2022-07-20 179 浏览
今日到港島一日遊先講location 餐廳係正sogo對面大廈 勁方便 不嬲都鐘意食燒肉既我地 今日想食日式燒肉 就揀左呢間金金日式燒肉店 佢有好多A5和牛揀 眼花撩亂 所以我地最後都係決定叫個二人餐 就唔洗諗 又可以試多幾樣啦先上前菜 櫻花玉子伊勢海老同埋黑醋松葉蟹腳紙米卷 好fresh 好開胃然後到和風牛舌沙律 一樣好fresh 然後就到主菜啦 燒物盛合🥩🍖🍗🥓柚子岩鹽燒虎蝦 北海道清酒黑松露帆立貝七輪燒活蛤特選澳洲M9和牛極上日本A4黑毛和牛五色胡椒一口牛舌秘製燒汁牛肋骨厚切貴族黑豚柚子胡椒雞腿肉香草牛油粟米燒 黎到燒物部分 只要燒熟左 加少少調味已經好好食 😋😋然後大食既我地再食埋個黑松露和牛炒飯 就飽飽啦炒得好香最後 仲有甜品 自家製牛乳凍 🍮估唔到燒肉店個甜品都咁有誠意 係自家製 超滑 唔會死甜 好想再食多幾個😋😃😋😃
今日到港島一日遊

啤酒同香桃梳打
  • 櫻花龍蝦沙律豆腐
  • 和牛
2022-07-19 138 浏览
韓式燒肉就食得多,日式燒肉都係第一次🙈 餐廳位於銅鑼灣SOGO對面😜 地理位置十分方便🤣 裝修以日本和風系為主,環境闊落舒適而且夠乾淨企理💕 食物方便除咗可以散叫之外亦有多款套餐供應~ 絕對係個聚餐嘅好地方☺️🥩 牛肋骨肉五品盛合 $198 選擇困難症人士嘅必點之選🥰 包括四款牛肋骨肉同鹽燒一口牛❤️ 整體份量十足,肉質嫩滑,帶少少油花,而且牛味好濃郁🙈 香氣更是久久不散~ 點埋燒汁醬簡直係絕配呀🥹 十分推介😍🍲 生牛肉石鍋飯 $88有驚喜😳 成鍋飯用石燒住所以食到最後仍然熱辣辣💕 米飯粒粒分明,飯焦香脆可口,生牛肉熟度啱啱好🐮 配上少量雜菜及甜辣醬好惹味呀😆🥦 有機蔬菜盛合 $58雖然份量唔多但款式好豐富!有洋蔥🧅 茄子🍆 粟米🌽 蘿蔔🥕 青瓜🥒 同南瓜🎃 材料新鮮,健康好味🫣 搭配牛油🧈烤蔬菜🥬真係好夾~ 🍗 網銷手羽中 $68雞翼外脆內軟,燒完後仍然好juicy🥹 調味方面選擇咗鹽蔥🧂 鹹鹹地配飯一流😜🍵 靜岡綠茶可樂 $38 好特別嘅配搭🫣 十分解渴,值得一試👍🏻

🥩 牛肋骨肉五品盛合 $198

🍲 生牛肉石鍋飯 $88
生牛肉石鍋飯

🥦 有機蔬菜盛合 $58
有機蔬菜盛合

🍗 網銷手羽中 $68
網銷手羽中

🍵 靜岡綠茶可樂 $38
好特別嘅配搭🫣 十分解渴,值得一試👍🏻
靜岡綠茶可樂

生牛肉石鍋飯
有機蔬菜盛合
網銷手羽中
靜岡綠茶可樂
2022-07-16 148 浏览
平時食連鎖式既燒肉放題一般都係食得比較急, 無慢慢享受到呢間餐廳逢星期一至四都不限用餐時間,可以同朋友傾下計餐廳每日都有唔同既激安優惠又幾抵食!!餐廳提供既係日本產和牛,一於要試下~佐賀A4和牛里肌肉入口即溶既感覺真係好幸福d雪花仲要勁靚,油脂分布得超平均!香蔥薄切牛舌小心控制火喉~千祈唔好OVERCOOK~~溫泉蛋紫菜飯本身呢個配搭已經係不敗!什錦海の幸盛合包左有帶子、蝦、活蛤、廣島蠔各2, 仲有魷魚鬚2個人又想嗌少少海鮮食就岩晒

