2017-01-14 499 浏览
類似芒果白雪黑糯米,味道好。真的不太甜。朋友點的,無試味,不過見朋友剩返好多芒果汁熱點,內容豐富,啲蛋白勁滑,啲湯丸都幾好,椰汁味好濃。。呢個榴槤好濃,凍食嘅蛋白都滑特別細粒嘅糯米糍。。。24元8粒,抵唔抵食,見仁見智。
白馬黃紫
黑馬王子
榴槤椰皇
2016-12-16 405 浏览
天氣轉涼卻不減揩冰的興致。下班後往金滿堂一轉食返個宇治金時先~麻糬煙煙韌韌,粒粒飽滿嘅紅豆,脆卜卜的西米,配以無溝到太稀的綠茶刨冰.....ooooiiishiii!都只係$32.跟一般坊間甜品鋪不同的是,這裡走進店時地板沒有黏著鞋底痴立立的感覺。證明店方衛生功夫做得不錯呢。吃凍冰冰的甜品,這一點很重要。要彈的是座位太逼,密度太高。但觀乎坊間甜品鋪也是差不多格局,這是小問題了。同行友人點了一客楊枝甘露,鮮芒果飄出來的芬芳,坐在對面也可以聞到~厲害啊
天氣轉涼卻不減揩冰的興致。
下班後往金滿堂一轉食返個宇治金時先~

2016-10-03 682 浏览
食物普通,都ok。 拿破崙林左少少,芝麻糊就水咗啲。不過未食完就問都冇問丟垃圾入食物收野。😡最嬲就係姖仲笑!!👊👊👊 一句唔好意思都冇。我地走都好冇禮貌! 態度唔好。再好食都無用!
食物普通,都ok。 拿破崙林左少少,芝麻糊就水咗啲。
我地走都好冇禮貌! 態度唔好。再好食都無用!
2016-08-18 798 浏览
黎九龍城食甜品預左要等位架啦, 不過今日金滿堂今日唔算多人, 5 分鐘就入左去榴星雨 真係好好好食, 榴槤軟雪榚又香又滑, 下面仲有真。榴槤架!十級推介愛榴槤人士食,!!!每次必點龍吐味, 一定一定一定要加清心丸煙煙韌韌好過癮架!!!仲有好多龍眼肉, 珍珠, 口感一流!!

十級推介愛榴槤人士食,!!!
每次必點龍吐味, 一定一定一定要加清心丸

煙煙韌韌好過癮架!!!

仲有好多龍眼肉, 珍珠, 口感一流!!
2016-08-06 716 浏览
香港人飯後最愛吃甜!夏天更是今晚吃了紅粉佳人(約$32):士多啤梨沙冰+椰果+士多啤梨蒟蒻果凍口感豐富,越吃越飽😂火焰山($42):士多啤梨棉花冰+士多啤梨蒟蒻果凍+棉花糖+小丸子棉花冰口感綿密,不易融化咖啡媽媽($32):咖啡雪芭+咖啡果凍咖啡雪芭內含果仁,咖啡味濃郁「純」椰青水($8):清甜解渴(配合老闆的題字,酬賓價😂😂)九龍城區即使沒有了啟德機場的光環這些年內不同食店先後進駐立足金滿堂算是站得住腳的一間食店週末的日子更是越夜越精彩呢!
香港人飯後最愛吃甜!
夏天更是
今晚吃了

紅粉佳人(約$32):
士多啤梨沙冰+椰果+士多啤梨蒟蒻果凍
口感豐富,越吃越飽😂

火焰山($42):
士多啤梨棉花冰+士多啤梨蒟蒻果凍+棉花糖+小丸子
棉花冰口感綿密,不易融化

咖啡媽媽($32):
咖啡雪芭+咖啡果凍
咖啡雪芭內含果仁,咖啡味濃郁

「純」椰青水($8):
清甜解渴
(配合老闆的題字,酬賓價😂😂)

