2022-09-22 44 浏览
牛肉控的我們常常找一些燒肉吃,而這間金金日式燒肉店係SOGO附近幾方便而且見啲人講肉質唔錯就上去試吓鹽燒牛舌$98,口感軟熟,比心目中厚身,牛舌微燒有點焦再加上厚身口感增加有驚喜這價錢份量都不少牛肋骨肉五品盛合$198,4款牛肋骨及鹽燒一口牛各4件,牛肋骨各用不用醃料整,幾入味,不用醬汁食都可以特上厚切牛胸腹$118,來見到幾厚身,肉質同油脂都比之前的肉再多啲好味軟殼蟹青蘋果野菜沙律$88,價錢都抵食,軟殼蟹幾脆,菜同青蘋果都新鮮加點醋幾開胃,岩晒食燒肉時吃泡菜芝士海鮮石鍋飯$88,份量剛好2人份,泡菜微辣配芝士幾香,海鮮都新鮮,飯等陣先混辣醬仲有點焦好味

2022-09-22 33 浏览
༺ 金金日式燒肉店 ༻☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨基本資料¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽‎➳ 金金日式燒肉店𖠚ᐝ 燒肉盛2人盛($598) ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨食後感¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽燒肉盛2人盛($598) ➳前菜櫻花玉子伊勢海老(2件)黑醋松葉蟹腳紙米卷(2件)兩款前菜都好食,櫻花玉子真喺好香櫻花味,玉子又好滑😚 紙米卷就好fresh, 但炸蟹腳再脆啲就好~➳沙律和風牛舌沙律沙律已經mix好,有6塊牛舌,味道都唔錯😋➳盛合(海鮮)柚子岩鹽燒虎蝦(2隻)北海道清酒黑松露帆立貝(2隻)七輪燒活蛤蝦超大隻,肉都好爽口,有啲都唔霉😗帆立貝上面有一小塊牛油~燒到佢融化就啱啱好🥰活蛤有四粒,粒粒好大,燒到佢脹卜卜~仲有啲鮮味!➳盛合(燒牛)特選澳洲M9和牛極上日本A4黑毛和牛五色胡椒一口牛舌秘製燒汁牛肋骨除咗澳洲M9和牛,其他都有四件~我覺得日本A4黑毛和牛最好食,牛味同嫩滑度balance得啱啱好🥳牛肋骨嘅汁都好好食,好淋🤤➳盛合(燒豚/燒雞/蔬菜)厚切貴族黑豚柚子胡椒雞腿肉香草牛油粟米燒豚肉比想像中好食🥳雞腿肉肉質好嫩又有柚子味!粟米燒會跟錫
༺ 金金日式燒肉店 ༻
➳ 金金日式燒肉店
𖠚ᐝ 燒肉盛2人盛($598)
ʀᴇᴠɪsɪᴛ: ♥︎♥︎♥︎♥︎♡

燒肉盛2人盛($598)
➳前菜
櫻花玉子伊勢海老(2件)
黑醋松葉蟹腳紙米卷(2件)

➳沙律
和風牛舌沙律
沙律已經mix好,有6塊牛舌,味道都唔錯😋

➳盛合(海鮮)
柚子岩鹽燒虎蝦(2隻)
北海道清酒黑松露帆立貝(2隻)
七輪燒活蛤

➳盛合(燒牛)
特選澳洲M9和牛
極上日本A4黑毛和牛
五色胡椒一口牛舌
秘製燒汁牛肋骨

➳盛合(燒豚/燒雞/蔬菜)
厚切貴族黑豚
柚子胡椒雞腿肉
香草牛油粟米燒
豚肉比想像中好食🥳雞腿肉肉質好嫩又有柚子味!粟米燒會跟錫紙兜住香草牛油,超香同惹味❤️

➳碗物
黑松露和牛炒飯
聞落好重黑松露味,但食落唔重🥺炒飯超級粒粒分明!

