2018-07-08
今次呢到銅鑼灣呢度食日本燒肉,環境都幾好😆抽風系統亦都唔錯,唔會覺得煙霧瀰漫,最怕食完會成身都係一朕味😎#什錦燒肉盛合 ($188)😋好味指數:(7.5/10)意大利香草雞經過香草醃完之後食落去好香,肉質都幾結實又唔會韌😝鹽蔥一口黑豚夾雜著少少脂肪,食起上嚟口感豐富😆燒汁牛肋骨都幾厚肉,食落去夠滿足😋澳洲和牛雖然係薄薄一片,不過食落去肉味都幾濃😛鹽燒牛舌牛舌塊塊都好厚身,而且食落去都非常淋😆#澳洲和牛胸腹壺漬 ($98)😋好味指數:(7/10)一嚟到見到啲肉咁鮮嫩嘅粉紅色真係流晒口水🤤燒之可以前將和牛點一點啲醬汁,如果想再濃味啲燒到一半再點醬汁再燒😆食落去肉質都好淋😗而且我地點咗兩次醬汁,所以食落去醬油更加重味😋#什錦海之盛合 ($118)😋好味指數:(7.5/10)帶子上面有啲汁,所以放落爐燒果陣要小心唔好整跌啊🤔帶子大大粒,食落去都好淋好鮮甜😋兩隻蝦夠哂大隻😆而且食落肉質都幾彈牙😎活蛤食落去都幾鮮甜😆不過唔燒咁耐,因為乾哂就會冇咁好食😗廣島蠔因為有湯浸住,所以冇咁易燒燶✌🏻食落方面唔會話好腥,所以都好大眾化😆👍🏼魷魚鬚份量都算多,可以兩個人share😎本身已經有醬汁醃住,所以食落唔
#什錦燒肉盛合 ($188)
😋好味指數:(7.5/10)
鹽蔥一口黑豚夾雜著少少脂肪,食起上嚟口感豐富😆
燒汁牛肋骨都幾厚肉,食落去夠滿足😋
澳洲和牛
雖然係薄薄一片,不過食落去肉味都幾濃😛
鹽燒牛舌
牛舌塊塊都好厚身,而且食落去都非常淋😆
#澳洲和牛胸腹壺漬 ($98)
😋好味指數:(7/10)
一嚟到見到啲肉咁鮮嫩嘅粉紅色真係流晒口水🤤
#什錦海之盛合 ($118)
😋好味指數:(7.5/10)
兩隻蝦夠哂大隻😆而且食落肉質都幾彈牙😎
活蛤食落去都幾鮮甜😆不過唔燒咁耐,因為乾哂就會冇咁好食😗
魷魚鬚份量都算多,可以兩個人share😎本身已經有醬汁醃住,所以食落唔會好乾身或者冇味😍