九龍城區即使沒有了啟德機場的光環
這些年內不同食店先後進駐立足
金滿堂算是站得住腳的一間食店

週末的日子更是越夜越精彩呢!
紅粉佳人
火焰山
咖啡媽媽
2016-07-31 499 浏览
今晚系九龍城食完飯,買左個金玉滿堂返屋企食。大大的一碗,芒果雪糕球另外有個合仔載。芒果肉頗多,珍珠仔爽口,小丸子黏黏的,芒果汁杰杰的打成糊狀,甜度適中,$36/1碗,好味!
今晚系九龍城食完飯,買左個金玉滿堂返屋企食。
大大的一碗,芒果雪糕球另外有個合仔載。
2016-07-31
10 分钟 (外卖自取)
$36 (其他)
2016-07-28 388 浏览
終於搵得返呢間野! 差唔多一年前無意間同朋友食過呢間甜品,印象中幾好,所以今次自己一個人再去食。椰青水上年係$5,而家已經係$8至於個燉蛋白,都幾好味嘅!但椰汁燉蛋白,係個蛋白上面仲有啲椰奶🤔🤔🤔不過我以為係全部都係固體,同我想像中有啲出入。但係一個人真係冇可能食得晒,因為係超級滯。服務態度就,正常不過冇笑容。題外話呢度係冇精靈嘅
終於搵得返呢間野!

椰青水上年係$5,而家已經係$8
一個人真係冇可能食得晒,因為係超級滯。
服務態度就,正常不過冇笑容。
題外話呢度係冇精靈嘅
2016-07-28
2016-07-20 358 浏览
去完九龍城食飯順手買埋個甜品$22,8粒朱古力糯米滋食完一粒又會想再啪多幾粒呢杯椰青水只係$8!!!!!!!清甜!唔係落糖個種wo買個椰青$8都唔得la,呢到大大杯!正
去完九龍城食飯順手買埋個甜品
$22,8粒朱古力糯米滋

食完一粒又會想再啪多幾粒
呢杯椰青水只係$8!!!!!!!
清甜!唔係落糖個種wo

買個椰青$8都唔得la,呢到大大杯!正
2016-07-19 304 浏览
TEA TIME時間黎到金滿堂, 人少少, 坐等闊落舒服.見到MENU上有超人氣的椰皇+水晶珠+燉蛋白布甸+榴槤肉, 愛榴槤的我係不二之選.大大個的椰皇, 有薄薄的椰肉.滿滿的椰汁, 浸泡著粒粒水晶珠.再睇真D, 入面有一球榴槤肉, 仲有一層燉蛋白布甸!水晶珠極之爽, 榴槤肉唔係極濃, 啖啖都有椰香及榴槤香. 蛋白布甸極之滑. 最後仲要食埋椰肉!凍凍的, 十分適合夏天.一個榴槤女皇, 3種口感, 3種味道!! $46好抵食!
TEA TIME時間黎到金滿堂, 人少少, 坐等闊落舒服.

榴槤女皇
大大個的椰皇, 有薄薄的椰肉.
滿滿的椰汁, 浸泡著粒粒水晶珠.
再睇真D, 入面有一球榴槤肉, 仲有一層燉蛋白布甸!

水晶珠極之爽, 榴槤肉唔係極濃, 啖啖都有椰香及榴槤香.

蛋白布甸極之滑.

最後仲要食埋椰肉!

凍凍的, 十分適合夏天.