平時食連鎖式既燒肉放題一般都係食得比較急, 無慢慢享受到
呢間餐廳逢星期一至四都不限用餐時間,可以同朋友傾下計

餐廳每日都有唔同既激安優惠
又幾抵食!!
餐廳提供既係日本產和牛,一於要試下~
佐賀A4和牛里肌肉
入口即溶既感覺真係好幸福
d雪花仲要勁靚,油脂分布得超平均!
香蔥薄切牛舌
小心控制火喉~千祈唔好OVERCOOK~~
溫泉蛋紫菜飯
本身呢個配搭已經係不敗!
什錦海の幸盛合
包左有帶子、蝦、活蛤、廣島蠔各2, 仲有魷魚鬚
2個人又想嗌少少海鮮食就岩晒

2022-07-09 154 浏览
媽媽生日,做女既梗係帶媽媽食餐好👍google銅鑼灣有乜好食搵到金金日式燒肉店,好符合帶媽媽去食❤️媽媽至愛食日本產和牛供應🥩🍽記得要訂座,特別係星期一到四用餐時間無限時燒🍽一出𨋢就見到standboard 寫住✨️每日有不同激安優惠✨️必吃推介🥩日本A5和牛西冷厚切岩鹽燒價錢都好吸引🍑仲有一間富有日本色彩既廂房,好岩三五知己訂座燒烤香港好難得搵得日式廂房,廂房私隱度高👍生日或慶祝都可以試下訂房以我自己就想下次成家人來包廂,重溫日本既味道小朋友來坐廂座,都可以了解下日本文化晚餐做緊兩個餐,價錢合理,其實散叫都好多燒肉或和牛,但媽媽想每樣都試啲,又想食海鮮,甘我都就選左個A餐menu有介紹唔同肉既位置,醬汁另外,午市性價比都好高👍🥩金目鯛刺身沙律金目鯛爽口又肥美,鮮甜,沙律酸酸甜甜好開胃,而且又有咬口既椰果櫻花龍蝦沙律豆腐豆腐夠滑, 再配麻醬帶出龍蝦既鮮味海之幸,肉盛店員好好逐一介紹不同的食材,又會幫我地燒鮑魚❤️鮑魚:燒烤過仲好嫩滑扇貝:燒烤過之後,仍能帶出當中的鮮甜佐賀產A4黑毛和牛 :燒烤後帶香烤味,但肉質仍然爽滑,性價比高👍一定要試和牛意大利香草雞腿肉: 勁大香草味,而且雞肉勁驚喜就係燒
媽媽生日,做女既梗係帶媽媽食餐好👍
google銅鑼灣有乜好食
搵到金金日式燒肉店,好符合帶媽媽去食❤️

媽媽至愛食日本產和牛供應🥩

🍽記得要訂座,特別係星期一到四用餐時間無限時燒🍽

一出𨋢就見到standboard 寫住
✨️每日有不同激安優惠✨️
必吃推介🥩日本A5和牛西冷厚切岩鹽燒
價錢都好吸引

🍑仲有一間富有日本色彩既廂房,好岩三五知己訂座燒烤
以我自己就想下次成家人來包廂,重溫日本既味道
小朋友來坐廂座,都可以了解下日本文化

menu有介紹唔同肉既位置,醬汁
另外,午市性價比都好高👍🥩

金目鯛刺身沙律

櫻花龍蝦沙律豆腐
豆腐夠滑, 再配麻醬帶出龍蝦既鮮味

海之幸,肉盛
店員好好逐一介紹不同的食材,又會幫我地燒鮑魚❤️
鮑魚:燒烤過仲好嫩滑
扇貝:燒烤過之後,仍能帶出當中的鮮甜
意大利香草雞腿肉: 勁大香草味,而且雞肉勁驚喜就係燒烤之後肉質仍然嫩滑,有時候燒肉食雞嘅話好多時候都會變到乾爭爭😩