甜品
自家制牛乳凍(2杯)
甜品超正,牛乳味重🍼上面仲有少少焦糖,好正~

☽‎⋆.•*¨¨¨¨¨¨¨¨¨餐廳環境¨¨¨¨¨¨¨¨¨*•.⋆☽

餐廳環境幾日式,星期一至四不限用餐時間😗
仲有日本產和牛供應🐮睇menu每日有唔同激安優惠,超抵食🤩
2022-09-18 43 浏览
銅鑼灣*金金*主打燒肉。一場嚟到點都要食下燒肉先過癮😮‍💨😮‍💨。揭下牌仔見到a5和牛激安價只係$168。可惜朋友唔食牛。唯有下次先是啦🥺。叫咗兩款前菜醫下肚仔先😬。芥茉八爪魚青瓜 芥末辣得有勁。作為前菜相當不錯和風胡麻牛舌平時食開燒牛舌。冷盤牛舌真係第一次。網燒雞腿肉(鹽蔥)雞肉滿滿肉汁唔鞋口😛韓風辛辣醬日本魷魚筒🦑🦑燒得剛好。外層焦香惹味😋。溫泉蛋紫菜丼🥣細細碗拌勻蛋食好滋味❣️。
揭下牌仔見到a5和牛激安價只係$168。

芥茉八爪魚青瓜
芥末辣得有勁。作為前菜相當不錯

和風胡麻牛舌
平時食開燒牛舌。冷盤牛舌真係第一次。

網燒雞腿肉(鹽蔥)
雞肉滿滿肉汁唔鞋口😛

韓風辛辣醬日本魷魚筒🦑
🦑燒得剛好。外層焦香惹味😋。

溫泉蛋紫菜丼🥣
細細碗拌勻蛋食好滋味❣️。
2022-09-17 375 浏览
見咁耐無食烤肉 今日咁岩去開銅鑼灣試衫 一於上樓食日式燒肉😋😋😋-餐廳裝潢以日式和風設計 以竹及木製的桌椅同屏風 好有日式風味☺️☺️近門口仲有vip包廂 餐牌食物款式多元化 基本雞、牛、羊、豬、菜、內臟都有齊 和牛仲有分日本、澳洲、極級和牛😚-🐮🐮特上厚切牛胸腹(4件)$118👉🏻鹽蔥口味就咁睇賣相🧐 油花分布豐富 🤩 好吸引 又大舊 稍稍燒燒 食入口 油香四溢🤤🤤 肉質肥美多汁😋-🐮🐮壺潰牛肋骨肉(28cm) $138✨必食推介✨ 真係好長嘅牛肋骨肉條 岩晒打卡📷燒之前要預先將牛肋骨肉浸個醬汁😛 浸到差唔多時間🤪 就可以原條放上烤網上燒 🔥🔥睇個樣以為要燒一段時間 但其實燒到差唔多就要拎起切粒食🥰🥰肉質好鮮嫩多汁 好香牛味🤤🤤 加上本身已經醃左醬汁 就咁食已經好好味😋👍🏻👍🏻-🐥網燒雞腿肉(8件)$68👉🏻岩鹽青檸口味 雞腿肉以瘦肉為主 先燒一燒雞皮 火花四濺肉質嫩滑 食到青檸酸酸的嘅味道😋 口腔較清新解膩😚😚-🍚意大利香草鵝肝石鍋飯 $98🐮點都要有飯落肚嘅✌🏼✌🏼 叫咗份石鍋飯先上枱要即刻趁熱 倒入意大利香草醬撈勻啲飯 🥸😎同平時食開韓式唔同 呢度嘅石鍋飯無煎蛋 泡菜 只有簡單嘅蔬
見咁耐無食烤肉 今日咁岩去開銅鑼灣試衫
一於上樓食日式燒肉😋😋😋
近門口仲有vip包廂
餐牌食物款式多元化 基本雞、牛、羊、豬、菜、內臟都有齊
和牛仲有分日本、澳洲、極級和牛😚

🐮🐮特上厚切牛胸腹(4件)$118

👉🏻岩鹽青檸口味
雞腿肉以瘦肉為主 先燒一燒雞皮 火花四濺
肉質嫩滑 食到青檸酸酸的嘅味道😋
口腔較清新解膩😚😚
網燒雞腿肉(8件)

