2023-07-26
7月中晚上經過見到新開張,因十分喜歡食海南雞,馬上入去試試,可以見到他們似家庭式經營,好有禮貌,見佢地個餐牌有不同小食及串燒,主打更係海南雞,師父話係生劏雞唔係雪藏雞,但說真的,這價錢沒可能是每日生劏雞吧。一行三人叫左以下食物。1)海南雞胸飯,來到只有大約五塊去骨雞胸內,沒配菜在底,看落去比較少,食落真係唔夠,建議可以比多少許肉,而油飯算中規中矩。2)二人餐,有半隻海南雞,有另外五選一小菜,選左金菇牛肉卷,有兩碗油飯,有兩碗姖松茸湯及油菜金菇牛肉卷比較細,係三條開半變左6舊味道可以但真係份量細,而姖松茸湯師父又話一開工開始煲,呢碗湯算好飲,唔似有味精,而碟油菜(生菜真係又細又唔靚(好多黑曬),飲野要加錢,呢樣又係敗筆。但我們叫左兩罐可樂,而來到變左支裝,我地話算啦,可以照要,老闆娘話冇所謂馬上換過比我地,d師父好喜歡飲支裝,又問d客夠唔夠飯,可以加飯,一睇呢樣野就見到佢地好用心對客人,新開張係有進步空間,會再來幫襯。而最失望一樣野就係,佢地早餐做左一星期左右就冇做,可能唔夠客,我就係呢個星期食足咁多日既客,由入去食早餐果日已經問有冇羅宋湯早餐,佢地都話師父未有料整,終於到了星期六去到問
一行三人叫左以下食物。
而最失望一樣野就係,佢地早餐做左一星期左右就冇做,可能唔夠客,我就係呢個星期食足咁多日既客,由入去食早餐果日已經問有冇羅宋湯早餐,佢地都話師父未有料整,終於到了星期六去到問,師父終於有煲,真係好開心,湯多料好味,但想不到原來係最後一餐早餐在這裡食,之後星期一早上回去已經沒做早市,這太可惜,他們早餐算係附近做得最好果間,希望佢地可以派下傳單,做下優惠吸引客人來食,新店地理位置不好,就應該做點宣傳才有生意喔,希望佢地會聽到我的意見,可以再來食美味既早餐
海南雞