有機蔬菜盛盒
店員好好幫我哋燒一燒蔬菜,之後呢就放入個錫紙兜裏面,蔬菜充分吸入牛油同香草味

黑松露和牛炒飯

勁香黑松露味,而且炒飯一啲都唔油膩, 分量差不多是四碗炒飯

牛奶雪糕: 勁香滑牛奶味,而且唔太甜但係就好似飲緊牛奶一樣👍

• 佐賀a5和牛
  • 黑松露和牛炒飯
  • 金目鯛刺身沙律
  • 櫻花龍蝦沙律豆腐
  • 有機蔬菜盛合
2022-07-08 103 浏览
呢間燒肉店雖然位於銅鑼灣中心地帶但竟然冇乜人流,可能缺乏宣傳😂呢到嘅套餐都算抵食,有齊曬主打嘅野食,性價比幾高🥰但小編最後選擇單點,試下啲平時少嗌嘅野黎試🤣.🐮牛肋骨肉五品盛盒 $198呢個肉盛份量多之餘而且水準亦都好高,入面有4款牛肋骨肉同鹽燒一口牛(各4件),肉質嫩滑有彈性,牛味重😋.🍚意大利香草鵝肝石鍋飯 $98呢個飯相當抵食,而且亦都係出面比較少見🤭鵝肝外層炸到金黃色,做到外脆內軟嘅口感,再配上青草醬,香氣十足🥳啲醬偏鹹,想食淡味嘅人士記得唔好落曬啲醬啦😙.💰人均消費~$250.🍽味道:3/5🏙環境:3/5👨🏼‍🍳服務:3/5💧衛生:3/5💰價錢:3/5
🐮牛肋骨肉五品盛盒 $198
🍚意大利香草鵝肝石鍋飯 $98
💰人均消費~$250
🍽味道:3/5
🏙環境:3/5
👨🏼‍🍳服務:3/5
💧衛生:3/5
💰價錢:3/5
餐廳很有日本燒肉店的風格深色木系 在酒檯面有很多日式的酒有不同類型的清酒燈光很昏暗 氣氛都有日式感服務員會提供醬汁(醬油和辣醬)嚴選厚切鹽燒牛舌厚切牛舌的份量不少 真得很厚切我們試了兩種方法一種是燒烤到比較乾脆 成塊都很熟透口感比較硬爽 配上醬汁去吃比較好另種是不會太熟 裡面還會有軟韌度肉味會比較濃 也有嚼勁店家提供了辣醬 把牛舌都沾上後燒會有種韓式的口味 也很好吃牛肋骨肉五品盛合(4款牛肋骨肉及鹽燒一口牛 各4件)牛肋骨肉有各款的肉片 感覺挺新奇沒有太多的調味 原汁原味的燒烤肉的熟成度 也反映出肉質的鮮嫩度肉的融雪做得挺好 質地不會還有冰冰的在燒得大約3至5成 肉味比較明顯海之幸盛合(帶子2本 蝦2本 活蛤2本 廣島蠔2本 魷魚鬚40g)可以一次就能品嚐到各類海鮮廣島燒用個小碗裝著 直接放在網盤上燒廣島蠔很新鮮 滑溜溜的質感活蛤和扇貝燒烤後能品嚐到原汁原味的口感蝦子的尺寸挺大 肉質會爽口海鮮和肉同時在燒烤同時我們嚐到的是兩種的鮮味畢竟是兩種不同類型的類型但是店家都沒有另外調味 都讓原汁原味呈現
餐廳很有日本燒肉店的風格
深色木系 在酒檯面有很多日式的酒
有不同類型的清酒
燈光很昏暗 氣氛都有日式感
服務員會提供醬汁(醬油和辣醬)

嚴選厚切鹽燒牛舌
肉味會比較濃 也有嚼勁
店家提供了辣醬 把牛舌都沾上後燒
會有種韓式的口味 也很好吃

牛肋骨肉五品盛合
(4款牛肋骨肉及鹽燒一口牛 各4件)
牛肋骨肉有各款的肉片 感覺挺新奇
沒有太多的調味 原汁原味的燒烤
肉的熟成度 也反映出肉質的鮮嫩度
肉的融雪做得挺好 質地不會還有冰冰的
在燒得大約3至5成 肉味比較明顯