🍚意大利香草鵝肝石鍋飯 $98🐮
點都要有飯落肚嘅✌🏼✌🏼 叫咗份石鍋飯先
上枱要即刻趁熱 倒入意大利香草醬撈勻啲飯 🥸😎
同平時食開韓式唔同 呢度嘅石鍋飯無煎蛋 泡菜 只有簡單嘅蔬菜絲配菜及蟹籽
當然仲有主角— 鵝肝😝

星期一至四 無用餐時間限制👍🏻👍🏻
好適合約埋三五知己 燒住肉飲返杯吹下水😝

2022-09-14
壺潰牛肋骨肉(28cm)
網燒雞腿肉(8件)
意大利香草鵝肝石鍋飯
黑芝麻雪糕
  • 特上厚切牛胸腹
2022-09-16 59 浏览
TGIF! 當然要來個happy lunch ,今日來到銅鑼灣就決定食開心啲食燒肉~金金日式燒肉除了午市定食外還有早割時段半價優惠, 定食中的小食, 沙律同白飯都係無限添食, CP值極高!係門口有種回到日本行完街後去食居酒屋的幻覺 haha ,裝修是傳統日式燒肉店風格,座位與座位之間有一定距離,食得安心▫️特上燒肉三點(雞腿肉, 極上網燒一口牛, 豚腩肉)▫️ 特上燒肉五點盛合(手羽中, 豬頸肉, 一口牛舌粒 ,牛胸腹 ,牛肋骨肉)定食燒肉每款有3件,每款都配合不同的調味,定食還包括一個爐邊蛋煮熟後用來拌飯,白飯殺手無誤

▫️特上燒肉三點(雞腿肉, 極上網燒一口牛, 豚腩肉)

2022-09-15
午餐
2022-09-10 98 浏览
看了O.R. 多人推介CP高 加上又有YOUTUBER 介紹.決定去試下.12點鐘上到去. 門口reception 無人加上掛住準備中.. 燈未開..唯有落去行陣街再返去醫肚.. 誰知半小時候..上到去依然掛住準備中.. 咁就叮噹佢... 先有個侍應走出黎..帶位..人到去就發現已經有幾枱人食緊...記得轉返門口status 先得..白行咗..言歸正傳 youtuber 介紹lunch set 係勁多選擇.有貴有平 各取所需. 我就揀咗:A4和牛肉眼拼一口豚 $268套餐沙律菜同小配菜 {期待既由youtuber 介紹既牛舌沙律變咗普通沙律醬加沙律菜..員工話轉咗Menu 無咗咖la..} 對於牛魔黎講 係juices 多油花 但牛味不重反而黑豚肉香不膩. 比較驚喜厚切牛舌好推介,厚切牛舌多汁又有牛味有口感 成餐最好食38cm 鎖鏈牛翼板 只可以講不過不失..肉質冧..好刀功令到燒起上黎唔會外太熟..裡頭唔熟

決定去試下.

人到去就發現已經有幾枱人食緊
...
記得轉返門口status 先得..白行咗..

有貴有平 各取所需. 我就揀咗:

反而黑豚肉香不膩. 比較驚喜

激推厚切牛舌

厚切牛舌好推介,

厚切牛舌多汁又有牛味有口感 成餐最好食

38cm 鎖鏈牛翼板 只可以講不過不失..肉質冧..
好刀功令到燒起上黎唔會外太熟..裡頭唔熟

2022-09-09
激推厚切牛舌
  • 特選厚切鹽燒牛舌
2022-09-09 43 浏览
由於同朋友係銅鑼灣行街,當然要穩下附近有咩好食,留意到哩間高質燒肉,VIP2人盛$538夠嗮2個人食,肉盛有,A4黑毛和牛,蔥蒜牛舌博燒卷、鹽燒薄切牛舌,燒汁牛肋骨,梅子味噌黑豚肉,意大利香草雞肉腿,款式夠嗮多選擇,而且肉類好高質,肉香油脂均勻,肉質鮮嫩、入口即溶,👍🏻海之幸松葉蟹轉左鮑魚,鮑魚加埋牛油一齊燒、店員同我哋講燒下已經好入味,口感食落鮮嫩,又好香牛油味清酒黑松露帆立貝帆立貝大隻又鮮甜,有少許清酒味,但是酒味不會太濃,燒完多汁,入口即溶香茅大蝦🍤大蝦真係超級大隻🤣 店員好細心好剪佐d soso,蝦肉新甜黑松露和牛炒飯:好香黑松露,炒飯剛剛好,唔會太干又唔會太濕,宵夜時段小食仲有半價優惠😍 款式仲好多,好多半價佐都係幾十蚊,超級抵食