一個榴槤女皇, 3種口感, 3種味道!! $46好抵食!
2016-07-16
榴槤女皇
2016-07-16 245 浏览
尋晚同朋友去完九龍城食飯,就睇下附近有D甜品好食,見門幾多人等緊,我地就試下呢間,點知唔駛等就入得LOL佢牌面寫住低糖少甜,好似幾健康咁~MENU好多款式D相又好吸引,最後都終於揀到~咖啡媽媽---有兩球咖啡雪芭同埋中間既咖啡果凍,果凍真係果凍,個雪芭幾正,入面有杏仁碎同埋好細粒果D咖啡果凍~成個甜品都好咖啡,咖啡控要試下~同埋真係唔係好甜,我幾鍾意~
2016-07-15
$32 (宵夜)
  • 咖啡果凍伴雪芭
2016-06-21 400 浏览
這家甜品店比較有趣,大概顧慮到女士們,甚至顧客們對健康的追求,因此強調店內所有糖水,並非加入白砂糖,而是加入香葉熬製的冰糖,所以較健康云云。至於香葉熬制的冰糖和一般冰糖有何分別。冰糖又是否真的較健康,那就不得而知了。無論如何,味道才是王道。黎甜品店,當然要食佢既王牌。我就食左個椰汁蛋白燉湯圓。以原椰蓋上,雪白的椰奶上浮著幾顆湯圓,一試,是麻茸餡的,味道而言,甜中帶點酥酥的口感,幾香。但餡的份量就略為失色。飲一啖椰汁奶,溫潤可口,味道不會過甜,甜味亦頗溫和,有很香的椰子味,喜歡。原來蛋白藏於底下,舀一口來吃,蛋白十分之嫩,也算是不俗。
2016-06-20 424 浏览
金滿堂甜品,由一間變到三間,我估佢都發左達,我就照舊幫人發達,我越食佢越發。雪高,豆花,涼粉,紅豆抄埋一碟,叫雪中花,不太甜,豆花滑,涼粉幼,紅豆爽,雪高正糖不甩,用芝麻,有新意,好未
糖不甩,用芝麻,有新意,好未
  • 雪中花
2016-06-20 289 浏览
第一次食,感覺同小x糖啲甜品,裝修好似細問下,原來小x糖個老闆曾係度打工唔記個甜品叫咩奇兵,加左5蚊轉乳酪雪糕,有點甜,無應有的乳酸同奶味,黑珍珠同小丸子煙煙韌韌幾好味丫!芒果新鮮,都很甜。傻瓜朋友叫左個好似香蕉船既甜品,叫愛情號佢話好味,有三種雪糕口味可以選擇,佢揀左曲奇,士多啤梨,雲呢嗱,叫依個甜品貪有幾舊生果食下。很開心的一次飯後甜品,下次會試下榴連類甜品。
第一次食,感覺同小x糖啲甜品,裝修好似

細問下,原來小x糖個老闆曾係度打工
傻瓜朋友叫左個好似香蕉船既甜品,叫愛情號

很開心的一次飯後甜品,下次會試下榴連類甜品
2016-06-15 287 浏览
去九龍城吃飯, 飯後甜品都差不多變了指定動作.今天吃完小菜就去了同街的金滿堂甜品.進去看到牆身說這裡都是用香葉熬制的冰糖取代砂糖, 立即增加不少好感 本人吃甜品一向都不太喜歡太冰的, 就點了個熱的椰汁芝麻湯圓, 男友點了個金枝玉葉(楊支金露).下單後不用2分鐘就端上來了, 看來除了需時的心太軟等等其他一般糖水是一早準備好的.先說我的, 味道唔係死甜, 的確有椰香, 糖水是比較稀身的我喜歡, 唯一是覺得湯圓質感怪怪的有點像打邊爐的水晶包. 男友的金枝玉葉他說芒果有點酸, 另外整碗都偏杰身. 但都算足料, 合格的.雖然九龍城有很多選擇, 不過這裡甜品質素我覺得是不錯的, 會回來再吃哦.
去九龍城吃飯, 飯後甜品都差不多變了指定動作.

今天吃完小菜就去了同街的金滿堂甜品.

2016-06-12
2016-06-11 223 浏览
飯後吃甜品是常識吧。舒適的環境是吸引我入去之一。另這裏標榜糖水是用香葉熬制而成取代白砂糖,大大降低糖水甜度的含量, 又不失糖水本身的味道, 對食客是非常健康的。是次點選了椰汁紫米清心丸(熱),26元。紫米太多,傑撻撻😣,清心丸太少了。好在奶味 濃郁,糖水不會太甜,尚算ok
飯後吃甜品是常識吧。舒適的環境是吸引我入去之一。
另這裏標榜糖水是用香葉熬制而成取代白砂糖
2016-06-10