海之幸盛合
(帶子2本 蝦2本 活蛤2本 廣島蠔2本 魷魚鬚40g)
可以一次就能品嚐到各類海鮮

畢竟是兩種不同類型的類型
但是店家都沒有另外調味 都讓原汁原味呈現
厚切牛舌
2022-07-04 980 浏览
今日約了朋友在銅鑼灣午膳,揀了這間餐廳食燒肉,因為不限時,坐得舒服,午市定食價錢合理兼有優惠。午市燒肉定食由$88-$268不等,豐儉尤人,全都包爐邊燒蛋、前菜、沙律、味噌湯、白飯和飲品,其中沙律和味噌湯還可無限添加。此外,因為周年感謝祭,有多款食品有半價優惠呢。店員不時會查看我們燒烤進行得順唔順利,適時又會主動出手幫忙;要求加添沙律和味噌湯時又樂意快手,抵贊。日本A4和牛肉眼拼鹽蔥一口黑豚定食($268)祝賀朋友新做嫲嫲,於是叫了最貴的定食。A4和牛肉眼有美麗的大理石紋,完整一塊上枱就知二百幾元超抵食。店員教我們用剪刀剪開三、四塊,方便燒烤。烤完的和牛肉質柔軟,有肉汁有肉味,真係好好食。特上燒肉五點盛($138)肉眼、里肌肉、角切牛舌、單骨雞翼、豬頸肉各三件,口感豐富,肉質鮮嫩。秘製和風玉子燒(半價/$29)第一次燒玉子燒,原來滑順綿潤又有蛋味。爐邊燒蛋($0)當蛋液滾起便可以攪拌,嫩滑燒蛋用來拌飯很好吃。前菜(燉牛舌)、沙律、味噌湯($0)不要以為沙律和味噌湯可添食就會將價就貨,原來很高質。沙律菜新鮮,不用太多沙律醬已好食,而且還加了椰果!味噌湯尤其出色,夠濃夠味夠熱,我們都飲了兩
日本A4和牛肉眼拼鹽蔥一口黑豚定食($268)
日本A4和牛肉眼
特上燒肉五點盛($138)
特上燒肉五點盛
秘製和風玉子燒(半價/$29)
第一次燒玉子燒,原來滑順綿潤又有蛋味。
秘製和風玉子燒
爐邊燒蛋($0)
當蛋液滾起便可以攪拌,嫩滑燒蛋用來拌飯很好吃。
爐邊燒蛋
前菜(燉牛舌)、沙律、味噌湯($0)
不要以為沙律和味噌湯可添食就會將價就貨,原來很高質。
沙律菜新鮮,不用太多沙律醬已好食,而且還加了椰果!
味噌湯尤其出色,夠濃夠味夠熱,我們都飲了兩大碗。
前菜:沙律
味噌湯
2022-07-04
日本A4和牛肉眼
特上燒肉五點盛
味噌湯
2022-07-02 78 浏览
焼肉係我至愛❗️位於樓上嘅日式燒肉店,地點相當方便,和式裝修燈光昏暗,座位寬躺舒適,啱哂同朋友邊食焼肉飲返兩杯🍻➤嚴選厚切鹽燒牛舌 $98食牛舌我會推介要點厚切‼️咬落爽脆又粉嫩,好滿足呀🤤🤤少少嘅鹽味剛好,不單有提鮮作用更唔會搶咗原有嘅味道💯➤牛肋骨肉五品盛合 $198四款牛肋骨肉及鹽燒一口牛,啱哂選擇困難症又樣樣都想試嘅朋友仔,每款味道都好食,各有千秋, 肥瘦分布均勻啱啱好👍🏻一口牛更係入口即溶,非常嫩滑🤤🤤另外佢哋仲有日本產和牛,下次要試試佢先 💁🏼‍♀️➤鹽燒牛胸腹 $98無特上厚切牛胸腹,同樣牛胸膜一樣好食,油脂分佈均勻,肉味濃郁😋😋➤秘制味噌豬腸 $78推介必點❗️鍾意食內臟朋友唔好錯過,非常入味之餘,燒過後更加外脆內軟,好好食👍🏻