VIP2人盛$538
款式夠嗮多選擇,而且肉類好高質,
肉香油脂均勻,肉質鮮嫩、入口即溶,👍🏻

海之幸

清酒黑松露帆立貝

香茅大蝦🍤
大蝦真係超級大隻🤣 店員好細心好剪佐d soso,蝦肉新甜

黑松露和牛炒飯:
好香黑松露,炒飯剛剛好,唔會太干又唔會太濕,

🔺 金金日式燒肉店 (銅鑼灣)呢間位於銅鑼灣既金金燒肉店我都食過幾次,最中意係佢d 某d 肉會醃d 甜甜地既醬汁,所以間唔中都會想黎食下,而且又就近放工,早阻收工又可以趕得切7:30pm前埋單仲有個早割半價menu 揀🤩🔻大滿足燒肉盛合($149)盛合入面有澳洲和牛,一口牛,羊柳,手羽中,豚腩肉(每款三件),岩晒乜都想食下既朋友仔,唔會好單調全牛,佢既羊柳同豚腩肉都幾好味。🔻38cm 鎖鏈牛翼板($99)仲長過把長間尺既牛翼板,呢個就有我所講會用甜甜地既醬汁醃過,燒完唔使沾其他野就咁就食得,超正,必推❗️🔻香蔥網燒活鮑魚($69)好少可係燒肉店會嗌海鮮,仲要係鮑魚,見佢有半價都唔執輸嗌一份試下,佢一份有2隻份量都唔少,將d 鮑魚撈落個秘製牛油到一齊燒,口感嫩肉爽口,1d 都唔un~🔻黑松露和牛炒飯($118)炒飯份量足夠2-3人食用,黑松露味道偏淡,牛粒份量唔少,每啖飯都食到,炒飯粒粒分明咬落煙un,唔會好油。🔻荔枝梳打($19)飲落淡淡荔枝味,冇乜甜味,主要梳打夠晒汽。
🔺 金金日式燒肉店 (銅鑼灣)

🔻大滿足燒肉盛合($149)

🔻38cm 鎖鏈牛翼板($99)

🔻香蔥網燒活鮑魚($69)

🔻黑松露和牛炒飯($118)

🔻荔枝梳打($19)
飲落淡淡荔枝味,冇乜甜味,主要梳打夠晒汽。
2022-09-08 105 浏览
今日去到一間燒肉,見到9:00後指定餐牌半價,覺得超吸引,係半價,決定一戰。裝修好有日式居酒屋風格,好有日本feel.前菜櫻花龍蝦沙律豆腐這個做前菜真係好岩,佢既芝麻醬令個豆腐超好味。龍蝦粒加櫻花蝦令個豆腐更加香,加上係凍食,超開胃。牛肋骨肉五品盛合 共$198牛肋骨肉係超香,佢本身有調味過,肉既油花好靚,好鮮色。一燒已經食得, 個油花令牛好好食,好重牛香味。當中仲有4件一口牛。一口牛五。超香牛味, 加上佢個醬其實好好食。雜菌盛合菇類本身配有一件超香既蒜容香草牛油。先把係錫紙兜既牛油溶左,再放菇去烤。係超香。個個牛油真係神之助,比普通牛油正。野菜烏冬烏冬作為主食,選配了豚肉。清淡得黎好好食。而且個湯幾好泡菜芝士石鍋飯這個主食有d 韓國feel 上面有芝士,仲有蝦粒同埋大蝦一飯,韓色醬哥自己選擇加幾多,超好味。仲食到飯焦,石鍋飯最好味就係焦香。
今日去到一間燒肉,

