲黑毛和牛盛盒 $298

18cm五色胡椒黑豚鎖鏈 $68

黑松露和牛炒飯 $88
炒飯炒得粒粒分明, 且散發著濃濃黑松露香氣, 令人愈食愈肚餓呢。店家的炒飯丁點油膩感都沒有, 和牛碎粒滿佈炒飯處處, 超值抵食! 亦為小妹是晚豐富的晚餐畫上完足的句號。

需要一提是早割只需要like店家facebook就可有8折呀, 真係冇辦法唔like 啦。

2018-06-21 96 浏览
午餐食燒肉其實都係一種非常之罪惡嘅嘢,因為通常晚餐係食得比較豐富嘅,而家連午餐都食得咁豐富我諗又要肥幾磅。但係無計喇,完全抗拒唔到烤肉的吸引力。佢有幾個唔同嘅午餐,但係我哋今次一行四個人之所以就可以放肆一下單點啲比較靚比較貴嘅牛。就好似呢一個澳洲和牛咁,份量其實切開都有六七片,未食見到佢嘅紋理分布得非常之均勻,有肥有瘦,已經相當之吸引。食落去唔使講,牛嘅味道非常之濃郁,而且有啖啖嘅油脂香。之後就食咗呢一個牛脷嚟嘅厚薄切得剛好,只需要輕輕咁樣燒烤一陣就可以食,千祈唔好煮甘耐,太耐嘅話呢反而會韌哂。呢度嘅豬都係非常之靚嘅,見到係一層脂肪,一層內,而且無骨,不錯。除咗食啲完美嘅肉類之外,呢到有啲經醃制嘅肉類,其實個味道都唔錯。當然比較靚嘅肉,唔需要點任何嘅調味料就可以食。但係價錢比較平啲嘅,醃唔同味道嘅都係咁別有一番風味。除咗食肉之外,中國人一定要食返個飯先至會覺得飽肚。咁我哋就點左一個溫泉蛋紫菜飯,唔單止可以中和返牛嘅肥膩,又飽肚。從

2018-06-21 90 浏览
金金日式燒肉店,地方大,坐得幾舒服,油煙又唔會話好大鹽燒牛舌 $68評分:6/10牛舌薄薄,食落有嚼勁佐賀a4和牛里肌肉 $178評分:6.5/10日產和牛,燒和牛確係不會有錯xd豐富脂香,記住吾好燒太耐,咁就確保有多多的肉汁!口感相當有嚼勁,感覺正既澳洲和牛牛胸腹壺漬 $98評分:6.5/10壺漬食法係先浸醬汁再燒,重覆幾次,食落口就會好入味,喜歡醬汁,甜甜的,食落相當開胃 芝士櫻花黑豚肉卷 $58評分:6/10芝士相當重味,咸香好勁,黑豚肉肉味幾重,但芝士味強了少許,遮了點肉香,但燒芝士,脆脆地,食落又不錯
金金日式燒肉店,地方大,坐得幾舒服,油煙又唔會話好大

鹽燒牛舌 $68
評分:6/10

牛舌薄薄,食落有嚼勁

佐賀a4和牛里肌肉 $178
評分:6.5/10

澳洲和牛牛胸腹壺漬 $98
評分:6.5/10

芝士櫻花黑豚肉卷 $58
評分:6/10

2018-06-07
2018-06-21 91 浏览
平時食開任食嘅,可能質素差會冇咁好,而且服務都唔係咁周到。而呢間單點嘅「金金日式燒肉」,就真係有返啲保證。環境方面,真係夠晒寬敞,完全唔會大髀貼大髀,裝修都好日式風格,而員工都非常之足夠,你一叫佢都差唔多即刻嚟。比較特別嘅係,叫咗個18cm五色胡椒牛胸腹,顧名思義真係有18 cm咁長,除咗燒嘅時候比較麻煩之外,佢嘅味道亦都非常之足夠,肉質食落都幾有咬口,唔會話好似落咗鬆肉粉咁,調味過後,都非常之惹味,仲幾多汁添!當然仲叫咗啲比較貴嘅牛,就係佐賀A4和牛里肌肉,油脂分布非常之平均,而且少一陣就得,千祈唔好燒到熟曬會浪費左隻牛。佢嘅油脂非常之多,食落非常之香,搞到你會想一舊接一舊。

2018-06-12
2018-06-14 95 浏览
之前經過銅鑼灣,看到了金金日式燒肉新張期內全單有85折,想不到好像很化算的感覺,放假一於去試試。Menu餐廳寬闊企理,枱與枱之間有蠻大的距離,不會被其他食客影響。燒肉的三款醬汁。澳洲黑毛和牛盛合$298澳洲黑毛和牛盛合一共有4款和牛,包括肉眼、里肌肉、肩胛和一口和牛。每一款都各有三塊,一共十二塊。和牛質素不錯也好新鮮,一次過可以試到4款和牛。和牛入口嫩而且牛味濃,肥瘦參半,油花從口腔裡爆發,抵食!生菜拼盤 $38新鮮生菜配蒜片,不過燒烤醬則不是太合我們口味!香草牛油凡立貝已預先放左牛油,香草。

Menu

餐廳寬闊企理,枱與枱之間有蠻大的距離,不會被其他食客影響。

燒肉的三款醬汁。

澳洲黑毛和牛盛合$298

每一款都各有三塊,一共十二塊。
和牛質素不錯也好新鮮,一次過可以試到4款和牛。
和牛入口嫩而且牛味濃,肥瘦參半,油花從口腔裡爆發,抵食!

生菜拼盤 $38
新鮮生菜配蒜片,不過燒烤醬則不是太合我們口味!

香草牛油凡立貝
已預先放左牛油,香草。