➤嚴選厚切鹽燒牛舌 $98
食牛舌我會推介要點厚切‼️

➤牛肋骨肉五品盛合 $198
另外佢哋仲有日本產和牛,下次要試試佢先 💁🏼‍♀️

➤鹽燒牛胸腹 $98
➤秘制味噌豬腸 $78
2022-06-22
📍#金金日式燒肉店 (銅鑼灣)銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺嚟到銅鑼灣捐窿捐罅搵食,搵搵下去咗樓上嘅金金日式燒肉,呢間燒肉店星期一至四都不限用餐時間❤️ 同朋友一邊燒肉一邊傾偈就最冇顧慮啦!而且每日都有唔同嘅激安優惠 ~ 亦有日本產和牛供應 而且價錢唔算貴😋❣️#牛肋骨五品盛合 $198包括有四款牛肋骨肉,亦有一款鹽燒一口牛,個人覺得牛肋骨肉真係好好食😋油脂含量豐富,肉質結實每一片牛肋骨都充滿油香 口感細嫩 入口即化😚鹽燒一口牛亦好軟腍 充滿牛香 值得推薦👍🏻❣#西班牙黑豚腩肉 $78總共有四款口味可以揀,包括鹽燒、岩鹽青檸、梅子味噌同川式麻辣我哋就揀咗岩鹽青檸,不過食落味道比較淡 ~ 但肉質頗有彈性,不會太硬亦不會太軟❣#秘製味噌豬腸 $78豬腸醃得不錯 燒豬腸都幾有新鮮感😋❣#意大利香草鵝肝石鍋飯 $98石鍋飯一上到枱職員就會幫你加入青醬撈勻佢石燒鍋熱辣辣 一路撈嘅時候香味即刻出晒嚟不過石鍋飯味道偏淡 個鵝肝都有少少失望唔算煎得香 唔係好帶出到鵝肝嘅香味但係整體好大份 成為咗加分位🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
📍#金金日式燒肉店 (銅鑼灣)
銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓

♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

嚟到銅鑼灣捐窿捐罅搵食,
搵搵下去咗樓上嘅金金日式燒肉,
呢間燒肉店星期一至四都不限用餐時間❤️
同朋友一邊燒肉一邊傾偈就最冇顧慮啦!
而且每日都有唔同嘅激安優惠 ~
亦有日本產和牛供應 而且價錢唔算貴😋

❣️#牛肋骨五品盛合 $198
包括有四款牛肋骨肉,亦有一款鹽燒一口牛,
個人覺得牛肋骨肉真係好好食😋
油脂含量豐富,肉質結實
每一片牛肋骨都充滿油香
口感細嫩 入口即化😚
鹽燒一口牛亦好軟腍 充滿牛香 值得推薦👍🏻

❣#西班牙黑豚腩肉 $78
總共有四款口味可以揀,
包括鹽燒、岩鹽青檸、梅子味噌同川式麻辣
我哋就揀咗岩鹽青檸,
不過食落味道比較淡 ~
但肉質頗有彈性,不會太硬亦不會太軟
西班牙黑豚腩肉

西班牙黑豚腩肉
秘製味噌豬腸
意大利香草鵝肝石鍋飯
2022-06-30 96 浏览
座落於銅鑼灣經典十字路口旁邊,有一間超高質燒肉出沒,食過之後真係返唔到轉頭咁好味。留意呢間燒肉店如果係星期一至四,係不限用餐時間的。而且店家提供既係日本產和牛,非常高質素。每日亦都有不同激安優惠。此店的店員服務態度極好,店內亦好清潔,食得好舒服。今次叫左一個二人VIP套餐 ($538)佢既清酒黑松露帆立貝真係頂級,新鮮度爆燈,配搭清酒,真係鮮甜。鹽燒角切牛舌亦係推薦之選,燒完入面既肉汁仲係好豐富,證明絕對新鮮。佢既香草雞腿肉都係調得好好味,完全唔柴,絕對CP值高。我最愛佢既燒汁牛肋骨,甜甜地,好美味。