前菜

牛肋骨肉五品盛合 共$198
牛肋骨肉係超香,佢本身有調味過,肉既油花好靚,好鮮色。

雜菌盛合
菇類本身配有一件超香既蒜容香草牛油。

野菜烏冬
烏冬作為主食,選配了豚肉。
清淡得黎好好食。
而且個湯幾好

這個主食有d 韓國feel
上面有芝士,仲有蝦粒同埋大蝦一飯,

2022-09-06 48 浏览
屋企人話聽過呢間個名好耐想試下,黎到環境都好舒服,座位好闊落,裝修氣氛都好日式🇯🇵🎏有A餐同B餐簡~我地簡左A餐櫻花龍蝦沙律豆腐👍👍👍龍蝦🦞沙律好鮮味配滑捋捋既豆腐超好食好開胃有成6件份量都好多-金目鯛刺身沙律份量又係勁多😍金目鯛同沙律新鮮-松葉蟹腳轉左做鮑魚👍👍開頭我地唔識燒,連埋個殼擺落去燒,店員好細心甘見到,幫我地剪開左再撈啲牛油燒,鮑魚燒完好彈牙,唔會燒到乾身岩岩好,好有口感😋-大蝦🍤肉質新鮮彈牙-清酒黑松露帆立貝帆立貝燒完都係好大隻好入味勁正-鹽燒角切牛舌👍👍-梅子味噌黑豚腩醃得好入味-意大利香草雞腿肉香草味好香😙-佐賀產A4黑毛和牛👍👍👍牛味勁重 入口即溶 肥廋適中-蔥蒜牛舌薄燒卷👍👍👍香蔥味好香 牛好新鮮-有機蔬菜盛合🥗份量十足,粟米🌽勁甜,燒洋蔥🧅都好好食-黑松露和牛炒飯一上菜就聞到好香既黑松露味,飯都炒得好好食,但食到啲肉我地已經好飽,最後打包🤰🤰🤰自家制牛乳凍面頭有好香既黑糖汁配埋牛乳奶凍,成餐飯好完美嘅總結😋仲有宵夜優惠😋見到有啲大枱都好岩一大班人黎👏

有A餐同B餐簡~我地簡左A餐

牛味勁重 入口即溶 肥廋適中

-蔥蒜牛舌薄燒卷👍👍👍
香蔥味好香 牛好新鮮

-有機蔬菜盛合🥗
份量十足,粟米🌽勁甜,燒洋蔥🧅都好好食

-黑松露和牛炒飯

自家制牛乳凍
面頭有好香既黑糖汁配埋牛乳奶凍,成餐飯好完美嘅總結😋

仲有宵夜優惠😋見到有啲大枱都好岩一大班人黎👏
2022-09-05 40 浏览
今天與朋友一起來銅鑼灣Sogo shopping,lunch 就去對面的金金日式燒肉店,主打產自鹿兒島、佐賀及澳洲的黑毛和牛,為和牛控呈獻滋味而多元化的燒肉體驗。午市燒肉定食豐儉尤人,定食包含前菜、沙律、味噌湯、燒蛋、白飯和飲品,其中沙津和味噌湯客人需要可以無限量添加。沙律清新爽口,味噌湯清淡夠健康。日本A4和牛肉眼拼䓤一口黑豚定食,擺盤漂亮,,薄切A4和牛肉眼肉色靚麗,刀功了得,油脂分布均勻呈雪花狀,肉質鮮嫩軟腍,滿口牛香,令人回味。特上和牛炒飯,熱辣辣香噴噴,米粒乾身夠曬鑊氣,口感豐富而有層次。以後還會光臨。

