2008-07-24
食左好豐富既一頓午餐…炒糯米糕:炒得好香呀,又唔會太燶,面層又脆脆地,除左糕之外,仲有好多其他材料,包括勁多肉鬆,又香又有味道,仲有蛋黃碎碎,仲有好多片帶子,唔算太油,十分美味;點心:包括潮州粉果同叉燒包,普通;排骨:唔知個汁係乜,但係酸酸甜甜,有少少似京都骨,不過就好多肉,少骨,唔錯;露筍魚:最掂係個汁呀,由於唔係我落單,我唔知呢味叫乜名,但係個魚係用左好多醬汁黎炒,其中食到豉汁味,個汁好深色,頗杰,不過好惹味,亦好香,魚塊面仲脆脆地,好香口,又多魚肉,值得推介,不過唔好係好多油;炒飯:呢個炒飯材料又豐富又矜貴,有蛋白,瑤柱,帶子,魚肉,菜粒等等,飯炒得乾身,一點都唔油,真難得,又係好好味;酒浸雞:真係啖啖肉呀,好香,肉又嫩又滑,皮同肉好易分開,岩晒我呢d唔食雞皮既人,好少食到咁唔油又咁好味易食既雞肉;炒芥蘭:無特別,夠清;西米焗布甸:無諗過咁細杯,因為好似一杯都成$50,不過真係好香,好多西米,幾滑,算唔錯啦!都岩既,之前已經食到好飽,份甜品細細地都岩既!
點心:包括潮州粉果同叉燒包,普通;
炒芥蘭:無特別,夠清;