此店的店員服務態度極好,店內亦好清潔,食得好舒服。

今次叫左一個二人VIP套餐 ($538)

佢既香草雞腿肉都係調得好好味,完全唔柴,絕對CP值高。

我最愛佢既燒汁牛肋骨,甜甜地,好美味。
2022-06-30 81 浏览
今次黎到銅鑼灣既燒肉店食lunch,餐廳有日本產和牛供應,每日仲有不同激安優惠,逢星期一至四不限用餐時間,可以同朋友慢慢食、傾下計都得。午市限定大滿足海鮮燒肉二人前黑松露牛舌沙律韓風溫泉蛋豆腐岩鹽清酒燒帆立貝七輪燒活蛤貴族黑毛和牛肩胛貴族黑毛和牛板翼鹽燒牛舌鹽蔥一口黑豚意大利香草雞腿肉飛魚籽玉子燒配白飯、味噌湯、檸檬冰茶或汽水我地叫左午市二人前,$318咁多野食,仲有和牛都幾抵食。沙律幾大份,牛舌數量都不少,和牛油花分佈均勻,入口軟嫩多汁,肉味香濃,牛舌口感彈牙,活蛤和帆立貝新鮮鮮甜,自制玉子燒都幾好玩,要慢慢搞拌成滑蛋,飛魚籽增添口感,拌飯一流。28cm 壺漬牛肋骨肉用上28cm長條形牛肋肉做點刀工,賣相相當吸引,口感嫩滑,油脂豐富。.

午市限定

鹽燒牛舌
鹽蔥一口黑豚
意大利香草雞腿肉
飛魚籽玉子燒

配白飯、味噌湯、檸檬冰茶或汽水

28cm 壺漬牛肋骨肉

2022-06-27 634 浏览
#銅鑼灣 #金金日式燒肉店 #燒肉 #美食 今日lunch去左食燒肉呢間燒肉係朋友推薦嘅果然冇介紹錯呀 🤩食物高質 環境舒服 價錢又抵❤️-我同朋友叫左一個單點嘅🍗🥩燒汁牛肋骨肉 $98啲肉好靚仔🤤🤤雪花分佈平均有少少燒汁同白芝麻 打卡同食都100分🤤🤤推介👍🏻-另外仲叫左個午市限定嘅二人餐大滿足海鮮燒肉二人餐 $318🥗黑松露牛舌沙律🥗黑松露味好香 牛舌唔會un👍🏻🍳韓風温泉蛋豆腐🍳有温泉蛋就讚🤤🤤不過個汁偏鹹啲🥚🥚飛魚籽玉子燒🥚🥚呢個係土豪版嘅茶碗蒸😍😍好驚喜味道同茶碗蒸好似 不過就係燒嘅入面有好多發魚籽係底 仲超級大兜 份量好多😋岩鹽清酒燒帆立貝/ 七輪燒活蛤兩款海鮮都非常新鮮😝仲有好多汁嗶出黎添🐄🐮貴族黑毛和牛肩胛 / 牛板翼🐄🐮兩款牛都好高質 油脂同肉分佈平均(牛皮翼平均啲)有入口即溶嘅感覺牛肉味濃 唔會有筋或有渣🥰🥰🥰好幸福呀👅鹽燒牛舌👅牛舌夠肥夠厚 調味剛剛好😙🐷鹽蔥一口黑豚🐽豚肉調味適中唔會好重口味 一口大細啱啱好又唔會鞋sap sap😋🍗意大利香草雞腿肉🌿🍗個名好犀利😳😳黎到見到啲肉醃好左係綠色嘅仲有啲怕伏 點知又唔會 有陣陣香草味但又唔會有草青味😙雞腿肉都嫩滑😋-最後
#銅鑼灣 #金金日式燒肉店 #燒肉 #美食