• 日本A4和牛肉眼拼䓤一口黑豚定食
2022-09-02 275 浏览
🌃 餐廳位於銅鑼灣, 餐廳以傳統日式和風設計, 以木質為主調 , 座位寬敞, 讓人有一個舒適嘅感覺, 餐廳主打日式燒肉, 除此之外提供日式和食料理等等。.🐄 燒汁牛肋骨肉💲 98👉 一份有8片, 牛肋骨油脂分佈均勻, 油香豐富, 配埋燒汁非常惹味。🐔 意大利香草汁雞腿肉💲 68👉 呢一款有啲驚喜, 上菜嘅時候係綠色嘅, 本身以為有啲怪怪地, 但燒完之後, 有啲好香嘅香草味, 加上嫩滑嘅雞肉, 係一個唔錯嘅fusion配搭。.🐖 鹽蔥角切西班牙黑豚💲 78👉 西班牙黑豚屬於半肥瘦, 但都帶有油脂, 所以燒起上嚟表面都好香脆, 肉質保持嫩滑, 厚切關係都有啲咬口。.🥗 日本產全殼生蠔💲 68👉 呢個係是日推介嘅菜式, 一份有兩隻, 日本生蠔幾肥美, 加上蒜蓉牛油, 燒完非常惹味。.🍲 生牛肉石鍋飯💲 88👉 一上錯嘅時候,石鍋滋滋聲, 再加上甜辣醬, 撈埋飯喺石鍋上面炒, 非常之惹味, 鍋底都食到啲飯焦添, 而生牛肉都算嫩滑。.👉 另外叫了白檸波子汽水, 同埋凍凍柚子綠茶作一個完美嘅作結。.📍 金金日式燒肉店銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓.此價格只供參考及以當時為準,實際價格

🐄 燒汁牛肋骨肉

🍲 生牛肉石鍋飯
💲 88

📍 金金日式燒肉店
銅鑼灣怡和街2-6號英光大廈3樓
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
星期一至日都有午市定食套餐,包味增湯,沙律,前菜小食及飲品。白飯🍚,沙律🥗跟小食是可以任添的,餐牌沒有寫的喔。飲品選擇了汽水🥤。🫕味增湯有油揚(豆皮)同海帶,味道正常。🥗沙律有車厘茄跟椰果,前菜一開始是🥔薯仔沙拉都幾好食,之後變左🥬白菜,味道清淡,不過有菜吃下都吾差。特上燒肉五點盛合🥓🥩 $138肉眼、里肌肉、角切牛舌、單骨雞翼、豬頸肉各三件。有三款醬汁沾肉食,我最中意系深紅色既辣醬,個味好似韓式辣醬🌶🤤每樣3小件有D吾夠候...燒肉餐配有爐邊燒蛋🍳,要用🥄匙羹攪拌變成好似炒蛋咁,但可能過熟所以不太滑。澳洲M9和牛壽喜燒🍲 $93有4塊牛肉左右,有隻生蛋係面,我吾食🥚生蛋所以放左落底去整熟佢,有豆腐、菜同粉絲,配埋湯底甜甜地都幾好味,但略嫌份量有點少,男仔應該唔夠食🫢價錢合理,地點方便,環境都幾舒服同清靜,適合情侶黎慢慢食。

🫕味增湯有油揚(豆皮)同海帶,味道正常。

特上燒肉五點盛合🥓🥩 $138

肉眼、里肌肉、角切牛舌、單骨雞翼、豬頸肉各三件。
每樣3小件有D吾夠候...

澳洲M9和牛壽喜燒🍲 $93

價錢合理,地點方便,環境都幾舒服同清靜,適合情侶黎慢慢食。
2022-09-01 33 浏览
同事極力推介新開的日式燒肉店,喜歡試新嘢的我,當然要第一時間試吓啦!芥末八爪魚靑瓜八爪魚切粒,混合芥末沙律醬,底是青瓜段,甜辣爽口,非常醒胃日式燒肉主要吃食物的原味,所以上等的食才不會加醬料醃漬,烤熟後沾上淡豉油已經好好味😋日本黑豚肩胛肉,黑豚扒脂肪分佈均勻,最適合用作燒烤,肩胛肉比較彈牙,燒烤後油脂溶化,油香四溢。網走車海老,新鮮爽口,肉質鮮美。極上網燒一口牛,一粒粒的一口牛,油脂同樣均勻,不要燒太久,把六面燒得稍微蕉香,一口一粒,滋味冇窮。網燒雞腿肉(意大利香草汁),先燒雞皮,再烤雞腿肉,最後再回燒一次雞皮,這樣燒烤後的雞腿肉,皮香肉嫩。香草牛油燒大磨菰,用錫紙盤加香料牛油一拼燒烤,絕對不能錯過。溫泉蛋紫菜丼,吃的時候把所有材料撈勻,簡單單單最好味😋

