2024-01-25
香港天氣溫度突然間驟降,一定要食啲熱嘢下身,行到荃灣廣場後面嘅兩條食街,搵到一間超級抵食嘅雞煲!🥰餐廳嘅環境闊落,而且仲有兩部大電視,一路睇電視,一路食晚飯,好開心!🐔金朝雞煲(半隻)$138呢個雞煲份量好足料,唔單止啲雞肉炒到好惹味,嗰啲醬汁將啲雞炒到好香,而且配料十足,我同朋友食到最後加咗兩個出前一丁落個雞煲𥚃面,吸收晒裏面嗰啲精華,勁正!😍🐄安格斯牛小排$78食雞煲當然唔少得火鍋配料,以呢個價錢嚟講,安格斯牛小排又有啲驚喜喎,牛味濃郁,油花都好靚。🐔金朝海南雞(半隻)$99嚟到呢度唔爭在試埋佢嘅招牌海南雞,我哋同樣叫咗半隻,份量好足,啲雞肉好滑,我見到佢啲客飯只係需要$58就有一份,下次嚟會再叫呢個食😋🍢串燒值得一提,呢一度有埋即燒嘅串燒食雞肉串$15、雞翼串$20、牛肉串(2串)$48、錫紙焗金菇 $48每一件都係新鮮燒,當中我最推介嘅係牛肉串,牛味同樣係好濃郁,而且調味做得超好!👍
🐔金朝雞煲(半隻)$138
🐄安格斯牛小排$78
🐔金朝海南雞(半隻)$99
🍢串燒
值得一提,呢一度有埋即燒嘅串燒食