雞腿肉都嫩滑😋
最後叫左個甜品係牛乳雪糕 🍦 $38
食完燒肉食返杯雪糕解膩好正呀😋
2022-06-23
喺SOGO對面,估唔到有間咁好食既日式燒肉店😆 餐廳係日式木系嘅裝修風格,座位都好闊落,就算嗌咗好多嘢食都唔使驚唔夠擺🤣 我哋去嗰日係星期三,原來佢逢星期一至四係不限用餐時間,可以慢慢燒,傾住偈慢慢食,唔使趕住走🤤 無論情侶去食定係一班朋友聚會都好適合👍🏻 店員都好熱情,會主動問使唔使幫你哋影相🤣佢哋仲有日本產和牛供應,真係超好食🥹!每日仲有唔同嘅激安優惠🤩!每晚19:30前結帳離座/星期日至四21:00後入座/星期五及六21:30後入座,有好多嘢食都低至半價😚佢哋嘅二人餐都好豐富,有成十幾樣嘢,食到飽飽🤰🏻🔸❣️極上盛宴二人前 $538前菜:🌸櫻花玉子伊勢海老🌟伊勢海老即係日本龍蝦🦞,龍蝦肉好結實、好彈牙,再配埋凍凍地既豆腐,同埋三文魚籽,淋埋啲麻醬,口感好正,好開胃🤤 推薦!👍🏻🦀黑醋松葉蟹腳紙米卷蟹腳炸得幾脆,再配埋啲蘿蔔同埋青瓜,口感幾fresh~😋沙律:🥗和風牛舌沙律有好多塊牛舌🤣 肉質唔會好靭,配埋麻醬食真係唔錯👍🏻碗物:🍚黑松露和牛炒飯🌟黑松露味好出😍,啲飯粒粒分明,好好食🥹盛合:🦐柚子岩鹽燒虎蝦感覺幾新鮮,而且肉質幾爽口😋🐚北海道清酒黑松露帆立貝隔離有啲香草同牛油,令到帆

佢哋嘅二人餐都好豐富,有成十幾樣嘢,食到飽飽🤰🏻

🔸
極上盛宴二人前

❣️極上盛宴二人前 $538

前菜:
櫻花玉子伊勢海老

🌸櫻花玉子伊勢海老🌟

黑醋松葉蟹腳紙米卷

🦀黑醋松葉蟹腳紙米卷
蟹腳炸得幾脆,再配埋啲蘿蔔同埋青瓜,口感幾fresh~😋

沙律:

🥗和風牛舌沙律
有好多塊牛舌🤣 肉質唔會好靭,配埋麻醬食真係唔錯👍🏻

碗物:

🍚黑松露和牛炒飯🌟
黑松露味好出😍,啲飯粒粒分明,好好食🥹

盛合:
🦐柚子岩鹽燒虎蝦
感覺幾新鮮,而且肉質幾爽口😋

🐚北海道清酒黑松露帆立貝
隔離有啲香草同牛油,令到帆立貝更加香濃,夾埋一齊真係好好食👏🏻

🐚七輪燒活蛤
都幾新鮮,裏面嘅肉都幾大,肉質飽滿多汁🤤

🐮特選澳洲M9和牛🌟
🐮極上日本A4黑毛和牛🌟
兩個和牛都好唔錯👍🏻 和牛果然係和牛,真係特別好食🥹 同一般嘅牛肉果然係好大分別🥹 A4當然再好食啲,入口即溶,肉質好柔軟,記得唔好燒太耐😂