芥末八爪魚靑瓜

八爪魚切粒,混合芥末沙律醬,底是青瓜段,甜辣爽口,非常醒胃

網走車海老,新鮮爽口,肉質鮮美。

溫泉蛋紫菜丼,吃的時候把所有材料撈勻,簡單單單最好味😋

• 極上網燒一口牛
上個星期既happy Friday約了bff食燒肉✨又發掘下港島既日式燒肉店🥩唔想食放題想慢慢食下燒肉就揀金金~環境好寬敞大部分都係卡位 坐得好舒服😌好岩一邊燒肉一邊傾計 唔洗急住食肉肉🍖兩個人叫了一個VIP二人盛Set A HKD538加一前菜海鮮肉肉炒飯同甜品都包曬 唔洗左揀右揀🤏🏻📍前菜櫻花龍蝦沙律豆腐金目鯛刺身沙律兩款份量都算多✨凍豆腐有豆香嫩滑 落左蟹籽同芝麻醬調味~金目鯛沙律🥗幾豐富食燒肉之間交換食可以解膩👌🏻📍海鮮有鮑魚 大蝦🦐同帆立貝~三款都幾新鮮 同埋真係大隻 唔hea你🤏🏻帆立貝落左香草同牛油燒🧈 大粒有鮮味⋯鮑魚預先幫我地切好一片片 幾彈牙~大蝦🦐有蝦膏 肉質爽彈✨📍燒肉拼盤有A4黑毛和牛🥩 牛舌 牛肋骨 黑豚腩肉仲有香草雞肉~有三款燒肉醬可以點🧂 但肉本身有少許調味都唔洗點醬食返肉本身既原味都好好食!!第一時間食左和牛先 油脂分佈得好靚 入口即融🫶🏻第二好味係角切牛舌 燒到微微焦香入面仲係好嫩滑好正(可能係我燒得好XD)整體肉類都唔差 擺盤都精緻(´▽`)📍有機蔬菜盛盒有茄子🍆粟米🌽翠玉瓜洋蔥🧅放入錫紙兜用牛油🧈煮好香~📍黑松露和牛炒飯🍲炒飯粒粒分明 幾乾身 份
上個星期既happy Friday約了bff食燒肉✨
又發掘下港島既日式燒肉店🥩
唔想食放題想慢慢食下燒肉就揀金金~
環境好寬敞大部分都係卡位 坐得好舒服😌
好岩一邊燒肉一邊傾計 唔洗急住食肉肉🍖

兩個人叫了一個VIP二人盛Set A HKD538加一
前菜海鮮肉肉炒飯同甜品都包曬 唔洗左揀右揀🤏🏻

📍前菜
金目鯛刺身沙律

兩款份量都算多✨
凍豆腐有豆香嫩滑 落左蟹籽同芝麻醬調味~
金目鯛沙律🥗幾豐富食燒肉之間交換食可以解膩👌🏻

📍海鮮
有鮑魚 大蝦🦐同帆立貝~
三款都幾新鮮 同埋真係大隻 唔hea你🤏🏻
帆立貝落左香草同牛油燒🧈 大粒有鮮味⋯
鮑魚預先幫我地切好一片片 幾彈牙~
大蝦🦐有蝦膏 肉質爽彈✨

📍燒肉拼盤
有A4黑毛和牛🥩 牛舌 牛肋骨 黑豚腩肉仲有香草雞肉~
有三款燒肉醬可以點🧂 但肉本身有少許調味都唔洗點醬
食返肉本身既原味都好好食!!
第一時間食左和牛先 油脂分佈得好靚 入口即融🫶🏻
整體肉類都唔差 擺盤都精緻(´▽`)

📍有機蔬菜盛盒
有茄子🍆粟米🌽翠玉瓜洋蔥🧅
放入錫紙兜用牛油🧈煮好香~

📍黑松露和牛炒飯🍲
炒飯粒粒分明 幾乾身 份量預得幾好