🐮五色胡椒一口牛舌🌟
呢個都係我極度推薦🤤!超好食,口感好爽脆,可以食到濃濃嘅牛味同油脂香味😋

🐮秘製燒汁牛肋骨
牛肉味好濃,肉質都幾嫩,同個燒汁都幾夾😆

🐷厚切貴族黑豚
肉質唔靭,口感彈牙,仲加埋少少芝麻喺上面👍🏻

🐔柚子胡椒雞腿肉
雞肉肉質都幾嫩滑,仲有啲胡椒香味👏🏻

🌽香草牛油粟米燒
擺盤擺得好靚😆 特登俾個錫紙兜你,等你可以影完相先將啲粟米擺落去個兜度一齊燒😌 粟米索曬啲香草牛油,真係好好食😋

甜品:
自家制牛乳凍

🥛自家制牛乳凍
質感好順滑,奶味香濃,仲配埋啲士多啤梨醬喺上面,甜甜地幾好食😋

🥃白桃果實酒 $58
白桃味好出,但又唔會冚過啲酒味,有氣,配燒肉一流👍🏻

🥃沖繩菠蘿酒 $58
菠蘿味好濃,但唔會太甜👍🏻

好欣賞佢哋會比埋檸檬汁,啲肉點埋檸檬汁令到口感更加fresh😍

2022-06-22
  • 五色胡椒一口牛舌
  • 自家製牛乳凍
  • 極上日本A4黑毛和牛
2022-06-24 67 浏览
今日放假 去咗銅鑼灣接我朋友放工 然後一齊食晚飯😄我哋揀咗間樓上嘅日式燒肉店 喺銅鑼灣站F1出口 地點相當方便😊 餐廳正常和式裝修 座位寬躺舒適 燈光昏暗 最適合慢慢食 慢慢傾偈啦 佢地星期一至四仲不限用餐時間可以慢慢食😍😍金目鯛刺身沙律($88)金目鯛🐟刺身相當鮮甜 沙律菜新鮮爽脆 加咗沙律醋 非常開胃😉😉牛肋骨肉五品盛合($198)有四款牛肋骨肉及鹽燒一口牛 每款味道都好食😋 各有千秋 食後口有餘香👍👍 佢另外仲有日本產和牛,下次要試試佢先😆😆鹽燒赤豚里肌肉($88)呢個部位真心好食 醃好入味 鹹淡適中 而且份量都幾多 肥瘦均勻 正呀🥰🥰野菜豚肉湯烏冬($88)食完燒肉 食碗烏冬 都幾好 除咗豚肉 仲有好多配菜 相當豐富 味道同賣相都OK😎😎整體來講 食物質素有水準我會encore😄😄🎈 金金日式燒肉店 (銅鑼灣)銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie #ber

今日放假 去咗銅鑼灣接我朋友放工 然後一齊食晚飯😄

金目鯛刺身沙律($88)

牛肋骨肉五品盛合($198)

鹽燒赤豚里肌肉($88)

野菜豚肉湯烏冬($88)

整體來講 食物質素有水準我會encore😄😄

🎈 金金日式燒肉店 (銅鑼灣)
銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie #berry銅鑼灣 #日本菜 #烤肉 #燒肉 #日式燒烤
午市限定2人餐 $318 包好多野😉黑松露牛舌沙律 溫泉蛋豆腐 飛魚子玉子燒一盤有牛,豬,雞各4件同海鮮 用作燒烤🔥再包2份白飯 麵豉湯 同飲品首先沙律都頗大份 而且牛舌數量唔少再來凍豆腐 配燒肉一絕👍🏻 建議慢慢食🙆🏻‍♀️玉子燒都幾好玩 開始滾起就搞幾搞 變成滑蛋🙃重點烤肉部分🤩 活蛤同帆立貝 都勁鮮甜❤️其他肉類都達水準😎 每款肉的味道同口感各有特色好中意佢配送的檸檬汁同辣醬 沾燒肉好惹味😊最後跟餐的凍檸茶 都好有水準 好耐無飲過靚茶底的❤️難得黎食燒肉 緊係加多份肉 開心下😙38cm鎖鏈牛翼板 $198原條燒 勁快熟❣️ 再剪開食用大小即可😎跟牛肉片唔同 更嫩滑😍厚身肉仲好食!超推薦🤩原來而家仲有 🌟週年感謝祭🌟 多款食品有半價優惠🥳我推薦的38cm鎖鏈牛翼板 $198➡️$99超抵食囉!可惜我今次預唔岩時間留意返以下時段就可以享用優惠Sun-Thu 5:30-7pm; 9-11pmFri & Sat 5:30-7pm; 9:30-11pm日式裝修場夠大 一班朋友黎當然無問題👍🏻佢抽氣系統都做得唔錯 唔覺大煙味😉起銅記sogo附近 好方便 食完又行街街消化下喔🙆🏻‍♀️
午市限定2人餐 $318 包好多野😉
黑松露牛舌沙律 溫泉蛋豆腐 飛魚子玉子燒